- 29 Mart 2015
- 20.192
- 101.414
- 598
- Konu Sahibi medidnired
-
Anne anne de baba ney?
Evlilikte ve boşanmada tüm yükün kadında olmasını saçma buluyorum. Eğer baba insan gibi insansa, çocuklar onu daha çok seviyorsa ona da bırakılabilir.
Her çocuk anne diye ölmüyor yani.
Biz küçükken annem babamla kavga edince bize 'biz babanla bosanacagiz, tarafınızi seçin,kim kimde kalacak' derdi. biz de ablamla kavga ederdik ben babamla kalicam-hayir ben babamla kalicam diye :)
Annemin kavga ettiği de iki saniyelik trip-kapris yani. Bağırma çağırma bile yok. Yine de küçükken velayetimi anneye verdikleri kötü rüyalar görürdüm. Gerçekten de boşansalar ve bana sorsalar onunlayken tüm evin çekip çevrilme zorluğuna rağmen babami secerdim :)
Ama arkadaşlar da haklı. Velayet sizde dursun, ama onlar baksın.
Bakacak durumum yok demedim ki.kusura bakma böle yazinca dikkatim çekti maden bakacak durum yokken neden ikinci çocuk?? öğrenebilir miyim?
çok afedersinizde yük mü? Siz evlatlarinizi yük olarak mi görüyorsunuzAnne anne de baba ney?
Evlilikte ve boşanmada tüm yükün kadında olmasını saçma buluyorum. Eğer baba insan gibi insansa, çocuklar onu daha çok seviyorsa ona da bırakılabilir.
Her çocuk anne diye ölmüyor yani.
Biz küçükken annem babamla kavga edince bize 'biz babanla bosanacagiz, tarafınızi seçin,kim kimde kalacak' derdi. biz de ablamla kavga ederdik ben babamla kalicam-hayir ben babamla kalicam diye :)
Annemin kavga ettiği de iki saniyelik trip-kapris yani. Bağırma çağırma bile yok. Yine de küçükken velayetimi anneye verdikleri kötü rüyalar görürdüm. Gerçekten de boşansalar ve bana sorsalar onunlayken tüm evin çekip çevrilme zorluğuna rağmen babami secerdim :)
Ama arkadaşlar da haklı. Velayet sizde dursun, ama onlar baksın.
Onu düşündüğüm için zaten biraz da böyle mi yapsam diyorum.
Kendim ikinci plandayım ama yine de sağlığımı kaybetmek üzereyim gerçekten..
Ama şu var, konu sahibi su an bir depresyonda ve yarınını göremiyor. Çok kötü bir halde. Ama belki de birkac sene sonra toparlayacak, iş bulacak, ev ayarlayacak, okul sonrası çocuğu oyalayacak etüt merkezi vs... Artık hayatı ve psikolojisi yoluna gitmisken çocuğunu alabilmesi için velayeti kendinde olsa daha iyi olur. Çünkü anladığim.kadariyla kapana kısılmış hissediyor, bu talebi ondan. Ama o kaptandan çıktığında çocuğunu alacaktır.Velayet kimde olduğu onemli değil bence..
Annede olur cocuk babada kalırsa hukuken sıkıntı olabilir.
En mantiklisi hafta ici kimde kalacaksa velayetin onda olmasi, zira diğer ebeveyn de haftasonu görecek çocuğu..
Çocuklara yük demedim, evlilikte ve boşanmada bütün yükün kadınlar üstünde olması dedim.çok afedersinizde yük mü? Siz evlatlarinizi yük olarak mi görüyorsunuz
Önceki konunuza baktım da kv ile birlikte oturmadan önce iyiymiş eşinizle araniz, sorunlar birlikte oturma kaynaklı çıkmış...Kızlar Merhaba;
Önceki konularımdan da anlaşılacağı üzere çok sorunlu bir evliliğim var ve değişen hiç bir şey yok..
Çocuk için devam ettiğim evliliğimi sanırım sonlandırmak istiyorum artık..
Fakat şöyle bir durum var ki ailemin evine dönemem ve ayrı ev tuttuğumda da oğluma tek başıma bakacak gücü bulamıyorum kendimde..
Bu yüzden dün akşam öyle bir canıma tak etti ki çocuğun velayeti senin olsun ben artık huzur istiyorum yoksa sağlığımı da kaybedeceğim dedim eşime.. Çok şaşırdı.. Çocuğun velayetinden vazgeçecek kadar mı canına tak etti dedi.. Evet dedim.
Ben haftanın 5 günü 8-5 çalışıyorum ve oğluma babannesi bakıyordu..
Böyle bir durum olsa beni her özlediğinde ve haftasonları alsam nasıl olur sizce kızlar?
Gerçekten artık inanılmaz çaresizim ve tek başıma bir çocuk büyütecek gücü bulamıyorum kendimde.
Diğer tarafta babannesi dedesi babası halası bakacaklar oğluma..
İlerde şartlar değişir neler olur bende bilemiyorum ama devam etmek istemediğime karar verdim artık..
Yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
Rabbim kucaginiza almaya nasip etsin.:)Bakacak durumum yok demedim ki.
Bakacak kimsemiz yok dedim.
Malum kamudasın, yerleşmişsin.
Eşimle ikimizin memleketine de uzak sayılır.
Ve sanmıyorum ki dünyada bu durumda olan bir biziz :/
Çok şükür maddi olarak bir sıkıntımız yok.
Her normal aile gibi oğlumuzun kardeşsiz olmasını istemedik.
Biz de anne babalığı özledik, kendimizi hazır hissettik oldu şükür..
Allah razı olsun teşekkür ederim. İnşallah..Rabbim kucaginiza almaya nasip etsin.:)
görümce kişi gelmiş o yüzden evlilikleri bozulmuış önceki konu okudum da.Önceki konunuza baktım da kv ile birlikte oturmadan önce iyiymiş eşinizle araniz, sorunlar birlikte oturma kaynaklı çıkmış...
Neden evleri ayırmak yerine boşanmayı tercih ediyorsunuz..
Bence boşanarak çocugu anne yada babadan ayrı bırakmayın.
Ama şu var, konu sahibi su an bir depresyonda ve yarınını göremiyor. Çok kötü bir halde. Ama belki de birkac sene sonra toparlayacak, iş bulacak, ev ayarlayacak, okul sonrası çocuğu oyalayacak etüt merkezi vs... Artık hayatı ve psikolojisi yoluna gitmisken çocuğunu alabilmesi için velayeti kendinde olsa daha iyi olur. Çünkü anladığim.kadariyla kapana kısılmış hissediyor, bu talebi ondan. Ama o kaptandan çıktığında çocuğunu alacaktır.
Çocuklara yük demedim, evlilikte ve boşanmada bütün yükün kadınlar üstünde olması dedim.
Çocuk tek kadinin değil. Neden boşanma sonrası sanki bana baba evinden getirmiş gibi çocuk ve tum sorumluluklar anneye kalıyor? Aslında erkek de eşit sorumluluk alsa hem çocuğuyla bağı güçlenir hem de kadın biraz daha rahat eder.
Ama (özellikle benim etrafımda gördüğüm) boşanmalarda bizim kadınlar çocuğu aşırı sahiplenip asla gostermek bile istemiyorlar, çocuğa da devamlı babasını ve babasının ailesini kotuluyorlar.
Sonuç olarak analar çeker yükü...
Bir ömür çocuk peşine heder oluyorlar,kendilerine bir an bile ayırmadan. Çocuklarda da küçüklükten gelen bir terkedilme fobisi, saçma sapan ilişkilere yapışıp duruyorlar...
Neden ki? Ta en başından baba olma sorumluluğu olan insanlar secip olası bir boşanma sonrasında çocukların bakımını eşit paylasilsa bence hem kadın hem çocuk daha mutlu olur.
Çocuğumun velayetini veremem ama benim mesaim 7 buçukta başlıyor
sabahları kim ilgilenecek..
Annemlerin oturduğu muhiti de sevmiyorum, annemi de temelli yanıma alamam..
Eşime aynı siteden ev tutalım birbirimize destek olarak büyütelim sonuçta ikimizin çocuğu dedim
yanaşmadı..
çok karışığım kızlar ççok :/
Çocuğumu güle oynaya göndermedim zaten..
Babannesi bakıyordu kışın yaz gelince memlekete gittiler
oğlumda 1 hafta orada kalıyor 1 hafta burada.
Ama bu ayrılış gerçekten çok koydu bana..
Hayat şartlara göre şekilleniyor malesef elimizde olmadan..
Bende evimde oturup çocuğuma bakmak isterdim ama psikolojik baskı yüzünden çalışıyorum
Evet hataydı ama cahil aklımla öyle bir kaçış yolu buldum kendime baba baskısından
yazdıklarınızda inanılmaz bir şekilde kendimi ve kendi karma karışık hayatımı gördüm..
Bende 5 yıllık evliyim ve bir kızım var.. Çalışıyorum ve bende aynı şekilde çok git gel yaşıyorum..
Kızım olmasaydı ki iyiki var.. herşey çok daha kolay olurdu ama şuan sırf onu düşündüğüm için evliliği ite kaka devam ettiriyorum ve inanın buz gibi iki arkadaş gibiyiz aynı evde..
Siz bir çözüm bulursanız lütfen bana da söyleyin..
Konunun takipçisi olacağım :-/
ailem var çok şükür.
Dün akşam ablamda kaldık zaten çocuğumla..
Ya sen ben çocuğumuz bir hayat kurarız yada ben eşyalarımı alıp taşınacağım dedim.
Evet herkes memnun sorun çıkarak sadece benim gibi bir imaj çiziyorlar sürekli.
Çalışıyorum,kendi paramı kazanıyorum çok şükür kimseye muhtaç değilim.
Çocuğumla çokta güzel bir hayat kurarım kendime evimi de tutup..
Ama yıkmak çokta kolay değil tabi..
Son raddesine kadar bekleyeceğim bakalım eşimden bir hamle gelecek mi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?