Fetvadan araştırdım 3 adet dönemi geçecek ve her adet döneminden sonra söylenmesi gerekiyormuş ki sinir anında söylenen her lafla nikah bitmesin diye.
Bosanma sureci 15 gunluk kadinin babaevine gonderilmesi ile baslar, sonra hakem heyeti toplanir (aileler) orada da olmayacagina karar verilirse bosama gerceklesir. Iddet donemi de 3 aydir dogru okumussunuz.
Esinizin sinir aninda soylediginde talak hakkindan birini goturmus. 2 talak daha var. Oyle 3 kere demekle bitmiyor yani. Hele ki sinir aninda.
İddet dönemi, hamile olmadığından emin olmak içindir. Yani, testler tahlillerle bu kadar kesin sonuç alınamadığı dönemlerde bu dönem beklenirmiş, şimdi de tahil yaptırma imkanı yoksa (dağ başında yaşanıyorsa) uygulanır. Kadın zaten hamileyken iddet dönemi diye birşey olmaz
Hamile kadını 3 talakla boşarken aklı nerdeymiş ? Sonuçlarına katlanabilecek mi ? Dini nikah yaparken niye boşanma durumu detaylıca anlatılmaz ki? 3 talakla boşadım, oldu, OLMUYOR CANIM
Bu dediğiniz tekrar evlenebilmek için olan değil mi.
Bir kez bile boş ol dediyse boşandınız siz.
Çok karışık geliyor bana da en iyisi kızınca başka sözler söylemek. En iyisi sakinleşene kadar muhatap olmamak.Bende 3 kez denildiyse artık başka biri ile evlenmeden tekrar eski eşle evlenemez diye duymuştum
Aslı astarını bilmiyorum tabi
Eee başkasıyla evlendikten sonra da niye barışasın eski eşinle dimi
Doğruysa çarpılırım filan kapadım gagamı tamam
Çok tuttum kendimi o günden sonra hatta yine eskisi gibi mutluyduk. Ben şehir dışına çıktım zorunlu bi durum için ve buraya gelir gelmez başladılar. Düne kadar ses etmedim dün ben patlayınca o da patladı.canım kızlar yüzünden değil senin yüzünden boşanıyorsunuz.öbür konunu da hatırlıyorum ve yapma abartma demiştim.
sen hamileliğin de etkisiyle bence bu olayı çok takıp abarttın ve artık eşine gına geldi ve patladı.
iki kişinin boşanmasına neden olan üçüncü kişiler değil kendileridir.
ve öyle sinirle söylemiş boşanma vs olmaz kafana takma.
Buna rahatladım. Çünkü o söyleyince hemen mesaj attı bana bunada söyletti n artık karı koca değiliz diyeBosanma sureci 15 gunluk kadinin babaevine gonderilmesi ile baslar, sonra hakem heyeti toplanir (aileler) orada da olmayacagina karar verilirse bosama gerceklesir. Iddet donemi de 3 aydir dogru okumussunuz.
Esinizin sinir aninda soylediginde talak hakkindan birini goturmus. 2 talak daha var. Oyle 3 kere demekle bitmiyor yani. Hele ki sinir aninda.
Eşim ve benim dışımda gelişen birkaç olay oldu dün gerçekten sabrımı zorlayanBaskalarini niye sucluyosun senin abartilarin ve kocanin ofkesi yuzunden bosaniyosunuz hayirlisi
Normalde böyle bişey dicem biri de deil yani. Dini hükümlere göre hareket edecek. Mahkemeye giderim der en fazla o yapıda1.si ıslamda evlilik birliği aranır o yuzden bir anlık sinirle söylenen söz ile boşanma olmaz . Belirtilen şartlar var o sartlara uyularak bilinçli şekilde yapılması gerekir . Bilip bilmeden kimse fetva vermesin o yuzden .
2. Kocaman adamın da ağzında sakız çiğner gibi boşol demesi falan çok komik . Boşanmak isteyen mahkemeye başvurur zaten .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?