Yakit meselesi

Lazolinda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2018
142
65
98
Rize
Gubaydin bayanlar. Erkek arkadasinla bircok sikinti atlattiktan so ra nihayet kavusucaz artik. Yalniz biz evlenirken 2 ailedende tek bir cop almayacagiz. Hele erkek arkadaşımın ailesi bir toplu igne bile vermez. Kucuk bi ilçede yaşıyoruz. Normalde ogretmenim ama henux atanamadim. Su an asgari ucretli bi iste calisiyorum. Erkek arkadasimda calisiyor. Dolar uzerinden is yaptığı icin isler biraz kotu. Biz simdi bi ev tuttuk. Kirasi 620. Ancak bize daga dusuk dedikleri yakiy miktarı 4.000 i buluyor. Yeni ev kuracagimiz icim zaten ödememiz cok.
Simdi size sorum su acaba biz komur yakmak istemiyoruz diye yoneticiyle konuşsak ne bilim petekleri cozseler olmazmi. Suan butcemiz buna yeterli degil. Bu evi bile zor bulmustuk

620 tl kira gayet iyi..
4bin civarı yakıt mı tutuyor?
kömür kazanı ile bina ısıtılıyor ise gayet güzel.
kömürün tonu geçen yıl bin küsürdü tutuşturmak için odunu temizligi derken çokda ucuza gelmez size.
petekleri sökmeyi kabul etmezler
merkezi sistemde evlerin ısısı tüm daireyi etkiler yani siz yakmayınca üst dairede ısı kaybı olur.
en dogrusu başka bir yer bakmanız

Ilk kirayi vermistik hatta adam kontrat bile yapmıştı. Simdi bize kira parasini geri vereckmi.peki

Biz geçen sene 2,5 ton kömüre yanılmıyorsam 1.650 tl verdik...

Herkes 2,5 tondan aldı...4daire var...
Iptal edilemez...
Birinin yanmaması gibi şans yok...

Bu sene fiyatlar uçmuş olabilir
Malum dolar

O nasıl bir yakıt ücreti ya. İstanbul gibi yerde 5 ay doğalgaz yakıyorsun. Her ay 400 gelse ki az yakarsan 400 bile gelmez. 5 ayda 2000 tl yakıt giderin olur. O neymiş öyle

4000 mi? Neden o kadar yüksek?
Dolar uzerindn oldugu icin. Dolar arttıkça bu fiyat dahada artacaktir. Bide biz calisacagkmiz icin sabah cikip aksam gelcez yani isinmaya en fazla bir kac saat ayircaz. Gun boyu evde olsam bu kadar sikinti etmezdim ama bir her aksam bir kac saat icin bu kadar parayo nasil verelim

O nasıl bir yakıt ücreti ya. İstanbul gibi yerde 5 ay doğalgaz yakıyorsun. Her ay 400 gelse ki az yakarsan 400 bile gelmez. 5 ayda 2000 tl yakıt giderin olur. O neymiş öyle
Yani bence de. Ankara'da da öyle.3000 i mumkun degil bulmaz yakıt.

Kömür neden dolar üzerinden ödeniyor ya? İlk defa duydum böyle bir şey. Bir kazıklanma durumu söz konusu sanki. Yerinizde olsam ilk kirayı gözden çıkarır, başka ev bakarım. 4000 lira vermekten iyidir.

Bence 4000 işinden emin olun. Belki de biri öylesine söyledi.
Burda kömürler dolar uzerineen odeniyor. Hatta bazi apartmanlarda aidatlar bile dolar uzerinden. Apartman yonetimi kagidi asmisti kimseden duymadik direk gorsuk yani karar oyle alinmis. Gecen senese dolar uzerinden alinmis ama dolar bunkadar yulsek olmadigi icin 1. 800 civari odenmis. Dolar yukseldigo icin fiyatda artiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…