velayeti babaya bırakmak..

Iyi düşün pişmanolacağın bir karar verme. Sen çalışıyorsun. Boşanınca nafaka da alacaksın. Çocuğu kreşe verebilir, bakıcı tutabilirsin ve hatta babaannesi bakmaya devam edebilir. Siz boşanınca onun babaanneligi düşmüyor ki. Bir kere velayeti verirsen alması zor olur. Evladını kendi kanından bile olsa başka kadınların büyütmesine izin verme. Kaldı ki biz çok da medeni bir ülke değiliz bu konularda babaannesi yapmasa halası, o yapmasa başka biri mutlaka konuşacak çocuğun yanında. Bir de senin onu birakmanla Sana karşı cephe alacak çocuk.

İnşallah hakkınızda en hayırlısı olsun ama çocuğu bırakmayın bence ne kadar görseniz alsanız bile sizin eksikliğinizi hisseder hem erkekler boş durmaz evlenmek isteyecek ne kötü şeyler duyuyoruz üvey annelik hakkında velayeti sakın vermeyin kreşe falan verebilirsiniz babası destek olsun babaanne yine bakar siz zorda kalınca ama çok küçük annesi lütfen senden ayrı uyumasın. İnşallah Allah yardımcınız olsun

Ben ailemle büyütüyorum evladımı, annem her ne kadar üzerine titrese de benim kadar hassas değil. Çalıştığım zamanlar benden çok annemle vakit geçirmiştir evladım ama tabiki benimle olan bağı çok çok başka. Geçen gün babasını gösterdim sakallı olduğu için olacak dede dedi. Babasını tanımıyor ama çok mutlu bir çocuk. Ne kadar iyi de olsa babayla büyüyen çocuğun psikolojisinin iyi kalabildiğine şahit olmadım. Annrnin yeri ayrı ki sizin durumuzda baba da çalışıyor sonuçta babaanne velayeti sizde de olsa seve seve bakmaya devam eder belkide.

Çalışan tüm kadınların çocukları boşansalar da evli olsalar da o şartlarda büyüyor. Kaldı ki kreş bir çocuğun gelişimi için çok yararlı. Ben hayatım boyunca bu tempodaydım ama akşam olunca annem yanımdaydı. Yani bu yazdiklariniz aslında gerekçe değil. Yorgunluğunuzu, bikkinliginizi anlıyorum.ama pişmanlığı çok acı olabilecek bir karar bu. Baba evden gittiğinde çocuk bunu daha rahat kabulleniyor. Boşanmayı anlayabiliyor. Ama anne velayeti verince çocuk nezdinde annesi onu bırakmış oluyor. Çok çok iyi düşünün.

Ozgurluk mubistiyorsun bakamamaktan mi korkuyorsun once bu soruya kendibicinde yanit ver. Eger yanitin senin vicdanini rahatsiz etmiyorsa diledigini yap.

4 yas tam gün kreşe gidebilecek bir yaş.
ben olsam velayeti vermezdim çünkü bunu istemezdim en basit gerekçe olarak.

siz istiyorsanız elbette babasıdır, sizin kadar o da sorumludur çocuktan, verebilirsiniz velayeti.
Ancak anne baba hala babanne dede şeklinde 5 yetişkinin büyüteceği çocuk biraz zor bir çocuk olacaktır. Ve anne ve baba olarak sizi kabullenmekte zorlanacaktır diye düşünüyorum.

Yerinde olsam uzlaşırım onlarla.gunduz babaanne baksın işin bitince sen al evine geç.bakici tutucak kuvvetin bile olsa babaannesi gibi olamaz sanırım.ileride annem beni bırakmış diyip size kin duyabilir de dikkat edin

4 yasinda cocuk verin krese sabah birakin aksam alin. Calisiyorsunuzda.e baba da nafaka verecek.

Ee sen rahatini dusunuyorsun iste
Kendin yazmissin sabah bir yere birak aksam al ise kos vs vs.

Yillarca boyle
kosturmayla buyudu benim de oglum

Evt cok yorucu ama cocuktan vazgececek kadar degil.

Sizi kinamiyorum asla
Ama siz kendi rahatinizi dusunuyorsunuz

Yazdiklariniza istinaden bu yorumu yaptim.

Ben olsam birakmam cocugumu

Ben size hak verdim

8-5 calisip birde çocuk bakmak zor,velayetin babada olması daha iyi, madem babaanne de bakacak... hafta içi onlar bakar, siz rahatca işe gider gelirsiniz..

Velayeti siz alsanız hafta içi calsitiginiz icin ilgilenemeyecek ve kaliteli zaman geçirmeyeceksiniz ve sizin boş oldugunuz haftasonu da çocuk babada olacak...

Haftasonu da siz alir güzel vakit gecirirsiniz.

Geçenlerde bir üye konu açmıştı, velayet kendindeydi, çocuk hafta içi kendisinde, haftasonlarinda babadaydi..

Hafta içi ilgilenemiyorum, hafta sonu da babada diye göremiyorum diyordu, bence bu duruma düşmeyin..

O zavalli cocuga cok acidim yavrum benim.iki sorumsuzun cocugu olmus.nden sizin gibilrin cocugu oluyor ki okadar isteyen varken.bakamiyacaksiniz size yuk geliyorsa niye yaptiniz bunu sorun kendinize.kendi canini kanini babane hala dedeye birakip oh cekmek bilmem nasil bir annesiniz ben anlayamadim.Allah size vicdan versin...

Kötü giden bir evlilikte tukenmislik sendromu nedeniyle çocuğa bakacak gucu kendisinde bulamayabilir.
Bana cok normal geldi..

Anne anne de baba ney?
Evlilikte ve boşanmada tüm yükün kadında olmasını saçma buluyorum. Eğer baba insan gibi insansa, çocuklar onu daha çok seviyorsa ona da bırakılabilir.
Her çocuk anne diye ölmüyor yani.
Biz küçükken annem babamla kavga edince bize 'biz babanla bosanacagiz, tarafınızi seçin,kim kimde kalacak' derdi. biz de ablamla kavga ederdik ben babamla kalicam-hayir ben babamla kalicam diye :)
Annemin kavga ettiği de iki saniyelik trip-kapris yani. Bağırma çağırma bile yok. Yine de küçükken velayetimi anneye verdikleri kötü rüyalar görürdüm. Gerçekten de boşansalar ve bana sorsalar onunlayken tüm evin çekip çevrilme zorluğuna rağmen babami secerdim :)

Ama arkadaşlar da haklı. Velayet sizde dursun, ama onlar baksın.

Ay olumlu bakmaya çalışıyorum okuduğumdan beri belki bakıcı parası vetemicek durumda falan gibisinden ama yok kendisi rahatlık peşinde gbi 4yasindaki çocuğu bırakıp bi yere geri alması ne olucak ben 2bucuk aylık bebeğimi babaannesine bırakıp akşam oradan alıp yürüyerek geliyordum ki arada kullanabilcegim bi vasıta yok yarim saat gidip yarim saat geliyordum sabah akşam çocuğun yahu bu çocuğun ya.

Benim kızım da 4 yaşını bitirmek üzere. Çalışıyorum sabah kreşe bırakıp akşam alıyorum ve yılın yarısı annem yazlıkta. Yardımcı olan kimse yok yani hasta olsa izin almak zorunda kalıyorum ki izin almam da çok zor.
Siz de sabah bırakır akşam alırsınız.Gerçekten küçükmüş size ihtiyacı var. Babaannesi benim kadar iyi bakar diye düşünmeyin. Anne sevgisini ilgisini hiç kimse veremez. Onu bırakmış olmanızın çocuğunuzda yaratacağı etkiyi düşünün. Empati yapın anneniz sizi bıraksa ne hissederdiniz.

kusura bakma böle yazinca dikkatim çekti maden bakacak durum yokken neden ikinci çocuk?? öğrenebilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…