Yağ takıntısı

Ya iste diyorumya birinden duydum bulasik deterjani koldaki tuylere gelince bit yapiyormus diye ondan gidip yikiyorum yoksa eskiden bende mutfakta yikardim elimi

Yağlı şeyi direkt elinizle yediğinizde yıkıyorsanız normali bu zaten. Kaşıkla çatalla yedikten sonra da yıkanabilir neden olmasın? Ama bir damla yağ sıçrasa bile üstünüzü değiştirip yıkamanız klinik vaka olduğunuzu gösteriyor bence de.

Hayir oyle degil mesela hepimizin basina gelebiliyor yemek yerken dokulebiliyor falan bu durumlarda ustumu cikarip yikiyorum yagli elbiseyle dolasmaktansa yikarim

Ya iste diyorumya birinden duydum bulasik deterjani koldaki tuylere gelince bit yapiyormus diye ondan gidip yikiyorum yoksa eskiden bende mutfakta yikardim elimi
Peki bunu diyen kişiye bilimsel açıklamasını sordunuz mu?
Hayatımda ilk defa duyuyorum. Hangi madde koldaki tüylere gelince bit olmasına neden oluyormuş mesela.
İnsanlar netten duyduğu herhangi dayanağı olmayan bir bilgiyi doğru diye kabul ediyor olabilir mi?
Siz onlara inanmayın.
İnansak kendimizi saçmasapan şeyler yaparken buluruz.
Böyle altyapısına konuşanlara neden diye sorsak aslında ya susar kalır biraz mantığı varsa.
Ya saçmalar onu da biz anlarız artık he deriz geçeriz.
İnanmayın şöyle şeylere.

Hayir oyle degil mesela hepimizin basina gelebiliyor yemek yerken dokulebiliyor falan bu durumlarda ustumu cikarip yikiyorum yagli elbiseyle dolasmaktansa yikarim
Ee yağ dökülse ben de çıkarıp yıkıyorum hatta önce tuz döküp sonra yıkıyorum:)
Regl kanı olduysa kıyafetim mesela onu da hemen çıkarıp soğuk suya tutup kanı yer etmeden yıkıyorum sonra geçmez kolay kolay çünkü.
Yani her lekenin türüne göre çözüm neyse onu uyguluyoruz ama öncesinde leke olunca hepimiz hemen çıkarıyoruz bence.
Orda sorun yok.

Eşinize ne ben onu çözemedim
İsterseniz elinizi sabunla yıkarsınız isterseniz deterjanla
He esinize de bu durumu diretiyorsaniz o

Eşinize ne ben onu çözemedim
İsterseniz elinizi sabunla yıkarsınız isterseniz deterjanla
He esinize de bu durumu diretiyorsaniz o ayrı
Agzi yagliyken öpülmekten hoslanmiyorum ondan silmesini istiyorum islak mendille sorun bu

Bu eşinizle nasıl bir probleme neden oluyor anlayamadım. Elini yıkamak neden bir sorun olsun ki? Bana konuda garip gelen tek kısım bu oldu. Bulaşık deterjanıyla yıkadıktan sonra tekrar yıkamanızda da bir sorun görmüyorum, içiniz öyle rahat ediyor o şekilde alışmışsınız ne var bunda? Sizin sadece sizi etkileyen el yıkama davranışınızdan rahatsız olanlar kendilerini bir sorgulamalı bence, ben beni ilgilendirmeyen bir şeyden neden rahatsız oluyor ve müdahale etme ihtiyacı duyuyorum diye.
Diğer insanların yorumlarının dışında sizi rahatsız eden bir alışkanlık değilse, örneğin cildinizin çok aşırı kuruması, sabun/deterjanın egzama gibi hastalıklara neden olması veya elinizi yıkamaktan başka işleri yapamamak gibi, bence hiçbir sorun yok. Yine de el yıkamayı azaltmak isterseniz birden bu alışkanlığın değişmesini beklemeyin. Yavaş yavaş kendinizi alıştırın, mesela sadece deterjanla yıkayın veya yıkamadan bir süre yağlı şekilde durmayı deneyin vs.
Bu arada ben yağa dokunmaya asla tahammül edemem o yüzden sizinle çok empati kurdum sanırım

Dogru diyorsun aslında teşekkür ederim

Agzi yagliyken öpülmekten hoslanmiyorum ondan silmesini istiyorum islak mendille sorun bu

kocanız sizi delirtir bu gidişle. Davranışınız normal. Elinize yağ bulaştı, yemekten vs, gerekirse bir iki kez fazladan yıkarsınız. Belki eliniz hala yağlı geliyordur size yine yıkarsınız. Sanki dışardan gelince sürekli, gereksiz yıkıyormuşsunuz gibi kendinizi anlatmışsınız ama normal haliniz.

Mesela ben zeytinyağlı yemekleri yapmayı sırf bu yüzden sevmem, elime bulaşan yağı defalarca yıkasam bile çıkmıyor gibi gelir, kokusu ellerime siner. Sıvıyağ aynı şekilde.

Esim aksine anlayisla gelmeye calisiyor aramizda sorun olan kismi operken acaba agzi yagli mi sildi mi silmedi diye dusunmem ve silmesini soyledigimde sanki mikrop var karsimda gibi davranmamdan kaynakli esim iyi dayaniyor cidden bakyagli elle dururum sıkıntı degil ama hicbir yeri elleyemem kendimi bulasik deterjaniyla ellerimi yikadiktan sonra el sabunuyla yikamadan durmaya caliscam

Hayir ya sadece yagdan tiksindim

bulasik ilaciyla el mi yıkanır? Tabi sabunla yikicaksin.
Ama bu yine de anormal oldugun gercegini degistirmez.

Hayir ya
Ya bu çok normal değil mi? Bence çoğu insan rahatsız olur bundan. Hoşlanmadığınız şeyi söylemeniz de çok doğal. Bence eşiniz biraz pasaklı
Rahat yetismesinden kaynakli ailede dikkat eden gormedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…