- 31 Ağustos 2012
- 4.145
- 6.666
- 448
- Konu Sahibi Bebegimmsinnsenn
-
Hay Allah'ım şaka gibisiniz. Evet uzmanlık alanım çünkü bu konuda ders ve eğitimi alıyorum. Aile sağlığı merkezlerinde bu konuda bilgi verme yetkisine sahibim.
şaka gibisiniz ya. insanlara cahil der gibi cevaplar yazana kadar kendinizi sorgulayın. gece gece çattık yazmayın cevap hanımlar
onun da yanlış olduğunu ben deneyimledim. doğum öncesi su gibi süt üretirken vücudum, doğumun peşinden ağız sütü dediğimiz koyu kıvamlı normal süt gelmeye başlamıştı. ilk kızım yine nasiplendi yani kolostrumdan :)Tandem Nursing üzerine birseyler okumaya başla bence, hamilelik emzirmeye engel değil, etrafında 50 yaşını aşkın teyzeler zehirler falan diyolarsa bil ki öyle birşey yok doğumuna 2 3 hafta kalana kadar emzirebilirsin o da kolostrum yeni bebek için de üretilsin diye
onun da yanlış olduğunu ben deneyimledim. doğum öncesi su gibi süt üretirken vücudum, doğumun peşinden ağız sütü dediğimiz koyu kıvamlı normal süt gelmeye başlamıştı. ilk kızım yine nasiplendi yani kolostrumdan :)
Ne var ki bunda, ben ne doktorum ne hemşire ama ona bakarsan ben de sorabilirim korunma yöntemini. Kimin sorduğunun ne önemi varmış?Doktor sorunca problem olmuyorda hemşire sorunca mı problem? hangi yöntemi kullanıyorsanız o şekilde bilgi verilir. stres atmaya mı geldiniz????
Size çok şey yazardım ama gerek görmüyorum zira burda mesaj yazma amacınız insanlara yardımcı olmak değil olmak isteyene de ters davranıyosunuz kendinizi belli ettiniz iyi akşamlar.
cnm gercekten mı ben ıkıncıyı çok ara vermeden dusunuyorum ama emzırme sıkıntısını dusundum hak gecermı ılk bebege dıye sımdıden dusunuyom sağlık durumum ıkı 3 yasında bı bebekle ıkıncı hamıleleıge olanak vermez 5 6 yasını beklersem yasım ılerlıo 37 oluyorum yanı eger sıkıntı degılse cok mutlu olurum bundanTandem Nursing üzerine birseyler okumaya başla bence, hamilelik emzirmeye engel değil, etrafında 50 yaşını aşkın teyzeler zehirler falan diyolarsa bil ki öyle birşey yok doğumuna 2 3 hafta kalana kadar emzirebilirsin o da kolostrum yeni bebek için de üretilsin diye
çünkü ben de okuyup araştırdım haliyle. en azından 3 gün keseyim memeden dedim ama mümkün olmadı inatçı kızımdan. kolostrumu görünce pek sevinmiştim :)Sen bu konuda en doğrusunu bilecek durumdasın çünkü tecrübe ettin feyz alıyorum senden
cnm gercekten mı ben ıkıncıyı çok ara vermeden dusunuyorum ama emzırme sıkıntısını dusundum hak gecermı ılk bebege dıye sımdıden dusunuyom sağlık durumum ıkı 3 yasında bı bebekle ıkıncı hamıleleıge olanak vermez 5 6 yasını beklersem yasım ılerlıo 37 oluyorum yanı eger sıkıntı degılse cok mutlu olurum bundan
Size çok şey yazardım ama gerek görmüyorum zira burda mesaj yazma amacınız insanlara yardımcı olmak değil olmak isteyene de ters davranıyosunuz kendinizi belli ettiniz iyi akşamlar.
çünkü ben de okuyup araştırdım haliyle. en azından 3 gün keseyim memeden dedim ama mümkün olmadı inatçı kızımdan. kolostrumu görünce pek sevinmiştim :)
hayırlısı neyse hakkında o olsun.
bazı annelerin sütlerinin tadı hormonlar dolayısıyla değiştiği için bebekler bırakırmış. bazı annelerinki ise aynen devam edermiş.
kızım 9 aylıkken ikinci kızıma sürpriz bir şekilde gebe kaldım. dr um kızımı emzirmemde bir sakınca görmedi, ben de ya da bebekte aksi bir durum olsaydı kesmemi isteyecekti ama çok şükür olmadı. büyük 28 aylık, küçük 10 aylık oldu, ikisini de hala emziriyorum.
büyüğü gebeliğimin 9 ayı boyunca doğuma girene kadar emzirdim, doğumdan çıkınca ağız sütü gelmişti, ikisini peşpeşe emzirdim.
sen stres yaparsan sütün kesilir Allah korusun. Rabbim her şeyi bizden iyi biliyor, canını sıkma. vardır muhakkak bunda bir hayır. kızımı hamileyken emzirmemem için çok çevre baskısı oldu ama ben dr umu dinlemeyi tercih ettim, iyi ki de öyle yapmışım. stres ve sorun olmadığı sürece sütün kesilmez, bebeğini emzirmeye devam edebilirsin. Rahat ol lütfen.
@damdan sağol :)
cnm gercekten mı ben ıkıncıyı çok ara vermeden dusunuyorum ama emzırme sıkıntısını dusundum hak gecermı ılk bebege dıye sımdıden dusunuyom sağlık durumum ıkı 3 yasında bı bebekle ıkıncı hamıleleıge olanak vermez 5 6 yasını beklersem yasım ılerlıo 37 oluyorum yanı eger sıkıntı degılse cok mutlu olurum bundan
vallaaa süper bu yaaaa druma soramadım annesı vefat ettı bu ara takılmıstı kafama sanırım ben ısteyerek peşpeşe yapıcam bebekleri Allah ızın verırsekendi mesajımı alıntıladımoglak_kadini
ben süt ürünlerini çok tüketirim, belki ondandır. sütüm yetsin diye incir havuç kürü yaptım sık sık, tatlılar yedim, şiştim tabi. 85 i görünce dumur oldum, kısıtladım kendimi. 73 e düştüm çok şükür ama sütüm azalmadı neyse ki.Ama bu bünyesel de olabilir sanki, hani bazı kadınların ara vermesi gerekebilir bilemedim, senin bünyen çok sağlam maşallah takviye kullanmadığın gibi özel bir diyette yapmıyosun
ne bileyim hemşire bayana uzmanlık alanınmış gibi soruyorsun keh keh keh dediği için yazdımNe var ki bunda, ben ne doktorum ne hemşire ama ona bakarsan ben de sorabilirim korunma yöntemini. Kimin sorduğunun ne önemi varmış?İnternet çağında herkes ulaşmak istediği bilgiye ulaşabiliyor zaten çok ayrıntı bilmese de olur.
ben süt ürünlerini çok tüketirim, belki ondandır. sütüm yetsin diye incir havuç kürü yaptım sık sık, tatlılar yedim, şiştim tabi. 85 i görünce dumur oldum, kısıtladım kendimi. 73 e düştüm çok şükür ama sütüm azalmadı neyse ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?