velayeti babaya bırakmak..

zaten kreş yaşı gelmiş. çalıştığınız kuruma yakın bir kreşe verip onla gelip onla gidebilirsiniz.

Bende bunu anlamiyorum. Babanne cocuga bakmak zorunda mi? Zaten kadin cocuk yetistirmis kimbilir kac yasina gelmis. Siz sorumlulugunu alamayip annesi olarak bakamayacagim diyorsaniz o kadin neden baksin? Madem annelik sorumlulugunu tasiyamayacaktiniz ne diye cocuk yaptiniz? Yazik degil mi o masuma. Calismayan, maddi durumu sizden daha kotu olan kadinlar bile cocuklari icin cirpinip ne ugraslar veriyor. Hem aileniz yaninizda hem calisiyorsunuz ama kendi evladiniza gelis bakamayacagim diyorsunuz. Anlasamayabilirsiniz esinizle, ilk bosanan da siz degilsiniz ama cocuguna bari sahip cikin. Ustelik 8-5 mesai saatleri cok iyi millet aksam 7de cikiyor isten gece kacta eve geliyor yinede aksatmiyor annelik gorevlerini. Bence siz bahane buluyorsunuz gibi geldi.

Tabi kendinizi düşünün çocuğu niye düşünesiniz ki, yaparken de düşünülmüyor boşanırken de!
Kreşe vermek gerçekten bu kadar zor mu! Kreş masrafını baba veya ortak karşılayabilirsiniz.
Çocuğa babaanne bakıyor boşanırken de almayayım, süs köpeği mi bu arada bir sevmeye alayım demek mantıklı mı.
Hayır bir de basıl bir hayal aleminde yaşıyorsunuz her istediğimde görürüm çocuğu diyorsunuz. Hastalandığında babanne baksın, üstü başı kirlensin o ilgilensin, yemesi içmesi oturması kalkması hepsiyle kadın uğraşsın sonra sizde cici cici sevmeye gidin. Mahkeme de anne istediği zaman gidip görsün kararı versin malesef böyle bir dünya yok

Son düzenleme:
Bu kk nın anne duygusali kadınlarına bitiyorum.

Bu kadın çocuğu baba evinden mı getirdi ki illa velayeti o alacak.

Çocuğun anne sevgisine ihtiyacı varda baba sevgisine ihtiyacı yok mu

Kadın velayeti alsa hafta ici kendinde olsa zaten yorgunluktan ilgilenemez, haftasonu da baba alir göremez.

Velayet baba da olursa coxuga haksızlık mi olur.

Babaanne bakarsa neden kotu olacak, bakıcı mi daha iyi yani

İlk olarak hakkında hayırlısı olsun. Sana boşanmış bir ailenin çocuğu olarak söyleyebileceğim tek şey evladını yanına al. Hiçbir kimse bir annenin yerini tutamaz. Hem onun sana, hem de senin ona ihtiyacın var. Ne güzel çalışıyorsun da. Benim annem 3 çocukla sıfırdan başladı. Kendi ailesi çocukları babaya bırakırsan yanımıza gelebilirsin dedi. Annem ise sadece bizler için yaşadı. Yeri geldi temizliğe gitti yeri geldi sabahlara kadar örgü ördü sattı. Ben okuyamadım siz okuyun hayatınızı kurtarın diye mücadele etti. Benim annem hem ana oldu hem baba. Azıcık aşımız vardı ama başımızda anamız vardı. Tek diyebileceğim ana gibi yar olmaz... Evet eşinle anlaşamıyor olabilirsin. Ama evlat.... Bambaşka.... Senin canından can...

Bende 4 yıldır her sabah kızımı bakıcısına bırakıp akşam alıyorum. Sabah 8 akşam 5. İşe git gel çocuğu al yemek yap. Çocuğu parka götür gezmeye git derken geçiyor zaman. Kızım 4 yaşında ve Eylül’de kreşe başlayacak aynı tempo devam edecek. Bu bahane olmamalı. Başka haklı sebebiniz var mı bilmiyorum. Şunu da belirteyim ben 6 yaşındaydım annem ve babam ayrıldığında ve annem velayetimizi babama bıraktı. Kendince haklı nedenleri vardı. Kızmadım ona ama şimdi dönüp arkama bakınca neden kendi çekemediği bir adama 4 çocuğunu bıraktı gitti diyorum. Kızıyorum desem hayır kızmıyorum desem hayır. Ama bildiğim tek şey çocukluğumu hatırlamak istemiyorum. Hakim sordu bana annenle mi kalmak istiyorsun babanla mı dedi. Annem dedim ama velayet babaya verildi. Hiç unutmam hakiminin o sorusunu.

bende tecrübe etmediği konularda ahkam kesenlere bitiyorum.

Daha bebek 4 yaşında bırakmayı düsünmeyin lütfen olmaz, çocuk paramparça olur, benimki 5 yaşında dişçiye giderken bile anne ne zamam geleceksin diyor gözlerim doluyor, çok küçük devam etmek istemiyorsanız çocuğunuzla devam etmenin yollarını arayin.

Duygusallığı bırakıp mantıklı düşünseniz? Bu kadın bütün hafta çalışmaktan ilgilenemez hafta sonu babası alır göremez. Yani bilemedim birlikte uyumak anne sevgisi falanda baba sevgisi de bambaşka ona da ihtiyacı var bu çocuğun. Çocuklar sadece kadının üzerinde olmak zorundaymş gibi düşünüp durmayın kimse babasının evinden getirmiyor o çocuğu. Kadın ne kadar bıkmışki bunu bile göze alıyor.

29 yaşında evli Rabbim bağışlarsa biri 5 buçuk biri 1 yaşında 2 kız evladı annesiyim.
He bide 20 aylıkken ayrılan velayeti babaya verilmiş. Babaannesi ve halası tarafından büyütülmüş. Hala babaannesine anne diyen. Babamla evlenirken öğretmen olmak istediğini unutmuş. Sonra okumak için boşanıp bırakıp gitmiş. Arada aramamaya sonra hiç aramamaya başlamış bi annenin bıraktığı evladı..
Şimdi mi ben ANNEYİM. Ve öyle mi olur böyle mi olurlar hiç bir annenin evladını bırakmasına engel değil. Görüşmüyorum bende diye yıllarca beni kandıran anneannemi sıkıştırıp lise sonda annemin telini aldığımda ve ona anne diyebilmek için 5 dk beklediğim an anladım herşeyi. Ve sonrası hep bi kopukluk sonuç gene aynı..
İnsanlar evlenir boşanır. Çocuklarımızı yaparken onlardan izin almıyoruz. Boşanırken de öyle. Yapamam galiba derken kendimizi düşünüyoruz gene evladımızı değil.
Hani psikoloji çok önemli ya. Peki o yavrunun psikolojisi..
Belkisi acabası yok bu işin.
Ben size arayıp sormazsınız demiyorum. Sadece bırakılmış bir çoçoğun gözünden anlattım hissettiklerimi.
Ve bunun hiç bir açıklaması yok.
Koskoca insanlar yorulmaktan bahsederken o minicik omuzlara verilen yükü bir düşünün. Ve bu çocuğun bir gün büyüyeceğini.. Onun yerine koyun kendinizi.Siz olsaydınız onun yerinde. Ne kadar anlar hak verirdiniz kendinize.
Hangi geçerli sebebi sunardınız. Evet hayat zor ama. Bazı kesime göre şartlara göre bahsettiğinize göre biraz daha iyi şartlara sahipsiniz.
Şuan tek dileğim allah o yavrunun bahtını güzel etsin bundan sonra..

Çocuğu bırakırsanız babası annen bizi terkedip gitti diye empoze ederek büyütecek ... üstelik çocuğu kreşe verebilirsiniz ki yaşı gelmiş vermelisiniz.. ona göre erkenden yatırır sabah erken kaldırırsınız.. çalışma saatlerinizi bahane etmeyin 8-5 gayet makul..

İyide normalde çalışan çoğu kadın zaten böyle yapıyor ki.

Günümüzde çalışan anne çok sayıda ve hepsi sabahtan akşama kadar çalışıyor, bir şekilde idare ediyorlar. Kreş çok mantıklı bir fikir. Ben tatil için kuşumu bir hafta başka yere bırakınca bile acaba yemek verdiler mi su verdiler mi diye düşünüp duruyorum, sizin içiniz rahat edecek mi? Ben olsam edemezdim. Bence iyi düşünün derim.

Bosanmis cocuklu anneyim. Velayeti verince istediginizde size gostermezlerse ne olacak? Bunu hesaba kattiniz mi? Ya da sadece hakimin belirledigi tarihlerde gosterirlerse? Durumu duzeltince cocuklari almak icin yeniden velayet davasi acmak zorundasiniz. Ve hakim cocuklarin mevcut kosullarinin degismesini isteneyebilir. Okul falan gibi durumlardan. Ben olsam asla velayeti vermezdim. Babaanne baksin gunduzleri ama aksam cocuklari evime alirdim. Velayeti vermeyin pisman olursunuz.

benim bıktığım bir adama asla velayet bırakmam!
bir baba bırakır çünkü anne gibi 9 ay karnında taşımaz.
ama bir anne bırakmamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…