- 31 Ocak 2016
- 5.413
- 21.773
- 348
Istanbul Bursa Ankara Izmir merkezde bile durum boyle. Okul ismi veremiyorum ama gecen sene Istanbul Umraniye'de yirmi kusur ucretli ogretmen varken 7 tane kadrolu vardi. Ucretliler de iktisat isletme gibi bolum mezunuydular. Orada ulasim sorunu da yoktu kaldi ki bu sadece bir örnek.Allah askina van dan bahsediyorsunuz onu gectim caldirandan bahsediyorsunuz nerde nasil gidiliyor haberiniz varmi acaba alacaginiz para tas catlasin 1000 liradir onunda yarisi yol parasina gider eger orda yasamiyorsa. oraya ancak orali olanlar basvurur onlarda ivir zivir bolumlerden mezun olmuslar ne yapsin milli egitim bosmu gecirsin dersleri kadro acsin demeyin zaten cogunun kadrosu doludur ya dogum iznindedir ya ucretdiz izinde yada askerlik icin falan izinlidir yani oyle herseyin gulluk gulistanlik oldugu yerler degil oralar devlet bosuna 6 yil cakili yapmadi kimse durmaz kolay kolay oralarda
Ne olur seneye hiç belli olmaz malesef. Son saniye belli oluyo herşeyMalesef oglumuda etkiliyor ondan merakim
Seneye 8.sinif oglum.
Bizim burada da tam gun zorunlulugu (neye gore zorunlu tam gun kime gore) getirilerek cocugumun ve bir cok arkadasi istemememiz disinda nakil gonderildik baska okula.bu sefer de ikametgah sahteciliği başlar
kızımı çalıştığım ve lojmanında oturduğum kurumun anaokuluna gönderiyorum
sınıflar yaklaşık 30 kişi, en büyük sıkıntı bu. Bu kadar çok personel çocuğu olması imkansız.
okul iyi olduğu için lojmanda oturan tanıdıklarından rica ediyorlar çocuğu ikametinizde gösterin diye, maalesef çoğu da kabul ediyor akrabasını, yakınını gösteriyor kendi evinde, oldu bitti.
ülkecek ne ahlak kalmış ne vicdan ne etik... nerden tutsak elimizde kalıyor.
en çok yarayı eğitim ve istihdam alıyor
sağlıklı ve bilinçli bir toplum hayal olmaktan çıktı ütopyaya dönüştü...
Çünkü atadığı öğretmen 5 6 bin liraya mal olurken ücretliyi 1500 liraya sömürüyor tatillerde para vermiyor sigortasını yarım yatırıyor.Ya ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama o kadar atama bekleyen öğretmen var. Madem bu kadar öğretmen ihtiyacı var mobilyacıya okul öncesi, muhasebeciye sınıf öğretmenliği verene kadar atamalarını yap bu işin eğitimini almış insanların. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu yani anlamıyorum.
Biliyorum. Biliyorum. Onu da biliyorum. Ama vandakiler çocuk değil mi? Onların iyi bir eğitim almaya hakki yok mu? Özel sektöre girerken bizden neler neler istiyorlar. Ortalaman iyi olacak, formasyonun olacak, 5 yıl tecruben olacak. Konu anlatımın super olacak vs vs. Çünkü oradaki öğrenciler para verip giriyorlar. Ama parası olmayanlara da boyle önlisans mezunları öğretmen oluyor. Hanimefendiciğim siz simdi kimse basvurmuyordur ondan dolayı bunlar alınıyor denissiniz kısaca torpille girmemişlerdir demissiniz. Peki batidaki önlisans mezunlarını napalim. Torpili olmadığı için ücretli öğretmenlik bile yapamayanlari? Ya bu adamlar sınıf öğretmenliği falan yapıyor yani sizin çocuğunuz ilk eğitimini bunların elinden aliyor. Hiç mi sorun yok yani bu durumda?Allah askina van dan bahsediyorsunuz onu gectim caldirandan bahsediyorsunuz nerde nasil gidiliyor haberiniz varmi acaba alacaginiz para tas catlasin 1000 liradir onunda yarisi yol parasina gider eger orda yasamiyorsa. oraya ancak orali olanlar basvurur onlarda ivir zivir bolumlerden mezun olmuslar ne yapsin milli egitim bosmu gecirsin dersleri kadro acsin demeyin zaten cogunun kadrosu doludur ya dogum iznindedir ya ucretdiz izinde yada askerlik icin falan izinlidir yani oyle herseyin gulluk gulistanlik oldugu yerler degil oralar devlet bosuna 6 yil cakili yapmadi kimse durmaz kolay kolay oralarda
Keşke öyle olsaydı. 80 bin civarı açık olmasına rağmen kus kadar alım yapılıyor ve o boşluğa ücretli öğretmen alimi yapılıyor. Öyle kadrolu izinli olduğu için yerine ücretli aldık durumları devede kulak. Atama yapmamak için ücretli öğretmen alıyorlar.Bu arada ücretlilerle ilgili bir yanlış anlaşışma var. Kadrolunun yerine ücretli gelemwz, kadrolu izindeyse gelir ancak. Bizde mesela yaklaşık 10 tane öğretmen hamile. 2. Dönem izne ayrıldıklarında 10 tane ücetli açığı çıkacak, izinden döndüklerinde görevleri bitecek. 1-2 sene ücretsiz izne ayrılanlar, askere gidenler, görevlendirme başka yere gidip kadrosu okulda kalanların yerine mecburen ücretli gelir.
Bende ogretmenim 10 yillik koydede calistim merkezdede en az 15 tane ucretli ogretmenle calismisimdir bolumu disinda derse giren 2 tane ingilzceciyle calistim sadece onlarda yakin bolumdu kuzeydeyim bu arada batidan bir ornek olsa ona gore yorum yapardim ama doguda durum budur maalesef ben ogrencilerin hakkidir degildir demiyorum durumdan bahsediyorum atanamayan herkes merkez istiyor yakin yer olsun istiyor hakli olarak cunku maddi getirisi cok dusuk bu yuzden basvuru olupta bu bolumlerin secildigine ben inanmiyorumBiliyorum. Biliyorum. Onu da biliyorum. Ama vandakiler çocuk değil mi? Onların iyi bir eğitim almaya hakki yok mu? Özel sektöre girerken bizden neler neler istiyorlar. Ortalaman iyi olacak, formasyonun olacak, 5 yıl tecruben olacak. Konu anlatımın super olacak vs vs. Çünkü oradaki öğrenciler para verip giriyorlar. Ama parası olmayanlara da boyle önlisans mezunları öğretmen oluyor. Hanimefendiciğim siz simdi kimse basvurmuyordur ondan dolayı bunlar alınıyor denissiniz kısaca torpille girmemişlerdir demissiniz. Peki batidaki önlisans mezunlarını napalim. Torpili olmadığı için ücretli öğretmenlik bile yapamayanlari? Ya bu adamlar sınıf öğretmenliği falan yapıyor yani sizin çocuğunuz ilk eğitimini bunların elinden aliyor. Hiç mi sorun yok yani bu durumda?
Valla beni atasinlar ben değil 6 yıl 16 yıl kalırim orda. Benim gibi bunu göze almış yüzbinlerce insan var. Ki çakılı öğretmenliği göze aldigimiz için sınava giriyoruz. Ama bizi atamayip derslere alakasız kişileri sokuyorlar. Ben en çok da o zavallı öğrencilere aciyorum. Bizim ortaokulda türkçe derslerimize kim giriyordu biliyor musunuz? Almanca mezunu bi arkadaş, ve Ankarada okuduk biz doğuda degil. o da ücretli öğretmen idi. Ve ben şu an türk dili öğretmeniyim o donem türkçe dersim 35 gelmişti. Çünkü adam anlatniyordu bilmiyordu konulari çünkü. Bakalım bu önlisans arkadaşların öğrencileri ne durumlara gelecek. Yazik.Bende ogretmenim 10 yillik koydede calistim merkezdede en az 15 tane ucretli ogretmenle calismisimdir bolumu disinda derse giren 2 tane ingilzceciyle calistim sadece onlarda yakin bolumdu kuzeydeyim bu arada batidan bir ornek olsa ona gore yorum yapardim ama doguda durum budur maalesef ben ogrencilerin hakkidir degildir demiyorum durumdan bahsediyorum atanamayan herkes merkez istiyor yakin yer olsun istiyor hakli olarak cunku maddi getirisi cok dusuk bu yuzden basvuru olupta bu bolumlerin secildigine ben inanmiyorum
Van edremit olduğunu öğrenince ben de aslında sizin gibi düşündüm , biraz da sinirim geçti. Çünkü kimse basvurmamistir nasılsa dedim. Ama batıda da çok karşılaştım bu torpille alakasız kişilerin ücretli öğretmenlik yapmasına. Tabi batıda liste yayinlamazlar şikayet olmasın diye. Fakat dogudakiler de insan. Batıdaki çocuktan eksigi fazlası yokken neden boyle bir şey reva görülüyor. Çok yazık çok.Bende ogretmenim 10 yillik koydede calistim merkezdede en az 15 tane ucretli ogretmenle calismisimdir bolumu disinda derse giren 2 tane ingilzceciyle calistim sadece onlarda yakin bolumdu kuzeydeyim bu arada batidan bir ornek olsa ona gore yorum yapardim ama doguda durum budur maalesef ben ogrencilerin hakkidir degildir demiyorum durumdan bahsediyorum atanamayan herkes merkez istiyor yakin yer olsun istiyor hakli olarak cunku maddi getirisi cok dusuk bu yuzden basvuru olupta bu bolumlerin secildigine ben inanmiyorum
Bati dogu diyede ayirmamak lazim her ilin iyi yeri var kotu yeri var iyi olan yerlere basvuru daha fazladir biraz daha uzak zor olan yerlere basvuru azdir mecbur o bolumler secilir 1000 lira icin kimse torpil konusturmazVan edremit olduğunu öğrenince ben de aslında sizin gibi düşündüm , biraz da sinirim geçti. Çünkü kimse basvurmamistir nasılsa dedim. Ama batıda da çok karşılaştım bu torpille alakasız kişilerin ücretli öğretmenlik yapmasına. Tabi batıda liste yayinlamazlar şikayet olmasın diye. Fakat dogudakiler de insan. Batıdaki çocuktan eksigi fazlası yokken neden boyle bir şey reva görülüyor. Çok yazık çok.
Evet isimlere bakmadan paylastim. O kadar sinirliydim ki isim soyisim olduğunu bile görmedim . yoksa keser yayinlardim. Fakat bu gizli bir liste değil yayınlanmış bir liste. Yalan değil yani. Ama isim soyisim ifşasini isteyerek yapmadım.
Mesala?Eğitimi her anlamda mahvettiler. İstihdam edemedikleri halde binlerce mezun öğretmen var. Artık okul dediğimiz yapının gereksiz olduğuna bile inanmaya başladım. Çünkü burda okuyarak bir yere gelinmiyor. Başka şeylerle geliniyor.
Mesala?Eğitimi her anlamda mahvettiler. İstihdam edemedikleri halde binlerce mezun öğretmen var. Artık okul dediğimiz yapının gereksiz olduğuna bile inanmaya başladım. Çünkü burda okuyarak bir yere gelinmiyor. Başka şeylerle geliniyor.
Torpil?Mesala?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?