ilk mesajımda yazdım, çocuk doktorum çok onaylıyor kediyi, jinekoloğumun da kızının hamileliğinde ve sonrasında köpeği vardı. Amerika'da her ailede var bu 4 ayaklılardan :)
Hiç korkmayın, tüylü kızım oğlumdan dört yaş büyük. Hiçbir sıkıntı yaşamadık. Hamileliğimde bize çok hikayeler anlatıldı ama kızımızdan vazgeçmeyi hiç düşünmedik.
Oğlum şimdi "biz evde 4 kişiyiz" diyor soranlara. :)
hiç endişelenmeyin, aşılarını düzgün yaptırın, insanlara da takılmayın fazla. ülkemizdeki çoğunluğa göre kedi köpek, bekar insanların eğlencesi, çocuklara zararlı, çocuğun olduğu evde kedi köpeğin işi yok falan. o yüzden ön yargılı yorumlar onlar. tam tersine, kedi köpekle büyüyen çocuklar daha sağlıklı, daha sevecen ve empati duygusunu çok daha kolay geliştiren çocuklar. seri katillerin tamamının çocukluğunda kedi köpeğe işkenceyle işe başladığını umutmayın. bu sebeple çocukların sağlıklı bir psikoloji geliştirebilmesi için hayvanlarla dostluk kurmayı öğrenmesi çok önemli.
Ay çoook teşekkür ediyorum sizlere , içimi o kadar ferahlattınız ki. Aşığım hayvalara ve işimizde kedi köpek üzerine olduğu için haliyle içim gidiyor dükkanda alışıyorum satıldığı zaman gözlerim doluyor. Çok istiyordum evime almak ve bu sözleriniz umut oldu doktorumada danışıp bebeğim doğmadan alıcam ki bebeğimede dost olsun bu örnekleri duymak çok mutlu ettiKedinin aşılarını yaptırdıktan sonra hiç birşey olmuyor ki.
Bak bu haberi oku istersen.
http://www.hemensaglik.com/makale/kedi-ve-kopek-bebeklerin-saglik-kaynagi
Kediyi yavru alırsın sanırım zaten yapı itibari ile o kediler hırçın veya kavgacı olmuyor, tekir kediler yaramaz oluyor :)
o yüzden sorun yaşamazsın. kedilerin aşısı tam olunca hiç birşey olmuyor inan.
Teşekkür ederim, sizin inceliğiniz..blackthecat yersiz hiçbir yorumunuz yok bence, aksine düşünceli ve derin bir insan olduğunuzu düşünüyorum
gözü de aktı uzun bir sure ama bir sey çıkmadı, sanırım hepsi kresten
ama cok iyi atlatıyor yine de, ilk yıl kreşe başlayan çocuklar 1 hafta evde 1 hafta kreşte seklinde yasıyorlar
kızım sadece 2-3 gun gitmedi 6 ayda, hatta onu da evde kedi var, toprakla falan iç içe yazları diye bagısıklıgı güçlü diye düşünmeme bagladım
valla hiç sevmem sizin gibi insanlarla tartışmayıAkşam akşam kime saldırsam demişsiniz galiba.. Kıstas bana göre konu sahibi forum kurallarını belirleyen kişi de siz değilsiniz sonuçta. Ben illa sevin kedileri mi diyorum. Bayan burda fikir istiyor doğru fikir vermek önemli olan. Neyse hanmefendi sizinle tartışacak halim yok. Bu da benim fikrim. Bu konuyu bilmeyen yaşamayan atıp tutmasın yani ben de evli değilim ama bu konuya yazıyorum alakası ne yani ikisinin? At kediyi demek ne demek ya???
Ay çoook teşekkür ediyorum sizlere , içimi o kadar ferahlattınız ki. Aşığım hayvalara ve işimizde kedi köpek üzerine olduğu için haliyle içim gidiyor dükkanda alışıyorum satıldığı zaman gözlerim doluyor. Çok istiyordum evime almak ve bu sözleriniz umut oldu doktorumada danışıp bebeğim doğmadan alıcam ki bebeğimede dost olsun bu örnekleri duymak çok mutlu etti
Kusura bakmayın ama sizinle daha fazla tartışmayacağım. SAYGI!Saygı duruşu ve istiklal marsindan sonra ödülünüzü takdim edicez cilekthecat
Sizin gibi derken hayvan sever demek istedimvalla hiç sevmem sizin gibi insanlarla tartışmayı
Herkes haddini bilsin işte
kimse kimin yorum yapacağına karismasin
iyi geceler öptüm
hayvan beslemeyen böyle bir şeyi anlayamaz.evlilik yorumu ne alaka? herkes aşık oluyor erkek arkadaşı oluyor illa imza olması gerekmiyor evlilik ile ilgili olan şeyleri hissedebilmek için.
o hayvanla senelerce oluşan aradaki bağ farklı. bunu HAYVAN BESLEMEYEN ANLAYMAZ!
ben yorum yapıyorsanız bari sorgulamayın yazdım okuman iyi ama algılama sorunlu ise bilemem onu. kedinmi çocukmu ne demek? kadın bunu dert edinmese buraya konu açmazdı.
ben hayvan besleyen birinin kedi gidecek kelimesini bu kadar basit kullacağına inanmıyorum kusura bakma şekerim.
Kedi mi köpek mi ?Ay çoook teşekkür ediyorum sizlere , içimi o kadar ferahlattınız ki. Aşığım hayvalara ve işimizde kedi köpek üzerine olduğu için haliyle içim gidiyor dükkanda alışıyorum satıldığı zaman gözlerim doluyor. Çok istiyordum evime almak ve bu sözleriniz umut oldu doktorumada danışıp bebeğim doğmadan alıcam ki bebeğimede dost olsun bu örnekleri duymak çok mutlu etti
jinekoloğunuz muhtemelen toksoya bagısıklıgınız vardır demeliymiş, hayvan sevmediği belliBizde kedilerde büyüdük eşim hiç grip olmadığımı farketmiş acaba kediyle büyüdüğünden olabilir mi? der.profildeki kedimiz, hamileyken jinekoloğum öyle korkuttu muhtemelen toxsoplazma çıkacak dedi, kediye çare bul dedi.ne bişey çıktı ne kediye onun deyimiyle çare bulduk.
Ay çoook teşekkür ediyorum sizlere , içimi o kadar ferahlattınız ki. Aşığım hayvalara ve işimizde kedi köpek üzerine olduğu için haliyle içim gidiyor dükkanda alışıyorum satıldığı zaman gözlerim doluyor. Çok istiyordum evime almak ve bu sözleriniz umut oldu doktorumada danışıp bebeğim doğmadan alıcam ki bebeğimede dost olsun bu örnekleri duymak çok mutlu etti
Hem köpek besliyorum,hem kedi besliyorum ve onlar benim canlarım..Ben ne olursa olsun asla ikisinden vazgeçmezdim söz konusu çocuğum bile olsa..Gerekirse farklı odalarda tutardım,asla bir araya getirmezdim çocuğumla ama kesinlikle ayrılmazdım hayvanlarımdan...İnsanlara burda konu sahibini yadırgamak kolay geliyor ama kimse o duyguyu yaşamadan bilemez..Kediside onun çocuğu gibi şuan da arada kalmak çok zor...
Konu sahibi arkadaşım inşallah çocuğunda alerji çıkmaz..Geçmiş olsun, sorun neyse umarım bir an önce düzelir...
Hem köpek besliyorum,hem kedi besliyorum ve onlar benim canlarım..Ben ne olursa olsun asla ikisinden vazgeçmezdim söz konusu çocuğum bile olsa..Gerekirse farklı odalarda tutardım,asla bir araya getirmezdim çocuğumla ama kesinlikle ayrılmazdım hayvanlarımdan...İnsanlara burda konu sahibini yadırgamak kolay geliyor ama kimse o duyguyu yaşamadan bilemez..Kediside onun çocuğu gibi şuan da arada kalmak çok zor...
Konu sahibi arkadaşım inşallah çocuğunda alerji çıkmaz..Geçmiş olsun, sorun neyse umarım bir an önce düzelir...
annemin kedisi var zaten ve hiç iyi anlaşamıyorlar, bir de kedim başka kedi kokusu var diye annemi hiç sevmiyor. kreşte halıflex yok ama başka bir sey olabilir haklısınızeğer çocukta kedi alerjisi çıkarsa ki umarım çıkmaz bence kedinizi eğer bakabilecekse annenize k.validenize emanet edebilirsiniz. ama ciddi bir alerjik durum söz konusu olsaydı zaten şimdiye kadar beraber yaşayamazdınız bence kreşte bişeye alerjik reaksiyon gösterdi çocuğunuz halıflex oyun hamuru vs bile olabilir.
Traş olabilir fakat surekli anestezi yerine senede 1 kere o hemen uyanilan anesteziden yaptirabilirsiniz.diger zamanlarda da esinizle goturup trasa biriniz ellerinden biriniz ayaklarindan tutup vet hekimde tras edebilecegi kadar eder.simdi benimde bebisim olacak Allahin izniyle kedi kopek ve papagan besliyorum.kopegm rahat tras oluor papagana yapacak bor sey yok salik o zaten butun gun gezior ve diskisi zehirli cok zararli hali yok evimde surekli siliorum ,kedim icinde bu tuy dokme zamanlarinda boyle yapariz dedik cunku bebisimizde emekleyecek.gercekten cok zor sizin icin insallah polen falan gecicihanımlar benim 6 yaşında kedim ve kedimden küçük 2 çocuğum var.
hamile kaldığımda kedim vardı ve hamilelikte kedi besleyenlerin doğacak çocuklarının alerjiye karşı daha dayanıklı olacaklarını biliyorum. büyük kızım 3 yaşında ve 6 aydır kreşe gidiyor. ara ara öksürürdü ama son 2 aydır çok fenalaştı yani 3 yıldır bu kadar kötü olmamıştı. ciğerleri temiz çıktı ve alerjik astım olabileceğini bunun için alerji testi yapmamı istedi doktor. testi yaptıracağız ama ya kedi alerjisi çıkarsa? ben hayvan sevmeyen bir doktor olabilme ihtimaline karşı hiç kedimiz var demedim, çünkü ters bir sey söylerse direk soğurdum. bu arada doğumundan itibaren gittiğimiz çocuk doktorumuz kedimize karşı çok olumlu bakan bir doktor. jinekoloğum da kedimi onaylamıştı kendi kızının da hamileyken köpeği vardı ve şimdi bizim gibi çocuğuyla birlikte büyüyor köpek. köpekli evde astım olma ihtimali azalıyor diye de yazı paylaştım geçenlerde. şimdiden kara kara düşünmeye başladım, ya kızımın alerjisi varsa? kedim benim ilk göz ağrım. eşimle kara kara düşünüyoruz, o da çok seviyor
hayır , olur mu hiçCanım ya konunu katletmiyorum değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?