Vicdan ve mantık arasında kalmak..

canım allah yardımcın olsun parayı bence babana verme sen borçları yatır derim ama bu sekilde giderse nede olsa yatırıyor çalışmayayım diyecek yatırmasan yine sen zor durumda kalacaksın çok zor durum ama paranı babana verip içki ve sigara almasana izin verme

Ne kadar kötü! Üzüldüm.....

bence en büyük yardım, hiç bir şey yapmamak baban için.
Ev alış verişi dışında hiç bir yardım etmemelisin belki.

Bu yardımın babanın hoşuna gide bilir ve bundan yararlana bilir.

parani ne olur, ne olmaz iyi birikdir. Eyer gercekden baban hiç bir şey yapmazsa, ancak ozaman yapa bilirsin...

paranı tabiki babana verme insanoğlu rahata çabuk alışır sonra çalışacağı varsada çalışmaz baban...
sadece annene ve varsa kardeşine kendi çapında yardımcı olmaya çalış...
Allah yardımcın olsun babanıda hidayete erdirsin:26:

Canim durumunu coook iyi anliyorum.
benim babam da ayni.. İckisi sigarasi ilgisizligi gecimsizligi hepsi var ayni sekilde saglam oldugu halde calismiyor da...
bu arada maddi yönden bizim de sıkıntımız büyük...
yazin calistigimda ayni sekilde eve vermek konusunda dusunuyordum. Bakti ki eve bi sekilde ihtiyaclari karsilaniyo, simdi hic calismiyo... Sabaha kadar geziyo iciyo aksama kadar yatiyo...
simdi calismiyorum üniversideyim. Aldigim ögrenim kredisini de gerektiginde sadece anneme veriyorum. Calismadigim icin kredi aldigimi da soylemedim haliyle suan evde ihtiyaclarin az da olsa giderildiginden haberi yok. Bu rahatligi az da olsa verdigime pismanim.
anneme kiyamiyorum ona az da olsa elimden geldigince yardim ediyorum paylasiyorum ama babama asla...!
sende annene evin ihtiyaclarina yardimci ol ama bütünüyle kendine güvendirme derim.

Canım kira ve faturalar birikecek onu nasıl yapim bilmiyorm 1 milyar alıyorum 500 ünü kendi hesbaıma yatırım gerisini eve bırakim dedm anneme.. ??

canım mecbur yardım edicen etmeyip ne yapıcaksın iyi kötü ailen sonuçta. fakat parayı babana vermek yerine direk borçları sen yatır

Canım kira ve faturalar birikecek onu nasıl yapim bilmiyorm 1 milyar alıyorum 500 ünü kendi hesbaıma yatırım gerisini eve bırakim dedm anneme.. ??

canim faturalar kira bunlari tamamini karsilarsan babana ne kaliyo ki? iki ekmek almak mi? Bu sekilde calismaz. Baba dedigin eve bakmak zorunda gecimini saglamak zorunda mantiken...
bence annenle anlas ya faturalari yada kirayi karsilayacagini soyle. Yani sadece birini... Digerini de odenmedigini gorunce baban karsilamaya mecbur kalacak.
ben 280 lira ogrenim kredisi aliyorum sadece. Baska bi gelirim yok suan. Onunla hem okuyorum hemde evin gida ihtiyaclarini karsiliyorum. (Okulumla evim ayni yerde)diger faturalar vs. gecikmeli de olsa 25 gun yatip 1gun calisip bi sekilde oduyo.
yazin verdigim rahatliktan dolayi bu kadar yatmaya calismamaya alisti.
evi sıkıntıya düsürmeden eger cok sorun olursa calisamadi ayarlayamadi baban o zaman karsilarsin. Ama her ay ayni sekilde odeyip babana bu rahatligi verme...

Böyle bir adama dünyayı versen bitmez borçlar. En iyisi kendini ve anneni kurtarmaya bak. Herkes yerini ve görevini bilecek. Bugün kapat borçları ama içki varsa 10 yıl sonra bile şu halden bir adım öteye gidemezsiniz. Aynısı dedem vardı, babamlar dedem ölene kadar borçlarını kapatamadı ki düşün çocukluklarından beri çalışıp eve para verirlermiş.

aynen ödemeyince yine ucu bna dokunuyo..
ya kızlar küçüklüğümden beri evimiz 2 oda düşünün bnm hiç kendime ait odam olmadı evimiz küçük zaten.
benden düzgn bir ev istiyorum artık herseye inancımı umudumu kaybediyorum bazen nereye kadar böyle suan 4 yıllık üniversiteye tammalamak için sınava hzırlanıyorum kazanırsam 3 yıl daha okul olacak zaten yine cok par alamıcam düzenli işim olmaycak...
ilerde birgün evleneceğim şu kadarcık eve insanlar gelecek utanmak gocunnmak dğeil dısarda evsizler varken ne haddime..
ama düşünün kim istemez düzgn bir ev güzel bir yaşam bıktım bu evden 250 tl kirayı ödeyemiyo adam baska yere gidip en az 500-600 ü nasıl versn bu kafasıyla

canım yaa kıyamam .çok üzüldüm Allah yardımcın olsun .bu konudan da anlıyoruz ki herkes ne yazık ki baba olamıyor :/
tatlım babana kırgın olmakta cok haklısın .ama baban anlattığına göre borcu harcı sizleri iyice boşvermiş .bu durumda mecbur senin ilgilenmen şart :/ evet eminim tek başına çok zordur ama başka da yapacak birşeyin yok gibi görünüyor .babana değil de annene ver parayı canım .o idare etsin .

belli bi yastan sonrasi insan ele karisacak diye haliyle yasadigi yeri durumunu dusunmeye basliyo. En azindan ben dusunuyorum...
bizim ev kira degil cok sukur ama akilli babamin borclari yuzunden ipotekli...
borclari odemeyle bitmiyo. Durumumuz ayni sekilde 1 adim öteye gitmiyo.
ev kirasi 250 lirayi odeyemiyo degil odemiyo olabilir bu. Cunku benim babam da ayni sekilde yapmiyo.
gecen sene elimden okula yatiracagim harc parasini almisti sebze aliyim satarim oderim sana da veririm geri yatirirsin ddi. Sonucta komsulardan borc aldik harcimi yatirmaya o vermedi. Gidip icmis benim okul paramla...!
sen okulunu bitirmeye bak sonrasina isini hazirla evlen al anneni yanina...
ben sahsen oyle yapma planindayim. Suan idare ediyoruz. Okulum bu sene bitiyo isimizi ayarladiktan sonra sözlümle evlenmeyi dusunuyoruz ve annemi birakmiycam yanima alicam... Babam da ne yapar bilmiyorum. Acikcasi ilgilenmiyorum da...

Canım bnm kardeşim var birtane de küçük.. ayrıca anneni alıp babanı bırakacakmısın rahat bırakır mı anneni ?
benim babam öyle değil kıyamet kopar öyle birşey olamaz yani annemi aldım gibisinden çok pislik huyludur babam boşanılmaz bile ondan hnai şu tv ye cıkan karısını öldüren tiplerden hatta ben onu öyle görüyorum allah korusun annem öle bişey yamaya kalkıssa ki annem cok sessizdir benm..

Paranın bi kuruşunu bile babana koklatma güzelim. hayatını kurmana da az kalmış sabret, kendine tamamen bakabileceksin de inş. anneni yanına alırsın

Paranın bi kuruşunu bile babana koklatma güzelim. hayatını kurmana da az kalmış sabret, kendine tamamen bakabileceksin de inş. anneni yanına alırsın

işte o öyle olmuyor malesef.. annemi nereye alıyorum hem kardeşim var diyorum..
ben annemle babam yine birlikte olsun ama babam akıllansın istiyorum dha cok beklerim.. evet

canım rabbimiz kolaylıklar vesin sana ,tez zamanda anneciğin ve kardeşlerinle feraha çıkarsınız inşallah..

işte o öyle olmuyor malesef.. annemi nereye alıyorum hem kardeşim var diyorum..
ben annemle babam yine birlikte olsun ama babam akıllansın istiyorum dha cok beklerim.. evet

Orası öyle olmuyor işte. Birinin iyi olmasını istersen iyi olmuyor malesef.

maddi açıdan ona muhtac değilsiniz bu daha iyi aslında..karşınıza alıp desenizki bizim sana ihtiyacımız var içkiyi bırak yoksa üzüntüden annem rahatsızlanıcak o nedenle biz evimizi ayırmak zorunda kalabiliriz deseniz..

diyemem öyle birşey ağzımı açtığm an boğazıma tıkıyor ben sizi büyüttüm yok işte babana karsı geliyorsun okula gönderdm oudun karsımda laf yapıyorsun saygısızsın diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…