velayeti babaya bırakmak..

Velayet kimde olduğu onemli değil bence..

Annede olur cocuk babada kalırsa hukuken sıkıntı olabilir.
En mantiklisi hafta ici kimde kalacaksa velayetin onda olmasi, zira diğer ebeveyn de haftasonu görecek çocuğu..

kusura bakma böle yazinca dikkatim çekti maden bakacak durum yokken neden ikinci çocuk?? öğrenebilir miyim?
Bakacak durumum yok demedim ki.
Bakacak kimsemiz yok dedim.
Malum kamudasın, yerleşmişsin.
Eşimle ikimizin memleketine de uzak sayılır.
Ve sanmıyorum ki dünyada bu durumda olan bir biziz :/
Çok şükür maddi olarak bir sıkıntımız yok.
Her normal aile gibi oğlumuzun kardeşsiz olmasını istemedik.
Biz de anne babalığı özledik, kendimizi hazır hissettik oldu şükür..

çok afedersinizde yük mü? Siz evlatlarinizi yük olarak mi görüyorsunuz

Onu düşündüğüm için zaten biraz da böyle mi yapsam diyorum.
Kendim ikinci plandayım ama yine de sağlığımı kaybetmek üzereyim gerçekten..

Annem beni babama bıraksaydı şuan yüzümü ayda yılda bir görüyor olurdu annemle babam da boşandı üstelik benim annem ev hanımı hiç çalışmamıştı ama 3 çocuğunu da babama bırakmadı çocuğu düşünüyorum demeyin boşuna siz sadece kendinizi düşünüyorsunuz ama ilerde son pişmanlık fayda etmez ben anne bile değilim kalbim burkuldu çocuğunuza Allah onun bahtını açık etsin ne diyeyim yazık

Burada babanin durumu onemli adam cocuguyla ilgili, size sonra pislik yapmayacak biriyse o da baba sonucta neden bakmasin.
Sizin sartlarinizi bilmiyorum ama zaten tum gun babanne bakacaksa verilebilir.

Ancak en onemli konu cocugun mutlu huzurlu rahat oldugu yer, siz orada sartlarinin daha iyi olacagini dusunuyorsaniz velayeti verin.

Velayet kimde olduğu onemli değil bence..

Annede olur cocuk babada kalırsa hukuken sıkıntı olabilir.
En mantiklisi hafta ici kimde kalacaksa velayetin onda olmasi, zira diğer ebeveyn de haftasonu görecek çocuğu..
Ama şu var, konu sahibi su an bir depresyonda ve yarınını göremiyor. Çok kötü bir halde. Ama belki de birkac sene sonra toparlayacak, iş bulacak, ev ayarlayacak, okul sonrası çocuğu oyalayacak etüt merkezi vs... Artık hayatı ve psikolojisi yoluna gitmisken çocuğunu alabilmesi için velayeti kendinde olsa daha iyi olur. Çünkü anladığim.kadariyla kapana kısılmış hissediyor, bu talebi ondan. Ama o kaptandan çıktığında çocuğunu alacaktır.

çok afedersinizde yük mü? Siz evlatlarinizi yük olarak mi görüyorsunuz
Çocuklara yük demedim, evlilikte ve boşanmada bütün yükün kadınlar üstünde olması dedim.
Çocuk tek kadinin değil. Neden boşanma sonrası sanki bana baba evinden getirmiş gibi çocuk ve tum sorumluluklar anneye kalıyor? Aslında erkek de eşit sorumluluk alsa hem çocuğuyla bağı güçlenir hem de kadın biraz daha rahat eder.
Ama (özellikle benim etrafımda gördüğüm) boşanmalarda bizim kadınlar çocuğu aşırı sahiplenip asla gostermek bile istemiyorlar, çocuğa da devamlı babasını ve babasının ailesini kotuluyorlar.
Sonuç olarak analar çeker yükü...
Bir ömür çocuk peşine heder oluyorlar,kendilerine bir an bile ayırmadan. Çocuklarda da küçüklükten gelen bir terkedilme fobisi, saçma sapan ilişkilere yapışıp duruyorlar...
Neden ki? Ta en başından baba olma sorumluluğu olan insanlar secip olası bir boşanma sonrasında çocukların bakımını eşit paylasilsa bence hem kadın hem çocuk daha mutlu olur.

Önceki konunuza baktım da kv ile birlikte oturmadan önce iyiymiş eşinizle araniz, sorunlar birlikte oturma kaynaklı çıkmış...

Neden evleri ayırmak yerine boşanmayı tercih ediyorsunuz..

Bence boşanarak çocugu anne yada babadan ayrı bırakmayın.

Rabbim kucaginiza almaya nasip etsin.:)

Bu konu beni gercekden cok uzdu. 2 kez yorum yaptim bu yorumu da yapip artik yorumlari da okumayacagim cunku gercekden uzuluyorum. Belki de benim de 4 yasinda bir oglum oldugu icin bu kadar etkilendim.

Size benim bildigim bir olaydan bahsetmek istiyorum. Bir babaanne taniyorum herkesin disardan "torununa nasil bakiyor, annesi bu kadar bakamaz, keske bizimde boyle bakanimiz olsa" dedigi ama gercek de bu babaanne zalim, kendi cocuklarina bile sevgi, ilgi gostermemis, hayatini desinlere yasamis bir kadin. torununu kaka yaptigi icin hirpalayarak temizleyen, neredeyse her saat basi uyutmaya calisan uyusun diye hizli hizli ayaginda sallayan iyumayinca da bagiran bu sahis benim annem! Cok sukur benim sayemde bu kadin artik torununa bakmiyor. Ve halende herkes bu kadini "fedakar, cok iyi" bir babaanne olarak biliyor. Umrumda da degil o cocuga baktirtmadim ya o da bana yeter.

Demek istedigim su, bir cocuga annesinden baska hic kimse iyi bakamaz tabi Anne alkolik vs filan degilse!

görümce kişi gelmiş o yüzden evlilikleri bozulmuış önceki konu okudum da.
eylülde çikacakti vazgeçmiş.
boşanma sebebi görümcesiyle kavga edip eşi arkasinda durmamasiymiş o yüzden bitirmiş doğru mu bildim??
çocuğun velayeti babaya birakmak istiyo bakamayacagi için..
bence birakmasin.
8-5 zor degil konu sahibi niye yapamiyor burda güçlü kadin vardi kadin zorluklarla kpssye hazirlanmiş kazanmiş iki çocuk annesi var konu bulamadim konu sahibiye örnek olsun.

Haklısınız aslında,ama bir yandan da değilsiniz.
Eğer toplumda ilk doğduğu andan itibaren anne de baba da çocuğuyla ilgilense,birlikte vakit geçirmeye çalışsa dediğiniz çok doğru.Ama bizim toplumumuzda erkekler ne çocuğun bakımıyla doğru dürüst ilgilenir,ne de çocuğuyla saatlerce vakit geçirir.Birçoğu işten gelip,çocuğunu yarım saat sever ağlayınca da anneye verir.Doğal olarak çocuk anneye gereğinden çok bağlanıyor.Kötü bir şey değil aslında ama böyle durumlarda kötü oluyor işte.Anneden ayrılırsa şu an o çocuk kendini terk edilmiş hissedecek çok büyük ihtimalle.Çünkü kendisiyle en çok ilgilenen kişiyi kaybetmiş olacak.
Konu sahibine konunun başında o yüzden sormuştum,siz mi yoksa eşiniz mi ilgilendi önce çocukla diye ama kendisi cevap bile vermedi.O yüzden klasik aile yapımıza göre yazdım bu yorumu da.
Ben hala babaannesinde kalmasını anlamsız buluyorum.Konu sahibi buna da yorum yapmıyor doğru dürüst.Neden babaanne ? Neden kreş değil ? 2 sene sonra zaten okula başlayacak,şimdiden yaşıtlarıyla ya da yakın yaş grubuyla birlikte olmalı.Bu da bir bahane olmamalı bana göre.

Evliliktede bosanmadada bütün yük kadında olabilir evet ama çocuk bu hani ben onu asla bi yük olarak görmem ben kendi açımdan söylüyorum o benim parçam çünkü tamam baba tabiki babalığını yapacak ama düzenli çocuğunu görmeye ,gezdirmeye vs. Maddiyatta tamamen destek çıkmakla demek istediğim bu.. ben anneyim rabbim hiç birimizi evlatlariyla imtihan etmesin ben bazen okuldayken bile özlüyorum ve anneyle babanın bakımı hiç bir zamna bir olmaz benim görüşüm bu yanlisim varsa affola ayriyetten benim çocuğum böyle birşey terk edilmek fobisi hissi yasamasin diye elimden gelen herşeyi yaparım cunki o 1. Planda benim için konu sahibi hanımefendinin biraz sorumluluktan kaçması dikkatimi çekti ona yazarken sisinkinide görünce soke oldum ama Su an daha açıklayıcı olmuş ama benim düşüncem yinede bu

Evliliktede bosanmadada bütün yük kadında olabilir evet ama çocuk bu hani ben onu asla bi yük olarak görmem ben kendi açımdan söylüyorum o benim parçam çünkü tamam baba tabiki babalığını yapacak ama düzenli çocuğunu görmeye ,gezdirmeye vs. Maddiyatta tamamen destek çıkmakla demek istediğim bu.. ben anneyim rabbim hiç birimizi evlatlariyla imtihan etmesin ben bazen okuldayken bile özlüyorum ve anneyle babanın bakımı hiç bir zamna bir olmaz benim görüşüm bu yanlisim varsa affola ayriyetten benim çocuğum böyle birşey terk edilmek fobisi hissi yasamasin diye elimden gelen herşeyi yaparım cunki o 1. Planda benim için konu sahibi hanımefendinin biraz sorumluluktan kaçması dikkatimi çekti ona yazarken sisinkinide görünce soke oldum ama Su an daha açıklayıcı olmuş ama benim düşüncem yinede bu

ailem var çok şükür.
Dün akşam ablamda kaldık zaten çocuğumla..
Ya sen ben çocuğumuz bir hayat kurarız yada ben eşyalarımı alıp taşınacağım dedim.

Alıntılara bakılırsa hakikaten aklınız çok karışık.

Bir yerde kızım diğer yerde oğlum yazmışsınız.
Bir mesajda yaşı 4, diğerinde 5.

Bir mesajda oğlumu bırakamam zaten okula başlayacak yazmışsınız, diğerinde bakamam yazdınız.

Ailem bana destek demişsiniz; anneniz ablanız var.

Kv ile yaşamayı "çocuk" için isteyen siz.
Baba baskısından bıkıp evlenen siz.
Anne olmak isteyen siz.

Anası tarafından terkedilecek olan ise "masum çocuk".

Yanlış kararlarınızın bedelini neden çocuğa ödetiyorsunuz?

Madem bu kadar zayıftınız, evlenmeseydiniz, anne olmasaydınız, kv yanına taşınmasaydınız?

Hatalarınızın sorumluluğunu alın ve bir "anne" gibi davranın bundan sonra.

Siz kendiniz bakamayacaginiza inaniyorsaniz, babaannesi daha iyi bakar, haftasonlari kaliteli vakit geciririz diyorsaniz o zaman velayeti babaya verin derim. Toplum baskisi ve beklentisi bir cocugun surekli annesiyle olmasi yaninda. Ama anne kisisi zaten yorgun, calisan, haftaici sadece yatmadan yatmaya cocugu gorecekse, o zaman cocugu surekli ordan oraya tasinaya gerek yok. Ki buna ben cocuktan vazgecis gozuyle de bakmiyorum. Durust bi sekilde kendinizi analiz etmis ve cocuga bu sartlarda mutlu bakamayacaginiza kanaat getirmissiniz. Bu cocugun annesi olarak siz bunu dogru buluyorsaniz, burdaki baskilara kulak asmayin derim.

8-17 gayet güzel bir mesai saati, zaten çoçuğunuzun okul yaşı da gelmiş. Özel kreşlerde 7 ye kadar nöbetçi öğretmenler oluyor. Çocuğunuzun perişan olacağı bir durum göremiyorum açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…