Ya ben hamileyim eğer oğlum olursa Muhammet koyacagım dedim

Ben böyle konulara üzülüyorum ya. Şaka falan değil, gerçekten üzülüyorum. Düşünüyorum; bir ömrüm var çocuğumun adına bile karar veremiyorum. Ki bu buz dağının görünen kısmı. Muhtemelen istediğim gibi gezemiyorum, istediğim şeyi yiyip içemiyorum. Konu maddiyatsızlıktan öte bu arada. Baskı altındayım ve buna tepki gösteremeyecek kadar basiretsizim.

Bilemiyorum.

Keşke hiç okumasak böyle konular ve keşke sizin tek derdiniz acaba içimden geçen ismi koymadığım için günaha girer miyim olsaydı.

Sizi yadırgamıyorum. Ama siz de kendi fikrinizi belirtin. Ben bu ismi sevdim bu olacak demeniz lazım. Benim bir tanıdık var. Kadın 8 çocuk doğurmuşhepsi kayın görümce kv kp yenge isimleri. Bir tek isim bile kadının kendi istediği isim değil. Eş tarafının vicdanına bırakırsanız. Asla istediğiniz ismi koyamazsınız. Bu kadın bana canlı örnek.

Yok valla ben erkek arkadasimla da konustum bu konuyu ilerde cocugum olursa %99.9 benim hakkim dedim. Annem mesela babanin adini koyarsin oglun olursa falan diyo ama yok koymam dedim direkt. Valla biraz bencilim.bu konuda oglum oluraa adini tarkan koymak istiyorum eski turklerde kumandan demekti sanirim. Kimse begenmedi ama ben cocugum oldugunda hala istersem koycam. Bu konuda tek soz hakki cocugun olabilir. 18 olunca dava acip degistirir istiyosa ama diger turlu hep ben koycam isimleri banane

Kesle konu sahibi buradaki yorumlari okusa da biraz kendine guveni gelse biraz degerini bilse biraz karsi koymayi ogrense

belki is bulamiyordur?? bu yorumunuz cok acimasizca. pek cok insanin isi bozuldu, is bulamiyor.
Ya haklisiniz is bulmak zor ama cocuk yapmayi ertelemeliler bu durumda. Yani aslinda acimasiz olan bu arkadasin yorumu degil hayat ve ileri goruslu olmayan insanlar. Aile hekimine gidip dogum kontrol hapi alabilirlerdi. Duzgun is bulup 2.cocugu o zaman yapabilirlerdi. Ama suan yapmayi tercih etmislerse is bulmali diyen yoruma da tepki vermemeliler. Cocul yapmak kolay ama sorun bakalim o cocuga issiz bir babasi varken gelmek istiyor mu bu dunyaya?

Sizinkini de fazla bencillik buldum ben. Babanin da hakki vardir bence.

Öncelikle hayırla, sağlıkla doğsun evladınız. Yazılanları okudum, "bir kızım var bir de oğlum olsun diye dua ettim" yazmışsınız. Siz aslında içten içe ne dilediğinizi, bir şeyin gerçekleşmesi için içten içe dua edip, adak gibi bir şey de bulunduğunuzu biliyor; fakat şuan hamile olunca ismi koymaktan vazgeçmişsiniz ama başka insanlara da teyit ettirmek istiyorsunuz gibi geldi.

Hiç kimse din alimi değil burada,kendimi sizin yerinize koyuyorum, ben olsam ne yapardım diye? Herhalde ilk iş bir Hoca'ya danışırdım. Herkesin kendi inancı sonuçta, bunda dalga geçilecek bir şey yok.

Kayınvalidenize gelirse, eğer beklentiye girdiyse, ve bu beklentiye, bilerek ve ya bilmeyerek siz neden olduysanız ismi koyardım ben olsam. Çünkü doğduktan sonra her ismini söylediklerinde, içlerinde o gönüllerindeki isim yankılanmaz mı? Bilemiyorum. Allah hayırlısını nasip etsin hakkınızda inşallah.

Başka arkadaşlar da yazmış, belki kız olur. Kendinizi şimdiden strese sokmayın. Sevgiler

Bence sizin isimden daha büyük sorunlariniz var.
Isim konusuna gelince: Sahsen ogluma ikinci isim olarak rahmetli babamin ismini verdim duygusallikla. Bugünki aklim olsaydi vermezdim. Babami hala seviyorum ve özlüyorum mesele o degil. Ama cocuklara kendi isimleri ile yasamaya firsat vermeli. Isimleri ile hep biri ile bir tutuluyorlar. Mesela Peygamber efendimizin ismini de bu yüzden vermek istemem.
Bu adamada karar sizin degil gibi görünüyor. Görümceye kadar herkes söz hakki sahibi . Siz nerdesiniz bu ailenin icinde?

Hayat oyle bir sey ki surprizlerle dolu. Belki istemeden gebe kaldi aldirmak istemedi. Belki isim var diye ikinci cocuga niyet etti isi sonradan bozuldu. Belki yaslari ileri, belki uzun zaman tedavi oldular gebelik bu zamana denk geldi mecbur. Ben iki yildir gebe kalamadim yasadigimi bir ben bir Allah bilir. Pandemi vs umrumda degil. Kiyamete uc gun kaldi deseniz ben bugun gebe oldugumu bilmek isterim. Sizin de haklilik payiniz var. benim demek istedigim herkes cahilliginden bilincsizce ureyip gecmiyor. Herkes annesinden para almak tatli geldiginden evde oturmuyor. Burada mahlasla hayatlarimizin yuzde birini yansitiyoruz. Gercegi veya sartlari bilmeden oyle yorum yapmasi acimasizca geldi bana. Insanlar savas sartlarinda bile dugun yapiyor bebek yapiyor. Hayat da bir yandan akiyor cunku.

Ay kayınvalideye ne o kendi çocuklarına koysaymış kardeşinin adını. Eskiler kendileri 4-5 çocuk doğurmuş hepsini de kendileri koymuş isimlerini, biz 1-2 tane çocuk yapıyoruz onlara da kendileri isim koymak istiyorlar. Konu sahibi 9 ay sen taşıyorsun ismini koymak senin hakkın. Kayınvaliden hakkını kaybetmiş.

Sizinkini de fazla bencillik buldum ben. Babanin da hakki vardir

Ya benim bakis acim biraz degisik ve cogu insana ters. Ben cocuk sahibi olacaksam o cocuk yasadigi her gun iyiki bu aileye dogmusum desin isterim. Maddi manevi olarak hep tam eksiksiz bir mutluluk huzur hali yasasin isterim. O yuzden hep dua ederken de bu sekilde bir cocugum olacaksa bir gun olsun yoksa sirf ben anne olmak istiyprum diye mutsuz bir cocuk yetistireceksem olmasin derim. Benim onceligim her zaman cocuktur. Benim annem pasif bir kadindir. Ismimi babam koymus mesela. Anneme sordugunu bile sanmiyorum. Ben pasif bir anne olmak hic istemiyorum. O yuzden biraz tepkiliyim bu durumlarda. Hic bir cocuk pasif anne babayi hak etmiyor bence her cocuk ekonomik ve ruhsal olarak yeterli bir aileye dogmayi hak ediyor.

Ölen birilerinin, yani atıyorum kızın olacak Hz.Fatma yı örnek alsın diyerek Fatma koyabilirsin ama adı Fatma olan ölmüş bir yakınını düşünerek o adı vermek iyi değilmiş.Adın enerjisi bebeğe geçermiş

Sizinkini de fazla bencillik buldum ben. Babanin da hakki vardir bence.
Aksini iddia etmiyorum bencilim zaten. Benim buldugumdan daha guzel isim bulsun babasi degerlendiririm ama son karar bende olacak :) Ben cocugum olursa her konuda asiri bencil olurum zaten benim yemesin dedigim seyi kimse yediremez mesela. Normalde de asiri uysalimdir ama cocugum olursa canavar cikar icimden eminim :)

Üzülmek için çok erken değil mi? Cinsiyet bike belli değil. Bakalım saglıklı ilerleyecek mi. Olaki hersey yolunda gıttı cinsiyetide erkek oldu, o zaman iki isim koyarsın madem dua ettin.

Cok haklisin her kelimesinde. Ben de oyleyim mukemmelliyetciyim. Bilincli olarak cocuk yapmadim ilk yillar. Para sorun olmadi hic sukur. Esimle iyiyiz. Sadece evliligin oturmasini istedim. Artik kadayifi buldum da ustune kaymak koyuyordum. Ne oldu ben istedigim zaman da nasip olmadi bebek iki yildir bebek ariyorum. Maddi manevi suanda bebege cok haziriz. Gelse pamuklara sarariz. Anlatabildim mi..

ikincisi de isim konusu gecmisten bir travman gibi. Annenin yasadiklarini sen hayatina yansitma. Acisini sen cikarma. Senin evliligine olumsuz yansiyabilir. Onu savusturacagim diye babanin yaptiginin aynisini yapiyorsun. Esine sormadan veya despotca isim koyuyorsun. Ben ikisinin de hatasina dusmeyecegim. Esimle tatlilikla, ortak kararla bulacagim ismi de. Daha mutlu huzurlu olursun emin ol.

Hic travmam yok aslinda ismimi cok seviyorum. Anneme kalsa cok kotu isimler koyarmis iyiki koymamis diyorum. Ama dusununce uzulebilir fikir hakki yok gibi hisseder haklisiniz bu konuda :) Siz hazir hissediyosuniz ama belki tam hazir degilsinizdir. Bence sizin bebeginiz gokyuzunden sizi izliyo gelmek icin tam hazir olmanizi bekliyo umarim en kisa surede gelir katilir ailenize :)

belki is bulamiyordur?? bu yorumunuz cok acimasizca. pek cok insanin isi bozuldu, is bulamiyor.
Siz fazla iyimsersiniz. Belki olmuyordur, yaşı geçiyordur falan demişsiniz bir mesajınızda. Belli ki daha yaşı küçük. Konuşmayı bile beceremiyor, kendini ifade edemiyor eş ailesine. On aydır pandemi var. Eşi iş bulamıyor, onun bunun eline bakarak geçiniyorlar. İnsanın daha temkinli olması lazım şu durumda bebek konusunda. Ve daha küçücük bebekleri varken süt korur deyip önemsemiyor, tekrar hamile kalıyor. Bu sorumsuzluğa, vurdumduymazlığa ne desem az. Allah akıl fikir versin.

Size sonuna kadar katılıyorum. Bana göre her zaman ilk öncelik sağlıklı bir şekilde dünyaya gözlerini açmasıdır.
Umarım herşey gönlünüzce olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…