- 22 Temmuz 2019
- 11.511
- 51.855
- 598
Cok güzel ozetlemissinizNe güzel söylemiş babanız. Bazıları burda okuyorum da yok her şeyi erkek ailesi yapıyormuş, kızın ailesi anca istermiş bide beğenmezlermiş. Erkek ailesi ev alırmış mobilya alırmış kızın aileside sadece tabak çanak alırmış yinede yaranamazlarmış. Yemişim evlerinide taktığı takılarıda sanki gelini düşünüyorlar da yapıyorlar. Taktıklarıda onların, evleride onların valla. İstemeye gelince takıları bir güzel istiyorlar geri. Boş işler ya. Şimdi bu konuda da geline yapılan bir ev var :)) Kimse bir şey yapmak zorunda değil yapmasın da zaten ama bari gelinimize ev yapıyoruz denmesine şimdi onlarda haklı düşündüğümde.. oğlum dizimin dibinde olsun, gelin bana hizmet etsin, istediğim an müdahale edebileyim, hep birlikte olalım, her şey bizim kurallarımıza göre olsun diyecek halleri yok
Çok doğru hatta konu sahibine olay yerinden bilmiyorum yemek yapmak için kıyma çıkardım kaynanam aradı eşime ufak torununa vermiş çağır oğlum dayıyı yemeğe gelsin diyor. Eşimde geliriz dedi kardeşi falanda gelicek. 1 hafta oldu diye sorun çıkarmadım ama yapıcam yemeğimi yarın yicez dedim. Böyle ufak ufak bunalıyor insan aynı apartmanda uzakta değilsin gelemem diye bahanede olmuyor kim gelse görüyorsun inmeni bekliyorlar. Bende bekarken toz pembe görürdüm anneme kızardım o kadar pişmanım ki.Simdiden kayinaileye empati kurayim, nisanlimla aram bozulmasin diye düşünerek annenizi ötelemeyin derim.
Elbette iletisimde karsilikli iyi niyet ve anlayış önemli ama kayinvalide sormus anne cevaplamış burada abes bir durum görmedim. Neden annenize kizdiniz ki?
Anneniz kayinvalide sormadan "biz şunu şunu isteriz " dese ve durumunuz ne kadarsa demese tamam ama o da zaten illa yapmak zorundasiniz dememiş.
Aile apartmani daha cok uzerinde durulmasi gereken bir mevzu bence. Sizi çok hevesli gördüm kayınaile ile ayni apartmanda oturacagiz diye. Tabii ki sizin tercihiniz ama ileride sınır problemleri yaşanır önce buna kafa yorun bence. Annenize de kizmayin.
Korkmalısın.
Tabi tamam arkanda olacağım der. Sen o apartmana gel ailecek senin psikolojine edeceğiz diyeceğini mi sandınız.kim yiyeceği haltları önceden söyler Allah aşkına. Nişanlınız akıllı biri olsaydı öncesinde sizi o eve sokmak yerine göbek bağını kesip başka yerde ev tutardı. Ayrıca bu forumda çalıştığı halde kv ile altli üstlü oturup kafayı yiyenler de çok. Çalışmak çözüm değil. Bu seferde ay sen çalışıyorsun diye yemekleri bizde ye deyip tek izin gününüzde de bize gel diyecekler. Aman neyse siz zaten evlenirsiniz, çok şükğr öyle bir hayata düşmediğimiz için sorun yokİnanın bunlari cok konuştum. Sıkıntı olmayacak diyor nisanlim oyle insanlar gibi de durmuyorlar ama içine girmeden bilinmez. Insallah kotu seyler yasamam
O insanları zor duruma sokmadiginizdan değil kayinailenizin insan olmasından kaynaklanıyor :)) Altınla tabii ki kıymet ölçülmez ben evlenirkende birşey istememiştim hatta evdeki çoğu eşya eşimin eski eşyaları idi, dört bilezik takıldı ailemin taktıklarindan hariç onu da eşim taktı sonra borcunu ödedik ama kimse ay Allah razı olsun bizi zora sokmadı alçakgönüllü davrandı demedi yani :) Ev aldırıp üstüne şartla altın taktiranlar mobilyasina kadar eş ailesine aldiranlar cok daha değer görüyor nedense deveye diken hesabı :)
Annenizle siz konuşmayın madem konu anneler arasinda geçmiş simdi neden sizi muhatap aliyorlar?Galiba en iyisi annemle konusmak. Peki bunu simdi mi konuşmalıyım biraz zaman mi geçmeli?
O insanları zor duruma sokmadiginizdan değil kayinailenizin insan olmasından kaynaklanıyor :)) Altınla tabii ki kıymet ölçülmez ben evlenirkende birşey istememiştim hatta evdeki çoğu eşya eşimin eski eşyaları idi, dört bilezik takıldı ailemin taktıklarindan hariç onu da eşim taktı sonra borcunu ödedik ama kimse ay Allah razı olsun bizi zora sokmadı alçakgönüllü davrandı demedi yani :) Ev aldırıp üstüne şartla altın taktiranlar mobilyasina kadar eş ailesine aldiranlar cok daha değer görüyor nedense deveye diken hesabı :)
Ben bekarim 35 yasina gireceğim 8 senedir yalniz yasiyorum. Aile apartmaninda kiraci olarak oturdum ve evi de ailem buldu ben istememiştim ama ilk atandigimda ailemi kirmak istemedim, ev yeni ve guzeldi icini de ailem ozenerek döşediler hatta ben spottan alalim dedikce sifir aldilar herseyi. Ama ben o toy halimle bile hislerimde yanilmamisim, kaynana gibi basimdaydi kadin, hic arkadas cagiramadim. Sucu gelse yukari erkek cikti diyerek kendi kapisini açıp bakardi, telefonla konussam sesin cok geliyor diye sikayete kapıma gelirdi ki simdiki evimde de ayniyim alt komsum yaşıyor musun hic sesin cikmiyor der (burada da yalitim sıfır üstelik). Yani evlenmeden o pismanligi yasadigim için kkda heveslileri gorunce şaşıyorum. Ben ev ararken ev sahibim ayni semtte bile olsun istemem (mumkunse sehir disinda olsun). Ben ev sahibime cok demişimdir "evimin ici beni ilgilendirir karisamazsiniz" diye ama bunu ailesine diyecek bir erkek var midir dersek cevap cok olumlu olmayacaktır.Çok doğru hatta konu sahibine olay yerinden bilmiyorum yemek yapmak için kıyma çıkardım kaynanam aradı eşime ufak torununa vermiş çağır oğlum dayıyı yemeğe gelsin diyor. Eşimde geliriz dedi kardeşi falanda gelicek. 1 hafta oldu diye sorun çıkarmadım ama yapıcam yemeğimi yarın yicez dedim. Böyle ufak ufak bunalıyor insan aynı apartmanda uzakta değilsin gelemem diye bahanede olmuyor kim gelse görüyorsun inmeni bekliyorlar. Bende bekarken toz pembe görürdüm anneme kızardım o kadar pişmanım ki.
Atanmak derken? Yaşlarınız kaç kiYorumlarin çogu aile apartmaninda oturmanın berbatligi üzerine olmuş. Şu an bundan bir dönüş yok. Bakarsanız benim kafa yapıma asla uyan bir şey degil zaten. Ama kira ve diğer borclar içinde cok yorulacaktik. Ben sınırlarımı çiziyorum, nisanlima da söylüyorum ki olmadığı takdirde durmayacağımı da belirttim. Dogrusu annem bu konuda kiraya cikmak yerine aile apartmanini mantıklı buldu. O insanlardan sana zarar gelmez, herkes kendi halinde dedi. Annem beni daha çok ikna etti desem yeri.
Yani zaten bu konuda çok olumsuz dusuncelerdeydim. Hep mi kötüdür bu aile apartmanı hic mi iyi değildir illa sonu hüsran mi olacak diye düşünüp kendimi yiyip bitirmek istemiyorum . Nisanlim tepkimi cok net biliyor kimseye saygısızlık etmem ama sinirin asıldığı yerde susmayacağimi da biliyor. O durumlara düşmem insalah. Hafta sonu evde durmuyorlar. Bizim izin günümüzde de onlar zaten calisiyor. Onlara bağımlı bir hayat elbette yasamam izin de vermem. Kimse karışmayacak bize bunu göreceksin diyor nisanlim ha aksi olursa da o kapıyı kapatacağım bunu cok acik konuştum. Kısacası su an ev bitti bile, daha nasil döneyim ki kabul etmisim zaten. Insallah atandigimizda da bu sorun kalkacak.
Herkes kv altin pesinde kosacak elinden alacak fln demis, yahu hic mi farkli ornek yok. Benim kvalidem nisanliyken anneme sormus ben karismam siz aranizda halledin ztn sizin hediyenizdir demis kayinvalidem hem nisanda taktiklarini geri almayacagini soylemisti hemde bilezik modellerini degistirelim demisti tabiki kabul etmedim dumduz bilezik ne gerek var dedim ne 1 tane altinima dokundular ne dugunde altin diye huzursuz ettiler 1 tane canta almislardi ona doldurduk balayi donusu geri aldik 6ay sonra bile bu size geldi diye elime ceyrek verdi illa kotu olacak diye kanun mu var yahu belki kibar biridir.
Yorumlarin çogu aile apartmaninda oturmanın berbatligi üzerine olmuş. Şu an bundan bir dönüş yok. Bakarsanız benim kafa yapıma asla uyan bir şey degil zaten. Ama kira ve diğer borclar içinde cok yorulacaktik. Ben sınırlarımı çiziyorum, nisanlima da söylüyorum ki olmadığı takdirde durmayacağımı da belirttim. Dogrusu annem bu konuda kiraya cikmak yerine aile apartmanini mantıklı buldu. O insanlardan sana zarar gelmez, herkes kendi halinde dedi. Annem beni daha çok ikna etti desem yeri.
Yani zaten bu konuda çok olumsuz dusuncelerdeydim. Hep mi kötüdür bu aile apartmanı hic mi iyi değildir illa sonu hüsran mi olacak diye düşünüp kendimi yiyip bitirmek istemiyorum . Nisanlim tepkimi cok net biliyor kimseye saygısızlık etmem ama sinirin asıldığı yerde susmayacağimi da biliyor. O durumlara düşmem insalah. Hafta sonu evde durmuyorlar. Bizim izin günümüzde de onlar zaten calisiyor. Onlara bağımlı bir hayat elbette yasamam izin de vermem. Kimse karışmayacak bize bunu göreceksin diyor nisanlim ha aksi olursa da o kapıyı kapatacağım bunu cok acik konuştum. Kısacası su an ev bitti bile, daha nasil döneyim ki kabul etmisim zaten. Insallah atandigimizda da bu sorun kalkacak.
Dikkatimi çeken şey ikidebir “bundan sonra geri dönüş olmaz” demeniz. Siz hele bir evlenin geri dönüş olmaması ne demek asıl o zaman anlarsınız. Şimdi geri dönüş imkanınızda var her imkanınızda var. Ha bu dediğim yanlış anlaşılmasın tabiki her halükarda durumunuza göre her şeye hakkınız var ama evlenince öyle kolayca rest çekemiyorsunuz sadece. Bakın allah mutlu mesut etsin inşallah sıkıntı yaşamazsınız dileğimiz bu tabi ama inanın burdaki çoğu kadın size bir şeyler diyorsa bir bildiği vardır. Şimdi bizden önceki nesiller bu bir arada yaşama ve iç içe olma konularına farklı bakabiliyor. Çünkü öyle görmüşler bilmişler o zamanlar. Yalnız kendileride çok çekmişler. Yinede olabilir mi olamaz mı arasında kalabiliyor bazıları. Çünkü bu normal karşılanıyordu bir zamanlar...
Canınızı sıkmak istemem ama şimdi sıkılmanız ilerde sıkıntı çekmenizden iyidir. Size ev yapan, çok düşünen kayınvalidenizin tercihi neden ayrı bir ev değil de aile apartmanı ? Sınırımı çizerim demişsiniz. Herkes biliyor aslında sınır çizmeyi de o işler öyle sandığınız gibi basit olmuyor. Zannediyor musunuz ilerde bir olumsuzluk yaşadığınızda ve hayır diyip tavrınızı koyduğunuzda karşınızdakiler kabul edip size saygı duyacak aksine üzerinize daha çok gelecekler. Şimdi arkanızda olan eşiniz yarın bir gün “ama sende ona böyle dedin, sen öyle yapmasaydın olmazdı, aman idare ediver sende” gibi şeylerde diyebilir. Evlilik her zaman dümdüz bir çizgide ilerleyemeyebiliyor. Neyse karar sizin tabi allah mutlu mesut etsin
O kadar haklıısnız ki aile olunca erkeklerde birşey diyemiyor ee gelinler hiç diyemiyor. Aslında tecrübelerimiz bize yol gösteriyor desek yeridir. Tecrübeler de can yakıyor malesef. Kendini bilmez o kadar insan var ki.Ben bekarim 35 yasina gireceğim 8 senedir yalniz yasiyorum. Aile apartmaninda kiraci olarak oturdum ve evi de ailem buldu ben istememiştim ama ilk atandigimda ailemi kirmak istemedim, ev yeni ve guzeldi icini de ailem ozenerek döşediler hatta ben spottan alalim dedikce sifir aldilar herseyi. Ama ben o toy halimle bile hislerimde yanilmamisim, kaynana gibi basimdaydi kadin, hic arkadas cagiramadim. Sucu gelse yukari erkek cikti diyerek kendi kapisini açıp bakardi, telefonla konussam sesin cok geliyor diye sikayete kapıma gelirdi ki simdiki evimde de ayniyim alt komsum yaşıyor musun hic sesin cikmiyor der (burada da yalitim sıfır üstelik). Yani evlenmeden o pismanligi yasadigim için kkda heveslileri gorunce şaşıyorum. Ben ev ararken ev sahibim ayni semtte bile olsun istemem (mumkunse sehir disinda olsun). Ben ev sahibime cok demişimdir "evimin ici beni ilgilendirir karisamazsiniz" diye ama bunu ailesine diyecek bir erkek var midir dersek cevap cok olumlu olmayacaktır.
Nişanlınız siz evde yemek yaparken annesi “oğlum hadi teyzenler geldi gelin” dediğinde yok anne karıcım yemek yapıyor gelemeyiz diyemicek. Size de nolcak hayatım yarın yeriz abartma dicek. Siz sinirden deli olacaksınz. Bakın bu çok basit bi örnek. Benim kaynanamda çalışıyor. Aa bu arada siz izinliyken kaynananız çalışcak ya sizden yemek yapmanız beklenicek. Evde bi yemeğe bile çağırmıyor dicekler. Sizde izin günüm ya misafir mi alıyım diye kurucaksınız kendinizce. İyi yanı var o da şu evde bşşey eksik olunca istersiniz. Bunu zaten komşuylada yaparsınız yani.Yorumlarin çogu aile apartmaninda oturmanın berbatligi üzerine olmuş. Şu an bundan bir dönüş yok. Bakarsanız benim kafa yapıma asla uyan bir şey degil zaten. Ama kira ve diğer borclar içinde cok yorulacaktik. Ben sınırlarımı çiziyorum, nisanlima da söylüyorum ki olmadığı takdirde durmayacağımı da belirttim. Dogrusu annem bu konuda kiraya cikmak yerine aile apartmanini mantıklı buldu. O insanlardan sana zarar gelmez, herkes kendi halinde dedi. Annem beni daha çok ikna etti desem yeri.
Yani zaten bu konuda çok olumsuz dusuncelerdeydim. Hep mi kötüdür bu aile apartmanı hic mi iyi değildir illa sonu hüsran mi olacak diye düşünüp kendimi yiyip bitirmek istemiyorum . Nisanlim tepkimi cok net biliyor kimseye saygısızlık etmem ama sinirin asıldığı yerde susmayacağimi da biliyor. O durumlara düşmem insalah. Hafta sonu evde durmuyorlar. Bizim izin günümüzde de onlar zaten calisiyor. Onlara bağımlı bir hayat elbette yasamam izin de vermem. Kimse karışmayacak bize bunu göreceksin diyor nisanlim ha aksi olursa da o kapıyı kapatacağım bunu cok acik konuştum. Kısacası su an ev bitti bile, daha nasil döneyim ki kabul etmisim zaten. Insallah atandigimizda da bu sorun kalkacak.
Her kelimesine katılıyorum. Öyle kolay olmuyor. Sınır koydukça laf sokmaları kötü davranmaları da artıyor eşle kavga ettikçe size aile düşmanı gibi bakıyorlar.Dikkatimi çeken şey ikidebir “bundan sonra geri dönüş olmaz” demeniz. Siz hele bir evlenin geri dönüş olmaması ne demek asıl o zaman anlarsınız. Şimdi geri dönüş imkanınızda var her imkanınızda var. Ha bu dediğim yanlış anlaşılmasın tabiki her halükarda durumunuza göre her şeye hakkınız var ama evlenince öyle kolayca rest çekemiyorsunuz sadece. Bakın allah mutlu mesut etsin inşallah sıkıntı yaşamazsınız dileğimiz bu tabi ama inanın burdaki çoğu kadın size bir şeyler diyorsa bir bildiği vardır. Şimdi bizden önceki nesiller bu bir arada yaşama ve iç içe olma konularına farklı bakabiliyor. Çünkü öyle görmüşler bilmişler o zamanlar. Yalnız kendileride çok çekmişler. Yinede olabilir mi olamaz mı arasında kalabiliyor bazıları. Çünkü bu normal karşılanıyordu bir zamanlar...
Canınızı sıkmak istemem ama şimdi sıkılmanız ilerde sıkıntı çekmenizden iyidir. Size ev yapan, çok düşünen kayınvalidenizin tercihi neden ayrı bir ev değil de aile apartmanı ? Sınırımı çizerim demişsiniz. Herkes biliyor aslında sınır çizmeyi de o işler öyle sandığınız gibi basit olmuyor. Zannediyor musunuz ilerde bir olumsuzluk yaşadığınızda ve hayır diyip tavrınızı koyduğunuzda karşınızdakiler kabul edip size saygı duyacak aksine üzerinize daha çok gelecekler. Şimdi arkanızda olan eşiniz yarın bir gün “ama sende ona böyle dedin, sen öyle yapmasaydın olmazdı, aman idare ediver sende” gibi şeylerde diyebilir. Evlilik her zaman dümdüz bir çizgide ilerleyemeyebiliyor. Neyse karar sizin tabi allah mutlu mesut etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?