Yakismadi...

BellaGasca

Guru
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2010
469
80
323
İstanbul
Kizlar,

Uzun zamandir yazmiyorum takip ediyorum sadece..

Ben 14 yil once asik oldugum adami tekrar bulmustum..o da bosanmisti, ben de..dunyanin obur ucunda yasadigi icin telefon, skype seklinde konustuk hep ve sonucta 2012 yilinin basinda evlenerek onun yanina gittim. Coook mutlu 18 ay gecirdik birlikte. Daha sonra ben ailemi, ikizimi cok ozledigim icin gelmek istedim. Ama evrak islerinden dolayi donmem cok zor olabilirdi, goze aldik. O arada tup bebek yapariz dedik, o gelip gidecekti hatta isleri kisin hic yogun olmadigindan gelip 2-3 ay kalacakti ve boylece o surec gecicekti. Amaaaa hicbirsey planladigimiz gibi olmadi. Ben oraya gitmeden once bana maddi sikintilari oldugunu acik acik soylememisti ama donem donem sikinti cektik, bunlar normal. Neyse, tup beek yapamadik. Isleri duzelmedi. Burada acmasi gereken bir dava vardi, acamadi. Gelicekti, gelemedi. Oraya tekrar gitmem icin yapilmasi gereken evraklar vardi, yani vergilerini yaptirmasi gerekiyordu, bir turlu yaptiramadi. Sonuc olarak ben nerdeyse 5 aydir Turkiye deyim ve su anda henuz basvuru dahi yapabilmis degiliz ki surec 1 yila yakin suruyor..

Bu sikintilardan dolayi biz cok kavga etmeye basladik..ben belirsizlikten nefret ettigim icin ve sinirlendigimde gozum dondugu icin bayagi tartismalar yasadik..ama oyle cok seviyesizce saygisizca degil..2 yil oldu beraberligimiz toplamda ve bu problemlerin hicbiri cozulmedi..cozulmeyi birakin, cozulmesi icin adim bile atilmadi..baslangic bile yapilmadi..Ben de artik cildirma noktasinda oldugum icin, cenemi fazla tutamadim..Son durumsa ben artik 2 gun iyiysem 3 gun soyleniyorum ve beyefendi kaldiramiyor..gunlerdir telefonlarimi bile acmiyor. Dun aksam gel skype yapalim dedi, isi cikti gelemedi. 9 saat fark var, ben yatiyorum o kalkiyor.Gorusebilecegimiz saatler de sikintili. Ben bir cok kavgamizda bosanma sozunu dile getirdigim icin benden uzaklasmis, bana guvenmiyormus, deli gibi calisiyormus bu kadar oluyormus..ya ben burdayim ve calismiyorum, bana son 2 aydir para bile gondermiyor ki gonderdigi zamanlarda gonderdigi de cok az bir meblagdi..yani ben anlamiyorum ki ne oluyor..mesaj atiyorum boyle olmaz, bitireceksen adam gibi konus oyle bitir boyle olmaz diye ama ne telefonlarimi aciyor, ne de cevap veriyor. Cok uzgunum, benim ikinci evliligim bu cunku. Ve beni o kadar cok seven adam nereye gitti. Anlam veremiyorum..Bittiginin farkindayim ama bu sekilde bitmesini hazmedemiyorum..biz yan yanayken bir kez bile kavga etmedik halbuki..ama demek ki bu kadar basitmis..ne yapacagimi sasirdim..Ben de aramayayim, mesaj atmayayim, o arayinca acmayayim diyorum ama yapamiyorum!kendimi engelleyemiyorum!

Son düzenleme:

Ayrı olmak çok zor sevdiğinden.. Birbirinizden ayrı olduğunuz gözlerinizin içine bakarak konuşamadıpınız için işler bu denli sarpa sarmış.. Eğer maddi yönden sıkıntısı varsa eşinizin gerçekten anlayış göstermelisiniz.. Çok ta üstüne gitmeyin derim ben.. Erkekler böyleler bir konu hakkında üstüne gittikçe kaçtıkta kaçıyorlar.. E biz kadınlara da oldu mu olmalı hemen bir iş..öle askıda kalmamalı olup bitmeli:) kimyamız çok farklı onlarla.. Biraz sakin olmaya çalışın.. Inşallah bir an önce kavuşursunuz ..

Tesekkurler..mesafe zorluyor elbette ama o kadar yiprandim ki artik..kavga etmekten, derdimi anlatamamaktan biktim..o da cildirdi en sonunda, bagirdi cagirdi kapatti 2 gun once, bir daha da konusmadik..cevap da vermiyor..seni istemiyorum bu sartlarda, neden acayim ki telefonunu sensiz daha rahatim dedi bana..o kactikca isler daha cok sarpa sariyor ama iste anlatamiyorum. Bu sekilde bitirilmez ki bir evlilik..gitsem gidemem, arasam acmaz..demek ki yeterince sevmiyormusuz ki bu kadar cabuk tukendik. Maddi sikintisi oluyor donem donem, ama aslinda kazandigi meblaglar cok iyi, o yuzden anlamiyorum neden herseye yetiyor bu para da cozulmesi gerekn problemlere gelince yok..istemiyor, bahanesi de bu..

Zaten bahanesi hep ayni..ilgilenmiyorsun eskisi gibi diyorum "cok calisiyorum", aramiyorsun eskisi gibi diyorum"cok calisiyorum" , hicbir sorun cozulmuyor..ben burda kalicam herhalde, hayatimi ona gore kurayim diyorum " cok calisiyorum, bu kadar yapabiliyorum" diyor. Cok yoruldum artik. Benimse dusundugum tek sey, geri gitmemi istemiyor. Telefonumu bile acmayan adam neden ugrassin ki zaten evraklari yapmak icin..bitti gitti iste bu da..

Dun aksam da aynisi oldu..uyanma saati geldi, beklemeye basladim konusucaz demisti cunku..aramadi,aramadi..ben arayinca da acmadi..ben de yine sinirlenip mesajlarla diyecegimi dedim..boyle bir sorumsuzluga hakki yok ki..5 gundur 1 kez konustuk,onda da bagirip cagirip kapattik..cok uzgunum..mesajlardan birinde eski esimle bile karsilastirdim..cok kotu..

Sadece ben yaziyorum konuma ama olsun..dun annesiyle konustum, esim cok hastaymis, konusamamis bile..ustelik devlet banka hesabina el koymus vergilerini yapmadigi icin..simdi is de yapamayacak..dun aradim, ac cok merak ediyorum dedim, acmadi.sms yazdim uzulme birliktr cozucez herseyi dedim, yazmadi..aramadi..mail yazdim, senden vazgecmem dedim, mail sifresi var bende girdim baktim, okumamis.. Telefonuna gelir mailleri ve hep anonda bakar..bisey mi oldu, Allah korusun dustu mu, oldu mu, bilmiyorum ve bilmemin yolu yok.. Nasil bitirir insan bir evliligi konusmadan? Nerdeyse 10 gun oluyor hic konusmadik..ne kadar basitmis

Bence siz once sakinlesin.. Kafanizi toplayin yürüyüş ler yapin once sakin olun. Mesaj vs yazmayin.. Ne olursa olsun esiniz aramali cevap vermeli ama belki siz onu kirdiniz.. Erkekler kirilinca cevap yazmiyorlar bilirim de esiniz yani sizi merak etmiyor mu on gundur anlamadim.Baska buri okabilir mi hayatinda aklima bir de bu geldi

Bir sure ayrı kalmak helede evliyken bence bu durumu bu şartlarda değerlendirmeyin boşuna kötu söz söyleyip karşılığını işitmeyin..sinirle hareket ediyorsunuz karsı tarafta ben çalışıyorum ugrasıyorum onun yaptığına bak diye duşunuyor olabilir..biraz anlık duygularınzla hareket etmeyi bir kenara bırakın uzaklık sizi uzaklaştıran yoksa biraraya gelseniz eminim bi sure sonra eskisi gibi olacak biraraya gelmek için elinizden geleni yapın ve karşı karşıya geldiğinizde yuzyuze bakacak yuzunuz olması için saygıyı elden bırakmamaya gayret edin..nacizane tavsiyelerim ama bunlar eğer başka birini bulmadıysa gecerli..

Acaba cok mu ustune dusuyorsunuz?
Surekli hadi hadi hadi, yapsana, ugrassana etsene diye... Ustune telefonda kavgalar filan derken adami bayagi hirpalamissiniz. Onun da huzuru kacmis, sogumus, artik konusmak bile istemiyor anladigim kadariyla.

Yurtdisina geri gidemediginize gore yasal yollarla gitmediniz. O evraklar, evlilik yoluyla yurtdisina gitmeler cok uzun zaman alabiliyor. Oyle hadi deyince olmuyor yani. Bosuna karsi tarafin basini yemeyin. Bu islere hic baslamadiysa ofkenizi anlayabilirim, ama oldugundan daha cabuk bitirsin diye baski yapiyorsaniz haksizsiniz.

Oncelikle sakin olun, karsi tarafi biraz rahat birakin. Sular durulunca sakince yaklasip cozmeye calisin. Boyle ofke ofkeyi dogurmus, sonunda adam telefonlara cikmayacak duruma gelmis yani. Biraz huzur verin karsi tarafa. Bitirmis midir, ne yapiyordur belli degil, ama biraz aramayin, sormayin, kendiliginden doner yakinda herhalde.

oturumunuzu almadan dönmeniz kötü olmuş, muhtemelen geri gitmeniz çok uzun sürecek.. keşke almadan dönmeseydiniz.. araya mesafe girince uzlaşmak çok zor olur, zaten tam birbirinizi tanıma sürecinde dönüp gelmişsiniz.. ama anlamadığım kimse sizi uyarmadı mı geri dönmenizin uzun zaman alacağı konusunda? çok özel değilse hangi ülke olduğunu öğrenebilir miyiz?

biraz zaman verin eşinize, belli ki o da orada işleri yoluna koymaya çalışıyor, severek evlenmişsiniz ilişkinizi skype üzerinden yıpratmayın..

Sıkıntınızı anlıyorum ama bu kadarı da normal değil adamı da bıktırmışsınız gibi geldi bana. Uzun süredir ayrısınız, çaba gösterilmiyor, tükenmişlik görüyorum ve de sürekli konuşan bir kadın üstüne üstlük eski kocanızla kıyaslamak gibi bir hataya da düşmüşsünüz ki sanmıyorum bir erkek kolay kolay bunu hazmetsin... dilinizin ayarı yok sanırım.

bana biraz karışık geldi tam anlayamadım,
siz 2 senedir Türkiyede eşinizden ayrı bir şekilde yaşıyorsunuz,
o da sizin oraya geri dönmeniz için hiçbir girişimde bulunmadı öyle mi?
ve siz hala evllikten bahsediyorsunuz.
büyük konuşmak gibi olmasın da ben olsam bir şekilde oraya gider( sorun para mı,niye çalışmıyorsunuz?)
o adamın ağzına etmeden de geri dönmezdim,evlilik öyle değil böyle bitirilir diye.
çok pis sinirlendim şu an

Tesekkurler yorumun icin.
Son derece yasal yollarla gittim, turist olarak gittim ver evlendik orda..Ama evlenmemizin uzerinden 1,5 yil gecmis olmasina ragmen hala basvuramadik oturma iznine, benherseyi, tum formlari, saglik raporlarini, herseyi ordayken hazirladim..hatta bazi formlar arada degisti, tekrar tekrar hazirladim..ama onun hazirlamasi gereken evraklar bir turlu hazirlanmadi..dolayisiyla geri donmek zorundaydim..yani birkac ay erken dondum ama zaten vizem bitince donecektim..

Arkadaslar,
Ben 4-5 aydir Istanbuldayim, ondan once 2 yila yakin Kanada'da esimin yanindaydim..tursit vizesiyle gittim ve uzata uzata o kadar kaldim..benim donmemi istemedi, geri gelmen zor olur dedi ama o da ikna oldu sonunda cunku orda asiri sIkildim ve tup bebek yapmamiz gerekiyordu, hem tup bebek yapariz dedik, benimle birlikte geldi Istanbul'a, spermlerini dondurduk ama br turlu baslamak kismet olmadi..

O arada kisin yanima gelip birkac ay kalacagini soyledi, gelemedi..isleri yogun olmuyor kisin ama bu kis nedense yogunlasti ve gelemedi.Benim oraya gitmem icin yapmamiz gereken basvuruyu 1,5 yildir apamadik, cunku bu kadar zamandir vergilerini yaptirmayi beceremedi..muhasebeci nedense gicik oldu esime, ne telefonlarina cevap verdi, ne maillerine..isini de yapmadi..en son esim 2 hafta once polisle gitti kadinin kapisinia, olay cozulmek uzere su an..ama bunu daha once yapamaz miydi? Ayrica Turkiye'ye gelip baslatmasi gereken bir dava var, ama onu da bir turlu yapamadi..ben de verilen sozlerin hicbiri tutulmayinca sinirleniyorum..ona iyi davranirsam iyi, bu konulari acip kimzaya basladigimda, o ne olacak bu ne olacak dedigimde hemen ortadan kayboluyor. Ben bitirmesin demiyorum, evet sinirlendigimde dilimin ayari yok..ama ben biraz sinirliyken benimle konusacak olsa gececek olan sinirim, aradigimda acmamasiyla tavan yapiyor ve basliyorum mesajlar gondermeye..Onu da anliyorum, kiziyor, soguyor ama hersey yine ayni..hicbirsey cozulmuyor, cozulmesi icin adim bile atilmiyor..beni istemeyebilir, anlarim. Benim anlamadigim bir evliligin bu sekilde nasil bitirilebilecegi..insan bir arar, konusur ve oyle bitirir. Bana gore boyle kacmak cok yanlis. Adam maillerimi acmamis bile. Sadece benim maillerimi okumuyor ki konulari "canim" yani kotu bisey yazmadigim belli..bu kadar nefret etmis..olabilir ama insan gibi konusmaliydi.

Calisma konusuna gelince, elbette maddi sorunlari var esimin ve ben destek olmaya calisiyorum..ben kendi isimi yapiyorum..yani cok kazanmiyorum su anda ama kendi parami cikariyorum, ki bana geldigimden beri 2-3 kez para gondermistir, her gondericem dediginde de istemiyorum kendi islerini hallet benim param var demisimdir..ben burdan calisip Kanadaya nasil para yetistireyim bana soyler misiniz? Dolarin yuksekligi ortada..ben baska bir ise girmeye de hazirim, benim icin problem yok.bunu ona da soyledim, ama dur bekle tup bebekti oydu buydu derken gecti zaman..artik bebek dusunmuyorum zaten, ben onun icin herseyden vazgecebiliyorum, herseyi hazmediyorum ama o benim iki lafimi hazmedemiyor ben ona bozuluyorum..ustelik de bitirme sekline inanamiyorum! Keske turist vizesi alip gidebilsem de konussam..ama bana telefon acacak kadar bile deger vermeyen biri icin neden gideyim dunyanin obur ucuna?? zaten turist vizesi de alamiyorum artik, orda evli oldugum icin..yani alabilirm de ama cok cok zor..ne yapacagimi bilmiyorum..hayatimi burda, o yokmus gibi kurucam insallah..benim stresim hep oydu, ben her sene baska bir ulkede hayat kuramam ki..

Maalesef o derece kizginim ki artik, butun ayarlarim bozuldu..hep verilen ama tutulmayan sozler..Sadece konusup hicbir aksiyon yapilmamasi..ve benim hayatimdaki bir cok seyin sadece konusan ama hicbirsey gerceklestiremeyen bir adama bagli olmasi ( bircok sey derken, geri donmem, bebek gibi konular). Ben O'na birseyleri degistirmesi icin 26 ay verdim, ama baslangic dahi yapamadi..cunku oncelikleri baskaydi..cok cok iyi para kazandigi donemler de oldu..ama yine de olmadi ( sorunlar tam olarak maddi olmasa da maddiyat olmadan cozulemeyecek seyler).

Kizdigimda da "deli gibi calisiyorum, uyumadan calisiyorum, yemek yemeden calisiyorum, olmuyor ne yapayim..neden anlamiyorsun, neden destek olmuyorsun, ben sana hep ayni matematigi bin kere anlatacak miyim" diger yandan baska bir gun " isler cok iyi gidiyor, bu ay X abi'ye 10.000usd borc kapattim" v.s. Ayrica en son konusmamizda O'nun bana ettigi laflar da cok kolay kaldirilacak laflar degildi..

tekrar turist olarak gidemezmisiniz. bir görmüş olursunuz.
2 sene çok fazla çünkü.

Turist olarak gitmek icin basvurabilirim ancak cok zor, cunku orda evliyim ve geri donecegime inanip o vizeyi vermeleri cok zor..Ayrica telefonumu bile acmayan, bu sekilde bitirmeye layik goren biri icin gitmeme gerek yok..

Ben 4-5 aydir Istanbul'dayim, onu en son 5 ay once gordum. 2 yil olmadi daha:) sanirim yanlis bir cumle kurmusum anlatirken, herkes bu sekilde anlamis..

Merhaba , yazdıklarınızdan cok sıkılmıs dolmus oldgunuz asıkar bıraz zamana bıraksanız bazı seylerı sızde bır ıs bulup hayatınıza bır sure esınızın uzerıne daha fazla gıtmeden devam etsenız belkı duzelır hersey ustelık ıkıncı evlılık dıye lutfen kendınızı uzmeyın olmayınca olmuyor hayat bu hersey gelebılır ınsanların basına

Tesekkurler yorumunuz icin, ben de oyle yapmayi planliyorum zaten..hem kendi isimi buyutup, hem de baska bir isegirip hayatimi kuracagim..Ama iste o zaman da, tekrar Kanada'ya donmek gibi bir sey yapmam..Cunku belirsizlik beni asiri yoruyor ve cok cok ama cok kirginim..ben herseyi birakip onun icin dunyanin obur ucuna gittim, karsiligi bu sekilde bitirmek olmamaliydi..icimde dinmeyen bir ofke var, bu sekilde davrandigi icin inanilmaz ofkeliyim ama ben de arayip sormuyorum artik..zamaninda 2 cocugunu birakip gitmis bir adam, beni mi birakmayacak..ama tek sorun bitirme sekli..bu kadar saygisizliga gerek yoktu..hicbirsey demeden, konusmadan kacarak bitirmek? iste bu gercekten yakismadi..

o kadar ıyı anlıyorum kı ama ıste hayat bu basımıza hersey gelıyor hersey haketsekte haketmesekte , ama her kosulda dık durmak zorundayız anca bu sekılde sorunların ustesınden gelırız degılmı
ılk evlılıgnzden ndn ayrılmıstnz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…