- 10 Ocak 2014
- 4.729
- 11.131
- 208
- Konu Sahibi medidnired
-
Iyi düşün pişmanolacağın bir karar verme. Sen çalışıyorsun. Boşanınca nafaka da alacaksın. Çocuğu kreşe verebilir, bakıcı tutabilirsin ve hatta babaannesi bakmaya devam edebilir. Siz boşanınca onun babaanneligi düşmüyor ki. Bir kere velayeti verirsen alması zor olur. Evladını kendi kanından bile olsa başka kadınların büyütmesine izin verme. Kaldı ki biz çok da medeni bir ülke değiliz bu konularda babaannesi yapmasa halası, o yapmasa başka biri mutlaka konuşacak çocuğun yanında. Bir de senin onu birakmanla Sana karşı cephe alacak çocuk.Kızlar Merhaba;
Önceki konularımdan da anlaşılacağı üzere çok sorunlu bir evliliğim var ve değişen hiç bir şey yok..
Çocuk için devam ettiğim evliliğimi sanırım sonlandırmak istiyorum artık..
Fakat şöyle bir durum var ki ailemin evine dönemem ve ayrı ev tuttuğumda da oğluma tek başıma bakacak gücü bulamıyorum kendimde..
Bu yüzden dün akşam öyle bir canıma tak etti ki çocuğun velayeti senin olsun ben artık huzur istiyorum yoksa sağlığımı da kaybedeceğim dedim eşime.. Çok şaşırdı.. Çocuğun velayetinden vazgeçecek kadar mı canına tak etti dedi.. Evet dedim.
Ben haftanın 5 günü 8-5 çalışıyorum ve oğluma babannesi bakıyordu..
Böyle bir durum olsa beni her özlediğinde ve haftasonları alsam nasıl olur sizce kızlar?
Gerçekten artık inanılmaz çaresizim ve tek başıma bir çocuk büyütecek gücü bulamıyorum kendimde.
Diğer tarafta babannesi dedesi babası halası bakacaklar oğluma..
İlerde şartlar değişir neler olur bende bilemiyorum ama devam etmek istemediğime karar verdim artık..
Yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
Çalışan tüm kadınların çocukları boşansalar da evli olsalar da o şartlarda büyüyor. Kaldı ki kreş bir çocuğun gelişimi için çok yararlı. Ben hayatım boyunca bu tempodaydım ama akşam olunca annem yanımdaydı. Yani bu yazdiklariniz aslında gerekçe değil. Yorgunluğunuzu, bikkinliginizi anlıyorum.ama pişmanlığı çok acı olabilecek bir karar bu. Baba evden gittiğinde çocuk bunu daha rahat kabulleniyor. Boşanmayı anlayabiliyor. Ama anne velayeti verince çocuk nezdinde annesi onu bırakmış oluyor. Çok çok iyi düşünün.Asla rahatımı,özgürlüğümü falan düşündüğümden değil..
Ben işe giderken uyandırıp onu da peşimde birine bırakmak zorunda kalıcam 8 iş başı çünkü..
Akşam olacak ordan al eve taşı tekrar çocuğu..
O hengamede büyümek zorunda kalacak.
En azından bu şekilde bir düzeni olur beni her istediğinde görür haftasonları da birlikte geçiririz diye düşündüm..
Yerinde olsam uzlaşırım onlarla.gunduz babaanne baksın işin bitince sen al evine geç.bakici tutucak kuvvetin bile olsa babaannesi gibi olamaz sanırım.ileride annem beni bırakmış diyip size kin duyabilir de dikkat edinKızlar Merhaba;
Önceki konularımdan da anlaşılacağı üzere çok sorunlu bir evliliğim var ve değişen hiç bir şey yok..
Fakat şöyle bir durum var ki ailemin evine dönemem ve ayrı ev tuttuğumda da oğluma tek başıma bakacak gücü bulamıyorum kendimde..
Bu yüzden dün akşam öyle bir canıma tak etti ki çocuğun velayeti senin olsun ben artık huzur istiyorum yoksa sağlığımı da kaybedeceğim dedim eşime.. Çok şaşırdı.. Çocuğun velayetinden vazgeçecek kadar mı canına tak etti dedi.. Evet dedim.
Böyle bir durum olsa beni her özlediğinde ve haftasonları alsam nasıl olur sizce kızlar?
Gerçekten artık inanılmaz çaresizim ve tek başıma bir çocuk büyütecek gücü bulamıyorum kendimde.
İlerde şartlar değişir neler olur bende bilemiyorum ama devam etmek istemediğime karar verdim artık..
4 yasinda cocuk verin krese sabah birakin aksam alin. Calisiyorsunuzda.e baba da nafaka verecek.Asla rahatımı,özgürlüğümü falan düşündüğümden değil..
Ben işe giderken uyandırıp onu da peşimde birine bırakmak zorunda kalıcam 8 iş başı çünkü..
En azından bu şekilde bir düzeni olur beni her istediğinde görür haftasonları da birlikte geçiririz diye düşündüm..
Ee sen rahatini dusunuyorsun isteAsla rahatımı,özgürlüğümü falan düşündüğümden değil..
Ben size hak verdimKızlar Merhaba;
Kötü giden bir evlilikte tukenmislik sendromu nedeniyle çocuğa bakacak gucu kendisinde bulamayabilir.Üzgünüm ama çocuğu gözden çıkarmış gibisiniz. Çocuk sahibi olmak nasıl bir duygu henüz bilemiyorum ama 4 yaşında yigenim var onu bile 3 4 gün görmesem deli gibi özlüyorum ki anne olmak cok başkadır. Lütfen ayrılığın acısını o masumdan çıkarma.
Benim kızım da 4 yaşını bitirmek üzere. Çalışıyorum sabah kreşe bırakıp akşam alıyorum ve yılın yarısı annem yazlıkta. Yardımcı olan kimse yok yani hasta olsa izin almak zorunda kalıyorum ki izin almam da çok zor.4 yaşında
kusura bakma böle yazinca dikkatim çekti maden bakacak durum yokken neden ikinci çocuk?? öğrenebilir miyim?Biz gurbetteyiz ve oğlumuz 2 yaşından beri aynı bu tempoda yaşıyor.
Çünkü kimsemiz yok bakacak.
7,30 olmadan uyandırıyoruz hazırlıyoruz kreşe bırakıyoruz.
Ve bir tek biz siz sen ben o değil bir çok insan bunu yapıyor.
Tek dert buysa bence yetersiz.
Annesiz kalması taraftarı değilim ben..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?