- 18 Ağustos 2014
- 1.293
- 864
- 158
- 32
Konu sahibine sormuşsun ama bende de bun benzer davranışlar olduğu için yanıtlamak istedim. Önce den rahat konsantre olurdum ama artık olamıyorum dikkatım en fala 15 - 20 dk. sonra dağılıyor.bişeyı de merak ettim..konsantre olup fılm ızlıyebılıyor musun??
Bende cevap vereyim sana bende ayni durumdayim hayir izleyemiyorum bir sey izliyorsam reklam girmese bile kalker az dolasir bir mola verir oyle donerim.gunduz hic seyretmem zaten.bişeyı de merak ettim..konsantre olup fılm ızlıyebılıyor musun??
Valla inşallah bir bozukluğumuz yoktur :)Bendede bu sorun var ama ben sorun oldugunu sen yaxana kadar farketmemistim,ama seni anliyorum gamsizlik vefasizlik degil sebebsiz bir yapmama gudusu bende cenazelere dugunlere katilmam beni aramasalar kimseyi aramam ama gorunce benden iyisi yoktur agalar pasalar ve butun guler yuzlulugumle agirlarim..dilerim bu bir kisilik bozuklugu degildir seni takip edicem bakalim neymis sorunumuz
Bazen bu durum yüzüme vuruluyor, o zaman pişman oluyorum, "Neden böyle davrandım" diye üzülüyorum. Ama normalde olmuyorumAynen. Dunya yansa umrumda olmicak sanki.Peki pismanlik hissediyo musun?
Uff o fenaymış işteBenim buyuzden k.v ve goru,celerimle aram kotu hic birseye katilmiyorum aramiyorum diye kesinlikle haklilar ama olmuyor iste
Belki de bir psikiyatristle görüşsem iyi olacak, teşekkürler :)Bu soylediklerin normal degil bi uzmandan yardim al annenin babani affetmesine ve senin de buna dogruyu soyleyerek mudahele etmemen travma etkisi yapmis butun hayatina uyguluyosum uzgun olacagin durumlardan kaciyosun yok sayiyosun iyi bi uzman bul ve mutlaka yardim al cunku bu durum kendini korumani sevdiklerini yaninda tutmani cok zor kilar. Senin dogal yapin bu degil o sebeple mutsuz olursun
bende boyleyım,hıckımse ve hıcbırsey umrumda olmuyor..kımseyı aramak ıstemıyorum,merak etmiyorum..
Babamla ilgili kısmı ondan anlattım zaten. Ben de ilgisi olduğunu düşünüyorum.babana guvenim yerle bir olunca hayata bakisin degismis
bişeyı de merak ettim..konsantre olup fılm ızlıyebılıyor musun??
Konu sahibine sormuşsun ama bende de bun benzer davranışlar olduğu için yanıtlamak istedim. Önce den rahat konsantre olurdum ama artık olamıyorum dikkatım en fala 15 - 20 dk. sonra dağılıyor.
Biraz filme bağlıBende cevap vereyim sana bende ayni durumdayim hayir izleyemiyorum bir sey izliyorsam reklam girmese bile kalker az dolasir bir mola verir oyle donerim.gunduz hic seyretmem zaten.
bişeyı de merak ettim..konsantre olup fılm ızlıyebılıyor musun??
Konu sahibine sormuşsun ama bende de bun benzer davranışlar olduğu için yanıtlamak istedim. Önce den rahat konsantre olurdum ama artık olamıyorum dikkatım en fala 15 - 20 dk. sonra dağılıyor.
Mesaj tekrarıBende cevap vereyim sana bende ayni durumdayim hayir izleyemiyorum bir sey izliyorsam reklam girmese bile kalker az dolasir bir mola verir oyle donerim.gunduz hic seyretmem zaten.
Zaten babama olduğu kadar anneme de kırgın olduğum noktalar var. Ama dedim ya, kendi problemimi anlatayım diye çok ayrıntıya girmek istemedim :)ayy valla ne güzel. kin duymuyosun, kafana takmıyosun. bizim memlekette gamsızlık kötü algılanan bi durum olsa da valla bence en güzeli. İnsanın başına ne gelirse sinirden öfkeden geliyor. Anne-baba hakkında yorum yapmayı hiç sevmiyorum ama annen de sana karşı haksızlık yapmış. Aldatılan kendisi sen neden babanla görüşmeyecekmişsin. Bak onlar barışmışlar bile babanla aranı bozsaydın bozdugunla kalacaktın.
Bu konudan sonra kendimi zorlamaya karar verdim zaten :)Vefasız gamsizi görünce direkt girip okuyim dedim çünkü bende oyleyim. Dun gece kuzenimle bunu konuştuk biraz. Arkadaşlarım sürekli niye arayıp sormiyosun der kotu birşey olduğunda insanları teselli edesin gelmiyor kavga ediyrz mesela bi arkadaşımla o gece rahat rahat uyurum ilk bi beş dakika üzülür sonra unuturm çünkü. Sadece sevgilimle aramiz bozuk olduğunda çok kafama takiyodum tek bi kişi için üzülüp dusunugodum ama gel hor ki o zaman bile rahat rahat uyuyabiliyrm. Sanki dünya yansa umrumda değilmiş gibi hissediyrm. Demem o ki biseyleri çok kafaya takip uzulmektense en iyisi gamsız olmak çok sorun etme. Sadece içinden gelmese de arkadaşlarını ara sor. Nisanlinla tartışınca haksizsan özür dilemesini bil o yeter
aynı sorun bende de vardı halada biraz var hiç arkadaş edinmem gerekte duymam.. etrafımda biri hastalansa geçmiş olsun birinin yakını ölse başın sağolsun bile demek aklıma gelmez di...hatta bazı durumlarda ne deneceğini bile bilmem...kimseyi aramam hep yalnız takılırım...kırkıla kırıla bir süre sonra kırılamıyorsun... yani seni kimse üzemiyor bir müddet sonra .. tartışmak kırılmak kavga etmek gereksiz gibi geliyor.. azıcık biri nazlansa çekemiyorsun...eşin trip atsa sallamıyorsun.. umurunda olmuyor hiç bir şey... mutlu olmak, sevinmek, zengin olmak ,fakir olmak ,umurunda olmuyor olan tek şey yaşamak var ölmek var diğer şeyler gözüne bile görünmüyor...Merhabalar herkese.
Akıl danışmak istediğim bir derdim var; ancak önce bu derdimin nedenini anlatacağım, konuya sonra geçeceğim. Dileyenler son paragrafı da okuyabilirler.
Annemle babam birbirlerini çok severek evlenmişler. Hele babamın anneme olan aşkı için dillere destan diyebilirim; annem için yazdığı şiirler, tuttuğu defterler, neler neler... 3 sene annemin peşinden koşarak sonunda ikna etmiş babam annemi. İlk sene ben doğmuşum, benden iki sene sonra da erkek kardeşim. Küçüklüğüme dair hatıralarımda annem ve babamın tartışmaları var, ama en çok kahkahaları... Velhasıl, bu mutlu evlilik, ideal, sevgi dolu, namuslu koca yıllar içerisinde farklı bir şeye dönüştü. Çoğu babamdan, bir kısmı annemden kaynaklanan sorunlar baş gösterdi; karşılıklı kıskançlık büyüdü; sürekli annemin üzerinde olan annemin ailesi annemle babamın baş başa birkaç saat bile geçirmelerine engel olduğundan aralarındaki karı-koca ilişkisi bile bitti. Ve bir gün uyandığımda babam bambaşka bir adamdı.
Annem işyerimizde çalışan, benden beş yaş küçük bir kızla babamın ilişkileri olduğundan şüpheleniyordu. Birkaç tartışmadan sonra babamı evden attı ve eşyalarını kapının önüne koydu (Annem de az değildir) Tabii ki ben anneme inanmadım. Babamla görüşmemi istemedi, görüştüm. Ve bir gece beni elimde valizimle, "Babana git" diye kapının önüne koydu. Gittim, babamın evine yerleştim. Sıkıntılıydı tabii, ayrıntısına girmiyorum. Sadece şunu söyleyeyim: Bir sabah babamdan erken uyandım. Babamın telefonu masanın üzerindeydi. Niyeyse kurcalamak istedim. Annemin kıskandığı kadından gelen ve "Kocacım" diye başlayan mesajı gördüm. Beddua etmek istemiyorum, yıllar boyu yeterince ettim zaten. Hem ona, hem babama.
Merak edecekler için bir ayrıntı vereyim: Babamla yüzleştim, "o kadını" işyerimizden gönderdim. Babam annemden özürler diledi, "O kız benim kızım yaşında, olur mu hiç?" diye yeminler etti utanmadan. Annem inanmak istedi, ben de ses etmedim. Tabii babam asla adam olmadı, ama konumuz bu değil. Konu bu yaşanan birkaç aylık sürecin bende bıraktığı iz.
Bu yaşananlar beni vefasızın, gamsızın, sanırım sorunlunun birine dönüştürdü. Özetle sorunum: Yaşananları, sorunlarımı, hatta arkadaşlarımı unutuyor olmam. Nişanlımla tartıştık diyelim, çok üzgün, küskün uyudum. Sabah kalkıyorum, ona mesaj atmak için Whatsapp'ı açtığımda mesajları görüp şaşırıyorum. Unutmuş, bütün gerginliğimi bir gecede silmiş oluyorum. Bir arkadaşımla karşılaşıp konuşuyorum; yanımdakiler şaşırıyor "Yahu siz küs değil miydiniz?" diye. Bilmiyorum ki, sebebini, olayın yaşandığını bile hatırlamıyorum. Buraya kadar "İyi de sorun ne?" demiş olabilirsiniz. Sorun şu: Bu gamsızlık bende vefasızlığa sebep oldu. Çok sevdiğim, değer verdiğim iki arkadaşım babalarını kaybettiler, arayamadım. İnanın aramak istedim, ama çok manasızdı sanki; aramadım işte. Ayrıldığım işyerimdeki arkadaşlarımı pek severim ama onlar beni aramadan ben onları aramıyorum. Yakında bıkarlar zannımca. Diyorum ya, çok anlamsız geliyor, benim aramamla aramamamın bir şey değiştireceğini düşünmüyorum sanırım. Aramak istiyorum ama gün içinde başka başka şeyler geliyor aklıma, tekrar hatırladığımda geç oluyor, ertesi gün zaten unutuyorum.
Sanırım derli toplu anlatamadım ama, hissediyorum, bende yanlış giden bir şeyler var. Sizce ne? Ne yapayım?
Ne mutlu sizeBen aslanım, belki ateş grubunda da oluyordur (ateş miydi o?)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?