Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
![]()
![]()
Kızlar tatlım hazır soğumaya bırakıldı :)
4 yem. Kaşığı kinoa
1 yemek kasığından az az chia tohumu
1 bardak su
1 çay bardağı portakal suyu
Vanilya
Tarçın
Badem , muz, cranberry, kuru kayısı
Kakao
1 yumurta beyazı
Malzemeleri kafama göre seçdim.. Portakal suyu yokdu içinde kuruyemiş yokdu ama ben yaptım oldu :)
Aynı aşure gibi bir tadı oldu.. Kakaoyu koymasam daha iyi aşureye benzerdi sanırım :)
Kinoa ları mikrodalgada 1 dk tutup patlattım ( tarifde sıcak tavada denmiş ama ben mikrodalgada mosır patlattığım için orda daha kolay oldu )
Su portakalsuyu kaynayınca patlayan kinoa ve chia tohumlarını atıp karıştırdım .. Koyulaşıncada içene malzeleri ve yumurta beyazını koyup hızlıca karıştırdım.. Sonrada süsledim .. Ne şeker ne nişasta var .. Meyvelerin doğal şekeri var sadece ( muzun yarısı püre şeklinde içine kondu unuttum yazmayı )
Chia tohumu koyulaşıp jöle gibi oluyor ve zaten genellikle tatlı tariflerinde kullanıyorlar.. Sabaha daha güzel hem tadı hem görüntüsü olacağını umuyorum inş :)
Chia ve kinoa protein acısından aminoasit açısından oldukça yüksek degerlere sahip.. Ve karbonhidrat değerleri minimal seviyede.. Tam diyette kullanılacak sağlıklı ürünler..
Bugünkü kinoalı kmercimek köftesini erken yememe rağmen çok tok tutu ve inanın acıkmadım ..
Gelecek menüm kinoalı köfte olacak sanırım :))
yakında yemek grubuda açarsın, aşmışsın kendiniEki Görüntüle 1840528 Eki Görüntüle 1840529 Eki Görüntüle 1840530
Kızlar bu gidişle diyet yemekleri denerken kilo alcam nerdeyse ayy :))
Bugün patlıcanlı pizza mı börek mi diyim OPSİE PATLICANLI PİZZA yaptım yaninada OPSİE kek . Sıfır un sıfır şeker yağ sadece patlıcanları kavururken var hamurunda yok yani .. Börek sevenler buyrun ...
kinoa chia ne yaa merak ettim![]()
Ay harika abla ya insanın daha da spor yapası geliyordur böyle gördükçeeEki Görüntüle 1840683 Eki Görüntüle 1840682
Kızlar INSANITY 1. Ay 4. Hafta 3. Gün programı CARDIO POWER' ı yaptım :)
Program sonunda 311 kal yakmışdım..program sonrasıda kalori harcamam devam etti 689 kal de çıkarmak zorunda kaldım .. Saçlarımı boyamışdım duşa girmem gerekiyordu, yoksa devam ediyordu aslında kal harcamam 700' ü geçerdi kesin .. Neyse denemeler devam edecek nasılsa :)
Günaydın tatlım senin şu enerjik günaydın mesajını görmek bana iyi geliyor kızGunaydiiiiin kizlar kacamaksiz guzel bi gun diliyorumAyy dun uyuyakalmisim size de yazamadim artik nasil bi yorgunluksa sizip gitmisim kitap okurken:)
Günaydın tatlım senin şu enerjik günaydın mesajını görmek bana iyi geliyor kız![]()
Cumaya kadar tartılmamayı planlıyordum ama tabi ki de dayanamadım tartıldım, 85.6 çıktı şok oldum ben kesin 1-2 kilo almışımdır gözüyle bakıyordum ama kilomu korumuşum hatta -100 gr bile olmuş ay çok mutlu oldum![]()
Karamel rengi koyu karamel yıkadıkça açılıyor :)) uzun süredir bu rengi kullanıyorum canım :)Woooowww supeeeer yaa 2 katina cikmis resmenn
Ne renk boyadin saclarini abla![]()
Aynen tatlım benim çok sağoll
Kuzuum ben de uyaninca hemen size yazmazsam eksiklik hissediyorum
Supeeer Harikasin kuzumm bunlar hep spor sayesinde ya kalici olarak veriyoruz cunku, kolay kolay da geri gelmiyor![]()
Olsun tatlım , uyu ki kilo verebilesin..Gunaydiiiiin kizlar kacamaksiz guzel bi gun diliyorumAyy dun uyuyakalmisim size de yazamadim artik nasil bi yorgunluksa sizip gitmisim kitap okurken:)
Aaa Allah kolaylık versin canım zor oluyordur.. Hastasın falan sandım ayy iyi bari tatlım , gördüğüme sevindim seni.. Kilo ne durumda şekerim :))işyerinde tetkik var şimdi tetkikçiyi beklerken ara buldum bakayım dedim,
tetkik bugün biticek ama bugünden sonra çok yoğun olurum ama yinede gelirim, kaybolmam buralardayım
ikiside bir tohum canım protein antiaksidan ve aminoasit özellikleri var.. Kinoa bulgur gibi kullanılıyor karbonhdrat miktarı çok az..kinoa chia ne yaa merak ettim![]()
Diyet yemekler bölümü açmayı istedim aslında ama dünden sonra vazgeçdim :)) bana kilo aldırıyor diyet yemekler kızz :))yakında yemek grubuda açarsın, aşmışsın kendini![]()
Aynı şeyleri yapıyorum kuzum fazlasını yapmıyorum, sadece test etmiş oluyorum ama kalori gitsin diye çabalamam azcık arttı sanki :))Ay harika abla ya insanın daha da spor yapası geliyordur böyle gördükçee
Günaydın tatlım senin şu enerjik günaydın mesajını görmek bana iyi geliyor kız![]()
Aaa Büşracıpım sen tatil dönüşlerinde hep veriyorsun anacıımm nasıl oluyor kuzum :))Cumaya kadar tartılmamayı planlıyordum ama tabi ki de dayanamadım tartıldım, 85.6 çıktı şok oldum ben kesin 1-2 kilo almışımdır gözüyle bakıyordum ama kilomu korumuşum hatta -100 gr bile olmuş ay çok mutlu oldum![]()
Ay abla ben de anlamadım bir de cidden bu sefer kaçamağı abarttım yani :/Aaa Büşracıpım sen tatil dönüşlerinde hep veriyorsun anacıımm nasıl oluyor kuzum :))
Harika bir haber bu şekerim benim :)) ama vermişim diye gevşeme sıkı tut gerçi gevşemezsin sen de :))
Abla birkaç gün uyku düzenin de bozukdu dediğin gibi ara ver biraz hatta şu hurmayı dene ayolKızlar size dedim demi diyet yemek yerken kilo alcam diye ayy
O yüzden diyek yemek falan denemiycem bir süre :) yaptıklarım duruyor zaten , yemeye korkuyorum :))
Bugün +300 üm ya 74,500 olmuşum gene
Yalnız 4 gündür kabızlık var içimde kinoa chia tohumları şişdi kaldı sanırım :))
Ee tabii yediklerimin ağırlığı duruyor
Neyse bakalım kabızlık bi geçsin inşallah gerçek sonuç çıkacak ..
Birde uyku düzeni iyice azdı bende... Kesinlikle onunda çok etkisi var ..
Ayy en zor hareketi insan yapacak enerjiyi zor buluyor pnda demi kuzum .. Çok aşırı mı ağrı var acaba tatalım .. Hafifse eğer yavaş kontrollü şekilde bir dene o harekette zorlama hatta ağrı olursa es geç canım o hareketi..Ay abla ben de anlamadım bir de cidden bu sefer kaçamağı abarttım yani :/
Yok ablacım gevşer miyim hiç pazara kadar hergün BF yapacağım durmak yok :))
Ama abla dün yaparken bir an belim acımıştı şu zıplayarak döndüğümüz harekette, çok üzerinde durmadım ama biraz ağrı var bugün ne yapsam sence? Yine de BF yapayım mı yoksa yürüyüş mü?
Birkaç gün değil 10 gündür geceleri çalışıyorum kuzum , Ramazana bırakmak istemiyorum bazı işlerimi erkenden halletmek istiyorum ki Haziran ayı zaten iş olarak da yoğun bir ay . Mecburen böyle gidecek artık .. Napalım verdiğimiz kadar .. Ramazanda zaten uyumam ben hiç imsak sonrası yatarım yıllardır böyle :)Abla birkaç gün uyku düzenin de bozukdu dediğin gibi ara ver biraz hatta şu hurmayı dene ayol![]()