Ya ben hamileyim eğer oğlum olursa Muhammet koyacagım dedim

Eşime iş yeri acıyorlar o yuzden eşim susuyor şuan işi vardı pandemide dükkanı iflas etti
İflas ettiyse yeni bir bebek ve dolayısıyla yeni masraflar için normalde bu sürecin geçmesini beklemeniz gerekirdi. Biz mi hayatı çok ciddiye alıyoruz yoksa siz mi aşırı rahatsınız anlamıyorum artık.

E ama zaten sizin çocuğa isim koyma hakkınız yokmuş ki neden bunu bile bile dua edip sonra da kendinize dert ediniyorsunuz, ilk çocuk ilk şok falan da değil yani. Iş kocanızda bitiyor nüfusa gidince ikinizin istediği ismi yazdırsın kaynananız da en fazla ayılır bayılır, bir tane daha olursa senin dediğini koycaz diye gönlünü yaparsınız.

Gerçekten keşke herkes böyle düşünsw

Bakın düşünmeyecek düşündürteceksiniz

Yani çok zor değil kv bunu dediğinde ama ben böyle dua ettiydim demek

Belki yine o ismi koyma derdi ama siz mücadele etmiş olurdunuz

Susup kv bunu dedi demek cidden ilginç yani mücadele edin önce ki daha ortada çocuk yok

Örneğin beş haftalık gebelik neden söylenir eş ailesine, dıştan görünmez vs zaten cinsiyeti de daha belirli olmayan çocuğa isim savaşları başlatılır

Erkek çocugunuz olsun diye Muhammed koycam diye adak ettiniz dimi? Madem istemiyordunuz niye böyle konuşmalar yaptınız ? Daha 5 haftalıkmış belki kızınız olacak ne biliyorsunuz? Ayrıca evladım sağlıklı olsun diye dua edin su an bir çok çocuk sma lı down sendromlu. Ben bunlar icin dua ederdim. Çüklü olsun diye değil .

İkinci ismi Muhammed koyabilirsiniz yada göbek ismi olur

Onlarda öylemiiş kimse koymamış aynı kaderi yasar dıye bnide zorluyorlar

Madem öyle ya seninki de aynı kaderi yaşarsa

Yani kendisi çocuğuna bu nedenle kardeşinin ismini veremeyenin gem ölen kardeşinin hem de ölen oğlunun ismini gelinin çocuğuna vermesi cidden irdelenmeli

Kp yok mu yani aklı başında kimse yok mu hatta aklı başında değil az batıl olsun iki tane ölen akraba kişinin ismi bebeğe verilmez ağır gelir diyen olsun

Herhalde dua edersem bari kendim koyarım diye düşündü

Diyemediniz mi, 'anne tıp çok ilerledi,tüp bebek yaptir sen kendi çocuğunun ismine onu koy' diye???
Çocuğunun hakkını böyle basit bir konuda bile savunamayan annelere uyuz oluyorum ya. Çocuğu daha doğmadan ezdiriyorsunuz, buna karşı çıkmaya bile cesaretiniz yok. Eminim sırf ayıp olmasın diye daha yıllarca ezdirmeye devam edeceksiniz , piyasadaki pek çok anne gibi!
Yazık gerçekten.
Ayrıca hayatı kötü bir şekilde sonlanmis adamın adını niye veriyorsunuz ki? İsimler çok etkiler insanı. Benim arkadaşıma ailesi o günlerde köyde daha iki yaşında ölen bir kızın adını vermişler, ölen kızın annesini kırmamak için. Sonuç olarak kız çok şanssız,çok mutsuz ve adının kötü enerjisinin onu takip ettiğine inaniyor. Çocukluktan beri neye elini attıysa kurumuş. O da yeni bir isim arıyor, 30una varmadan değiştirmek için
Bence çocuğunuza böyle bir kötülük yapmayın
Muhammedse de sizin istediğiniz isim olsun,abuzittinse de sizin istediğiniz isim olsun. Kimseye bu kadar konuşma hakkı vermeyin, önünü alamazsiniz

Eşinize koymak istediğiniz ismi söyleyin biri müdahale etmek isterse lafı ağzına tıkın. Benim 3 numaraya kv dem adını koymak istemiş eşime mesaj atmış, eşim şakasına koyalım filan dedi, eğer öyle bir şey yaparsan çocuğun adını değiştirene kadar elimi bile sürmem sen bakarsın dedim. Çocuklarımın ismini koyarken fikir bile danışmiyorum kimseye. Üzülen bı zahmet uzakta üzülsün

Koymayacaksan neden dua ettin

Kızımın adınıda onlar koydu ben koymak istediğim ismi kötülediler eşimde kırma koy dedi ilk kızımın adıda kayınvalidemin adı yanındaki ismide görümcem koydu
Kendi doğurduğunuz çocuğa, kendi istediginiz ismi koyabilmeniz icin kac tane çocuk doğurmanız lazım acaba?
Çok üzücü..
Cinsiyeti belli olunca dersiniz, benim adağım vardi muhammed koymaya, erkek olduğu kesinlesmeden size söylemedim diye.
Ayrıca bana muhammed koymak da biraz yanlış geliyor. Tabii ki kişisel karardır. Ama benim icin kutsal bir isim. Ismi yazili kağıdın yere koyulması, çocukların birbiriyle oynarken isminin başına salak aptal koyarak seslenmesi.. peygamber efendimizin ismine yakistiramadigim şeyler.
Gobek adina inaniyorsaniz oyle rica edebilirsiniz doktordan. Veya kulağına ezanla okutup, kimlige baska isim yazdirabilirsiniz

Soz vermis oluyosun. Zaten erkek olursa adini Muhammed koycam demek adak gibi bi dua. Duasi da var ozel olarak. Kimligine yazdirmasan bile kulagina okuyun.

Kızımın adınıda onlar koydu ben koymak istediğim ismi kötülediler eşimde kırma koy dedi ilk kızımın adıda kayınvalidemin adı yanındaki ismide görümcem koydu
insanlarda ki münasebetsizlik ayyuka çıkmış

Reactions: Z P
Ben Muhammet koyacagim diyeceksin kayinvalidene konu kapanacak. Cok istiyorsa kendisi dogursun bi cocuk ona ne istiyorsa koysun. Kimse kusura bakmasin 9 ay vucudumda tasidigim her zorlugunu cektigim cocuga babasi bile benim istemedigim ismi koyamaz.

Pardonda kayınvalidene neymiş.. Konuyu okuyup çıkacaktım bu yorumu görünce yazmadan edemedim. Başka isim koymam ne demek.. Çocuk senin çocuğun,annesi sensin. O kendi çocuğu olursa istediği ismi koysun.
Oğlumun adını ben koydum eşimde sevdi ama emin değildi ben hep emindim. Kayınvalide bi kaç gün kala aslında teki bu olsa filan bişeyler geveledi. Duymazdan geldim direkt.

Böyle dertlere hiç anlam veremiyorum ben. Biz sizin hayatınıza şaşırıyoruz ama bu hayatı bu şekilde yaşayan siz nesine şaşırıp da dert ediyorsunuz?

9 ay karnınızda taşıdığınız çocuğunuza isim vermenize müsaade edilmemiş. Kızınızın adını babaannesi ve halası koymuş. Eşiniz ağzını ayırıp izlemiş, hatta onlara hak verip sizi susturmuş.
Bunlar yetmemiş gibi 2. çocuğu yapmışsınız, ona da tamam.
Peki 2. çocuğun ismine sizin karar vermenize izin vereceklerini nasıl düşündünüz de böyle bir dua ettiniz? Hem de errrrrkek çocuk.
Ne oldu da kocanız ve ailesi bir gecede muasır medeniyetler seviyesine ulaştı sandınız anlamadım valla.

"Ben böyle bir dua ettim, adı bu olsun istiyorum" diyeceksiniz. Lütfedip izin vermezlerse de kayınvalidenin koyduğu isimle hayatınıza devam edeceksiniz.
Mücadele etmek gibi bir istediğiniz yoksa kendi gerçeklerinizle barışın, kendinizi boşuna strese sokmayın bari.

Ne çok biliyor eşin. İsim bu ömür boyu bizimle. O kazağı değilde bu kazağı al gibi bişey değil ki. Benimkide kız olursa benim adımı koyarsınız dedi birgün şaka yollu. Çok komik dedim güldüm. Herkes adıyla yaşasın kimsenin ismini koyamam dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…