bizde bunu diyoruz art niyetli olan turk te kurt te arapta olabilir onlar bulur zaten bela senin şuan suriyelilere saymana gerek yokArt niyetli düşünenlere lafım
Ondan özgür kız modundalar diyosun :)) artık klavyesinin ayarı olmayanlar düşünsünHafta sonu olduğu için yoksa mune abla acımaz direk cımbızdan geçirir herkesi
Sen once kendini kible. Sen kimsin de benim vicdanimi merhametimi sorgulayacaksin? Ustune ustlik utanmadan irkci diye etiketleyeceksinm Hakareti eden sen kibleyen sen. Once haddini bileceksinHiç şaşırmadım , zaten bu seviyede gidiyor senin mesajlar... kibledim cevap dahi vermiyorumSuriyeli kaka pis , siz ne kadar iyisiniz acaba? Şu üsluba şu cümlelere bak..
Suriyeliye kaka pis demedim o senin kendi yakistirman . Birlikte yasamak istemiyorum dedim. Niye bu kadar zorunuza gidiyor?Hiç şaşırmadım , zaten bu seviyede gidiyor senin mesajlar... kibledim cevap dahi vermiyorumSuriyeli kaka pis , siz ne kadar iyisiniz acaba? Şu üsluba şu cümlelere bak..
Bu is zaten basli basina siyasi bir mesele dolayisiyla her yorum ucundan kiyisindan da olsa siyasi yoruma giriyor.Bi nokta da hem fikiriz ülkeye alındılar ama, çoğu zaman biz bazen de onlar mağdur işin bu boyutu beni aşar siyasi yorum yasak zaten.
Ben insan olarak ne yapabiliriz ? Üstümüze düşen nedir kısmındayım.
Onlar da istemiyolar? Yahu savastan kacip geldiler sigindilar bize. Genc erkekler gelmis o onlarin sorunu biz olsak napardik belli olmaz nihayetinde darbe gecesi bi dunya insan bankalarin onune marketlerin onune siraya dizildi herkes kendi kicini kurtarma pesindeydi kizmiyorum ama can bu can insan cani esi cocugu tehlikedeyken cocugu bombalarin altinda kalmisken vatani falan bosverebilir yani. Bu insanlarda ulkelerinde mallarini mulklerini birakip mutlu huzurlu yasarken hadi gidip su turkleri az gicik edelim demediler. Irkci diyince kiziyorsunuz da turklerin ayrimciligi olmali, turkce disinda tabela olmamali diyorsunuz. Siz mi dediniz hatirlamiyorum ama cevabim genel zaten. Tamam ogrensinler turkceyi ama gokten inmeyecek bu firsat sunulmqliSuriyeliye kaka pis demedim o senin kendi yakistirman . Birlikte yasamak istemiyorum dedim. Niye bu kadar zorunuza gidiyor?
Bu is zaten basli basina siyasi bir mesele dolayisiyla her yorum ucundan kiyisindan da olsa siyasi yoruma giriyor.
Insani olarak ne yapilmasi gerektigine gelince de yine sunu savunuyorum
ve diyorum ki nasil ihtiyac sahibi kendi akrabaniz dururken baskasina yardim etmek yakisik almaz, akrabaniza yardim etmek daha makbuldur once kendi vatandasimiza yardim etmeli kendi hanemizi duzelttikten sonra hane disina cikmaliyiz
750 lira ile olmaz o iş. Belki de kendilerine ait dükkanları falan vardır.Geçen markette alışveriş yaparken önümdeki sırada iki kadın vardi,birisi turk,diğeri suryeli aileye. Türk olan kadın cocuguna çikolata almıştı çocuk jelibonda isteyince paramız yok dedi gitti belki çocuğa eğitim amaçlıydı bilemiyorum ama kiyafetleride dokuluyodu onlar gitti,Suriyeli kadın kafasında güneş gözlüğü full makyaj alışveriş arabası dolu çocuklarina aldı ıvır zıvır gitti. Kasiyere sordum neyle geçiniyorlar ki diye,kasiyer devlet onlara yardım kartı verdi 750 liralık dedi. Ben şok where is the adalet...
Bilmem onceden alintilanip yarida kalip cvp gonderilmediyse o kaliyor text kisminda. Oyle birsey oldu galibaAlıntı yaptığınız mesaj bana ait değil benim adım nasıl yazıyor anlamadım
Genç erkekler gelmiş o onların sorunu demekle olmuyor işte o işler.. Türk askeri savaşıyor.. Niye? Dolayısıyla bizim sorunumuz haline geliyor değil mi? Sığır gibi plajlarda yatacaklarına azcık şerefli olup savaşsınlar.. Biz yata yata mı vatan sahibi olduk?Onlar da istemiyolar? Yahu savastan kacip geldiler sigindilar bize. Genc erkekler gelmis o onlarin sorunu biz olsak napardik belli olmaz nihayetinde darbe gecesi bi dunya insan bankalarin onune marketlerin onune siraya dizildi herkes kendi kicini kurtarma pesindeydi kizmiyorum ama can bu can insan cani esi cocugu tehlikedeyken cocugu bombalarin altinda kalmisken vatani falan bosverebilir yani. Bu insanlarda ulkelerinde mallarini mulklerini birakip mutlu huzurlu yasarken hadi gidip su turkleri az gicik edelim demediler. Irkci diyince kiziyorsunuz da turklerin ayrimciligi olmali, turkce disinda tabela olmamali diyorsunuz. Siz mi dediniz hatirlamiyorum ama cevabim genel zaten. Tamam ogrensinler turkceyi ama gokten inmeyecek bu firsat sunulmqli
Öyle bir güruh var evet. Düşünceleri şu; Türk kızı alsak masraf etmek zorunda kalacağız. E kızın abisi, babası olacak. Eskisi gibi de değiller.Ne analarına baktırabilecekler ne bir şey. Alırım onun yerine bir Suriyeli; zaten bir çoğunda aile yok. Olsa da gariban. Alırım bunu; bir kuruş masraf etmem. Bana sesini çıkaramaz. Anama da bakar. Oh ne ala.Ben hataydayım benı suriyeli sanıp " bunlardan da alaçam bı tane" dıyen de emınım tahrik olmuştur ve bu da benum suçum ve o bir turk ben bır türk ... Size soruyorum hiç canınız acıdı mı ??
@Birfidandik yanlis alintilamisim. Yukarida ki cvp sizeydi yanlis alintilamisimBu is zaten basli basina siyasi bir mesele dolayisiyla her yorum ucundan kiyisindan da olsa siyasi yoruma giriyor.
Insani olarak ne yapilmasi gerektigine gelince de yine sunu savunuyorum
ve diyorum ki nasil ihtiyac sahibi kendi akrabaniz dururken baskasina yardim etmek yakisik almaz, akrabaniza yardim etmek daha makbuldur once kendi vatandasimiza yardim etmeli kendi hanemizi duzelttikten sonra hane disina cikmaliyiz
Evet o yuzden bayram ziyareti yapip geri döndüler. Neyse bu konu hakkinda daha bir sey yazmayacagim. Cunku yazdiklarimi carpitiyorsunuz. Bana sıkıntı cikarmayan taşkınlık yapmayan hicbir suriyeli ile deridm yok ama cevremdekilerin hepsi böyle ve bu gorduklerimden sonra da birlikte yasamak istemiyorum.Onlar da istemiyolar? Yahu savastan kacip geldiler sigindilar bize. Genc erkekler gelmis o onlarin sorunu biz olsak napardik belli olmaz nihayetinde darbe gecesi bi dunya insan bankalarin onune marketlerin onune siraya dizildi herkes kendi kicini kurtarma pesindeydi kizmiyorum ama can bu can insan cani esi cocugu tehlikedeyken cocugu bombalarin altinda kalmisken vatani falan bosverebilir yani. Bu insanlarda ulkelerinde mallarini mulklerini birakip mutlu huzurlu yasarken hadi gidip su turkleri az gicik edelim demediler. Irkci diyince kiziyorsunuz da turklerin ayrimciligi olmali, turkce disinda tabela olmamali diyorsunuz. Siz mi dediniz hatirlamiyorum ama cevabim genel zaten. Tamam ogrensinler turkceyi ama gokten inmeyecek bu firsat sunulmqli
Ben sizin kisiliginize hicbir sekilde hakaret etmezken siz niye saldiriyorsunuz? Hepsinden nefret ettigimi nerden cikardiniz? Suriyelilerle beraber yasamak istemek zorunda miyim? Terbiyesiz ve hadsizsinizSizin bu nefretiniz acaba onların kötülüklerini tetikliyor olabilir mi? Saf bir suriyeli genç delikanlı sizinle 5dakika bi yerde kalsa türklerden nefret ederek oradan çıkabilir. Öyle bir potansiyel var maşallah
Tetiklemek kelimesi çok doğru burada.
Şu amda Türk toplumunda inanılmaz bir Suriyeli nefreti oluştu. Ve bence başı çeken de tavırlar oldu.
Biri çıktı gelmeselerdi dedi.
Biri Çıktı oturdukları yerden para alıyorlar dedi (yalan)
Biri çıktı sınavsız üniversiteye giriyorlar dedi
(Şartlar konuda bir yerlerde yazıyor zaten bedavaya falan degil )
Biri çıktı oooo memuriyet verildi dedi
(Buna sadece güldüm)
Biri hastanede özel bölümleri var dedi...
Şimdi bu konularda mağdur herkes haketmeden kazanılan bu haklara isyan etti. Öyle bir hak varmış gibi gösteren ne amaçla gösterdi onu bilmiyorum...
Sebeplerden biri bu...
Bir diğeri ise söyleyeyim madem, sanırım öyle yada böyle ban yiyecegim :)
Bu meselenin çıkışının mezhep ayrılığı olması.
İnanın farklı din olsa bu kadar önemli olmaz.
Zaten sürekli birilerinin düşmanlığa sürüklemeye çalıştığı alevi-Sünni meselesi var Türkiye de. Allah tan pek işlemiyor, ara sıra kıvılcımlansa bile bir şekilde insanlar aklı başında davranmanın yolunu buluyor.
Ama Suriye de esed rejimi için Sünni leri katletti dendi.
Bu da nefret tohumlarından biri oldu.
Bu Türkiye de Alevi-Sünni olarak yansıdı. Yine iyiki bu kadar ileriye gitmedi mesele.
Bu bana göre Türkiye nin büyük sınavı oldu.
İster buna Türkiye üzerinde oynanan oyun diyin, ister siyasi olarak kullanılan mezhep savaşları, ister orta doğu problemi adı ne bilmiyorum.
İlgilenmiyorum da ismi ile. Ama aradaki fark bu.
Diğer milletlere kucak açan Türk ün, yıllarca Kürt sorunu diye kandırılması neyse bugün de Suriyeli meselesi o bana göre.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?