velayeti babaya bırakmak..

Sen çocuğa bakmak için bı yol bulamadığından değil, artık çok yoruldum diyerek babaya vermek istiyosun. Herkes sana çözüm sunmuş babanne baksın gün içinde demişler. Haftada 1-2 gün sana yeticek demek ki.
Cocuk bence doldurulmiycak ama uzaktan ben bile bakınca böyle goruyorum

Bir çocuk annesiyle aynı çatı altında uyumalı ya, her gün onun yüzünü görmeli, kokusunu almalı... Akşam 5'te çıkıp, çocuğunuzu alma imkanınız yok mu? Çalışan tek anne siz değilsiniz, yani zaten çoğu çocuk 7/24 annesinin dibinde değil. Ama o çocuklar biliyorlar ki, anneleri akşam yanlarında olacak. Sizi haftada 5 gün hiç göremeyecek olması ağır bir şey, bunu yaşatmamalısınız bana göre. Bilmiyorum, çocuk psikologu filan değilim elbette ama çok yanlış geliyor bana bu durum. Elbette baba sevgisi, ilgisi de önemli ama hiçbir şey anne sevgisi, şefkati, sıcaklığının yerini tutamaz.

No no no no... pişmanlık pişmanlık. Velayet sende olsun yine babaanne baksın. Geceleri evine gelsin. Yorgun olduğun geceler almazsın babaanne/baba da kalır yine ama velayet sende olsun.

Erkeklere güven olmaz, hele karılarına sorun çıkaran, huzur bırakmayan kocalara hiç ama hiç güven olmaz. Yarın bir gün gider girer bir kadının yörüngesine onun aklı ile hareket edevidir veyahut senin hayatına birileri girer çocuk ile seni cezalandırabilir.

annem bana bunu yapsa asla affetmezdim
nitekim 4 evladının birini bile bırakmamıştı

Allahım bana çocuklarımsız tek bir gece yasatmasin..evlendiklerinde gidebilirler :) Birakmayin sakin ben cocuk olsam annemi affetmem..Onun kokusu onun sesi her seye deger..Evli ciftiz yine de sabah uyandir krese gotur aksam al mevzusu var.Yakin ev tutun..

Ben de aynı soruyu sordum,çocuğun babayla arasi nasıl diye. Hatta kendi mesajimda bosanma durumunda annemle kalma korkumdan bahsetmiştim:)
Yani her ailenin dinamigi farklıdır. Bizde kendince sevgi dolu ama sabırsız ve sinirli , oldukca da diktatör bir anne ve her zaman anlayışlı, sakin, kendi kararlarına (5 yaşında olsan bile) saygı duyan, sohbeti seven bir baba vardi. Bugün 27 yaşındayım hala annemle iletisimim sifirken babamla çok çok iyi.
Hal böyleyken sırf 'anneyim ben, onun yani benim yanim' beylik laflariyla annemle yasasam kötü bir çocukluk geçirebilirdim:)
Yani her çocuk anneci değildir. Her ailenin de dinamiği farklıdır.
Konu sahibi eğer çıktığı evde kendini ve çocuğu sefil edecekse, psikolojisi berbat halde ve aşırı sinirliyse, çocuk babaanneisinin ve babasının yanında mutluysa neden alsın ki illa çocuğu yanına?
Bence ego ve toplumsal yargılardan arınıp sadece çocuğun iyiligini düşünmek lazım böyle zamanlarda

çocuğunuz bir eşya değilki istemediğiniz zaman atasınız başınızdan
calısın babanne baksın aksam alırsınız

babamı çok küçükken annesi (babaannem) babaannesine vermiş büyütmesi için. Babaannem öldüğünde bile farklı bir travma yaşadı babam, tabiki annesini çok seviyordu ama içinde bi yerlerde onu hiç affetmedi

Bakın ne olursa olsun çocuğunuzu bırakmanız kabul edilemez onun size ihtiyacı var çocuğunuz olmadan çalışmanızın eşinizden ayrı olmanızın nr anlamı var gerçekten huzurlu olabilecek misiniz?

Benim annem 15 sene sonra boşandı babamdan ve iki çocukla biri ben 10 yaşında bir de erkek kardeşim 5 yaşında. İlkokul mezunu o zamana kadar hiç çalışmamış anne babası memlekette olan bir kadın sadece eşyalar kalmıştı bize. Birde evden çıkartıldık zar zor okul açılacağına yakın kutu gibi bir ev bulduk. Evet yeri geldi aç yattık yeri geldi fatura ödeyemez duruma geldik ama annem iş buldu çalıştı bizi okuttu büyüttü ama az ama ama çok. Sizin hem mesleğiniz var hem eşimiz çocuğunuza da masraflarına da destek çıkar bizde o da yoktu.Kusura bakmayın ama aileme gidemem ayrı eve çıkamam falan sadecd bahane siz özgür olmak istiyorsunuz yoksa bir anne çocuğu olmadan nasıl mutlu bir hayat sürebilir? belki yeni hayatınızfa ayak bağı istemiyorsunuz öyle işinize geliyor pekala yakın bir ev tutarsınız gündüz yine eşinizib ailesi bakar çocuğa

benim çocuğum evli olduğumuz halde bu düzende yaşıyor
sabahın köründe uyandırıyorum kreşe gönderiyorum kreş çıkışı anneanneye gidiyor ben de işten sonra eve alıp götürüyorum hiç de sıkıntısını görmedim bugüne kadar
bence çocuğun velayeti vermek için yeterli sebepler değil bunlar

İnşallah kafa bulmuyordur..

Kötü giden bir evlilikte tukenmislik sendromu nedeniyle çocuğa bakacak gucu kendisinde bulamayabilir.
Bana cok normal geldi..
Bence de olabilir.Çocuk için iyisi neyse o olmalı.Tanıdığımız bir ailenin çocuğu babada kaldı,çünki annenin psikolojisi iyi değildi,yetemeyecekti çocuğa,kız babasında kaldı.Baba evlendi,yeni anneyle kanka kız şimdi.Anneyle de görüştürdüler,fakat anne düşmüyor üzerine,alsın çıksın istiyorlar,çocuk açısından düşünerek,kız da aramıyor artık,düzenini seviyor.Anne dışarıdan ilgilenecekse pekala da olabilir.

Bence önce psikolojik destek alın. İnsan çocuğunu bırakır mı ilerde pişman olursunuz.

Bence de babasına verin. Ordan taşı nedir yük mu bu çocuk size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…