Ailelerin istemediği bir evlilik miydi ?
yazdiklarinizi bir kac defa okuyup sizi anlamaya calisdim ama hic bi sekilde sizi hakli bulamadim:
Siz kardesinizi kiskaniyorsunuz,kiziyorsunuz ama neye care..
evlenmeye karar vermeden önce bunlari nasil hesaba katmadiniz?nasil olsa ailelerimiz destekler düsüncesi olmus herhalde.kendi ayaklarinizin üzerinde duran 18 yasini gecmis yetiskinsiniz. aile nin elline bakip nereye kadar yalvar yakar nasil mutlu olabilirsiniz.Nasil olsa calissamda maddi olarak bisi degismez diyip bence rahata kaciyorsunuz gibime geliyo baskalarini suclayarak.
Onun yerine cocuk yapmayip kari koca ileriye dönük yatirim yapabilirdiniz mesela ki Gec kalmis degilsiniz istemek basarmanin yarisidir..
elden gelen öğün olmaz.
Olsada vaktinde olmaz.
herkes arkadasi acimasizca elestirmis.annelik babalik evleninceye kadar degil, olunceye kadardir.eger maddi durumlari cok iyi ise, evlatlarinida yardim etmek zorundadirlar bence.onlari( cocuklari) dunyaya getirirken bu sorumluluk bizlere otomatikman veriliyor..evet anneler , babalar evlatlarindan olunceye kadar sorumludur.onlarin zor anlarinda da onlara yardim etmek zorundadir..
eşimin ailesinin maddi durumu çok iyi ama bize hiç yardım etmiyorlar...etselerde yok denecek kadar az ..aradabir oğluma harçlık vs.gibi
kendi ailem de zengin ,kardeşimi özel okullarda özel yurtlarda okuturken,bana gelince
'' sen artık evlendin kocan baksın biz veremeyiz'' diyorlar...kaynanam aşırı sıkı biri, çalışın kendiniz geçinin diyor...yada kendi annenler versin diyor.
kısacası iki tarafta zengin ama biri diyor o versin öteki diyor o versin.. sonuçta kimse vermiyor biz arada kaldık...kocamın maaşı çok az kıt kanaat geçiniyoruz...psikolojim bozuldu herkes ölsünde miras kalsın diye dua etmeye başladım.. bu yüzden kendimden utanıyorum.
bugün kendi annemle kavga ettik.kardeşime yağdırıyorsunuz bana neden yardım etmiyorsunuz dedim.''yok edemeyiz sana ''zor ödüyoruz kardeşinin okulunu sana kardeşinin okulu bitince sonra ederiz diyor..SONRA ne demek ?ben gençliğimde görmedikten sonra yaşlanınca parayı ne yapayım..oğlumun şimdi okul masrafları ihtiyaçları var.ben çalışmıyorum eşimin kuş kadar maaşıylayız dedim.umursamadı.sinir krizi geçiriyorum şu an.ağlamaktan patladım.kafayı yedim.
bir akıl verin ben ne yapayım.
ya kusura bakmada yani bu işaretlediğim yerler... pek yetişkin gibi davranmıyorsun
resmen kardeşini kıskanır gibi halin var, üstelik annen kardeşinin okulu bitince diyor, hala çocuk gibi ben gençim şimdi isterim diyosun
gerçi bence kardeşinin okulu bittikten sonrada sana para vermek zorunda değiller
açıkcası mantaliten bence çok yanlış ve bu mantaliteyle iki taraftan miras kalsa bile yokluk çekerseniz
yoo evlendirirken çok meraklıydılar,evlenin bizde yardım ederiz dediler.herşey lay lay lom du...şimdi herkes elini ayağını çekti..ha birde ikinci torunu isteriz diyorlar..dalga geçer gibi..sanki çocuklar bedevadan büyüyor ..cahilmidirler nedirler..çok kızgınım.
varlık içinde yokluk diyosun.yokluktan kastın ne.çünkü bu kişiden kişiye değişir.
yokluk şu : Oğluna genç odası alamamak ...sünnet düğünü yapamamak...ve gelecek kaygısı nedeniyle ona kardeş yapamamak
Tovbee. Ne garip dusunceleriniz var yaa
Ille de bana yardim etsinler, bana versinler, bana, bana... Guzelim sen bu evlilige baslarken dusunmedin mi gelirini, nasil gecinecegini? "anamda babamda var, esimin ailesinde var, e bize de duser herhalde birseyler" mi dedin? Onlara guvenerek mi evlendin? Baskasinin parasinda nasil bu kadar hak idda edebiliyorsunuz sastim kaldim. Para onlarin parassi degil mi? ister verirler size ister vermezler, ister paralarini denize atarlar kimse de agzini acamaz. onlar yasliymis, paraya ihtiyaci yokmus, onlarin parasinin derdi size mi dustu? bu kadar zordaysaniz kalkacaksiniz oturdugunuz yerden is bakacaksiniz, oturdugun yerden baskasini suclamakla ev gecindirilmiyor. Bu neyin hirsi hic anlamadim.
Aman yarabbi, etrafimda sizin gibi benim parami bu kadar hirsla isteyen, hatta bunun icin nerdeyse sinir krizlerine giren birini dusunemiyorum. Allah da kimseye vermesin.
yokluk kastın buysa cok saçma bence hepimiz genç odlarındamı büyüdük herkesin davullu zurnalı sünnetimi oldu evıne 3 4 milyar maaş giren insanlar ikinci cocuk konusunda 2 kere düşünüyor sizde bu konuda biraz sabırlı davranın amaaaa siz 600 lirayla ay sonu gelmıyor elektirege suya yetişemiyorum cocugumun canı cektigi herşeyi alamıyorum derseniz durum başka o zaman varlık içinde olan ailenden maddi destek beklmekte cok haklısın derdim ama eger derdin genç odasıysa sen otur bidaha düşün arkadaşım yokluk bambaşka bişey senin söylediklerin başka
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?