Canım o şöyle boşanınca eğer tekrar nikahlanmak istiyorsa kadın başka bir adamla dini nikah yapar o gece zifaf a girer. Ertesi gün boşanır. Ondan sonra ancak eski es onu alabilir. Yani boş ol deyip boşayıp sonra gel barıştık deyince olmaz. Bu konular ince. Dikkat etmek gerekiyorBende 3 kez denildiyse artık başka biri ile evlenmeden tekrar eski eşle evlenemez diye duymuştum
Aslı astarını bilmiyorum tabi
Eee başkasıyla evlendikten sonra da niye barışasın eski eşinle dimi
Doğruysa çarpılırım filan kapadım gagamı tamam
bakın son kez yazıyorum..benım kımsenın ınancıyla nıkahıyla ısım yok olmazda dedıgım gibi..ama alenen ben ıyıkıde nıkah kıydırmamısım lafının nerelere gıdebılecegını uzerınden ne anlamlar cıkabılecegını bır dusunun ıstersenız..ben cogu zaman burda farkettıgım uzere dını nıkah hafıfe alınıyor ve saygı duyulmuyor..ozet olarak ınancsızsanız bırsey dıyemem saygı duyarım..ama ınanclı bır ınsan bu kelımeyı kullanmamalı demek ıstedım ..neyse vesselam..bosa kurek sallıyorum..
merak etme 1 kere 3 defa bos ol deyince bir dalkım gitti yerine 2 hakkın kaldı derler hatta gecen gün yusuf kavaklı ya sordular o öyle dedi esinin 2 hakkı daha kalmıs ama akıllanmıstır heralde20 gün kadar önce konu açmıştım suphelerimle ilgili. Sizin deediklerinizle hatalarımı görmüştüm. Gerçekten eşimin hiç bi hatası çıkmadı o olaylarda.
Ama o kızlar hala ısrarla uğraşıyorlar. Ben şehir dışına geldim bi haftalığına ve kızların ısrarla devam ettiği hareketler yüzünden dün gece ve az önce telefonda çok ciddi kavga ettik. Çok sinirlendi. Hatta onu hiç öyle bağırırken görmedim desem yeridir. Ben ailemin yanındayım sessiz sessiz konuşmaya çalıştım. Ama iyice karıştı olay.
Ve az önce kavga ederken bana 3 defa boş ol benden dedi. Sonrada mesaj attı sonunda bunu yaptırdın bana artık karı koca değiliz dedi.
Fetvadan araştırdım 3 adet dönemi geçecek ve her adet döneminden sonra söylenmesi gerekiyormuş ki sinir anında söylenen her lafla nikah bitmesin diye.
Çok kötüyüm şuan. Biliyosunuz hamileyim bide oğlum var. Ağlayamıyorum kimse anlamasın diye.
Çok sinirlendi ve böyle oldu olay sonunda.
Napcami bilmiyorum. Sınırı ve inadı çok fenadır.
Ben yazdığımda geçen konuda her bekar kız esinemi sarkiyo diye dalga geçenler olmuştu
Bende ısrarla 2 si demiştim. Ve sonunda dağıttılar bizi.
bakın son kez yazıyorum..benım kımsenın ınancıyla nıkahıyla ısım yok olmazda dedıgım gibi..ama alenen ben ıyıkıde nıkah kıydırmamısım lafının nerelere gıdebılecegını uzerınden ne anlamlar cıkabılecegını bır dusunun ıstersenız..ben cogu zaman burda farkettıgım uzere dını nıkah hafıfe alınıyor ve saygı duyulmuyor..ozet olarak ınancsızsanız bırsey dıyemem saygı duyarım..ama ınanclı bır ınsan bu kelımeyı kullanmamalı demek ıstedım ..neyse vesselam..bosa kurek sallıyorum..
Hangi ulkede yasiyor konu sahibi hanim? Turkiye Cumhuriyeti.Allahın gönderdiği adalet ve hukuk sistemınde gecıyor..bilmiyor ve takmıyorsan arastırıp ögrenebılırsın..
Dini nikah diye bir şey yoktur, çünkü nikah dini değil HUKUKİ bir kavramdır ve hukuki sonuçlar doğurur...İslam hukukunda da medeni hukukta da böyledir.
Bu sebeple nikah bahsi ilmihal kitaplarında ibadat kısmında değil, muamelat kısmında yer alır.
Nikah, nikahtır, bazı şartları vardır. Dinen de geçerli olup olmaması o şartların yerine getirilmiş olmasına bağlıdır..Din adamının dini bir kılıf içinde kıyıp kıymamasına değil.
Dini konu tartışmak biliyorum ki yasak Mune gelip uçuracak ama yazmadan duramadım.
Yarın diyaneti ariycam sormak icin3 adet donemi değil 3 ayrı zamanda söylemesi gerekiyor bu da arka arkaya olmaması demek yoksa aradan 1 ay geçmesi demek değil. Bildiğim kadarıyla. Sinirle de olsa ağızdan çıktı bir kere. Bence buNu iyice araştırın. Çünkü isin ucunda nikahsız olmak var.
İşte bu benim korktuğumCanım o şöyle boşanınca eğer tekrar nikahlanmak istiyorsa kadın başka bir adamla dini nikah yapar o gece zifaf a girer. Ertesi gün boşanır. Ondan sonra ancak eski es onu alabilir. Yani boş ol deyip boşayıp sonra gel barıştık deyince olmaz. Bu konular ince. Dikkat etmek gerekiyor
Hangi ulkelermis onlar ve medeni kanunlari ile dini nikahin/bosanmanin arasinda ne fark varmis? merak ettim.Dünyanın en ileri teknolojili ve gelişmiş ülkeleri kendi dini nikahlarını yapıyorlar .
Bende sanmıyorumEsinin sinirinin gecmesini bekle bakalim.sinirle davrandigi icin pisman olacaktir.sonucta arada cocuklar var.hamile esini sacmasapan bi mevzu yuzunden yuzustu birakacak kadar vicdansiz biri oldugunu dusunmuyorum esinin.yani insallah oyle dir. ..
Dünyanın en ileri teknolojili ve gelişmiş ülkeleri kendi dini nikahlarını yapıyorlar .
Pardon ama konu sahibibenim ve sadece eşim boşanmak istiyo dedim. Diğer alıntı yaptığınız açıklamaları burda bana yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar yazdı. Bilmediğim şeyleri de öğrenmiş oldum nikah hükmünde. Esin üstüne getirsin ne demek ya imam nikahiyla siz konuyu nası okuyosunuz ne sacmalik bu . Ufff geçen konuda da böyle oldu yorum yapmış olmak için yapmayinMerak ediyorum, esin uzerine uc tane daha getirse tepkin ne olacak.
Neden adami rahat birakmiyorsun? Kurallariniz oyle degil mi? O kizlari da eve imam nikahiyla getirsin, rizkini verir yukaridaki nasilsa.
Bu nasil celiskidir, nasil bir dengesizliktir, hafsalam almiyor.
Az saygili olsan inanc bu farkindaysan.Ne bu israr ikide bir ayni cumleyi kuruyorsun hepimizin resmi nikahi var zaten.İyi ki imam nikahımız yok ha isteyen gider verir dilekçeyi bu ne, hiç duymadığım kelimeler, süt kardeşler filminden izlediğim kadarıyla 3 kere diyince hülle yapıyorlardı
Sosyal medya dimi evliliklerin sorunu.Aramiyolar artık. Ama başka yollarla ulaşmaya calisiyolar
Kanaunlari gayet iyi biliyorum. Hatta fazlasiyla cahil cuhela değilim ben. Fazlasıyla kanunlarla iç içeyim. Ayrıca iki üniversite bitirdim ve yüksek lisansı var şuan da doktora tamamlıyorum. Ayrıca mesleğim gereği hak hukuk kanun çok araştırırım. Bende biliyorum resmi boşanma olmadığını ama bu olayın bide dini boyutu var. Nikahsız yaşamak ne anlama geliyor biliyosunuz demi. Puanlama sistemi dediğiniz şey müslüman olan herkesin uymak zorunda olduğu kurallar.Hangi ulkede yasiyor konu sahibi hanim? Turkiye Cumhuriyeti.
Elbette siginacak tek adalet sistemi TC kanunlaridir. Onun disinda herhangi bir dini kanun gecerli degildir.
Kendini kanunun ustunde sayanlar sorumluluguna katlanirlar.
Yetiskin olarak kararlarinizi kendiniz alir, her turlu riske de katlanirsiniz, bu ne oldugu belirsiz "puanlama " sistemiyle yasamak istiyorsaniz.
Kesinlikle bir kadini son derecede rencide eden bir sistemi merak da etmiyorum, ogrenmek de istemiyorum. O konuyla ugrasmayi size birakirim, siz cok hevesli gorunuyorsunuz anladigim kadariyla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?