Varlıkta yokluk çekiyoruz :(

cok abartmamak gerek bence
ateş düştüğü yeri yakar

evet kıskanıyorum evet gözümü para bürüdü evet hırslıyım o yüzden buradayım ...yazıyorum...ne yapayım diyorum..akıl verin diyorum..yani istemiyeyimmi kimseden..ama şöylede bir laf varya hani ağlamayan çocuğa meme vermezler diye ..doğruluk payı yokmu hiç

eksik göndermişim aceleden... 3-4 yıl sonra oğlunuzun bakıcıya ihtiyacı olmayacak ve siz artık sadece kendiniz için çalışacaksınız ...üstelik 3-4 yıl sonra iş konusunda da sıfırdan başlamış olmayacaksınız...

sadece bugünü düşünmeyin...bugün atacağınız bazı adımlarınız size yıllar sonra kat kat geri olumlu dönüşü olur...

belki de yıllar sonra iyi ki annemler bize yardım etmemişler de bende işe başladım herşeyimizi kendimiz yaptık diye kendinizle gurur duyarsınız :))

ve sizi bir ANNE olarak tebrik ediyorum - oğlunuzun da başarısı için ! bu konuda kendinizle ve oğlunuzla hakkıyla gurur duymalısınız !

cok abartmamak gerek bence
ateş düştüğü yeri yakar

benim yorumum konu sahibesinedir siz niye uzerine aliniyorsunuz. yorumumdan alinti yapiyorsunuz.
annem babam olsede miras bana kalsa diye dusunmek soylemek bence PSIKOLOJISININ BOZUK oldugu anlamina gelir.

tamam iste istiyorsunuz veriyorlar mi hayir ee nereye kadar bunu dusunerek gunlerini zehir ediyorsun.bu hirs sizi daha kotu dusuncelere yoneltmesin simdiden korukleyin.

bak arkadasım büyüklerin paraların agüvenemeyceksin böle bir yere varamazssın benimde babamın durumu gayet iyi kaynamalrında iyi sayılır hatta kaynanamın kollurnda kalıın bilezikler var ama benim hiç değerli takım yok cünki lazım oldu bozdurduk ben simdi ne yapayım gidip ınlardan paramı isteyim ver altınlarını takayımm diyeyim ben gencim sen kaynanasınmı diyeyim bu bana yakısmaz su hayatta layık oldugum hayat buymus diyip sükür ediyorum hep yoksa kim istmez oğlunu kolejde okutmak her yıl taile gitmek kocanın parasıla yeitnmye calıs bence

oğlunu kolejde okutmak..kulağa hoş geliyor..ne güzel olurdu..şimdi şu satırları okuyan yanlış anlayıp gözün yüksekte diyecek..hayır değil..kendim için birşey istemiyorum yine oğlum için..anlayan anlasın.

tamam iste istiyorsunuz veriyorlar mi hayir ee nereye kadar bunu dusunerek gunlerini zehir ediyorsun.bu hirs sizi daha kotu dusuncelere yoneltmesin simdiden korukleyin.

artık istemem zaten bugün tüm ipleri kopardım şiddetli bir şekilde kavga ettik zaten..bir kaç hafta konuşmayız..taa ki biri bizi barıştııncaya kadar..

isteme arkadasım belkide belkide o zaman insafa gelir verirler hani bu kız bizden okadar ihtiyacım var dedi baktı bizden hayır yok sustu öle hasta olucak içine ata ata gibilerden düsünüp insafa gelebilrler baktın gene fayda yok sükür etmeketen baska caren yok

size yardim etmeseler bile sanirim cocugun icin biseyler yapsinlar istiyorsun?
yapmak istemiyorlarsa da zorla olmaz ki..bastan siz kadar onlar da yanlis yapmis..keske yapmayacaklari seyin sozunu vermeselerdi..
belki de ilkkez boyle yokluk gordugunuz icin kendinizi cikmazin icinde hissediyorsunuz,ailenize karsi da kinlisiniz..onlar ailemiz olsa da kimse vermek zorunda degil.bikac sene once annesi su kadar para aliyorsun,kiralar bu kadar,ev gecindirmek zor sakin bize guvenipte evlenme demis..durumlari iyi,evleri oldugu halde kiradan bahsetmis..herkes biseyler yasiyor..bizde gurbette cekiyoruz..bazen hakli-haksiz durumlar yasayabiliyoruz.kimseden medet ummayacaksin,yapmiyorlarsa zorla alamazsin ki..
maddi yonden zordasin bari manevi yonden yiyipbitirme kendini..baska bi cozum bulmaya calisin..

kolejlerin burslu kontenjanları var...oğlunuz başarılıysa burs için başvurabilirsiniz ...

ya da kendiniz çalışıp kendi imkanlarınızla yine kolejde okutabilirsiniz...

merhabalar;
kızlar çok sert eleştirler bunlar...aslında benim anladığım tempo ailesinin yardım etmemesine değil etmek istememesine tepki veriyor.kızımın ihtiyacı vardır bir yardımımız dokunsun diye düşünmediklerine anne baba sefkatiyle yaklaşmadıklarına üzülüyor.bu nedenle kardeşime yapılırken benden neden esirgeniyor diyor...ailesinin vereceği parayla geçinip yan gelip yatmak istemiyor...kırgın annem babam beni yalnız bırakıyor diye...çünkü ailesinin durumu iyi ve gönül almak için bile kızlarına harçlık verebilirler hediye alabilirler...
tempocum üzme kendini umarım herşey yoluna girer...ve ailenin vermediği desteği oglun okuyup büyüdüğünde sana verir tatlım...

beni anladığın için sağol canım.annem ilkokul mezunu, ki bence mezun bile sayılmaz çok cahil bir kişi..üstelik karakter olarak dominant baskın biri...despottur sevgisini belli etmez seviyorsa tabi..babasından kalan mal varlığı ile babamı yıllarca ezdi.babam pısırık bir adam oldu herşeye boyun eğiyor.maddiyat para kimdeyse güç onda maalesef...o yüzden annemi fazla sevmiyorum.bu aramızdaki para meselesi zaten olmayan bağlarımızı kopardı.onun için varsa yoksa kardeşim..ve dünkü kavgamızda bana diyorki kardeşin bak seni hiç kıskanmıyor ama sen fesatsın..kardeşimin yanında onu yücelten şeyler söylüyor.tabi onda da havalar 1500 oluyor..ben ezik zavallı bir dilenciyim karşılarında.para vermemeleri dışında bana koyan ve yaralayan bunun gibi tavırlar,
kaldıki kardeşim benim neyimi kıskansın ayda uğruna milyarlar harcanan ben değilim ki o.

Nereden çıkardın çalışarak bşey alınmadığını... Siz çevrenizden ailenizden hep hazıra konmaya alışmışsınız, çalışarak ev araba alınabildiğinin farında değilsiniz heralde...
Eşimle evlenmeden önce 4 yıl flört ettilk,bu dört yıl zafında o bir ev aldı, ben detokiden bir ev aldım.. Onun ev borcu biter bitmez nişanlandık.. Benim ev borcum bittiğinde de yani nişandan 6 ay sonra evlendk.... Evlendiğimizde eşimin şirket arabası vardı zaten, ama ben işten çıkarıldım bir miktar tazminat verdiler, o tazminatla üstüne biraz daha kredi çekip bir araba aldık benim için.... 1 yıl o sürdü... Şimdi de bir ev daha aldık, bu evi de düğündeki altınları bozup, üzerine eşimin ayrıldığı işyerinden aldığı tazminat kredi ve bir tanıdığımızdan aldığımız dolar karşılığı borç ile aldık... Kredi borcunun 1 yılı bitti bile kaldı 2 yıl....
Yani çalışınca da insan mal mülk sahibi olabiliyormuş, gör öğren....
Tamam biz belki 600lira maaşla çalışmıyoruz, maaşlarımız iyi, ama çalışarak mal mülk alınmaz gibi bir laf da yanlış yani...
Kaynananızın daireleri eekli maaşı bankadaki parası size niye ilgilendiriyorki....
Onlara da miras kalmış, e size de miras kalacak, onlara da 20 yaında kalmamış heralde... Size de hemen miras kalmasını bekleyip insanların ölmesini beklemeniz ne kadar da zalimce.... Onların yerinde olsm ve sizin böyle düşündüğünüzü bilsem, size 3 kuruş dahi miras bırakmaz, tüm mal varlığımı vakıflara hibe ederdim.. Mirasıma konmak için ölümümü bekleyen evlat olmaz olsun derdim....
Herhalde eşinizle evlenirken eşinizin maaşını düşünerek değil ailesinin servettini düşünerek evlenişsiniz, ve şimdi o servetten faydalanamadığınız için eşinizin maaşını küçümsüyorsunuz...
Kimse kimseye sırf evlat diye para vermek zorunda değil.. Madem evlendiniz hayatınızın sorumluluğu size ait...Eşinizin maaşı yetmiyorsa annebabaarınızın ölümünü bekleyeceğinize siz de girin bi işe çalışın....

Zorla mı evlendirdiler seni?? Sen de evlenmeseydin, alenin imkanlarından yarrlanmaya devam etseydin....

kadar garip genellemelerin varki.. Oğlum okul birincisi, çalışsaydım b kadar başarılı olamazdı.. Hadi yaa.. Benim annem de çalışan bir kadındı ama ben hem ilkokul hem anaolu lsesiniokul brincisi,üniversiteyi fakülte birincisi olarak bitirdim... Demekki çalışan annelerin de çocukları baarılı olabiliyor...
Benim genç odam olmadı, annem de babam da kıt kanaat asgari ücret olmasa da işçi maaşıyla iki çocuk büyüttüler ikimizi de üniversite okuttular... Genç odam olmadı benim, erkek kardeşimle orta 2 ye kadar aynı odada karşılıklı iki çekyat üzerinde yattık. Ve o oda bizim odamız değildi gündüz oturma odasuydı, gece çekyatlar açılırdı bizim odamız olurdu....
Erkek kardeşi ilkokul 3 te sünnet oldu, nasıl mı?? Bir klinite sünnet edildi, eve gelindi komşular arasında yasin okundu tavuklu pilav bir de ayran ikram edildi....

Evet herkes çocuğu için en iyisini ister aa çocuğumun genç odası yok, sünnet düğünü yapamıyorum, ailelerimiz bize para vermiyor, biran önce ölsünler de miras kalsın demek ne kadar vicdana sığar bilemiyorum....

Ben de çocuğum için en iyisini isterim... Zaten tüm çaban da b yüzden, daha o doğmadan onun için v aldım... O doğduktan sonra onun masrafları olur diye, önce ev aldım sonra korunmayı bırakıp çocuk sahibi oldum.... Ama evlendiğinde de al oğlum bu senin evin, hadi öbür evin de kirası senin olsun asla ama asla demem... Çalışsın alsın....
Beno evleri o sorumluluk almasın, rahat yaşasın dye değil, güvencesi olsun başı sıkıştığında ihtiyacı olduğunda dikili bir ağacı osun diye yaptım...
Evlenicem diye karşıma çıkarsa önce evini al, iini bul ondan sonra derim... Asla evlen biz yardım ederiz demem.. Evlenecekse hem kendi hayatının hem karısının hem de çocuğunun sorumluluğunu alacak kadar bir işe ve birikime sahip olması gerek.. BAna güvenip de evlenmesin.... haa düşerse tabii ki kaldırırım... Ama bana ara ver diye kapıma gelirse de vermem.... Yapacağım yardım, çocuğu olduğunda çocuğuna harçlık vermek olur bir iki kıyafet almak olur o kadar.. Tıpkı sizin alelerin yaptığı gibi....

Madem 60tl ile geçinilmeyeceğini düşünüyordunuz, evlenmeyecektiniz.. adem gözünüz lüks hayattaydı, genç odaları davullu zurnalı ünnet düğünleriydi, en az aileniz kadar zengin iyi maaşı olan biriyle evlenecektiniz....

sizin maaşınız ve eşinizin maaşı dolgun olabilir istediklerinizi gerçekleştirebilirsiniz..allah size daha çok versin.
fakat ben evlenince eşim çalışmama müsade etmedi ..daha sonrada çocuk olunca ben tekrar çalışma konusunu gündeme getirdim..annem yine kardeşinin derslerini etkiler diyerekten çocuğuma bakmadı.bende bakıcıya güvenemedim.dolayısıyla evde oturan üniversite mezunu biri oldum...
olaylar farklı boyutta kısa kısa yazınca vede yaşamayınca anlaşılmıyor...sanki ben annesi babası mükemmel bir aileden gelip zengin şımarık bir insan olma hevesi için beddular eden biri olarak algılanıyorum...aslında öyle değil,.
mesela ,ben doğum yapacağım zaman kaynanama hastane masrafları için biraz destek olurmusunuz dedim..bana dediği laf şu oldu'' nasıl soktuysanız öyle çıkarın''..böylede terbiyesiz biri..seviye aşığılarda olunca bende huyumu ve karakterimi değiştirmek zorunda kaldım...malına mülküne göz diktim..anlıyacağınız yüzsüzlüğün bini bir para.herkes ağzına geleni söylüyor...işte böylece benim psikolojim alt üst...
maddi manevi hayal ettiğim yaşam tarzı bu değidi .onu acısını çekiyorum.

haklısın canım seni iyi anlıyorum....
böyleleri böyle anne babalar gider vakıflara oraya buraya sırf gösteriş olsun diye yaparlar ama kendi öz evlatlarına torunlarına bu iyiliği yapma şerefinde bulunmazlar sonra da 10 sene sonra 20 sene sonra 10 tane evi kalsa ne yaşın gitmiştir en güzel çağın bitmiştir çocuklar büyümüştür en gereksiz zamanda verirler milyarları.....
Allah iflah etsin bunları......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…