Vefasızlığım, gamsızlığım

burcutk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2014
1.848
4.513
208
Merhabalar herkese.

Akıl danışmak istediğim bir derdim var; ancak önce bu derdimin nedenini anlatacağım, konuya sonra geçeceğim. Dileyenler son paragrafı da okuyabilirler.

Annemle babam birbirlerini çok severek evlenmişler. Hele babamın anneme olan aşkı için dillere destan diyebilirim; annem için yazdığı şiirler, tuttuğu defterler, neler neler... 3 sene annemin peşinden koşarak sonunda ikna etmiş babam annemi. İlk sene ben doğmuşum, benden iki sene sonra da erkek kardeşim. Küçüklüğüme dair hatıralarımda annem ve babamın tartışmaları var, ama en çok kahkahaları... Velhasıl, bu mutlu evlilik, ideal, sevgi dolu, namuslu koca yıllar içerisinde farklı bir şeye dönüştü. Çoğu babamdan, bir kısmı annemden kaynaklanan sorunlar baş gösterdi; karşılıklı kıskançlık büyüdü; sürekli annemin üzerinde olan annemin ailesi annemle babamın baş başa birkaç saat bile geçirmelerine engel olduğundan aralarındaki karı-koca ilişkisi bile bitti. Ve bir gün uyandığımda babam bambaşka bir adamdı.

Annem işyerimizde çalışan, benden beş yaş küçük bir kızla babamın ilişkileri olduğundan şüpheleniyordu. Birkaç tartışmadan sonra babamı evden attı ve eşyalarını kapının önüne koydu (Annem de az değildir ) Tabii ki ben anneme inanmadım. Babamla görüşmemi istemedi, görüştüm. Ve bir gece beni elimde valizimle, "Babana git" diye kapının önüne koydu. Gittim, babamın evine yerleştim. Sıkıntılıydı tabii, ayrıntısına girmiyorum. Sadece şunu söyleyeyim: Bir sabah babamdan erken uyandım. Babamın telefonu masanın üzerindeydi. Niyeyse kurcalamak istedim. Annemin kıskandığı kadından gelen ve "Kocacım" diye başlayan mesajı gördüm. Beddua etmek istemiyorum, yıllar boyu yeterince ettim zaten. Hem ona, hem babama.

Merak edecekler için bir ayrıntı vereyim: Babamla yüzleştim, "o kadını" işyerimizden gönderdim. Babam annemden özürler diledi, "O kız benim kızım yaşında, olur mu hiç?" diye yeminler etti utanmadan. Annem inanmak istedi, ben de ses etmedim. Tabii babam asla adam olmadı, ama konumuz bu değil. Konu bu yaşanan birkaç aylık sürecin bende bıraktığı iz.

Bu yaşananlar beni vefasızın, gamsızın, sanırım sorunlunun birine dönüştürdü. Özetle sorunum: Yaşananları, sorunlarımı, hatta arkadaşlarımı unutuyor olmam. Nişanlımla tartıştık diyelim, çok üzgün, küskün uyudum. Sabah kalkıyorum, ona mesaj atmak için Whatsapp'ı açtığımda mesajları görüp şaşırıyorum. Unutmuş, bütün gerginliğimi bir gecede silmiş oluyorum. Bir arkadaşımla karşılaşıp konuşuyorum; yanımdakiler şaşırıyor "Yahu siz küs değil miydiniz?" diye. Bilmiyorum ki, sebebini, olayın yaşandığını bile hatırlamıyorum. Buraya kadar "İyi de sorun ne?" demiş olabilirsiniz. Sorun şu: Bu gamsızlık bende vefasızlığa sebep oldu. Çok sevdiğim, değer verdiğim iki arkadaşım babalarını kaybettiler, arayamadım. İnanın aramak istedim, ama çok manasızdı sanki; aramadım işte. Ayrıldığım işyerimdeki arkadaşlarımı pek severim ama onlar beni aramadan ben onları aramıyorum. Yakında bıkarlar zannımca. Diyorum ya, çok anlamsız geliyor, benim aramamla aramamamın bir şey değiştireceğini düşünmüyorum sanırım. Aramak istiyorum ama gün içinde başka başka şeyler geliyor aklıma, tekrar hatırladığımda geç oluyor, ertesi gün zaten unutuyorum.

Sanırım derli toplu anlatamadım ama, hissediyorum, bende yanlış giden bir şeyler var. Sizce ne? Ne yapayım?

Ben okumayi ogrendigimde babama gelen ask mektuplariyla pratik yapiyodum ne diyosun sen Oyle sorunlu gecti ki benim de cocuklugum ve cok sasirdim ben de tipki sen gibiyim. Aynen bazen esimle neden kavga ettigimizi bi turlu hatirlayamiyorum, yakin arkadas edinemiyorum.

Bence silkin ve kendine gel. Hayat çok kısa. Git kucaklayıp öp sevdiklerini. Affet unut hataları...
BAK NASIL MUTLU OLUYORSUN

Sizinkinin de maşallahı var benimki gibi desenize... Böyle gidiyor mu peki, bir sorun yaşamıyor musunuz? Ne bileyim, ben bazen üzülüyorum böyle olduğuma. Hatta belki çoğu zaman üzülüyorum.

Ruh ikizimi buldum denir ya..
Su an o hissi yasiyorum :)
Benim sebep diye gosterecegim kotu bir anim falan da yok ama ayni senin gibiyim..
Anlatmaya calisip da anlatamigorum desigin seyi anladim yani.
Ben de bir teshis koyamadim kendime.
Bazen iyi de oluyor bu gamsizlik.
Ayrintiya takilmak zaten hic yok bende. Bir de ustune gamsiz olunca hep icmis gibi leyla leyla geziyorum iste : D

Şimdi uzun uzun yazamayacağım ama ben de ailevi sorunlarla büyüdüm. Sonra çok şanssız bir evlilik yaptım oldukça zor üç sene geçirdim inanılmaz bitkin ve mutsuzdum. 26 yaşında 50 gibi gösteriyordum ki şimdi 35 im ve gencecikim. Her neyse ben de aynı sizin gibi oldum. Çok yakın iki dostum şöyle diyim onsekiz senelik kardeşlerimden uzaklaştım. Evlenenin düğüne gidemedim, diğeri evlendi gitmedim çocuğu oldu arayamadım. Annem kızım yapma dedi arayamadım.. Sizi anlıyorum bu sebeple. Şimdi kendimi düzeltmeye çalışıyorum yoksa çok büyük bir yalnızlık bekliyoe beni.

Sizinkinin de maşallahı var benimki gibi desenize... Böyle gidiyor mu peki, bir sorun yaşamıyor musunuz? Ne bileyim, ben bazen üzülüyorum böyle olduğuma. Hatta belki çoğu zaman üzülüyorum.
Ben de uzuluyorum. Ama iyi ki diyorum guven sorunum yok. Bi de erkeklere karsi guvensiz olsaydim cekilmezdi hayat.

Bence silkin ve kendine gel. Hayat çok kısa. Git kucaklayıp öp sevdiklerini. Affet unut hataları...
BAK NASIL MUTLU OLUYORSUN
Hata dediğiniz babamınki ise, onu asla affetmeyeceğim Görüşmüyor değilim, hatta sevmiyor da değilim ama miskal-i zerre saygım yok. O da farkında, bu da benim ona ömürlük "kazığım" olsun.

Gerçekten mi ya
Yahu bazen bir şey oluyor; işyerinde biri hakkımda bir şey demiş oluyor mesela. İnsan hiç mi üzülmez ya, o kadar takmıyorum ki inanılır gibi değil.
Sevindim ama kendim gibi insanlar gördüğüme, sevinilecek bir şeyse

Demek bende ondan unutkanım desene.
bende çok gamsız ve vefasız davranıyorum genelde çevreme. ama ciddi bişey olduğunda elimden geleni zor da olsa yapıyorum.
bir şey sorucam gamsız vefasız unutkanım falan deyip herşeyi kafaya takar mısınız aynı zamanda ?

Aynen böyle işte, siz daha iyi anlattınız benden. Ne yapmalı da şu gamsızlıktan kurtulmalı, bilemiyorum.

Ya benim cok mutlu ve saglikli cocuklugum ve genc kizligim gecti ama gamsizlik vefasizlik bende de var, ben ikizlerim, hava grubuna bagliyorum

Hata dediğiniz babamınki ise, onu asla affetmeyeceğim Görüşmüyor değilim, hatta sevmiyor da değilim ama miskal-i zerre saygım yok. O da farkında, bu da benim ona ömürlük "kazığım" olsun.
Ben genelleme yaptım tatlım. Mutlu ve huzurlu olabilmek için bi nevi mutluluk oyunu oynamak... SEVGİLER)

Anladigim kadarin ile kizsaniz bile diger gun yeni bir sayfa aciyorsunuz yanlissa bile sunu soyleyeyim artik insanlar cok ugrasip ustune dusmektense aman diyip ustunu kapatihor cevresindeki kisilerin hatalarinin ve hayatina devam ediyor sahsen benim kim ne dedi umrumda degildir eskiden cok kafaya takardim her soyleneni degmeyecegini ogrendikten tecrube edindikten beri kimsenin dedigi umrumda degil hayati tekrar tekrar yasamiycam ya niye kin nefretle yasayayim kafaya takmayip gulup geciyorum bnde insanim baskalarida herkes kndi hayatini irdelemeyip bnm hayatimla ugrassa da ugrasmasada bn kendime bakiyorum artik milletle ugrasmaya gelmiyor cunku

Bi arkadasinla yada esimle dostinla kavga ederken bira daha iklimli davranip olayları buyutmesen ve empati yaparak dusunmen sana daha iyi gelecektir gibi geliyor. sana iyi dusunmeni ve sevginin göstermenin tavsiye ederim.

Aslında bu cevaplaması zor bir soru. Bazı şeyleri hiç takmıyorum. Aslında düşündüm de, babamın bu vukuatları hariç hiçbir şeyi takmıyorum galiba. Sadece ayrıntılara takıntım var. Kişilere dikkat etmektense olayların tüm ayrıntılarını düşünüyorum, kendimi hep sağlama almaya çalışıyorum.

Uzun vadede "kafası rahat" olacağım gibi gözüküyor diyorsunuz yani. Ben 18 yaşımdan beri böyleyim, belki de yararıma; kim bilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…