Ve biz de bosaniyoruz

• Konu Sahibi Konu Sahibi hest
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Evet konu sahibi sizsiniz. Dini nikah yapmissiniz. Yani o kanun ne sekilde ise riski kabul etmissiniz. Dininiz bir kocaya 4 es hak tanimiyo rmu? O yuzden esinizin birtakim kadinlarla dusup kalkmasi neden tuhaf geliyor? Mustakbel esleri olamaz mi?

cidden bu kadar dinimize karsi kor ve dar bakisli olamazsiniz

Evet konu sahibi sizsiniz. Dini nikah yapmissiniz. Yani o kanun ne sekilde ise riski kabul etmissiniz. Dininiz bir kocaya 4 es hak tanimiyo rmu? O yuzden esinizin birtakim kadinlarla dusup kalkmasi neden tuhaf geliyor? Mustakbel esleri olamaz mi?
cidden artik bu konuyu burays getirdiniz ya.bazi seylere olan kininiz hemen nasilda ortaya cikiyor .yok ya anlamam mumkun gorunmuyor

Dünyanın en ileri teknolojili ve gelişmiş ülkeleri kendi dini nikahlarını yapıyorlar .

Bu neyi değiştirir ki? Öyle olması nikahın hukuki bir durum olduğu gerçeğini değiştirmez.
Kaldı ki Katolik ve Protestanlardaki nikah resmen tanınıyor, bizdeki "imam nikahı" denilen garabet gibi değil.

Bu neyi değiştirir ki? Öyle olması nikahın hukuki bir durum olduğu gerçeğini değiştirmez.
Kaldı ki Katolik ve Protestanlardaki nikah resmen tanınıyor, bizdeki "imam nikahı" denilen garabet gibi değil.
gercekten iyiki forumda dini icerik yasak yoksa ben sok gecirmekten kendime gelemiyecegim ne dediginizin farkindamisiniz..Allahin kanun ve hukumleri ciddiye alinip rabbimizden korkulup ona gore yasansaydi biz kadinlari ne kadar koruma altina aldigini ve yukumluluk ve sorumluluklarini algilardin..gercekten neyse ya bosa konusuyorum..sizin icin onemsiz olan sey bizim icin cok degerli ve kiymetli ...

cidden artik bu konuyu burays getirdiniz ya.bazi seylere olan kininiz hemen nasilda ortaya cikiyor .yok ya anlamam mumkun gorunmuyor
Pardon, bu kin meselesi de nereden cikti? Ben konuyu sizin acinizdan gormeye gayret sarfediyorum. Sizin gibi doktora yapan bir hanim nasil oluyor da, cocuklarinin gelecegini tehlikeye atan bir nikah turu seciyor, medeni kanunlarin korumasi dururken, onu anlamaya calisiyorum. Nasil olur da, kabul ettigi inanc sisteminde kocasinin ustune uc es daha getirebilecegini kabullenebiliyor, onu anlamaya calisiyorum. Doktora yapiyorsaniz sorgulama yetisine sahipsinizdir, cunku bir tez ortaya koyup onu bilimsel yontemlerle ispat edecek/ curuteceksiniz. Girdiginiz riski hic mi sorgulamadiniz.

Bence konu sahibi gercekten uygulamaya calistigi inanc sisteminin risklerini bilememis.
Cocuklar herseydir, hangi inanc sistemi olursa olsun onlari bir anne olarak hep kollayacak ve gozeteceksiniz bundan suphem yok.
Esiniz ile olan durum (bu sistemi sectiginiz icin) icin siz sorumlusunuz, ama evlilik her ne sekilde olursa olsun cok buyuk bir kumardir. Uzmeyin kendinizi.
Size zorluklara gogus germeniz icin dirayet ve sabir diliyorum.

Herkesin bildigi gorusu kendinedir neden herkes kendi fikrini empoze ediyorki bu arda oyle hadi git 4 es al diye birsey yok dini nikahta kadini dusunur ama bizim insanlarimiz hak bilmedigi icin kadini ezerler aslinda resmi nikahin varolus sebebide budur cezasini hemen versigi icin extra kiyilir yoksa imam nikahinda kadinlar ezilsin diye birsey yok aksine islam dininde kadin ustundur ama yine bizim milletimizde kafa yok dini bile carpitiyorlar..ama bende oyleyim dini nikah benim icin cok onemlidir

ben doktora yapmadin basit bir ev hanimiyim..siz benim nikahimin beni korumadigini cocuklarimin korumadigini nerden biliyorsunuz...nasil bu hukme basvurabiliyorsunuz ya..sizin medeniyetiniz sizin adelet sistemi cok koruyor bizleri birbiri den mal kaciran anne babalarla cevrili o yuzden cevremiz.insan insan olmadikdan sonra ne duzende olursa olsun ayni muameleyi gorur...neyse cevab vermeyeyim ..lutfen siz beni muhatab olarak almayin.ve seviyeme inmeyin

O dönemde nikah kıyma işlemini kadınlar yürütüyordu kadıligin anlamı bugünün belediye reisi diyebiliriz yani dini bir anlam yüklemeyin sadece...aynı zamanda yerleşim yerinin hizmetleri sorunları vb ilgileniyordu. Nikahın bozulması da boş ol şeklinde 3 kez tekrarlanan sozle oluyordu işte tabi bazı şartların da oluşması da gerekiyor.neyse bu yetki tabi modern hayatın yerlesmesi adalet sisteminin modern dunyaya uydurulmasi kadıligin kalkması vb nedenlerle belediyelere veriliyor yani aslında yine benzer makam.gunumuzde imam nikahunin kıyılmasi dini bir boyut gibi gözükse de imam orda belediye reisi göreviyle oturuyor aslında.

Yani boş ol la bitmiyor is.bu yetki mahkemelerde.madem gider açar davayı boşar bu kadar basit.
Ne boş ol muş arkadaş ben kesinlikle böyle ciddi bakmıyorum olaya.

ben doktora yapmadin basit bir ev hanimiyim..siz benim nikahimin beni korumadigini cocuklarimin korumadigini nerden biliyorsunuz...nasil bu hukme basvurabiliyorsunuz ya..sizin medeniyetiniz sizin adelet sistemi cok koruyor bizleri birbiri den mal kaciran anne babalarla cevrili o yuzden cevremiz.insan insan olmadikdan sonra ne duzende olursa olsun ayni muameleyi gorur...neyse cevab vermeyeyim ..lutfen siz beni muhatab olarak almayin.ve seviyeme inmeyin

Dini konu ve yorumlar yasakken bu kadar konuşulup polemiğe giriliyor ve insanların inançları sorgulanıyorsa, yasak olmasa ne olur çok merak ediyorum.
Konu dini yorumlar sebebiyle kapatılmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…