- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
Az saygili olsan inanc bu farkindaysan.Ne bu israr ikide bir ayni cumleyi kuruyorsun hepimizin resmi nikahi var zaten.
Par
Pardon ama konu sahibibenim ve sadece eşim boşanmak istiyo dedim. Diğer alıntı yaptığınız açıklamaları burda bana yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar yazdı. Bilmediğim şeyleri de öğrenmiş oldum nikah hükmünde. Esin üstüne getirsin ne demek ya imam nikahiyla siz konuyu nası okuyosunuz ne sacmalik bu . Ufff geçen konuda da böyle oldu yorum yapmış olmak için yapmayin
cidden bu kadar dinimize karsi kor ve dar bakisli olamazsinizBurda anlatılmak istenen olmazsa olmaz değil, yani yoksa arkadaşın bana dediği gibi zina yapmış olmuyorsun, soru şu: dini.nikahta olup resmide olmayan ne var, resmi nikah belli şartlarda ise li yazdım dini nikahı da kapsıyor ama istersen gene yaptırırsın
Nedir yani fazlası mehr mi, görüyoruz burda mehirimdi ama ailece yediler altınlarımı diyenleri, kimse kul hakkı ellemeyelim diyor mu, ama.resmi.nikah boşanma halinde altınları çatır çatır alıyo kadın yargıtay kararı bile çıktı, al.sana mehir, Allahın huzurunda olmak mı, şimdi de bizi görüyor,geriye bir fark hoca ve nikah memuru kalıyo ama.aslında o da fark.değil amaç aynı
cidden artik bu konuyu burays getirdiniz ya.bazi seylere olan kininiz hemen nasilda ortaya cikiyor .yok ya anlamam mumkun gorunmuyorEvet konu sahibi sizsiniz. Dini nikah yapmissiniz. Yani o kanun ne sekilde ise riski kabul etmissiniz. Dininiz bir kocaya 4 es hak tanimiyo rmu? O yuzden esinizin birtakim kadinlarla dusup kalkmasi neden tuhaf geliyor? Mustakbel esleri olamaz mi?
cidden bu kadar dinimize karsi kor ve dar bakisli olamazsiniz
haklisinizIsrarla neden benden alıntı yapıyorsunuz bayan konuştuk anlaşamadık yürümedi bırakın peşimi
Dünyanın en ileri teknolojili ve gelişmiş ülkeleri kendi dini nikahlarını yapıyorlar .
gercekten iyiki forumda dini icerik yasak yoksa ben sok gecirmekten kendime gelemiyecegim ne dediginizin farkindamisiniz..Allahin kanun ve hukumleri ciddiye alinip rabbimizden korkulup ona gore yasansaydi biz kadinlari ne kadar koruma altina aldigini ve yukumluluk ve sorumluluklarini algilardin..gercekten neyse ya bosa konusuyorum..sizin icin onemsiz olan sey bizim icin cok degerli ve kiymetli ...Bu neyi değiştirir ki? Öyle olması nikahın hukuki bir durum olduğu gerçeğini değiştirmez.
Kaldı ki Katolik ve Protestanlardaki nikah resmen tanınıyor, bizdeki "imam nikahı" denilen garabet gibi değil.
Pardon, bu kin meselesi de nereden cikti? Ben konuyu sizin acinizdan gormeye gayret sarfediyorum. Sizin gibi doktora yapan bir hanim nasil oluyor da, cocuklarinin gelecegini tehlikeye atan bir nikah turu seciyor, medeni kanunlarin korumasi dururken, onu anlamaya calisiyorum. Nasil olur da, kabul ettigi inanc sisteminde kocasinin ustune uc es daha getirebilecegini kabullenebiliyor, onu anlamaya calisiyorum. Doktora yapiyorsaniz sorgulama yetisine sahipsinizdir, cunku bir tez ortaya koyup onu bilimsel yontemlerle ispat edecek/ curuteceksiniz. Girdiginiz riski hic mi sorgulamadiniz.cidden artik bu konuyu burays getirdiniz ya.bazi seylere olan kininiz hemen nasilda ortaya cikiyor .yok ya anlamam mumkun gorunmuyor
Herkesin bildigi gorusu kendinedir neden herkes kendi fikrini empoze ediyorki bu arda oyle hadi git 4 es al diye birsey yok dini nikahta kadini dusunur ama bizim insanlarimiz hak bilmedigi icin kadini ezerler aslinda resmi nikahin varolus sebebide budur cezasini hemen versigi icin extra kiyilir yoksa imam nikahinda kadinlar ezilsin diye birsey yok aksine islam dininde kadin ustundur ama yine bizim milletimizde kafa yok dini bile carpitiyorlar..ama bende oyleyim dini nikah benim icin cok onemlidirPardon, bu kin meselesi de nereden cikti? Ben konuyu sizin acinizdan gormeye gayret sarfediyorum. Sizin gibi doktora yapan bir hanim nasil oluyor da, cocuklarinin gelecegini tehlikeye atan bir nikah turu seciyor, medeni kanunlarin korumasi dururken, onu anlamaya calisiyorum. Nasil olur da, kabul ettigi inanc sisteminde kocasinin ustune uc es daha getirebilecegini kabullenebiliyor, onu anlamaya calisiyorum. Doktora yapiyorsaniz sorgulama yetisine sahipsinizdir, cunku bir tez ortaya koyup onu bilimsel yontemlerle ispat edecek/ curuteceksiniz. Girdiginiz riski hic mi sorgulamadiniz.
ben doktora yapmadin basit bir ev hanimiyim..siz benim nikahimin beni korumadigini cocuklarimin korumadigini nerden biliyorsunuz...nasil bu hukme basvurabiliyorsunuz ya..sizin medeniyetiniz sizin adelet sistemi cok koruyor bizleri birbiri den mal kaciran anne babalarla cevrili o yuzden cevremiz.insan insan olmadikdan sonra ne duzende olursa olsun ayni muameleyi gorur...neyse cevab vermeyeyim ..lutfen siz beni muhatab olarak almayin.ve seviyeme inmeyinPardon, bu kin meselesi de nereden cikti? Ben konuyu sizin acinizdan gormeye gayret sarfediyorum. Sizin gibi doktora yapan bir hanim nasil oluyor da, cocuklarinin gelecegini tehlikeye atan bir nikah turu seciyor, medeni kanunlarin korumasi dururken, onu anlamaya calisiyorum. Nasil olur da, kabul ettigi inanc sisteminde kocasinin ustune uc es daha getirebilecegini kabullenebiliyor, onu anlamaya calisiyorum. Doktora yapiyorsaniz sorgulama yetisine sahipsinizdir, cunku bir tez ortaya koyup onu bilimsel yontemlerle ispat edecek/ curuteceksiniz. Girdiginiz riski hic mi sorgulamadiniz.
ben doktora yapmadin basit bir ev hanimiyim..siz benim nikahimin beni korumadigini cocuklarimin korumadigini nerden biliyorsunuz...nasil bu hukme basvurabiliyorsunuz ya..sizin medeniyetiniz sizin adelet sistemi cok koruyor bizleri birbiri den mal kaciran anne babalarla cevrili o yuzden cevremiz.insan insan olmadikdan sonra ne duzende olursa olsun ayni muameleyi gorur...neyse cevab vermeyeyim ..lutfen siz beni muhatab olarak almayin.ve seviyeme inmeyinPardon, bu kin meselesi de nereden cikti? Ben konuyu sizin acinizdan gormeye gayret sarfediyorum. Sizin gibi doktora yapan bir hanim nasil oluyor da, cocuklarinin gelecegini tehlikeye atan bir nikah turu seciyor, medeni kanunlarin korumasi dururken, onu anlamaya calisiyorum. Nasil olur da, kabul ettigi inanc sisteminde kocasinin ustune uc es daha getirebilecegini kabullenebiliyor, onu anlamaya calisiyorum. Doktora yapiyorsaniz sorgulama yetisine sahipsinizdir, cunku bir tez ortaya koyup onu bilimsel yontemlerle ispat edecek/ curuteceksiniz. Girdiginiz riski hic mi sorgulamadiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?