Ve biz de bosaniyoruz

• Konu Sahibi Konu Sahibi hest
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Canım o şöyle boşanınca eğer tekrar nikahlanmak istiyorsa kadın başka bir adamla dini nikah yapar o gece zifaf a girer. Ertesi gün boşanır. Ondan sonra ancak eski es onu alabilir. Yani boş ol deyip boşayıp sonra gel barıştık deyince olmaz. Bu konular ince. Dikkat etmek gerekiyor

Benim hareketlerinin inancımla çeliştiği bir durum yok sana göre varsa sen kıydır kardeşim bana ikide bir inançsızsan diyip durma bu konuda otorite sen misin sen kimsin, ben durumu bilene sordum cevabımı aldım, burda da yazdım az önce,ayrıca benim inançlı olmam ya da olmamam senin hayatında ne gibi bir fark ya da olumsuzluk yaratıyor

Esinin sinirinin gecmesini bekle bakalim.sinirle davrandigi icin pisman olacaktir.sonucta arada cocuklar var.hamile esini sacmasapan bi mevzu yuzunden yuzustu birakacak kadar vicdansiz biri oldugunu dusunmuyorum esinin.yani insallah oyle dir. ..

Iste bu yuzden Aile Kanunu diye birsey var hanimlar. Yasadiginiz ulkenin kanunlari ile degil, baska bir ulkenin kanunlarina bagli olarak hareket ederseniz hic bir guvenceniz olmaz.
Turkiye'de evlilik disi cocuk sayisi nufusa oranla Danimarka'dan fazladir. Bunun nedeni Turk kadinin imam nikahi ile yasamayi secmesi ya da zorlanmasidir. Ancak Danimarka'da nikah disi beraberlikler de aile sayilmaktadir ve cocuk her devlet korumasi altindadir. Imam nikahinda oyle bir guvence verilmis midir? Inanciniz ne olursa olsun, cocugunuzu dusunmelisiniz. Umarim aileniz size destek olur ve bu kotu gunleri atlatirsiniz. Lutfen moralinizi bozmayin, saglam durun, size sabir diliyorum.

merak etme 1 kere 3 defa bos ol deyince bir dalkım gitti yerine 2 hakkın kaldı derler hatta gecen gün yusuf kavaklı ya sordular o öyle dedi esinin 2 hakkı daha kalmıs ama akıllanmıstır heralde

Vay canina bu puanlama sistemine kim karar verdi, bu yazdiklariniz bana video oyunlarini animsatti, 3 out of 3, GAME OVER.
Cok aciyorum size. Kendi kendinizi aciz duruma getirmenize ben utaniyorum sizin yerinize.

Dini nikah diye bir şey yoktur, çünkü nikah dini değil HUKUKİ bir kavramdır ve hukuki sonuçlar doğurur...İslam hukukunda da medeni hukukta da böyledir.
Bu sebeple nikah bahsi ilmihal kitaplarında ibadat kısmında değil, muamelat kısmında yer alır.
Nikah, nikahtır, bazı şartları vardır. Dinen de geçerli olup olmaması o şartların yerine getirilmiş olmasına bağlıdır..Din adamının dini bir kılıf içinde kıyıp kıymamasına değil.
Dini konu tartışmak biliyorum ki yasak Mune gelip uçuracak ama yazmadan duramadım.

Allahın gönderdiği adalet ve hukuk sistemınde gecıyor..bilmiyor ve takmıyorsan arastırıp ögrenebılırsın..
Hangi ulkede yasiyor konu sahibi hanim? Turkiye Cumhuriyeti.
Elbette siginacak tek adalet sistemi TC kanunlaridir. Onun disinda herhangi bir dini kanun gecerli degildir.
Kendini kanunun ustunde sayanlar sorumluluguna katlanirlar.
Yetiskin olarak kararlarinizi kendiniz alir, her turlu riske de katlanirsiniz, bu ne oldugu belirsiz "puanlama " sistemiyle yasamak istiyorsaniz.
Kesinlikle bir kadini son derecede rencide eden bir sistemi merak da etmiyorum, ogrenmek de istemiyorum. O konuyla ugrasmayi size birakirim, siz cok hevesli gorunuyorsunuz anladigim kadariyla.

Dünyanın en ileri teknolojili ve gelişmiş ülkeleri kendi dini nikahlarını yapıyorlar .

Yarın diyaneti ariycam sormak icin

Merak ediyorum, esin uzerine uc tane daha getirse tepkin ne olacak.
Neden adami rahat birakmiyorsun? Kurallariniz oyle degil mi? O kizlari da eve imam nikahiyla getirsin, rizkini verir yukaridaki nasilsa.
Bu nasil celiskidir, nasil bir dengesizliktir, hafsalam almiyor.

İşte bu benim korktuğum

Esinin sinirinin gecmesini bekle bakalim.sinirle davrandigi icin pisman olacaktir.sonucta arada cocuklar var.hamile esini sacmasapan bi mevzu yuzunden yuzustu birakacak kadar vicdansiz biri oldugunu dusunmuyorum esinin.yani insallah oyle dir. ..
Bende sanmıyorum

Dünyanın en ileri teknolojili ve gelişmiş ülkeleri kendi dini nikahlarını yapıyorlar .

Burda anlatılmak istenen olmazsa olmaz değil, yani yoksa arkadaşın bana dediği gibi zina yapmış olmuyorsun, soru şu: dini.nikahta olup resmide olmayan ne var, resmi nikah belli şartlarda ise li yazdım dini nikahı da kapsıyor ama istersen gene yaptırırsın

Nedir yani fazlası mehr mi, görüyoruz burda mehirimdi ama ailece yediler altınlarımı diyenleri, kimse kul hakkı ellemeyelim diyor mu, ama.resmi.nikah boşanma halinde altınları çatır çatır alıyo kadın yargıtay kararı bile çıktı, al.sana mehir, Allahın huzurunda olmak mı, şimdi de bizi görüyor,geriye bir fark hoca ve nikah memuru kalıyo ama.aslında o da fark.değil amaç aynı

Par
Pardon ama konu sahibibenim ve sadece eşim boşanmak istiyo dedim. Diğer alıntı yaptığınız açıklamaları burda bana yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar yazdı. Bilmediğim şeyleri de öğrenmiş oldum nikah hükmünde. Esin üstüne getirsin ne demek ya imam nikahiyla siz konuyu nası okuyosunuz ne sacmalik bu . Ufff geçen konuda da böyle oldu yorum yapmış olmak için yapmayin

İyi ki imam nikahımız yok ha isteyen gider verir dilekçeyi bu ne, hiç duymadığım kelimeler, süt kardeşler filminden izlediğim kadarıyla 3 kere diyince hülle yapıyorlardı
Az saygili olsan inanc bu farkindaysan.Ne bu israr ikide bir ayni cumleyi kuruyorsun hepimizin resmi nikahi var zaten.

Kanaunlari gayet iyi biliyorum. Hatta fazlasiyla cahil cuhela değilim ben. Fazlasıyla kanunlarla iç içeyim. Ayrıca iki üniversite bitirdim ve yüksek lisansı var şuan da doktora tamamlıyorum. Ayrıca mesleğim gereği hak hukuk kanun çok araştırırım. Bende biliyorum resmi boşanma olmadığını ama bu olayın bide dini boyutu var. Nikahsız yaşamak ne anlama geliyor biliyosunuz demi. Puanlama sistemi dediğiniz şey müslüman olan herkesin uymak zorunda olduğu kurallar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…