yabancı eş

Merhabalar,

Benim eşim yabancı. Düğün kısmı zor oluyor, hazır ikiniz de sevmiyorsanız nikah yapın derim. Ben de düğünden nefret ederim. Nikah kısmında ben gerilmiştim nasıl olacak evraklar vs diye ama halledilmeyecek bir şey değil. Öncelikle her iki ülkede de evrak konusunu araştırın. Hindistan'da değil de burda yaparsınız gibi geldi bana. Önce eşinizin ülkesinden bekarlık ve doğum belgesi getirmesi gerekecek. Onları Türkiye'de tercüme ettirin. Sonra geçerli pasaport ve vizeyle eşinizle beraber nikah için başvurun. Gerekli diğer aşamaları anlatacaklardır. Burda nikah işlemi bitince de Hindistan'da evliliğinizi evraklarka onaylatacaksınız. Ben eşimin ülkesinde nikah yaptım, bir sürü evrakla uğraştık, zor olan tek kısmı tercüme için dolaşmak, her kağıda bir sürü farklı yere mühürletmekti.

Onun haricinde zor bir yanı yok, mutluluklar dilerim

Düğün sevmiyorsanız sade şık bi kutlama yapın nikahla.
İlla masraflı mı olması gerek.
Ya kusura bakma, dikkatimi çekiyor bu düğün masrafliysa nikahla kutlams yapın yorumlarına çok denk geliyorum burda. Nasıl oluyor bu tam olarak? Nikah artı kutlama zateb düğün dediğimiz şey olmuyor mu? Yoksa benim bilmediğim daha ekonimik bir yolu mu var bu işin? lazım olacak da yakın zamanda. Teşekkür ederim.

Çok saygılı insanlar ve gerçekten değer veriyorlar
Ten rengi olarak ben biraz soluk oluyorum dünya standartlarına göre
Ama hintlilerin hepsi koyu tenli değil zaten çoğu buğday tenli
Ama benimki kara böcük beşiktaş bayrağı gibi geziyoruz
Erkek tarafi çok istiyor annemlerin gelmesini her şeylerini karşılamayı bile teklif ediyorlar
Eksik olmasınlar

Teşekkür ederim
Bizi bu evrak işleri de korkutuyor açıkçası
Her yerde sorun çıkartıyor bazı insanlar
Zaten tuhaf tuhaf bakışlar üzerimizde
Nişanlım da şaşırıyor uzaylı mıyım ben bu insanlar niye böyle bakıyor diye
İnşallah kağıt üzerindeki işlemleri de hayırlısıyla tamamlamak nasip olur bize de

Ya ben bayılıyorum hintlilere.. aamir khan sağolsun.. gerçekten hala geleneklerine çok bağlı olmalarına bayılıyorum. Batıdan etkilenme yok. Hala geleneklerindeki gibi gelinlik giyolar ki süper bir gelinlik. Bence hint düğünü kaçırma. Tak takıştır.
Bu arada bence de bir garip aşk dizisini izle.. hint düğünü ile ilgili herşey var.

Yok ondan korkmayın. Benim eşimin ülkesiyle bizim ülkemizin arası şu an hiç iyi değil, ben çok korkmuştum ama çok rahat hallettik. istediğiniz kişiyle evlenme hakkına sahipsiniz ve buna kimse karışmıyor o açıdan rahat olun. Türkiye'de daha rahat yapılıyor, birkaç arkadaşım burda nikah kıydı ve hiç sorun olmadı.

Bekarlık belgesi ve doğum belgesi önemli. Bekarlık belgesinin çıkması bir haftayı bulabiliyor, o olmadan nikah kıyamazsınız ona mutlaka gerekli zaman ayırın. Eğer Hindistan'da evlenecekseniz, gider gitmez işlemlere başlayın ki düğüne denk gelsin, 3-4 iş gününde hallolur max işiniz. Bir expat sitesinde hintliyle evlilik başlığına bakın, aşama aşama nereye gideceğinizi yazıyolar genelde, onları not edin, sonra macera başlasın

Hintliler ingiliz esintileri taşır yalnız yıllarca sömürge oldukları için
Hepsi de ingilizce bilir çat pat

bence aileler hindistanda mı türkiyede mi yapılacak kararlaştırsınlar, ben olsam hindistan da hint-türk gelenekleri dansları karışık bi düğün yapardım, hindistana baya ilgiliyim, bence onların o şatafatlı rengarenk holi bayramı havasındaki düğünlerinden yapsanız ne güzel olur
ben de gelebilir miyim

Nişanlın müslüman mı?

Evet müslüman
Olmasa da umrumda olmazdı zaten
Dinden çok daha önemli olan insanlığıdır benim için
Güvenmesidir, güven vermesidir
Saygısı ve nezaketidir
Bence siz de bunları sorgulayın
Vizyonunuz genişler

Hintliler ingiliz esintileri taşır yalnız yıllarca sömürge oldukları için
Hepsi de ingilizce bilir çat pat
Evet biliyorum.. Hint filmlerine takmıştım bir ara.. baya bir şey öğrendim haklarında.. ayy.. benim kız kardeşimde kınasında sari giyip hint dansı yapmak istiyor.. bende alıp eşlik ederim inş ona..

İki tarafta da yapılacak sanırsam
Tabi ki gelebilirsin

Dediğim gibi kişiden kişiye değişir. Ama eşimle aynı dinden olmayı tercih ederim. Burda da okuduk daha önce.. çocuklar olunca problem oluyor. Eşler anlaşsa aileler problem çıkarıyor.

Ayy ne güzel yaa ...ben bollywood filmlerine aşık biri olarak hintlileri çok seviyorum.Üstelik erkeklerinin birçoğu çok da yakışıklı düğünden ve oynamaktan nefret eden biriyim ama onların düğünleri,müzikleri,dansları bir müthiş ! ne güzel hem o müthiş düğünlerinden birini yaşayabilirsiniz.Sareeler,hint kınaları,takılar falan filan derken çok eğlenirsiniz bence.Üstelik kimseyi tanımıyorsunuz dillerini bilmiyorsanız kimseyle konuşmak zorunda da değilsiniz.Hele hele klasik türk adetleri ve kaynanalarıyla uğraşmak zorunda hiç değilsiniz Gıpta ediyorum size :) Çok mutlu olun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…