- 17 Aralık 2015
- 4.063
- En iyi cevaplar
- 1
- 16.688
- 208
- Konu Sahibi forestfruitcake
-
İyi yapmışsın iyi onun aklı başka birşeydeymişÖncelikle kusura bakmayın utanarak açıyorum bu konuyu ama aklıma çok takıldı fikirlerinizi almam gerekiyor..Yaklaşık 1 yıldır sevgilim var uzak iliski yasıyoruz. Ben farklı bi şehirde üniversite okuyorum bu sene çok yakın bi arkadaşımla eve çıktık Elif diyim adına. Sevgilim de bu sene yanıma gelip bi kaç gün kalıcak bende. Daha gelmesine var ama telefonda konuşuyodyk gelmesi konusunu söyle yaparız şuraya götürürüm seni gibi. Birden aşkım elif nerde olcak ya bizi duyarsa dedi. Saçmalama ya falan dedim markete göndeririz onu dedi güldü. Ben sinir oldum baya konuyu değiştirdim sonra bu yine aşkım elif bizi basıyormuş bide dedi güldü. Biraz soğuk konuştum değişti sonra konu. Çok rahatsız oldum çok midem bulandı bu neydi şimdi ya. Bi kez daha sormuştu duyarsa diye çok ciddiye almadım ama bu sefer işkillendim. Hani zaten arkadasım evdeyken öyle bi konu olmucağını biliyo beni tanıyo bende onu tanıdığımı sanıyodum ama çok şaşırdım neden nasıl bi cevap bekleyerek sordu bilmiyorum ama ayrılmayı düşünüyorum o derece rahatsız oldum. Asla evime çağırmıycam bu muhabbetten sonra bitek bundan eminim. Siz ne düşünürdünüz?
GÜNCELLEME: herkes yanlış anlamış Benim rahatsız olduğum konu cinsellik ima etmesi değil arkadaşım için basarsa derken buny istiyormuş gibi sorması.
GÜNCELLEME : kızlar %70iniz haklıymış. Birazda yorumlarınızdan cesaret alarak denemeye karar verdim çocuğu. Çok güzel oltaya geldi. En son denemek için yaptığımı farkettiğinde ilk atarlandı baya ben senin denemek için yaptığını bilmiyorum mu sankiler, muhabbet nereye gitcek amacını anlamak için uyum sağladım ben sanalar, tek akıllı sen misinler... Ayrılıkta ciddi olduğumu farkedince ağlamalar sen benim içimi bilmiyo musun falan.. Çok iyi gördüm içini Allah kahretsin ya ne kadar salağım. Biraz olsun gözümü açtı yorumlarınız teşekkür ederim
Gerçekten iyi ki öyle bi konu açıldı iyi ki hissettim gerçekten kaldıramazdım böyle bişeyi. Allah gösterdi resmen
Ben olsam "ç.kün kurusun" diye msj atıp engellerim
Bu çok sert olmuş ben de sizin gibi düşünüyorum, ama insanların düşüncesine saygında sonsuz sıra o onun hayatı ve o onun çocuğu onun size laf etmesi kadar sizin de ona laf etmeniz yanlış benceKendi değerinizi nelerle belirliyorsunuz, çok üzücü. Ufkunuzu genişletin biraz. Sevişmeyi değer ölçütü olarak belirlemeniz korkunç.
Sizin gibi cahil bir ailem yok neyse ki. Hoş, olsa ne olur? Kendi fikirlerimle yaşayacak bilince sahibim. Ama siz evlenmeden önce ailenizin fikirleriyle, evlendikten sonra kocanızın fikirleriyle yaşayacaksınız. Umarım çocuğunuz varsa/olursa size benzemez.
Gelişmislik algınız bu mu başkasına ve düşüncesine tepki verip hakaret etmek mi ? Bakın ben egitimciyim çok özendiğiniz "gelişmis ülkeleri" de gördüm . Eğitim üzerine sizin kadar ahkam kesmem ağaç olgunlaştikca eğilir . Size tek önerim saygı duymayı öğrenin . Bir de dinlemeyi. Ben de evlenmeden önce eşimle yaşadım ama yaşamak istemeyene saygı gösterdim asla eleştirmedim herkes kendi doğrusunu yaşar. Çocuklara verilen eğitim : kararı onların seçmesi en önemlisi saygılı ve vicdanlı olması gerektiğidir.Ben bunların kendi fikri olduğuna inanmıyorum çünkü. Onu da mesaj içerisinde belirttim, tekrar okumanızı tavsiye ediyorum.
Ekleme: Yazmayı unutmuşum, herkes çocuğunu istediği gibi yetiştiremez. En azından ailelerin belirli eğitimlerden geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Herkes çocuğunu istediği gibi yetiştirince bizimki gibi gelişmemiş ülkelerin hali böyle oluyor işte. 'Böyle'den kastım az önceki hanımefendinin ahlak yargıları değil sadece, genel.
Gelişmislik algınız bu mu başkasına ve düşüncesine tepki verip hakaret etmek mi ? Bakın ben egitimciyim çok özendiğiniz "gelişmis ülkeleri" de gördüm . Eğitim üzerine sizin kadar ahkam kesmem ağaç olgunlaştikca eğilir . Size tek önerim saygı duymayı öğrenin . Bir de dinlemeyi. Ben de evlenmeden önce eşimle yaşadım ama yaşamak istemeyene saygı gösterdim asla eleştirmedim herkes kendi doğrusunu yaşar. Çocuklara verilen eğitim : kararı onların seçmesi en önemlisi saygılı ve vicdanlı olması gerektiğidir.
Neyine özenerek gelişecek Allah askina. Ben eşimle cinsellik yaşamadım aynı evde yaşadım bir kadın ve erkek sadece cinsellikle bi araya gelmez . Size de saygı duyup çekiliyorum ama yaptığınız haksızlık. Batı ölüm döşeğinde ayrıca batı batı diyerek aile yapımızı bozuyorsunuz batının bilimini örnek alıyorsanız lafım yok iyi günler.Özgür iradesiyle sevişen kadınları aşağılayan kendisi, bunu sıradan bir düşünce olarak nasıl görüyorsunuz? Hastalıklı bir düşünce yapısı bu, ve hemen müdahale edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hanımefendi "ben sevgilimle yaşamam ama yaşayana saygı gösteririm" demiyor ki? Sizin, benim, onların gurursuz ve değerini kaybetmiş bireyler olduğumuzu düşünüyor. O yüzden söylediklerinize katılmıyorum.
Ki 'çok özendiğiniz gelişmiş ülkeler' yargısı çok irite edici değil mi? İnsan kendisinden daha ileride olana tabii ki özenecek, özenecek ki o da gelişsin.
Neyine özenerek gelişecek Allah askina. Ben eşimle cinsellik yaşamadım aynı evde yaşadım bir kadın ve erkek sadece cinsellikle bi araya gelmez . Size de saygı duyup çekiliyorum ama yaptığınız haksızlık. Batı ölüm döşeğinde ayrıca batı batı diyerek aile yapımızı bozuyorsunuz batının bilimini örnek alıyorsanız lafım yok iyi günler.
yazık belli ki siz bu rahatlığı modernlik sanıyorsunuz. yetiştirme biçimi. sonra çöpün kenarlarına kimsesiz çocuklar bırakıyolar. aynen eğitim dediğin sadece okullarda olmamalı. aileleri de eğitmeli.yazık islamdan ve dinden bi haber yaşayan bir gençlik. ben biraz da bayan lık gururunuzu koruyun diyorum. her şeyin vakti saati vardır. iyi günler dilerim size. yolunuz açık olsun.
anladım seni bişey söyleyeceğim.kalsın en azından su kadarini söylüyorum kesinlikle nisanlinin gözü göz değil.guvenmeÖncelikle kusura bakmayın utanarak açıyorum bu konuyu ama aklıma çok takıldı fikirlerinizi almam gerekiyor..Yaklaşık 1 yıldır sevgilim var uzak iliski yasıyoruz. Ben farklı bi şehirde üniversite okuyorum bu sene çok yakın bi arkadaşımla eve çıktık Elif diyim adına. Sevgilim de bu sene yanıma gelip bi kaç gün kalıcak bende. Daha gelmesine var ama telefonda konuşuyodyk gelmesi konusunu söyle yaparız şuraya götürürüm seni gibi. Birden aşkım elif nerde olcak ya bizi duyarsa dedi. Saçmalama ya falan dedim markete göndeririz onu dedi güldü. Ben sinir oldum baya konuyu değiştirdim sonra bu yine aşkım elif bizi basıyormuş bide dedi güldü. Biraz soğuk konuştum değişti sonra konu. Çok rahatsız oldum çok midem bulandı bu neydi şimdi ya. Bi kez daha sormuştu duyarsa diye çok ciddiye almadım ama bu sefer işkillendim. Hani zaten arkadasım evdeyken öyle bi konu olmucağını biliyo beni tanıyo bende onu tanıdığımı sanıyodum ama çok şaşırdım neden nasıl bi cevap bekleyerek sordu bilmiyorum ama ayrılmayı düşünüyorum o derece rahatsız oldum. Asla evime çağırmıycam bu muhabbetten sonra bitek bundan eminim. Siz ne düşünürdünüz?
GÜNCELLEME: herkes yanlış anlamış Benim rahatsız olduğum konu cinsellik ima etmesi değil arkadaşım için basarsa derken buny istiyormuş gibi sorması.
GÜNCELLEME : kızlar %70iniz haklıymış. Birazda yorumlarınızdan cesaret alarak denemeye karar verdim çocuğu. Çok güzel oltaya geldi. En son denemek için yaptığımı farkettiğinde ilk atarlandı baya ben senin denemek için yaptığını bilmiyorum mu sankiler, muhabbet nereye gitcek amacını anlamak için uyum sağladım ben sanalar, tek akıllı sen misinler... Ayrılıkta ciddi olduğumu farkedince ağlamalar sen benim içimi bilmiyo musun falan.. Çok iyi gördüm içini Allah kahretsin ya ne kadar salağım. Biraz olsun gözümü açtı yorumlarınız teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?