- 8 Kasım 2016
- 962
- 609
- 103
- 30
- Konu Sahibi Olakimefta
-
Arkadaslar aile apartmaninda yasiyoruz sayilir sayilir diyorum cunku uzak akraba dahil olmak uzere cogunluk akraba ve yabancilarda var
Soruna gelecek olursak bizim internetimiz sınırsız kotasiz bunu duyan ustteki alttaki yandaki karsidaki demeden herkes sifreyi aldi babamda akrabadir vermezsek ayip olur isteyen olursa verin dedi
Babamdan dolayida veremiyoruz diyemedik
Bi donem zaten neredeyse interneti kullanamaz duruma geldik internetten film acip izlemek hayal gibiydi
Sonra modem bozulunca yenisinin kurulumunu yaptirdigimizda sifreyi degisttirttik degisttirttik diyiruz cunku biz degidimi bilmiyiroz kurulumunu yapan kisiler sagolsun degistirdiler
Ilkin kimseye sifre vermeme karari aldik ilkin amcamlar istediler biz onlarla cok yakiniz vermessek cok ayip olur diye verdik ama verirkende ozellikle dedik baska kimseye vermeyin diye
Sonra diger uzak akrabalardan isteyeen oldu hatta biri istemeye gelmisti gelio kendide istemiyo kuzenimden istemis kuzenimde bilmiyorum bi sorayim demis biz konusurken sifreyi duydu tamam tamam dedi hic kullanabilirmiyiz kullanamazmiyiz demeden gitti
Suan yine internet sifremiz herkeslerde mevcut ve bizim disimizda herkes girebiliyor dersek yeridir bizim evde birtek ben baglaniyirum
Fakat hesaplayinca bizim ev disinda 15 mobil cihazla baglanti var
Hatta amcamlar eve gelen misafirlere dahi sifreyi veriyorlarmis gecen orda oturuyorum bi baltim eve biri geldi eve gelen akrabalarindan biri telefonundan vifiden baglandi bide diyo covuklar sifreyi girmis ben buraya gelir gelmez internet baglaniyor
Bigun evlerinde yatili misafir var utu yapiyorum modem takili degil misafir kiz gelip diyoki abla modemi takin utuyu baska prizde yapin
Gecsnde oturuyoruz evleribde benim telefonumda internet cekmiyir onlarda cekiyor
Birde tahminimce sanirim birseyler indiriyorlar internet kotasiz oldugu icin internet bitmedigi icin agir isliyo bi arkadas oyle demisti
Gecen internet sifredini degistirmek icin tt neti aradim link cubuguna girilecek bi numara veriyir ama internet ikerlemiyir internet mi sikintili bilgisayar mi anlamadim sayfa degismeyince sifreyi degistiremedim
Modemin musteri hizmetlerini arayin dedi ordan uzaktan destekle yardimci olsunlar dediler
Eternet kablosu lazimmis midemle bilgisayar arasinda kurulym yalmak icin hem kablo yok hemde modemle bilgisayar arasinda oda farki var kablo nasil ulasacak
Velhasili kelam degistiremedik bikdiginjz sinir kupuyum
Zaten son zamsnlarda siber suc diye bisey cikti interneti kullansmadigimiza mi kullanmadigimiz intrnetin oarasini verdigimize mi yiksa yarin oburgun birisi bir halt yerse sucun ustumuze mi kalacagina yanalim bilemedik
Babamin umueunda degil cunku interneti mobilden kullandigi icin durumun farkinda degil ayip olmasin diyede sifreyi verin diyir ama bildiginiz deli olduk
Benimde telefon kontorlu oldugu icin gebelde telefon uslrini vs watsaaptan hallediyirum
Yoksa cekeyim fisi diycem Allah askina biri bi akil versin ne yapalim hafi sifreyi degistirdik isterlerse nasil vermeyelim biri en yakin kuzenlerim bildiginiz sıyırma noktasindayim
+11111Şifreyi değiştirin wifi adını "az ye de kendine internet al" yapin...
Arkadaslar aile apartmaninda yasiyoruz sayilir sayilir diyorum cunku uzak akraba dahil olmak uzere cogunluk akraba ve yabancilarda var
Soruna gelecek olursak bizim internetimiz sınırsız kotasiz bunu duyan ustteki alttaki yandaki karsidaki demeden herkes sifreyi aldi babamda akrabadir vermezsek ayip olur isteyen olursa verin dedi
Bi donem zaten neredeyse interneti kullanamaz duruma geldik internetten film acip izlemek hayal gibiydi
Sonra modem bozulunca yenisinin kurulumunu yaptirdigimizda sifreyi degisttirttik degisttirttik diyiruz cunku biz degidimi bilmiyiroz kurulumunu yapan kisiler sagolsun degistirdiler
Ilkin kimseye sifre vermeme karari aldik ilkin amcamlar istediler biz onlarla cok yakiniz vermessek cok ayip olur diye verdik ama verirkende ozellikle dedik baska kimseye vermeyin diye
Sonra diger uzak akrabalardan isteyeen oldu hatta biri istemeye gelmisti gelio kendide istemiyo kuzenimden istemis kuzenimde bilmiyorum bi sorayim demis biz konusurken sifreyi duydu tamam tamam dedi hic kullanabilirmiyiz kullanamazmiyiz demeden gitti
Suan yine internet sifremiz herkeslerde mevcut ve bizim disimizda herkes girebiliyor dersek yeridir bizim evde birtek ben baglaniyirum
Hatta amcamlar eve gelen misafirlere dahi sifreyi veriyorlarmis gecen orda oturuyorum bi baltim eve biri geldi eve gelen akrabalarindan biri telefonundan vifiden baglandi bide diyo covuklar sifreyi girmis ben buraya gelir gelmez internet baglaniyor
Bigun evlerinde yatili misafir var utu yapiyorum modem takili degil misafir kiz gelip diyoki abla modemi takin utuyu baska prizde yapin
Gecsnde oturuyoruz evleribde benim telefonumda internet cekmiyir onlarda cekiyor
Birde tahminimce sanirim birseyler indiriyorlar internet kotasiz oldugu icin internet bitmedigi icin agir isliyo bi arkadas oyle demisti
Gecen internet sifredini degistirmek icin tt neti aradim link cubuguna girilecek bi numara veriyir ama internet ikerlemiyir internet mi sikintili bilgisayar mi anlamadim sayfa degismeyince sifreyi degistiremedim
Modemin musteri hizmetlerini arayin dedi ordan uzaktan destekle yardimci olsunlar dediler
Eternet kablosu lazimmis midemle bilgisayar arasinda kurulym yalmak icin hem kablo yok hemde modemle bilgisayar arasinda oda farki var kablo nasil ulasacak
Zaten son zamsnlarda siber suc diye bisey cikti interneti kullansmadigimiza mi kullanmadigimiz intrnetin oarasini verdigimize mi yiksa yarin oburgun birisi bir halt yerse sucun ustumuze mi kalacagina yanalim bilemedik
Babamin umueunda degil cunku interneti mobilden kullandigi icin durumun farkinda degil ayip olmasin diyede sifreyi verin diyir ama bildiginiz deli olduk
Benimde telefon kontorlu oldugu icin gebelde telefon uslrini vs watsaaptan hallediyirum
Yoksa cekeyim fisi diycem Allah askina biri bi akil versin ne yapalim hafi sifreyi degistirdik isterlerse nasil vermeyelim biri en yakin kuzenlerim bildiginiz sıyırma noktasindayim
Babanızın üzerine değil mi abonelik babanızla konuşup ikna edin . Arayın telefonla hallederler ama babanızın onayını isterler .
Baktin degistiremiyorsun sen kullanmadigin zamanlarda hep kapali tut.
Canım muhtemelen basılı tutmadın 5-10 sn basılı tutunca reset yapar.neyse reset olmadıgı iyi oldu bide kurulum yapman gerekecekti
Şimdi telefonunu foto aktarır gibi usbde. Pcye bağla daha sonra tel ayarlarından internet paylaşımı ve taşınabilir hotspot tıkla burada usb internet paylaşımını ve taşınabilir Wifi aç
Daha sonra görev çubugunda internet ağ simgesi(monitör olan)aktif olunca web sayfası aç adres satırına 192.168.1.1 yaz enter bas
Eğer bu noyla girmezse pcden başka ayara baktırcam bi ihtimal farklı olabilir
Sonra modem şifre gir arayüz gelecek
Orada Wifi bulursun zaten
Konu acilmisken bna da bir yardmci olun arkadslar benm annmlern var interneti ve internet cok yavas sebebide ust katimizdaki amcamn cocuklari izinsz bir seklde kullaniyorlar kardesme bir kre verrmsn demsler o da verms ama bzdeyken giriyor zannediyorz biz meger evde tv wifi baglayip film izliyorlarms ve surekli internet yavas sifreyi degstrecez ama nasil degistirilir bilmiyoruz baglayan adama da sorduk yapamadi o da ayri bir manyak tovbe yaa cok sinirleniyorum bi yardmci olun lutfen kizlar
Allah Allah sulale sizin internetinizden yararlaniyor yani oyle mi? Yedi kat yabanci bedavadan nete giriyor yani. Cok acayip boylesini ilk defa duydum. Biz izine gittigimizde gittigimiz yerde sifre sormayalim, yuk olmayalim kimseye diye telefonumuza internet aliyoruz. Sifre sormaya cekiniyoruz ailecek. Olmasi gereken de budur.
Sizin durumunuzu hayal bile edemedim. Benim parasini odedigim internete tonlarca adam bedavadan baglanacak? Ki evde interneti odeyen benimdir. Ben asla boyle bir seye musade edemezdim. Gelip birisi kapima sifreniz neydi diye soracak parasini odeyecek misin derdim. Boru degil onun parasi sizden cikiyor. Neden direk insanlarin yuzune hayir olmaz vermiyorum diyemiyorsunuz ki? Birine vermiyorum deseniz soylari kesilir gider daha da kapiniza gelmezler. Boyle yuzsuzluk olmaz ya okurken sinir oldum.
bizde de böyle bir sorun vardı. ben de araştırdım. bazı modellerde Wi-Fi şifresini kullanacak kişiler giriyor sonra gizle diyorsunuz. dışarıdan yabancılar Wi-Fi adini görmüyor. ama bu özellik her modem de yok. isterseniz bir arastirin.
İlk iş ev internetini iptal ettirin o parayla cep telefonunuza internet alın. Sonra bilgisayarda işiniz oldu mu kendi telinizi taşınabilir wifi ye çevirirsiniz. Başka çare yok. .
Resetledigine emin misin ? Modemin kendi tusuna badmis olmayadin. Reset yeri tuslu degildir ancak bir igneyle girebilirsin
Ben aradım çağrı merkezini şifremizi değiştirdiler .
Ben olsam zaten başta vermezdim de. Had verdim diyelm sinirlenip çoktan kapatmştm canım:) kapat sende bence. Snra tekrar bağlatrsn ve sınırlı yaprsn bu yüzden de kmseye vermek zornda kalmazsn.
Bizim de böyle yüzsüz komşularımız vardı sürekli şifre isteyen vermediğimiz halde bir kaç defa istediler en sonunda ters çıkmıştım şimdi isteyemiyorlar.
İnsanları enayi yerine koymaya bayılıyorlar mutlaka değiştirin şifreyi , bu devirde evinde internet olmayan kaldı mı ya.
Internet paketini değiştirdik sınırsız değil artık şifreyi veremiyoruz deyin
Bilgisayari modemin oldugu odaya tasi. Kabloyla baglan. Soranlara wifi ozelligi bozuk biz de kulanamiyoruz kablo ile baglaniyoruz de.
Benimde komşularım sürekli ister modemi odaya taktım. Kablosuz ağı gizli yaptım şifreyi değiştirdim çevreye de fatura öok geliyordu kapatırdım dedim şimdi aranan ağlarda ismi bile çıkmaz sizde öyle yapacaksınız
Madem komşulara ayıp oluyor diye verin diyor baban bi tane de size internet alsın. Çünkü siz kendi işinizi yapamıyorsunuz.
Yanlis bilmiyorsam modemde bir ayar oluyormus, kayitli olmayan ip adresli cihazlar baglansa bile giremiyormus. Bir arastirin isterseniz.
Modem markaniz ne ise googleden modemin markasina gore kurulumunu taratin.. Benim gecen modemimde sıkıntı oldu sonra telefondan paket internetimle masaüstü bilgisayardan yeniden kurulum yaptim cok kolay oldu zaten o sayfada herseyi gösteriyordu ve orada sifreyide kendin belirliyorsun.. Onu da yaptim mis gibi oldu.. Modem bozuk de surekli donuyor de kapat hep yavastan alistir onlari sonra değiştir..
Bu ne ya kardeş çek fişi modem bozuk de gerekirse kullanma 2 hafta s honrada isterlerse çok kullanımdan oluyor veremeyiz de adil kullanı kot asından sonra düşer hızınız
kablosuz agi gizli yapip sifreyi degistirin. ttneti arayip destek isteyin sifre degistirmek icin. evde olmadiginiz zamanlarda ve yatarken modemi kapatin. soralara modemi iptal ettirdiginizi soylersiniz.
İnternet kotalı deyin
Gizli ağ yapıp şifreyi değiştirip internette sorun olduğunu söyleyin.
Modemin markasına göre, arayüze erişebilirsiniz. Oradan şifreyi değiştirebilirsiniz. Sırasıyla Ağ- wlan şifre ayarlarından. Hatta bağlı cihazları görüntüleyip onları Mac adreslerine göre engelleyebilirsiniz. Markasını söylerseniz yardımcı olabilirim. Ya da internetten de araştırabilirsiniz.
Bir tane bilgisayarcı çağırıyorsun eve gelip vifiyi gizli ağ yapsın. Yani wifiyi listede goremiyorsun ama adini yazip baglanabiliyorsun. Ayrica sadece sizin evdeki cihazların mac numaralarını girerek o cihazların bağlanmasına izin verebiliyorsun.
Babana da hiç bir açıklama yapma modem bozuldu İnternete giremiyordum tamirci ayarladı gitti. ben İnternete giriyorum sorun yok. Yeni düzeldi onlar giremiyorsa ben ne yapayım dersin.
Şifreyi değiştirin ve şifre istemeye gelen olursa ortak ödeme koşuluyla veririm diyin.
Bir tek siz bilin şifreyi.
Eve görevli çağırabiliyorsan onu zorla. Gizli wi fi yapabiliyorsun. İsmini ve şifresini değiştirsin geldiğinde sonra da gizli wi fi yapsınlar. Siz bağlanırken telefondan farklı bir yere basman gerekiyor ordan ismini ve şifresini yazıyorsun. Adam gelince bunları da sorarsın gösterir. Google'da elbet vardır ama şifreyi değiştiremediysen bunları yapman zor. Ya da bilgisayardan anlayan arkadaşın filan varsa ondan rica et bir gün gelip hallediversin.
Ben olsam ASLA böyle birşeye izin vermezdim! Otel misiniz Pastane misiniz ne münasebet yani. Ayrıca kotasız diye birşey yok hızınıza göre gayet de kotalidır internetiniz. Fazla kullanımda otomatikman %30 lara kadar düşer verimsizlesir. Wireless KAPATTIRIN ve mobil paket kullanın. Öbürleri de az yesin kendine abonelik açtırsin bir zahmet.
saçmalık bilgisayara ethernet kablosu alın teknoloji marketlerde var modemin şifresini değiştirin
babanıza da söylemeyin çoook uzun karmaşık bir şifre olsun. verilebilecek bir şey olmasın. aS5!f1K%e gibi karmaşık olsun
Ben sana yardım edeyim. Modemin adı modeli ne canım de hele bana
Apartmandaki herkes kabul eder kişi başı 5-10 lira düşer pek çözüm değil bence
İptal eder tlfa internet paketi alırdım. Bu ne ya millet beleşçi,resmen bir sokakta oturanlara vermedikleri kalmış. Ben pire için yorgan yakan biriyimdir iptal eder,internet paketi ya da turkcell vınn alırdım. Millet ne yaparsa yapsın.
bizde aynı dertten muzdariptik
aradık çağrı merkezini kullanıcı adını değiştirdik mesela ismi wifide VODAFONE olarak gözüküyorsa biz bunu GÜRSES ELEKTRONİK yaptık sanki bir elektronik firmasınınmış gibi
şifreyide değiştirdik
internetide söylemedik kimse bişey anlamadı interneti kapattırdığımızı sandılar
nasıl yapıldığını bilmiyorum ama benim evime kuruluma gelen adam sadece tanımlı cihazlar bağlanacak şekilde yaptı kurulumu. şifre de versen bağlanamıyor hiç kimse. böyle birşey yaptırabilirsiniz.
Gelin size şahane bir tavsiye vereyim. Arada kapatıp açın ama sık sık yapın bunu bir hafta sonra onlar şikayetlenince deyin ki çok bağlantı aynı anda olunca olurmuş. Bende sinir oluyorum deyin ve buna devam edin. :) bir süre sonra güvenin kimse kalmayacak :)
Ayrıca kim nereye giriyor bilemezsiniz hiç güvenli değil
+11111
ya şöyle deyin, kusura bakmayın herkes bağlandığı için internet kasıyor ve biz hiçbirşey yapamıyoruz, o yüzden vermicez kimseye bu kadar basit ! bu ne ya
Offf ne kadar anlayışsız insanlar var, aynı şeyleri ara ara bizde yaşıyoruz. Yan dairede kuzenim oturuyor yazın gelip kışın gidiyor ,3 ay için internet bağlatmayayım sizin wifi şifresini verir misiniz dedi bizde verdik, o günden sonra google'a bile giremiyoruz bildiğin, yine biz iyi niyetle bak film falan indirme biz giremiyoruz dedik tamam diyor sonra yine aynı en sonunda şifreyi değiştirdik istedi yine tabi vermedik o'da 3 aylığına eve internet bağlattı, Ohhh kafamız rahat etti
ya şöyle deyin, kusura bakmayın herkes bağlandığı için internet kasıyor ve biz hiçbirşey yapamıyoruz, o yüzden vermicez kimseye bu kadar basit ! bu ne ya
bazı modemler var kullanıcı sayısını kısıtlayabiliyorsunuz engel koyabiliyorsunuz güzel bir modem alıp işin uzmanını çağırın evde kaç kişi girer bir limit koyun kurtulun bu dertten
bazı modemler var kullanıcı sayısını kısıtlayabiliyorsunuz engel koyabiliyorsunuz güzel bir modem alıp işin uzmanını çağırın evde kaç kişi girer bir limit koyun kurtulun bu dertten
http://www.bilgibahcem.com/2015/01/internet-sifresi-degistirme-wifi-sifresi.html
İnternet şifresi değiştirmeniz için bir link bıraktım gayet açık anlatılıyor çok da kolay bir işlem
Şifreyi değiştirdikten sonra da "artık kimseye vermeyeceğiz çünkü internet çok yavaşlıyor" deyin
Baktınız babaya ispiyon başlıyor ne halleri varsa görsünler hattınızı faturalıya taşıyın 10 gb internetli pakete üye olun kimseyle de yüz göz olmazsınız, ne pişkinlermiş arkadaş..
Ayrıca ne demek misafir olduğun evde "ütüyü başka yere takın internete giricem"?
İnternet olmadan bir gün geçiremeyen bir toplum olduk
Internet sınırsız ama belli bir kotayı aşınca hız düşüyor. Bir de o fiber suç olayına dikkat etmek lazım. Bunla ilgili bir arkadaşımın başına çok şeyler gelmişti. kotasını aşınca çok yavaşlıyor o yüzden de vermek istemiyorum kusura bakmayın diyin.
Bir dönem benzer bir sorun yaşadık, şifreyi değiştirip, sınırlı tarifeye geçtim dedim herkese oldu bitti
muhtemelen internetinin adil kullanım kotası(AKN) vardır. akn si olmayan paket ücretleri baya yüksek. akn dolunca hızınız düşer. ki 15 cihazla düşmemesi imkansız.
ayrıca o modem bağlantısından bi haltlar yenirse ilk sizin başınız ağrıycak...
1-ya interneti kotalı yaptık diyin. onlar kotasız yapın faturayı bölüşelim der. yemezler. baban da böyle söylemeni kabul etmez zaten
2- ki en güzeli bu bence. babanı ara "...netten aradılar, çoklu bağlantı tespit edilmiş, suçmuş. uyarıda bulundular. gelip kontrol etceklermiş" de. bence işe yarayacaktır. baban gidip veya arayıp sormaya bile korar. şifreyi değiştiriyorum de, yapamazsan bi bilgisayarcıya falan git değiştirsin
Kimseye vermeyin yahu internet isteyen gitsin bağlatsın evine. Ondan ona dolanacak yine. Boşverin internetin adil kullanım kotası dolunca yavaşlıyor herkesin bağlantısını kaldırmıyor kusura bakmayın de.Arkadaslar yardimci olmak istediginiz icin hepinize ayri ayri tesekkur ederim
Bi kac arkadas moddmi resetleyin demisti banada o kolay geldigi icin modemi resetledim
Ama sonrasinda sifee bile istemiyordu ama girilmuyorduda o yuzden aksam yazamadim
Sabah masaustu bilhisayari modemin oldugu odaya tasidim eternet kablosuyla baglanti yaptim
Modemin musteri temsilcisini aradim baya uzun surdu ama kullanici adinida sifreyide degistirdim
Kullanici adini istemeyeceklerini dusundugum bisey yaptim
Ama gelip isterlerse hayir diyebileceklerim oldugu gibi diyemediklerimde var
Iki yakin kuzenim var vermek istiyorum fakat zaten versem ordan 5 baglanti olacak birde gelen misafirlerede veriyorlar oda ayri
Verin ben gireyim desem ayip olacak bu konudz ne yapacagimi sadirdim
Mesela dun baktim benim giremedigim saatlerde onlar girmisler internete yani mobil verileri var valla kafam dusunmekten kazan gibi oldu
Hepinize tekrardan tesekkur ederim
Vermek istediğine ver ben girim çok karışık de.. niye ayıp olsun. .Gece modemi resetleyince bende internetsiz kaldim sabah cok ugrasip degistirebildim sonunda suan tek dusuncem nasil vermeyecdgiz demek
Vermiyiruz diyebilecdgimiz kisiler var ama vermessek cok ayip olacak kirilip kusecek kisilerde ama sifreyi versek gelen musafirlerinede vereceklerinden adim gibi eminim simdi onlara nasil vermeyecegiz derim onu dusunuyorum
Bi arkadasin coklu internet kullanmak sucmus deyin dedigi mantikli geldi acaba oyle mi desek
Valla degisir degizmez bi hizlandi ki ben bile o kadar olacagini tahmin etmiyordumKimseye vermeyin yahu internet isteyen gitsin bağlatsın evine. Ondan ona dolanacak yine. Boşverin internetin adil kullanım kotası dolunca yavaşlıyor herkesin bağlantısını kaldırmıyor kusura bakmayın de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?