- 9 Ocak 2012
- 15.561
- 30.177
- 798
- Konu Sahibi Bayan X diyeceksiniz
-
Dün aradım annesini,ne yaptı okula gitti mi diye,gitmiş ama su koymamis çocuğa gittim su aldım götürdüm,okula okul kiyefetlerini yıkayıp utuleyip kaldirmistim,almaya gelince askisiyla vermiştim çocuğun üzeri kirismis,banyo yapmamis tırnakları kesilmemiş ve okula öyle gitmis. Cildiracam valla anlattıkça sinir oluyorum. Getirdim okuldan eve önce banyosunu yaptırdım kıyafetlerini yıkayıp utuledim,ödevlerini vs yaptirdim,ders programını ayarlamisini istedim ve bu süre zarfında tablet vs oynayamadı sıkıldı tabi. Aman napayım elimden geleni yaptım,artık çocuk çok üzerime gelince sinirlendim ve bağırdım oğluma : ((
Böyle yaprak değilde daha çok kendisinin isteyerek gelmesini istiyorum,burada mutlu olmasini. Eğer dediğiniz gibi yaparsam burada kalmak zorunda olduğu için daha çok mutsuz olur. Ama samiyeyetiniz güç verdi Allah razı olsun sizden.CANım kendimi senin yerine koydum çıldırurdım herhalde.
Bence öğretmeni ile konuş. Bi sor bakalım okulda nasılmış. Gelecek hafta veya sonraki haftayı bekle sabret. Öğretmeni daha yakından izlesin. BOl bol tahtaya kaldırsın. Yani be bileğim yapmadığı şeylerden mahcup olsun biraz.
Öğretmeni senin geldiğinden bahsetmeden Babasını çağırsın.
Çocuk okula çok uykusuz geliyor. Derste uyuyor, çok yorgun dalgın uykusuz. Dersleri de kötüleşti ödevler eksik ya da yanlış. Böyle olunca daha yakından takip ettim. Beslenme çantasında doğru düzgün yiyecek Yok. Gibi anlatsın.
Yani ilkokul öğretmenleri daha takından ilgili olur çocukla.
Benim kızım da bir ara öyleydi. Babasının alanı sonsuz özgürlük. Ne ders be ödev. Sağlıksız beslenme. Akşama kadar tablet izlese kimse ne yapıyorsun demez.
Evde kurallar var. Yatma kalkma saati var. Zırla kaldırıp okula gönderme var. Banyo yapma tırnak kesme ödev tapma kitap okuma var. Tabi çözül sonsuz özgürlüğü seçiyor. Babası da oğlunun hayatını karartacağını ildiği halde göz yumuyor.
Çok zor biliyorum ama zorla tutarsan da senden nefret edecek. Kararlı olduğunu göstermek iyi birşey. Gerekirse bir psikoloğa götür. Ya da sen bir çocuk psikoloğuna görün. Ne yapacağına dair bir yol haritası belirle. Okulda rehberlikle konuş. Emin'im daha önce de benzet durumları yaşayan çocuklar vardır. Sana yol gösterirler. Allah yardımcın olsun.
Aynı şeyi düşünüyorum küçükken bosanmaliydim,çok zorluk çıkarıyor bana kötü bir anne değilim birlikte çok eğlenirdik biz,o insanlıktan nasibini alamamis pislik şimdi çocuğun her deginizhee istediğini yaparak elinde tutuyor,oğlumu da zaten hasret olduğu ilgi hoşuna gidiyor. Allah yaşatmanın size,evlatla imtihan çok zor. : (Bunu söylemek hiç hoş değil belki ama keşke daha küçükken ayrılsaydınız. Okul sorumluluğu olunca işiniz de bir hayli zorlaşıyor tabi.. Benim ki oyun çocuğu zaten işten gelince sadece onunla oynuyorum , ilk başta hiç iş yapmadım zaten sadece ona odaklandım, şimdi her işi oyuna dönüştürerek birlikte yapıyoruz. Ama sizin oğlunuz için kendinize iyi bakmanız lazım , insana ne gelirse üzüntü ve sıkıntıdan geliyor. Çok zor biliyorum ama lütfen azıcık rahatlamaya çalışın. Yazması da ne kolay , Allah korusun bunu ben yaşasaydım sanırım sizin kadar güçlü duramazdım. Ne diyeyim Allah yar ve yardımcınız olsun , insanın çok zoruna gidiyor
Nasıl biraz anlatır misiniz,lutfen? : ((Offf allah yardimcin olsun. Aynisi birebir yasiyorum. Ne hissettigini biliyorum. Gecen gun sabaha kadar agladim. Ayni dertlerden dolayi.
Bağırdım için çok pişmanım : (( Baba ilgisini almasını inanın benden çok kimse isteyemez,ama böyle değil. Cuma günü alsın eglensinler pazar günü gelsin. Sadece bunu istiyorum. Bagirmamin sebebi ise,okula gitmiştim ya aldım okuldan,gülerek eve geliyoruz. Sonra yine başladı vazgeçtim beni babama bırak istemiyorum senle kalmak anlasana gibi söylemlere,ama bir taraftan da benle gelmek istiyor. Eve geldik hiç susmadan bıkmadan usanmadan,istemiyorum burada sıkılıyorum gorursene beni deyip duruyor. Oyun oynamak,birlikte hiç bir şey yapmak istemedi. Hadi banyo vakti dedim,banyodan nefret eder ama yapmak zorunda taviz veremem. Yapmak istemiyorum dedi,ikna ettim bir kere yaparım dedi( bir kereden kasıt kaç kere sabunlayacam ondan bahsediyor) artık darlandim yeter artık yapma bunu bana diye,sonrada bagirdigim için suçlu oldum babası hiç bagirmiyormus,bende kararımı verdim artık barışmak istemiyorum babanla kabullen dedim,oda bende kararımı verdim orada kalmak istiyorum sende kabul et dedi ve bıraktım babasina. : (( Eşimin annesini aradım ama oğlumla konuşmadım,sesini dinletti kahkaha atarak konuşuyorlar babasıyla canım çok yandı: ((Bağırmayın lütfen. O daha çocuk ve biz büyükler gibi değer algıları oturmuş vaziyette değil. Sizi sevmez olur mu elbette seviyor ancak babasının da ilgisini istiyor doğal olarak. Bir yorumunuzu okudum trip atar gibi oğlumu aramadım demişsiniz çok üzüldüm. Lütfen böyle yapmayın aksine her daim oğlunuza sevgi verin ki sizden uzaklaşmasın. Anne baba ayrılığında o da bocalıyor. Anlamamız lazım. Sabretmek lazım.
Aynen,öyle oluyor ama hepten kaybetmekten korkuyorum.Yazılarınızdanda anlaşılıyor sıkıntınız. Eski bayan X nerdeee
İntikam konusuna gelince bence yapacaksanda şu an yapma. Oğlun çok daha fazla zarar görür, oda sende daha çok üzülürsünüz. Şu an kalbin kırık oğluna anlıyorum ama kırılmamalısın. O daha çocuk ve annesini seviyor. Buna inan sadece çocuk işte. Siz annesiniz daha iyi bilirsiniz çocuklar bencil olur nerde rahat orda olurlar. Keşke öyle olmasa ama çocuklar işte.
Düzelecektir, kendini yıpratmamaya çalış. Ve sakın oğluna trip yapma belli etme. Sevgi dolu ve güçlü dur.
Bayan X ede bu yakışır değil mi ama
Artık böyle düşünüyorum,orada da hayatin laylaylom gitmediğini gorsun anlasın.bence karışma bir süre. evet annesin ana yüreği rahat durdurmaz ama ona bir tecrübe şart. 8 yaşında da olsa şart. bırak kıymetini anlasın
Nasıl biraz anlatır misiniz,lutfen? : ((
Gecen babasina gitti. Aglayarak gelmis. Gozleri islakti. Neden agladin annecim dedim. Sana gelmek istemedim ben babamla yasamak istiyorum dedi.bazi aksamlar baba diye kendini yerlere atiyor. Bazen gonderiyorum. Bazen goruntulu ariyorum. Gene babasina gittiginde aradim. Banasina dedim ki tele verir misin basladi aglamaya annemle konusmak istemiyorum beni goturme diye
Sizi özlemesine müsade edin. Eski kv nizle telefonda konuşurken oğlum konuşmak ister mi diye sorun. İstiyorsa konuşun, onu ne kadar özlediğimizi söyleyin. Mesela geçen gün dolaşırken çok güzel bir oyuncak gördüğünüzü ve ya kazak bere benzeri bişey ve ona aldığınızı söyleyin. Gelmek istersen haber ver en sevdiği yiyeceği neyse onu hazırlayacağınızı söyleyin. Eğer oğlunuz görüşmek istemiyorsa tamam deyim ısrar etmeyin. Bi süre gitmeyin okuluna uzaktan bakın. Sizi özlesin.Nasıl biraz anlatır misiniz,lutfen? : ((
Bağırdım için çok pişmanım : (( Baba ilgisini almasını inanın benden çok kimse isteyemez,ama böyle değil. Cuma günü alsın eglensinler pazar günü gelsin. Sadece bunu istiyorum. Bagirmamin sebebi ise,okula gitmiştim ya aldım okuldan,gülerek eve geliyoruz. Sonra yine başladı vazgeçtim beni babama bırak istemiyorum senle kalmak anlasana gibi söylemlere,ama bir taraftan da benle gelmek istiyor. Eve geldik hiç susmadan bıkmadan usanmadan,istemiyorum burada sıkılıyorum gorursene beni deyip duruyor. Oyun oynamak,birlikte hiç bir şey yapmak istemedi. Hadi banyo vakti dedim,banyodan nefret eder ama yapmak zorunda taviz veremem. Yapmak istemiyorum dedi,ikna ettim bir kere yaparım dedi( bir kereden kasıt kaç kere sabunlayacam ondan bahsediyor) artık darlandim yeter artık yapma bunu bana diye,sonrada bagirdigim için suçlu oldum babası hiç bagirmiyormus,bende kararımı verdim artık barışmak istemiyorum babanla kabullen dedim,oda bende kararımı verdim orada kalmak istiyorum sende kabul et dedi ve bıraktım babasina. : (( Eşimin annesini aradım ama oğlumla konuşmadım,sesini dinletti kahkaha atarak konuşuyorlar babasıyla canım çok yandı: ((
İçim acıdıBende senin yaşadıgının aynısını yaşadım. Benm oglum 10 yaşındaydı. Babasından ufacık bi ilgi görmeyen cocuk babacı olup çıktı. Oglumun gözleri önünde yaşadım herşeyi. Ve oda gidicem dedi gitti. O mutlu olsun dedim iyi olsun dedim. Gecem gündüzüme karışmıştı. Kendimi taşıyıcı anne gbi hissetmiştim. Gelir dedim gelmedi. Aradım sordum. Gün gün benden kopardılar. Tam 7 yıl oldu. Giderken babamın cebinden para alır kaçar gelirim anne demişti.. gelmedi.
Çok üzüldümBende senin yaşadıgının aynısını yaşadım. Benm oglum 10 yaşındaydı. Babasından ufacık bi ilgi görmeyen cocuk babacı olup çıktı. Oglumun gözleri önünde yaşadım herşeyi. Ve oda gidicem dedi gitti. O mutlu olsun dedim iyi olsun dedim. Gecem gündüzüme karışmıştı. Kendimi taşıyıcı anne gbi hissetmiştim. Gelir dedim gelmedi. Aradım sordum. Gün gün benden kopardılar. Tam 7 yıl oldu. Giderken babamın cebinden para alır kaçar gelirim anne demişti.. gelmedi.
Bende senin yaşadıgının aynısını yaşadım. Benm oglum 10 yaşındaydı. Babasından ufacık bi ilgi görmeyen cocuk babacı olup çıktı. Oglumun gözleri önünde yaşadım herşeyi. Ve oda gidicem dedi gitti. O mutlu olsun dedim iyi olsun dedim. Gecem gündüzüme karışmıştı. Kendimi taşıyıcı anne gbi hissetmiştim. Gelir dedim gelmedi. Aradım sordum. Gün gün benden kopardılar. Tam 7 yıl oldu. Giderken babamın cebinden para alır kaçar gelirim anne demişti.. gelmedi.
Of okudum mahvoldum ben de çok korkuyorum bi gün böyle yapar diyeÇok üzüldümNe denir ki bilmiyorum , boşandığınızda 10 yaşında mıydı ?
Icim eridi.. suan 17 yasinda oyle mi?Bende senin yaşadıgının aynısını yaşadım. Benm oglum 10 yaşındaydı. Babasından ufacık bi ilgi görmeyen cocuk babacı olup çıktı. Oglumun gözleri önünde yaşadım herşeyi. Ve oda gidicem dedi gitti. O mutlu olsun dedim iyi olsun dedim. Gecem gündüzüme karışmıştı. Kendimi taşıyıcı anne gbi hissetmiştim. Gelir dedim gelmedi. Aradım sordum. Gün gün benden kopardılar. Tam 7 yıl oldu. Giderken babamın cebinden para alır kaçar gelirim anne demişti.. gelmedi.
İnşallah böyle bir şey yapmaz evladınız / evlatlarımız. Bu konuyu takip ediyorum bir yandan içim parçalanıyor , yazılanları okudukça gözyaşlarım istemsizce akıyor. Tüm annelerin acısını yüreğimde hissediyorum çünkü en büyük korkum benim de bir gün evladımı bu şekilde kaybetmek... Çocuğum küçük olduğu için biraz daha şanslıyım sanırım bunu bir kez daha anladım. Bir de bizimkinin babası işsiz güçsüz istese de alamaz , annesi bakarım demedikçe çok şükür o da kızının çocuklarına baktığı için salça olmuyor oğluma.Of okudum mahvoldum ben de çok korkuyorum bi gün böyle yapar diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?