bencede biraz garip bir konu olmus en azindan baslik farkli olmaliymis. varlikta yokluk cekmiyorsunuz sadece kiskaniyor ve herseyi elde etmek istiyorsunuz.
genc odasimi?sunnet dugunumu kusura bakmayin ama durumunuza acidim sizin psikolojiniz bozuk .dunyada yiyecek bir parca ekmegi olmayanlar var halinize sukr edin.
bencede biraz garip bir konu olmus en azindan baslik farkli olmaliymis. varlikta yokluk cekmiyorsunuz sadece kiskaniyor ve herseyi elde etmek istiyorsunuz.
genc odasimi?sunnet dugunumu kusura bakmayin ama durumunuza acidim sizin psikolojiniz bozuk .dunyada yiyecek bir parca ekmegi olmayanlar var halinize sukr edin.
benim de genç odam hiç olmadı..ama oğlumun olsun istiyorum.alamıyorum.kahroluyorum...yokluk deyince aklınıza afrikalı insanlarmı geliyor sadece..
neyse derin mevzular bunlar benim kafa yapım bu ..trilyoner annesi babası olupta asgari ücretle çalışmak benim gücüme gidiyor.bütün mesele bu.
bende evde yan gelip yatmıyorum.çalışmasam bile bütün benliğimi oğluma adadım...onunla ilgileniyorum..sayemde okul birincisi..ben çalışsaydım oğlum bu kadar bilinçli yetişmezdi..her işte bir hayır var..
allah sonumuzu hayır etsin[/QUOT
ne demek yokluk diyince aklınıza afrikalı insanlarmı gelıo. bi anne olarak evladına güzel imkanlar saglamak istemen güzel ama uslubun çirkin senin annendende böyle istiyosan eminim onunda tepkisini alıyosundur neyse allah yardım etsin sana....
cok abartmamak gerek bence
ateş düştüğü yeri yakar
benim de genç odam hiç olmadı..ama oğlumun olsun istiyorum.alamıyorum.kahroluyorum...yokluk deyince aklınıza afrikalı insanlarmı geliyor sadece..
neyse derin mevzular bunlar benim kafa yapım bu ..trilyoner annesi babası olupta asgari ücretle çalışmak benim gücüme gidiyor.bütün mesele bu.
bende evde yan gelip yatmıyorum.çalışmasam bile bütün benliğimi oğluma adadım...onunla ilgileniyorum..sayemde okul birincisi..ben çalışsaydım oğlum bu kadar bilinçli yetişmezdi..her işte bir hayır var..
allah sonumuzu hayır etsin[/QUOT
ne demek yokluk diyince aklınıza afrikalı insanlarmı gelıo. bi anne olarak evladına güzel imkanlar saglamak istemen güzel ama uslubun çirkin senin annendende böyle istiyosan eminim onunda tepkisini alıyosundur neyse allah yardım etsin sana....
valla iyilikle istedik olmadı sonra tabi uslubum değişti.tehditvari konuştum hatta..fakat inadım inat annem nuh diyor peygamber demiyor'' veremem veremem veremem''...ben de gururu ayaklar altına alınmış evin evli yüzsüz büyük kızı olarak evin bebeğinin önünde çaresizce ağladım..o yüzden ağzıma geleni söylüyorum kusura bakmayın..ben hiç böyle biri değildim aslında..bana birşeyler oldu ama ne?
evet kıskanıyorum evet gözümü para bürüdü evet hırslıyım o yüzden buradayım ...yazıyorum...ne yapayım diyorum..akıl verin diyorum..yani istemiyeyimmi kimseden..ama şöylede bir laf varya hani ağlamayan çocuğa meme vermezler diye ..doğruluk payı yokmu hiç
bak arkadasım büyüklerin paraların agüvenemeyceksin böle bir yere varamazssın benimde babamın durumu gayet iyi kaynamalrında iyi sayılır hatta kaynanamın kollurnda kalıın bilezikler var ama benim hiç değerli takım yok cünki lazım oldu bozdurduk ben simdi ne yapayım gidip ınlardan paramı isteyim ver altınlarını takayımm diyeyim ben gencim sen kaynanasınmı diyeyim bu bana yakısmaz su hayatta layık oldugum hayat buymus diyip sükür ediyorum hep yoksa kim istmez oğlunu kolejde okutmak her yıl taile gitmek kocanın parasıla yeitnmye calıs bence
tamam iste istiyorsunuz veriyorlar mi hayir ee nereye kadar bunu dusunerek gunlerini zehir ediyorsun.bu hirs sizi daha kotu dusuncelere yoneltmesin simdiden korukleyin.
merhabalar;
kızlar çok sert eleştirler bunlar...aslında benim anladığım tempo ailesinin yardım etmemesine değil etmek istememesine tepki veriyor.kızımın ihtiyacı vardır bir yardımımız dokunsun diye düşünmediklerine anne baba sefkatiyle yaklaşmadıklarına üzülüyor.bu nedenle kardeşime yapılırken benden neden esirgeniyor diyor...ailesinin vereceği parayla geçinip yan gelip yatmak istemiyor...kırgın annem babam beni yalnız bırakıyor diye...çünkü ailesinin durumu iyi ve gönül almak için bile kızlarına harçlık verebilirler hediye alabilirler...
tempocum üzme kendini umarım herşey yoluna girer...ve ailenin vermediği desteği oglun okuyup büyüdüğünde sana verir tatlım...
kolejlerin burslu kontenjanları var...oğlunuz başarılıysa burs için başvurabilirsiniz ...
ya da kendiniz çalışıp kendi imkanlarınızla yine kolejde okutabilirsiniz...
sağol kardeş,
bu devirde çalışarak hiçbirşey alınamıyor maalesef ..bir yerden miras kalmadıkça evmiş arabaymış almak imkansız.... o yüzden bende diyorumki,şimdi kaynanamın bankada paraları altınları kuzu kuzu yatsın ,daireler.. kiralar.. ona keza..emekli maaşları alsın...biz burda 600 tl maaşla ay sonunu getirmeye çalışalım.müstahakmı şimdi bu.
yaşlı başlı insanlar destek verseler ne olcak sanki mezaramı götürecekler onları..hayret birşey ya..tepem attı yine ..sanki onlar çalışarakmı yapmış onlarada ailesinden kalmış bazı şeyler..
ben 60 yaşına gelince bana miras kalsa ev kalsa araba kalsa ne olur tatile gitsem ne olur...
kardeşimin okulu bitince 4 yıl sonra yani ..bana da vereceklermiş...ama annem zaman zaman sözünden dönen dönek biri olduğu için ..4 yılın sonunda bana aynen şöyle diyeceğine eminim..evet sana söz vermiştim ama kusura bakma şimdi sözümden cayıyorum,kardeşine iş kuracağım...evlendireceğim..bilmem ne yapacağım..yani bana hiç bir zaman sıra gelmememsi için uğraş vereceğinden eminim...çocukluksa bu o zaman 30 yaşında bir çocukum ben. demekki büyümemişim..o zaman beni evlendirmeselerdi..:(
Nereden çıkardın çalışarak bşey alınmadığını... Siz çevrenizden ailenizden hep hazıra konmaya alışmışsınız, çalışarak ev araba alınabildiğinin farında değilsiniz heralde...
Eşimle evlenmeden önce 4 yıl flört ettilk,bu dört yıl zafında o bir ev aldı, ben detokiden bir ev aldım.. Onun ev borcu biter bitmez nişanlandık.. Benim ev borcum bittiğinde de yani nişandan 6 ay sonra evlendk.... Evlendiğimizde eşimin şirket arabası vardı zaten, ama ben işten çıkarıldım bir miktar tazminat verdiler, o tazminatla üstüne biraz daha kredi çekip bir araba aldık benim için.... 1 yıl o sürdü... Şimdi de bir ev daha aldık, bu evi de düğündeki altınları bozup, üzerine eşimin ayrıldığı işyerinden aldığı tazminat kredi ve bir tanıdığımızdan aldığımız dolar karşılığı borç ile aldık... Kredi borcunun 1 yılı bitti bile kaldı 2 yıl....
Yani çalışınca da insan mal mülk sahibi olabiliyormuş, gör öğren....
Tamam biz belki 600lira maaşla çalışmıyoruz, maaşlarımız iyi, ama çalışarak mal mülk alınmaz gibi bir laf da yanlış yani...
Kaynananızın daireleri eekli maaşı bankadaki parası size niye ilgilendiriyorki....
Onlara da miras kalmış, e size de miras kalacak, onlara da 20 yaında kalmamış heralde... Size de hemen miras kalmasını bekleyip insanların ölmesini beklemeniz ne kadar da zalimce.... Onların yerinde olsm ve sizin böyle düşündüğünüzü bilsem, size 3 kuruş dahi miras bırakmaz, tüm mal varlığımı vakıflara hibe ederdim.. Mirasıma konmak için ölümümü bekleyen evlat olmaz olsun derdim....
Herhalde eşinizle evlenirken eşinizin maaşını düşünerek değil ailesinin servettini düşünerek evlenişsiniz, ve şimdi o servetten faydalanamadığınız için eşinizin maaşını küçümsüyorsunuz...
Kimse kimseye sırf evlat diye para vermek zorunda değil.. Madem evlendiniz hayatınızın sorumluluğu size ait...Eşinizin maaşı yetmiyorsa annebabaarınızın ölümünü bekleyeceğinize siz de girin bi işe çalışın....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?