Vatanımızı ekmeğimizi bölüşüyoruz ama bırakta kocamız bize kalsın

Hiç şaşırmadım , zaten bu seviyede gidiyor senin mesajlar... kibledim cevap dahi vermiyorum Suriyeli kaka pis , siz ne kadar iyisiniz acaba? Şu üsluba şu cümlelere bak..
Sen once kendini kible. Sen kimsin de benim vicdanimi merhametimi sorgulayacaksin? Ustune ustlik utanmadan irkci diye etiketleyeceksinm Hakareti eden sen kibleyen sen. Once haddini bileceksin

Hiç şaşırmadım , zaten bu seviyede gidiyor senin mesajlar... kibledim cevap dahi vermiyorum Suriyeli kaka pis , siz ne kadar iyisiniz acaba? Şu üsluba şu cümlelere bak..
Suriyeliye kaka pis demedim o senin kendi yakistirman . Birlikte yasamak istemiyorum dedim. Niye bu kadar zorunuza gidiyor?

Irkçılık değil ya saçmalamasın kimse.. Biz ırkçı bir millet olsak zaten bu ülkede sadece Türk yok ki bir sürü milletten insan var.. Asırlardır birlikte yaşıyoruz.. Omuz omuza savaştı atalarımız.. Bakın savaştı diyorum.. Bunlar savaştılar mı? Tamam çocuklarına yaşlılarına kadınlarına sözümüz yok.. Ama rahatlıklarından yan gelip yatanları görünce bu gözler ister istemez yüzüne bir DEFOL diyesi geliyor insanın..

Bi nokta da hem fikiriz ülkeye alındılar ama, çoğu zaman biz bazen de onlar mağdur işin bu boyutu beni aşar siyasi yorum yasak zaten.

Ben insan olarak ne yapabiliriz ? Üstümüze düşen nedir kısmındayım.
Bu is zaten basli basina siyasi bir mesele dolayisiyla her yorum ucundan kiyisindan da olsa siyasi yoruma giriyor.
Insani olarak ne yapilmasi gerektigine gelince de yine sunu savunuyorum
ve diyorum ki nasil ihtiyac sahibi kendi akrabaniz dururken baskasina yardim etmek yakisik almaz, akrabaniza yardim etmek daha makbuldur once kendi vatandasimiza yardim etmeli kendi hanemizi duzelttikten sonra hane disina cikmaliyiz

Niye sürekli adminleri çağırıp duruyorsunuz :) o kadar mı vahim halimiz ya hu o kadar mı saygıdan uzagiz o kadarmi korkuyoruz kendimize hakim olamamaktan ,bu tarz konular yasak olabilir ama saygı çerçevesinde konuştuktan sonra herkes birbirinden bir şey öğrenir neden şimdi kim banlanacak diye düşünüyoruz bizim daha büyük sorunlarımız var hâlbuki

Suriyeliye kaka pis demedim o senin kendi yakistirman . Birlikte yasamak istemiyorum dedim. Niye bu kadar zorunuza gidiyor?
Onlar da istemiyolar? Yahu savastan kacip geldiler sigindilar bize. Genc erkekler gelmis o onlarin sorunu biz olsak napardik belli olmaz nihayetinde darbe gecesi bi dunya insan bankalarin onune marketlerin onune siraya dizildi herkes kendi kicini kurtarma pesindeydi kizmiyorum ama can bu can insan cani esi cocugu tehlikedeyken cocugu bombalarin altinda kalmisken vatani falan bosverebilir yani. Bu insanlarda ulkelerinde mallarini mulklerini birakip mutlu huzurlu yasarken hadi gidip su turkleri az gicik edelim demediler. Irkci diyince kiziyorsunuz da turklerin ayrimciligi olmali, turkce disinda tabela olmamali diyorsunuz. Siz mi dediniz hatirlamiyorum ama cevabim genel zaten. Tamam ogrensinler turkceyi ama gokten inmeyecek bu firsat sunulmqli

Alıntı yaptığınız mesaj bana ait değil benim adım nasıl yazıyor anlamadım

750 lira ile olmaz o iş. Belki de kendilerine ait dükkanları falan vardır.

Genç erkekler gelmiş o onların sorunu demekle olmuyor işte o işler.. Türk askeri savaşıyor.. Niye? Dolayısıyla bizim sorunumuz haline geliyor değil mi? Sığır gibi plajlarda yatacaklarına azcık şerefli olup savaşsınlar.. Biz yata yata mı vatan sahibi olduk?

Ben hataydayım benı suriyeli sanıp " bunlardan da alaçam bı tane" dıyen de emınım tahrik olmuştur ve bu da benum suçum ve o bir turk ben bır türk ... Size soruyorum hiç canınız acıdı mı ??
Öyle bir güruh var evet. Düşünceleri şu; Türk kızı alsak masraf etmek zorunda kalacağız. E kızın abisi, babası olacak. Eskisi gibi de değiller.Ne analarına baktırabilecekler ne bir şey. Alırım onun yerine bir Suriyeli; zaten bir çoğunda aile yok. Olsa da gariban. Alırım bunu; bir kuruş masraf etmem. Bana sesini çıkaramaz. Anama da bakar. Oh ne ala.

@Birfidandik yanlis alintilamisim. Yukarida ki cvp sizeydi yanlis alintilamisim

Evet o yuzden bayram ziyareti yapip geri döndüler. Neyse bu konu hakkinda daha bir sey yazmayacagim. Cunku yazdiklarimi carpitiyorsunuz. Bana sıkıntı cikarmayan taşkınlık yapmayan hicbir suriyeli ile deridm yok ama cevremdekilerin hepsi böyle ve bu gorduklerimden sonra da birlikte yasamak istemiyorum.

Bunu uzatip irkcisin vicdansizsin demenin manasi ne? (Bu kisim size degil) Kim benim vicdanimi merhametimi sorgulayabilir daha da ileri gidip Irkçı diyebilir?. Guzel güzel de anlatmistim oysaki. Geldiklerinde sifir onyargidan bu durumda geldim o yuzden istemiyorum dedim. Irkclikla merhametsizlikle de ilgisi yoktur. Bayramda binlercesi gidip de geri donuyorsa gitmeye de niyetleri yoktur. Olay budur.
Hadi selametle

Onlar bizim misafirimiz onlara laf yok diyen yöneticiler Suriyelileri kamplarda insan gibi de yaşatır. O kadar insani ülkeye kontrolsüzce salmak mıdır yardım etmek. Gittiğin ülkeye uyum saglamak zorundasın. Hangisi sağladı bu uyumu? Aradaki istisnalar hariç. Ülkesi yangın yerine dönmüşken burada sürekli üreyen Suriyeli ye acımamakla ırkçı oluveriyoruz. Yemişim misafirperverliğinizi. Çok aciyan evine alsın baksın. Bol keseden sallamasın burada. Boşuna dememişler çok acıma acınacak hale gelirsin diye. Ortadoğu ülkesi olma yolunda ilerliyoruz kimse görmüyor bunu.

Son düzenleme:
Sizin bu nefretiniz acaba onların kötülüklerini tetikliyor olabilir mi? Saf bir suriyeli genç delikanlı sizinle 5dakika bi yerde kalsa türklerden nefret ederek oradan çıkabilir. Öyle bir potansiyel var maşallah
Ben sizin kisiliginize hicbir sekilde hakaret etmezken siz niye saldiriyorsunuz? Hepsinden nefret ettigimi nerden cikardiniz? Suriyelilerle beraber yasamak istemek zorunda miyim? Terbiyesiz ve hadsizsiniz

Oralara girersek cikamayiz isin politik tarafi bir yana,
ben bu toplumda yasayan hem milli hem dini (mezhep) azinliklardan biri olarak yine de iddia ediyorum, turk insani asla irkcilikla suclanamaz. Cok kucuk bir azinliktir irkci olan, ki onlarin bile yillardir bu ulkede boynunda haçiyla calisan siyahilere ya da lalelide bavul ticareti yapan dogu bloku insanlarina bir eziyetini duymadik.
Eger suriyeliler savastan kacip geldiklerinde, sahillere dolusup taskinliklariyla milleti cileden cikarmasaydi, her yil birer tane cocuk dogurup dilenmeye cikarmasalardi, daha makul ve uyumlu davransalardi, bu halk onlari da bagrina basardi. Eger toplumda suriyelilerden bu kadar buyuk rahatsizlik varsa en onemli nedeni onlarin toplumu rahatsiz edici davranislari oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…