velayeti babaya bırakmak..

Bahaneler bahaneler,
Imkanlariniz tam da cocuga sahip cikmak icin uygun.
Cocugu babannesinin basina atip kendiniz yeni bir hayat kurmayi dusunmuyorsaniz hic bir tutar yani yok.
Oglumu okula goturuyorum davasina dogdugundan beri kizimi da 8 de evden cikariyorum.
Zaten normal olan budur beraber cikar beraber gelirsiniz.
Cocugunuz kendini terkedilmis hissedecek.
Siz hala veya teyze degilsiniz arada gormeyle haftasonu ilgilenmeyle annelik yapabilin.
Ki velayeti birakirsaniz, iki haftada 1 bile gorme iZni cikarabilirler.
Cocugunuzun psikolojisini dusunuyorsaniz kesinlikle boyle bir hata yapmayin.

Nafaka alın çalışın ve çocuğunuza bakın ben isim yok ayrıldım cocugumdan asla vazgeçmem şu an 10 gün babasinda kalacak içim yaniyor özlemine

Çocuğumla en güvendiğim kişiler de ilgilense 4 yaşına geldiğinde kreşe göndermek isterdim. Sosyalleşmenin, arkadaş edinmenin, yeni şeyler öğrenmenin, yaratıcı aktiviteler yapmanın vakti çünkü. Babaanne yanında artık ne öğrenebilir ki?

Bunun dışında; uğruna boşanmayı ertelediğiniz ve istemediğiniz bir evliliğe devam ettiğiniz çocuğunuzu bırakma düşüncenizi pek anlayamadım. Haftada beş gün ve sekiz-beş mesai o yaştaki bir çocuğun sorumluluğunu alabilmek bakımından çok uygun.

Bakmak istemiyorsanız bırakın tabi de, çocuk için çok üzüldüm.

Ağzınıza sağlık, hafta sonu iki hatta 1,5 gün yarım gün çalışıyorum ne yapsak hep birlikte diye planlar yapıyorum kafamda, tek amacım onu mutlu etmek, eğlendirmek her hafta başı sanki işe yeni başlamışım, ilk defa ayrılacağım gibi hissediyorum. Gün içinde fotoğraflarını istiyorum sürekli özlüyorum çünkü, asla çocuğumu teyzesi ya da halası gibi zaman zaman görmeye dayanamazdım..

Haklısınız.. Zemin zayıf ama sonra da 3 şocuk, 5 çocuk deniliyor kadın doğursun atsın ortalığa destek sağlanmalı parasal anlamda da manevi anlamda da sonra böyle oluyor işte şekil a1

Annesi olmayanin babasi da olmaz. Bence bencillik yapiyorsunuz. Bir insanin evladi oldumu artik kendisi herseyin en sonuna birakir. En son anne yemek yer, en son banyoyu anne yapar. Yani Anne olmak fedakarliktir. Haftanin 5 gunu zaten siz bakmiyormussunuz ancak aksam aliyorsunuz. Bir de hafta sonlari. Zaten cocugunuzla gecirdiginiz zaman cok da degil. Evet evlilik sizi yipratmis olabilir fakat bunu cocuhunuza odetmeyin derim ben. Onun babaanneden, haladan hatta hatta babadan once annesine ihtiyaci var! Belki de siz cocugunuzla fazla zaman gecirmediginiz icin o bagi kuramadiniz eger kurabilseydiniz dunyadan vazgecer evladinizdan vazgecmezdiniz!

Benim hir evladim var cok sukur suan da calismak zorunda degilim 24/7 beraberiz. Her kesin hayatinda oldugu gibi benimde sorunlarim var ama bunu asla ve asla cocuguma odettirmem. Sanirim sizin de yaptiginiz bu.

Size tavsiyem velayeti yari yariya almaniz. 1 hafta sizde 1 hafta esinizde boylelikle hem siz yipranmamis olursunuz hem de cocugunuz ileri de "annem beni istememis" sorunuyla buyumez.

Tekrar yaziyorum "Annesi olmayanin babasi da olmaz"!

Arkadaş en uzun mesai saatini kendi çalıştığı saatleri biliyor sanırım? 8:30-7 - cumartesi 8:30-1 selamlar
Cumartesi çocuğu olup tam gün çalışanlar da var elbette..

Zaten bütün calısan ailelerde böyle.yapmayın lütfen cocugunuza terkedilme psikolojisi yasatmayın.

Aslında şartlarınız velayet için çok uygun ama bu içten gelmeli. Çocuğun yeri ilk önce annesinin yanıdır ama belliki karşı tarafta çocuğunuzun daha iyi şartlara sahip olacağını düşünüyorsunuz. Sonuçlarını iyi değerlendirmelisiniz. Bu arada ortak velayet de düşünebilirsiniz.

Birçoğumuz çalışıyoruz ve bizim de çocuklarımız var. Her bebeğe babanne bakamıyor kreş diye bir şey var.
Kızım 1,5 yaşındayken saat 7 de işbaşı yapıyordum ben, kışın karanlığında yollara dökülüyorduk. Hiç de bir şey olmadı, biz zorlandıl sadece, onun keyfi yerindeydi.
Kaldı ki sizinki 4 yaşında, kreş bile değil anaokulu yaşında. Gönderseniz seneye 1.sınıfa başlayacak nerdeyse.
Ne eziyeti olacak artık size?? Yapmayın bırakmayın çocuğu.
Annem beni 2-3 aylığına halamlara yollardı çocukken ben ona bile içerliyorum şimdi şimdi, 30 umu geçtim. O zaman bayılarak giderdim ama şimdi bazen başından mı savıyordu diyorum

Nerden biliyorsunuz esinizin cocugunuzu size her istediginizde gosterecegini? Tam velayet verirseniz eger isterse cocugunuzun kilini gostermez size. Ben tecrubelerimden soyluyorum kimseye ama kimseye guvenmeyin. Adamin kafasi aticak diycek gostermiyorun. Yarin birgun esiniz sorunlar cogalicak vs. Bir cocugun evet duzene ihtiyaci var ama annenin oldugu bir duzene.

Bir de olaya soyle bakin. Esinizi kaybettiniz ve cocugunuzu baktiracak kimse yok. O zaman ne yapardiniz? Bence o zaman ne yapacaksaniz simdi de onu yapin ve cocugunuza sahip cikin. Yoksa ileride cok basiniza vurursunuz diycem ama belki de vurmazsiniz. CUNKU her kadindan Anne olunmuyor maalesef.

Iyi de annesi calisan cocuklarin buyuk bir kismi bu sekilde yasiyor. Sabah anneyle cikip aksam anneyle eve giriyorlar. Herkese babaanne anneanne bakmiyor. Evet pek saglikli dusunemiyosunuz. Bu sekilde kosturmasin ama annesiz buyusun duzeni olsun diyosunuz.

ya cok zor bi karar gercekten konu sahibini de anliyorum cocuga da cok uzuldum hayat sartlari malesef ki
bi kres istanbulda 500 600 tl bizim burda mahalle arasi bi kres yani
ayri bi eve ciksa hadi kirasi 600 olsun en kotu ki istanbul gibi bi yerde bu imkansiz konu sahibi belki baska bi sehirdedir bilemem
e zaten belirtmis maddi gucum yok diye demekki asgari ucrat aliyo bunun elekteigi suyu dogal gazi cocugun okul masraflari sen zaten nafakasiz hic gecinemezsin nafaka almalisin
soyle bi durum da var hakim karari veriyo nafaka verecek seklinde ama adam aylarca vermiyo yani vermeyedebilir adamlara guvem olmaz
evet babaanne bakabilir neden olmasin bazilari cok iyi anneden farksiz ama klasik olan ben babaanneye birakmazdim kaynana sonucta yarin birgun basina kakmayacagi ne malum
ailenle aran iyi degil sanirim ama gerekirse ailene yalvar derim ben " anne bi muddet bakin biraz birikim yapiyim cocugumu yanima alicam"diyin anneniz neticede sizi buyutmus anneye emanet etmicez de kime etcez..
bu hayat sartlari altinda gercekci olmak lazim malsef cok zor bi durum Allah yardimcin olsun
ama yok eger ki ben ise gidip gelcem cocuk harap olcak yok rahatimi bozamam o yuzden babaanneye birakcam diyosan vicdaninin sesine kulak ver derim...
babaya zaten kesinlikle birakma ne olursa olsun..
son care annende bakmiyosa kaynanan şirret bi kadinsa aran kotuyse ( cunku cocugunu sana kotuleyebilir oyle bi kv ve o cocuk buyuyunce seni hic istemez ahlar vahlarsin ne yaptim ben dersin )bu durumda da sen evliligini bi sure mahsus devam ettir yine calis gizlice bi hesap ac para biriktir ve oyle ayril hem kiraya cikarsin hem kendin cocugun icin ayirdigin parayla gecinirsiniz maasindan da her ay ayirirsin kenara o sekilde kirani odersin 1 arti 1 de olsa bi ev tutarsin illa buyuk ev sart degil
aklima gelneler bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…