Varlıkta yokluk çekiyoruz :(

yazdiklarinizi bir kac defa okuyup sizi anlamaya calisdim ama hic bi sekilde sizi hakli bulamadim:
Siz kardesinizi kiskaniyorsunuz,kiziyorsunuz ama neye care..
evlenmeye karar vermeden önce bunlari nasil hesaba katmadiniz?nasil olsa ailelerimiz destekler düsüncesi olmus herhalde.kendi ayaklarinizin üzerinde duran 18 yasini gecmis yetiskinsiniz. aile nin elline bakip nereye kadar yalvar yakar nasil mutlu olabilirsiniz.Nasil olsa calissamda maddi olarak bisi degismez diyip bence rahata kaciyorsunuz gibime geliyo baskalarini suclayarak.
Onun yerine cocuk yapmayip kari koca ileriye dönük yatirim yapabilirdiniz mesela ki Gec kalmis degilsiniz istemek basarmanin yarisidir..

Ailelerin istemediği bir evlilik miydi ?

yoo evlendirirken çok meraklıydılar,evlenin bizde yardım ederiz dediler.herşey lay lay lom du...şimdi herkes elini ayağını çekti..ha birde ikinci torunu isteriz diyorlar..dalga geçer gibi..sanki çocuklar bedevadan büyüyor ..cahilmidirler nedirler..çok kızgınım.

aynen öyle yalvar yakar ..nereye kadar..gurur diye birşey kalmadı zaten..yüzsüz oldum iyice...yarından tezi yok dolgun maaşlı iş aramalıyım sonuç olarak.a.s.

herkes arkadasi acimasizca elestirmis.annelik babalik evleninceye kadar degil, olunceye kadardir.eger maddi durumlari cok iyi ise, evlatlarinida yardim etmek zorundadirlar bence.onlari( cocuklari) dunyaya getirirken bu sorumluluk bizlere otomatikman veriliyor..evet anneler , babalar evlatlarindan olunceye kadar sorumludur.onlarin zor anlarinda da onlara yardim etmek zorundadir..

sonunda beni anlayan birileri olduğunu görmek güzel...evlenmek evlatlıktan red demek mi dimi ama.

ben hiçbir zaman oğlumu kendime muhtaç etmiyeceğim.bu günleri hiç unutmuyacağım.

ya kusura bakmada yani bu işaretlediğim yerler... pek yetişkin gibi davranmıyorsun
resmen kardeşini kıskanır gibi halin var, üstelik annen kardeşinin okulu bitince diyor, hala çocuk gibi ben gençim şimdi isterim diyosun
gerçi bence kardeşinin okulu bittikten sonrada sana para vermek zorunda değiller
açıkcası mantaliten bence çok yanlış ve bu mantaliteyle iki taraftan miras kalsa bile yokluk çekerseniz

kardeşimin okulu bitince 4 yıl sonra yani ..bana da vereceklermiş...ama annem zaman zaman sözünden dönen dönek biri olduğu için ..4 yılın sonunda bana aynen şöyle diyeceğine eminim..evet sana söz vermiştim ama kusura bakma şimdi sözümden cayıyorum,kardeşine iş kuracağım...evlendireceğim..bilmem ne yapacağım..yani bana hiç bir zaman sıra gelmememsi için uğraş vereceğinden eminim...çocukluksa bu o zaman 30 yaşında bir çocukum ben. demekki büyümemişim..o zaman beni evlendirmeselerdi..

Kızgın olmakta çok haklısın.. Evlenince evden ayrılıyorsun evlatlıktan değil.. Ellerinde varsa elbette destek olmaları lazım,
söylüyorsun da, biliyorlar da,, Ama yapıcak birşeyin yok.. Zorla alamazsın ya.. Birbirinize kaldığınızı kabul edip idare ediceksin..
Destek olmak istememelerinin sebebi onlara güvenmemeniz için olabilir.. Alışmamanız yani, hemen bize gelmesinler, sıkılmayı aşmayı öğrensinler gibi de düşünüyor olabilirler..
Bir arkadaşım vardı ailenin tek kızı, varlıklı insanlar
arkadaş durumu pek iyi olmayan birisi ile nişanlandı, nişanlısı gücü yettiğince kızın o güne kadar alışmadığı bir ev tuttu.. Arkadaşım annesi ile birlikte gittiler eve, annesi demiş artık o senin beyin, o neyse o.. Eşin bize alışmasın, yoksa bekler hep.. Sende idare et demiş kızına..
Kulağa zor geliyor değil mi.. Ama oluyor işte..
Kendin kazanmaya bak, iş ara, buluncaya kadar evden çalış,gayret et, gelir sağlamaya bak..
Kabullenmek zor,haklısın, insan sinirleniyor ama yapıcak birşeyin de yok.. O halde kendini yıpratmayacaksın..
Yada boşver , kabullenmeye de zorlama kendini, böyle zaman geçe geçe alışırsın zaten, bakarsın eskisi kadar üzülmüyorsun..

Tovbee. Ne garip dusunceleriniz var yaa
Ille de bana yardim etsinler, bana versinler, bana, bana... Guzelim sen bu evlilige baslarken dusunmedin mi gelirini, nasil gecinecegini? "anamda babamda var, esimin ailesinde var, e bize de duser herhalde birseyler" mi dedin? Onlara guvenerek mi evlendin? Baskasinin parasinda nasil bu kadar hak idda edebiliyorsunuz sastim kaldim. Para onlarin parassi degil mi? ister verirler size ister vermezler, ister paralarini denize atarlar kimse de agzini acamaz. onlar yasliymis, paraya ihtiyaci yokmus, onlarin parasinin derdi size mi dustu? bu kadar zordaysaniz kalkacaksiniz oturdugunuz yerden is bakacaksiniz, oturdugun yerden baskasini suclamakla ev gecindirilmiyor. Bu neyin hirsi hic anlamadim.

Aman yarabbi, etrafimda sizin gibi benim parami bu kadar hirsla isteyen, hatta bunun icin nerdeyse sinir krizlerine giren birini dusunemiyorum. Allah da kimseye vermesin.

yokluk şu : Oğluna genç odası alamamak ...sünnet düğünü yapamamak...ve gelecek kaygısı nedeniyle ona kardeş yapamamak

yokluk kastın buysa cok saçma bence hepimiz genç odlarındamı büyüdük herkesin davullu zurnalı sünnetimi oldu evıne 3 4 milyar maaş giren insanlar ikinci cocuk konusunda 2 kere düşünüyor sizde bu konuda biraz sabırlı davranın amaaaa siz 600 lirayla ay sonu gelmıyor elektirege suya yetişemiyorum cocugumun canı cektigi herşeyi alamıyorum derseniz durum başka o zaman varlık içinde olan ailenden maddi destek beklmekte cok haklısın derdim ama eger derdin genç odasıysa sen otur bidaha düşün arkadaşım yokluk bambaşka bişey senin söylediklerin başka

sağol canım..amin

..

madem size yardimda bulunmuyorlar ve 600 tl ile gecinemiyosunuz esin maasi iyi olan bir is arasin ve bunun yani sira sende maasi iyi olan bir is bul

cocuga da bir müddet annen/kayinvaliden baksin, en azindan bunu yapabilirler herhalde, hem bakici herzaman iyi biri olmayabilir

bencede biraz garip bir konu olmus en azindan baslik farkli olmaliymis. varlikta yokluk cekmiyorsunuz sadece kiskaniyor ve herseyi elde etmek istiyorsunuz.
genc odasimi?sunnet dugunumu kusura bakmayin ama durumunuza acidim sizin psikolojiniz bozuk .dunyada yiyecek bir parca ekmegi olmayanlar var halinize sukr edin.

benim de genç odam hiç olmadı..ama oğlumun olsun istiyorum.alamıyorum.kahroluyorum...yokluk deyince aklınıza afrikalı insanlarmı geliyor sadece..
neyse derin mevzular bunlar benim kafa yapım bu ..trilyoner annesi babası olupta asgari ücretle çalışmak benim gücüme gidiyor.bütün mesele bu.
bende evde yan gelip yatmıyorum.çalışmasam bile bütün benliğimi oğluma adadım...onunla ilgileniyorum..sayemde okul birincisi..ben çalışsaydım oğlum bu kadar bilinçli yetişmezdi..her işte bir hayır var..
allah sonumuzu hayır etsin

anne babanin tabiki destek vericektir.göz göre göre nereye kadar görmemezlikden gelebilir.gerce kisiden kisiye bu degisir ama sonucta o bile bi yere kadardir.anne babaniz evlendinizde cekirdek aile kavramin icinde olamaz.
he suda bi gercek kardeslerden biri bazi ailelerde daha sevilir daha üstüne düsülür..bunu bilmekde cok kiricidir mutlaka kisi icin

bende çoğu arkadaşın düşüncesine katılıyorum...

bende anneyim ve benim de annem iki kardeş arasında her ne kadar kabul etmese de kendisi ayırım yapıyor... benden büyük abim var... annem kolayını bulsa (allahtan babam eşit davranıyor) herşeyini sadece ilk çocuğuna verecek hem maddi hem de manevi olarak ( kendime bile zor itiraf ediyorum ama bazen bana kızı gibi değil de gelini gibi davrandığı da oluyor:))...

ve bu konuda sizi çok iyi anlıyorum , neler hissettiğinizi ve neler düşündüğünüzü...

ama annemin bu tavrı benim abime olan sevgimi hiçbir zaman azaltmadı tam tersine abimle aramızda öyle güzel bir ilişkimiz var ki en yakın arkadaşım kendisi hatta sırdaşım :)...

annemlerden maddi olarak hiçbir zaman beklentim olmadı... sizin yaşadıklarınızı okuyunca sizin gibi düşünseydim abime yapılanın çeyreği bile yapılmadı , ama hiçbir kıskançlık yok içimde...sizin de olmasın kardeşiniz sonuçta... o sizin böyle düşündüğünüzü bilse çok üzülür eminim

ve iş bulsam bakıcıya gidecek maaşım demişsiniz... belki 3-4 yıl bakıcıya gider , ama siz çalışırsanız sigortanız ödenir, işinizde deneyim kazanırsınız ve bence en önemlisi kendi kazandığınız paranızı harcayacaksınız ve o zaman 1 liranın bile ne kadar değerli olduğunu anlayacaksınız...

bence anneniz sizden bunu bekliyor...kızım çalışsın , bana güvenmesin, kendi ayakları üzerine durmayı öğrensin ... eminim siz biraz çabalarsanız anneniz de katkıda bulunacaktır...

tabi bu benim düşüncem...

ama ne olursunuz maddi şeyler için kendinizi bu kadar zehirlemeyin bu kıskançlıkla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…