- Konu Sahibi BellaGasca
-
Kizlar,
Uzun zamandir yazmiyorum takip ediyorum sadece..
Ben 14 yil once asik oldugum adami tekrar bulmustum..o da bosanmisti, ben de..dunyanin obur ucunda yasadigi icin telefon, skype seklinde konustuk hep ve sonucta 2012 yilinin basinda evlenerek onun yanina gittim. Coook mutlu 18 ay gecirdik birlikte. Daha sonra ben ailemi, ikizimi cok ozledigim icin gelmek istedim. Ama evrak islerinden dolayi donmem cok zor olabilirdi, goze aldik. O arada tup bebek yapariz dedik, o gelip gidecekti hatta isleri kisin hic yogun olmadigindan gelip 2-3 ay kalacakti ve boylece o surec gecicekti. Amaaaa hicbirsey planladigimiz gibi olmadi. Ben oraya gitmeden once bana maddi sikintilari oldugunu acik acik soylememisti ama donem donem sikinti cektik, bunlar normal. Neyse, tup beek yapamadik. Isleri duzelmedi. Burada acmasi gereken bir dava vardi, acamadi. Gelicekti, gelemedi. Oraya tekrar gitmem icin yapilmasi gereken evraklar vardi, yani vergilerini yaptirmasi gerekiyordu, bir turlu yaptiramadi. Sonuc olarak ben nerdeyse 6 aydir Turkiye deyim ve su anda henuz basvuru dahi yapabilmis degiliz ki surec 1 yila yakin suruyor..
Bu sikintilardan dolayi biz cok kavga etmeye basladik..ben belirsizlikten nefret ettigim icin ve sinirlendigimde gozum dondugu icin bayagi tartismalar yasadik..ama oyle cok seviyesizce saygisizca degil..2 yil oldu, bu problemlerin hicbiri cozulmedi..cozulmeyi birakin, cozulmesi icin adim bile atilmadi..baslangic bile yapilmadi..Ben de artik cildirma noktasinda oldugum icin, cenemi fazla tutamadim..Son durumsa ben artik 2 gun iyiysem 3 gun soyleniyorum ve beyefendi kaldiramiyor..gunlerdir telefonlarimi bile acmiyor. Dun aksam gel skype yapalim dedi, isi cikti gelemedi. 9 saat fark var, ben yatiyorum o kalkiyor.Gorusebilecegimiz saatler de sikintili. Ben bir cok kavgamizda bosanma sozunu dile getirdigim icin benden uzaklasmis, bana guvenmiyormus, deli gibi calisiyormus bu kadar oluyormus..ya ben burdayim ve calismiyorum, bana son 2 aydir para bile gondermiyor ki gonderdigi zamanlarda gonderdigi de cok az bir meblagdi..yani ben anlamiyorum ki ne oluyor..mesaj atiyorum boyle olmaz, bitireceksen adam gibi konus oyle bitir boyle olmaz diye ama ne telefonlarimi aciyor, ne de cevap veriyor. Cok uzgunum, benim ikinci evliligim bu cunku. Ve beni o kadar cok seven adam nereye gitti. Anlam veremiyorum..Bittiginin farkindayim ama bu sekilde bitmesini hazmedemiyorum..biz yan yanayken bir kez bile kavga etmedik halbuki..ama demek ki bu kadar basitmis..ne yapacagimi sasirdim..Ben de aramayayim, mesaj atmayayim, o arayinca acmayayim diyorum ama yapamiyorum!kendimi engelleyemiyorum!
Ayrı olmak çok zor sevdiğinden.. Birbirinizden ayrı olduğunuz gözlerinizin içine bakarak konuşamadıpınız için işler bu denli sarpa sarmış.. Eğer maddi yönden sıkıntısı varsa eşinizin gerçekten anlayış göstermelisiniz.. Çok ta üstüne gitmeyin derim ben.. Erkekler böyleler bir konu hakkında üstüne gittikçe kaçtıkta kaçıyorlar.. E biz kadınlara da oldu mu olmalı hemen bir iş..öle askıda kalmamalı olup bitmeli:) kimyamız çok farklı onlarla.. Biraz sakin olmaya çalışın.. Inşallah bir an önce kavuşursunuz ..
Dun aksam da aynisi oldu..uyanma saati geldi, beklemeye basladim konusucaz demisti cunku..aramadi,aramadi..ben arayinca da acmadi..ben de yine sinirlenip mesajlarla diyecegimi dedim..boyle bir sorumsuzluga hakki yok ki..5 gundur 1 kez konustuk,onda da bagirip cagirip kapattik..cok uzgunum..mesajlardan birinde eski esimle bile karsilastirdim..cok kotu..
Acaba cok mu ustune dusuyorsunuz?
Surekli hadi hadi hadi, yapsana, ugrassana etsene diye... Ustune telefonda kavgalar filan derken adami bayagi hirpalamissiniz. Onun da huzuru kacmis, sogumus, artik konusmak bile istemiyor anladigim kadariyla.
Yurtdisina geri gidemediginize gore yasal yollarla gitmediniz. O evraklar, evlilik yoluyla yurtdisina gitmeler cok uzun zaman alabiliyor. Oyle hadi deyince olmuyor yani. Bosuna karsi tarafin basini yemeyin. Bu islere hic baslamadiysa ofkenizi anlayabilirim, ama oldugundan daha cabuk bitirsin diye baski yapiyorsaniz haksizsiniz.
Oncelikle sakin olun, karsi tarafi biraz rahat birakin. Sular durulunca sakince yaklasip cozmeye calisin. Boyle ofke ofkeyi dogurmus, sonunda adam telefonlara cikmayacak duruma gelmis yani. Biraz huzur verin karsi tarafa. Bitirmis midir, ne yapiyordur belli degil, ama biraz aramayin, sormayin, kendiliginden doner yakinda herhalde.
Sıkıntınızı anlıyorum ama bu kadarı da normal değil adamı da bıktırmışsınız gibi geldi bana. Uzun süredir ayrısınız, çaba gösterilmiyor, tükenmişlik görüyorum ve de sürekli konuşan bir kadın üstüne üstlük eski kocanızla kıyaslamak gibi bir hataya da düşmüşsünüz ki sanmıyorum bir erkek kolay kolay bunu hazmetsin... dilinizin ayarı yok sanırım.
tekrar turist olarak gidemezmisiniz. bir görmüş olursunuz.
2 sene çok fazla çünkü.
Merhaba , yazdıklarınızdan cok sıkılmıs dolmus oldgunuz asıkar bıraz zamana bıraksanız bazı seylerı sızde bır ıs bulup hayatınıza bır sure esınızın uzerıne daha fazla gıtmeden devam etsenız belkı duzelır hersey ustelık ıkıncı evlılık dıye lutfen kendınızı uzmeyın olmayınca olmuyor hayat bu hersey gelebılır ınsanların basına
tesekkurler yorumunuz icin, ben de oyle yapmayi planliyorum zaten..hem kendi isimi buyutup, hem de baska bir isegirip hayatimi kuracagim..ama iste o zaman da, tekrar kanada'ya donmek gibi bir sey yapmam..cunku belirsizlik beni asiri yoruyor ve cok cok ama cok kirginim..ben herseyi birakip onun icin dunyanin obur ucuna gittim, karsiligi bu sekilde bitirmek olmamaliydi..icimde dinmeyen bir ofke var, bu sekilde davrandigi icin inanilmaz ofkeliyim ama ben de arayip sormuyorum artik..zamaninda 2 cocugunu birakip gitmis bir adam, beni mi birakmayacak..ama tek sorun bitirme sekli..bu kadar saygisizliga gerek yoktu..hicbirsey demeden, konusmadan kacarak bitirmek? Iste bu gercekten yakismadi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?