veliler iyi bakin buraya

Istanbul Bursa Ankara Izmir merkezde bile durum boyle. Okul ismi veremiyorum ama gecen sene Istanbul Umraniye'de yirmi kusur ucretli ogretmen varken 7 tane kadrolu vardi. Ucretliler de iktisat isletme gibi bolum mezunuydular. Orada ulasim sorunu da yoktu kaldi ki bu sadece bir örnek.

Bizim burada da tam gun zorunlulugu (neye gore zorunlu tam gun kime gore) getirilerek cocugumun ve bir cok arkadasi istemememiz disinda nakil gonderildik baska okula.

Biz arti. tam gun olmak zorundayiz gidin sigmiyoruz okula dendi bir anlamda.

Suan o okulda siniflar 45-50 kisi.

Ama gonderildigimiz okul tam gun egitim verirken biz gidince ikili sisteme döndü ! (Yani istenince ikili sistem devam edebiliyormus)
Fakat ikili sistem devam etmelerinin altindaki gercek ise şu ki bizim yani okulun kendi ogrencileri sabahci.
Imam hatip ogrencileri oglenci.
2 okulun ogrencileri ayni okulu kullaniyorlar.
Okullari yok ama ogrencileri var.
Okulda 2 tabela var.

Artik benim aklim almiyor
Cocugum adina cok uzuluyorum.

Çünkü atadığı öğretmen 5 6 bin liraya mal olurken ücretliyi 1500 liraya sömürüyor tatillerde para vermiyor sigortasını yarım yatırıyor.

Biliyorum. Biliyorum. Onu da biliyorum. Ama vandakiler çocuk değil mi? Onların iyi bir eğitim almaya hakki yok mu? Özel sektöre girerken bizden neler neler istiyorlar. Ortalaman iyi olacak, formasyonun olacak, 5 yıl tecruben olacak. Konu anlatımın super olacak vs vs. Çünkü oradaki öğrenciler para verip giriyorlar. Ama parası olmayanlara da boyle önlisans mezunları öğretmen oluyor. Hanimefendiciğim siz simdi kimse basvurmuyordur ondan dolayı bunlar alınıyor denissiniz kısaca torpille girmemişlerdir demissiniz. Peki batidaki önlisans mezunlarını napalim. Torpili olmadığı için ücretli öğretmenlik bile yapamayanlari? Ya bu adamlar sınıf öğretmenliği falan yapıyor yani sizin çocuğunuz ilk eğitimini bunların elinden aliyor. Hiç mi sorun yok yani bu durumda?

Bu arada ücretlilerle ilgili bir yanlış anlaşışma var. Kadrolunun yerine ücretli gelemwz, kadrolu izindeyse gelir ancak. Bizde mesela yaklaşık 10 tane öğretmen hamile. 2. Dönem izne ayrıldıklarında 10 tane ücetli açığı çıkacak, izinden döndüklerinde görevleri bitecek. 1-2 sene ücretsiz izne ayrılanlar, askere gidenler, görevlendirme başka yere gidip kadrosu okulda kalanların yerine mecburen ücretli gelir.

Keşke öyle olsaydı. 80 bin civarı açık olmasına rağmen kus kadar alım yapılıyor ve o boşluğa ücretli öğretmen alimi yapılıyor. Öyle kadrolu izinli olduğu için yerine ücretli aldık durumları devede kulak. Atama yapmamak için ücretli öğretmen alıyorlar.

Bazen hayattan öyle nefret ediyorum ki!

İşsiz öyle çok öğretmen var ve atanmak öyle zor ki! Ne istiyorlar bizden artık anlamıyorum!

Çok iyi bir dereceyle üniversiteyi kazandım. Kpss ne ki aman hallederim derim. Çalıştım. Sınava bir girdim, böyle saçma sorular olamaz. Maksat, eleyebildiğimiz kadar eleyelim. Bu aşamada bu kadar cılkını çıkarana kadar neden azaltılmıyor kontenjanlar?

Slumdog millionaire filmini bilenler bilir, sorular ona benzer geliyor. Çalıştığınız yerlerden değil.

Bunu da geçip yüksek not alanlar ise elenip gidiyorlar. Yazık onca emeklerimize..Çok yazık..

Bende ogretmenim 10 yillik koydede calistim merkezdede en az 15 tane ucretli ogretmenle calismisimdir bolumu disinda derse giren 2 tane ingilzceciyle calistim sadece onlarda yakin bolumdu kuzeydeyim bu arada batidan bir ornek olsa ona gore yorum yapardim ama doguda durum budur maalesef ben ogrencilerin hakkidir degildir demiyorum durumdan bahsediyorum atanamayan herkes merkez istiyor yakin yer olsun istiyor hakli olarak cunku maddi getirisi cok dusuk bu yuzden basvuru olupta bu bolumlerin secildigine ben inanmiyorum

Valla beni atasinlar ben değil 6 yıl 16 yıl kalırim orda. Benim gibi bunu göze almış yüzbinlerce insan var. Ki çakılı öğretmenliği göze aldigimiz için sınava giriyoruz. Ama bizi atamayip derslere alakasız kişileri sokuyorlar. Ben en çok da o zavallı öğrencilere aciyorum. Bizim ortaokulda türkçe derslerimize kim giriyordu biliyor musunuz? Almanca mezunu bi arkadaş, ve Ankarada okuduk biz doğuda degil. o da ücretli öğretmen idi. Ve ben şu an türk dili öğretmeniyim o donem türkçe dersim 35 gelmişti. Çünkü adam anlatniyordu bilmiyordu konulari çünkü. Bakalım bu önlisans arkadaşların öğrencileri ne durumlara gelecek. Yazik.

Van edremit olduğunu öğrenince ben de aslında sizin gibi düşündüm , biraz da sinirim geçti. Çünkü kimse basvurmamistir nasılsa dedim. Ama batıda da çok karşılaştım bu torpille alakasız kişilerin ücretli öğretmenlik yapmasına. Tabi batıda liste yayinlamazlar şikayet olmasın diye. Fakat dogudakiler de insan. Batıdaki çocuktan eksigi fazlası yokken neden boyle bir şey reva görülüyor. Çok yazık çok.

Bende gördüm bugün bunu.kardeşim Türkçe öğretmenliği mezunu.iki senedir kpss belası yüzünden çıldıracak.gerci KPSS yi geçse de atanicakmi o da meçhul.bu ülkede işler iyice çığrından çıktı.

Kazen Mune
Doğruluğu konusunda emin olunmayan bir belgede bu şekilde isim ifşası doğru mu?

Öğretmenler başımın tacı, hakları konusunda her zaman desteklerim, ancak bu başka bir şey olmuş.

Bati dogu diyede ayirmamak lazim her ilin iyi yeri var kotu yeri var iyi olan yerlere basvuru daha fazladir biraz daha uzak zor olan yerlere basvuru azdir mecbur o bolumler secilir 1000 lira icin kimse torpil konusturmaz

Evet isimlere bakmadan paylastim. O kadar sinirliydim ki isim soyisim olduğunu bile görmedim . yoksa keser yayinlardim. Fakat bu gizli bir liste değil yayınlanmış bir liste. Yalan değil yani. Ama isim soyisim ifşasini isteyerek yapmadım.

Mesala?

Mesala?

Bu kişilerin isimlerini ve soyisimlerini paylaşmanız doğru değil bu bir,ikincisi ortada haksızlık var ise BİMER bunlar için yazın gerekli kişiler ilgilensin burda kim çare bulacak size

Ayrıca belki bu isimlerden biri buraya üye ve bu paylasiminizdan dolayı basınız agriyabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…