yalnız kayınvalide ve sık giden eş

. Yani gelininiz ilerde annenin bakımına destek olmam derse normal mi karşılayacaksınız... öyle dememiş demeyin, konu başındaki cümleleri öyle değil çünkü. çocuk sahibi olmamak bir tercih olabilir. Baştan doğmayacak bir bebe sözkonusu ve maddi manevi zihinsel fiziksel anlamda çok yorucu ömürlük bir şey. Yaşlı bakmak böyle değil benim gözümde.

Kızı da varken gerçekten bana düser mi ben anlayamıyorum sizi tam ciddi soruyorum elbette farklı fikirlere ihtiyacım var

Kızı da varken gerçekten bana düser mi ben anlayamıyorum sizi tam ciddi soruyorum elbette farklı fikirlere ihtiyacım var
Bana düşer mi derken siz neyi kastediyorsunuz?? Doktora götürmek, ilaçlarını almak, arasıra yemek götürmek, evinde bulaşığını yıkamak çanaşırını asmak, alışverişine banka işlerine destek olmak... kızı ve oğlu yetişemediğinde bunların herhangi birini haftanın iki üç günü yapmaz mısınız... siz bana hiçbir şey düşmesin istiyorsunuz ve sizi savunanların bunu anlamadığını düşünüyorum. Benim ailemin oğlu yok mesela, eşim yardımcı olmayacaksa neden evlendim ki onunla...

Hayır şu noktayı kaçırıyorsunuz
Gelin bunu taaa evlenmeden söylemiş
Ve evet ben buyum, bakmam, buna göre evlen derse ve bu kabul edilip evlilik gerçekleşirse bir anne olarak üzülürüm ama oğlum kabul etmiş evlenmiş. Napabilirim?

Eğer bu evlenmeden önce konuşulmuş olmasaydı, süreç içinde bir anda ortaya çıksaydı o zaman yorumum daha farklı olurdu.

Bir örnek daha verebilirim. Eşlerden biri ben asla çocuk istemiyorum, eğer anne veya baba olmak istiyorsan ona göre evlenmeyelim dese, diğer taraf kabul etse, sonradan ben vazgeçtim ille de çocuk deme hakkı yok bana göre. Bu da aynı kapı. Zaman içinde nasılsa vazgeçiririm, vazgeçmezse her ay bi karımla bi annemle yaşarım diye mi düşündü acaba?

Burada konu sahibi değişmemiş, yalan söylememiş, dürüst olmuş. Evlenmeseydi diğer taraf.

Eşimle aileme yardımcı olsun diye evlenmedim.
Sizde şu noktayı anlamıyorsunuz.
Konu sahibi en başında söylemiş ve kabul görmüş.

Yani eşiniz size en başında ailene bakmam dese kabul edip evlenseniz sonradan kendinizde nasıl söz hakkı görebilirsiniz? Bunu kabul eden sizsiniz.

Bu arada bence de eşler kesinlikle gerektiğinde birbirinin ailesine yardımcı olmalı. Ben konu sahibinin tavrını veya kararını doğru bulmuyorum pek. Ama dediğim gibi dürüst olmuş ve kabul edilmiş.

Burada hata karşı tarafta. Kabul etmeseymiş.

Pembe Unal okey doğru söylüyorsunuz. Ben bu durumda konu sahibine hak vermekten vazgeçiyorum ve adamın ayda bir hafta annesinde kalmasını normal karşılıyorum. Adam hanımın hiçbir şeyle ilgilenmemesini kabul etmiş ama ben de ilgilenmem annemle, kızkardeşim baksın bana ne dememiş. Bunu söylememeye de hakkı vardır herhalde. Eşimle elbette aileme yadımcı olsun diye evlenmedim. Başka şehirdeyiz zaten ama bu aileyle ilgilenmekten öte hayat yolunda destek olmaktır bana göre.

Sizinle anlaşamayacağız :)
O zaman iyi forumlar diliyorum

Ama şu an kavga anneme bakacaksın kavgası değil ki. Kardeşin daha yakınken neden sen annene gidiyorsun kavgası.

Gitsin ne olacak ya anne bu, kayınvalidenizin size bir kötülüğünü göremedim, bence fazla kafaya takıyorsunuz benim annem hasta olsa evli de olsam giderim yani

Sadece atlet cıkarak
Bana göre karısı o ortamdaysa ben ben diye alamayıp al kızım krem bu demeliydi
O kadar çarpıtarak yazmışsınız ki ilk yorumunuzu.
Bir annenin oğlunun omzuna masaj yapmasinda nasıl bir gariplik olabilir?
Çıplak falan değil, atletini çıkarmış sadece.
Evlenince oğluna dokunma hakkı alınmıyor annelerden.

Öncelikle kayınvalidemin camasırını yıkamak asmak ev hizmetini görmek gibi bir zorunlulugum yok. Önceki mesajlarımda da belirttim ''anne sana bir yardımcı tutayım mis gibi yemeğini yapsın camasını yıkasın'' teklifi yaptım. Kabul etmedi.
ben yapmak zorunda değilim. ama insan oldugum icin dinc ve aslında hasta olmayıp nazlı olmasına rağmen ''yardımcıyı tutayım hizmetini görsün mis gibi'' dedim. kabul etmedi.

Ben şu an kendi evimi zor temizliyorum.
Temizlikten de nefret ederim.
Kendi öz anneme bile aynı teklifi yaparım.
Hem bu daha mantıklı değil mi?
Maddi problem yoksa herkes ayda 2 kez yardımcı tutsa cidden ömrümüz uzar
2 evi birden temizlemek neden zorunluluk olsun ki?

Peki ben size bir soru sorayım. Kv allah korusun bir hastalık geçirse, bakıma muhtaç olsa görümcenizle eşiniz dönüşümlü 6 ay 6 ay eve almak istese cevabınız ne olur?

Gerçekten konuyu okurken için şişti. Neden konu sahibini anlamamakta bu kadar ısrarcısınız? Yahu kadın diyor ki, sorumluluk almak istemediği için çocuk istemeyen bir adam varken, neden ben annesinin bakımıyla alakalı sorumluluk alayım ki. Bir sorumluluk almak istesem çocuk yaparım. Kaynanama bakmamak için çocuk yaparım dememiş. Bu kadar basit. Gayet açık cümleler kurmuş, anlaması kolay. İşinize geldiği gibi okumayın. Bana bile daral geldi, konu sahibini düşünemiyorum.

Sizinle anlaşamayacağız :)
O zaman iyi forumlar diliyorum
Sizi de okuduğunu anlama yeteneğinizden dolayı tebrik etmek isterim. Konudaki bulunmaz hint kumaşısınız resmen.

Açık konusayım , istemem.. Evinde yardımcı olsun ama aynı evde olmasın.. Bu benim yapım malesef değiştirmem cok zor olur ev icinde birbirimize batarız.. evimde bile temizlik yapmıyorum arada yardımcı gelip temizliyordu (pandemi öncesi)
Aileye bakacak olsaydım annem yalnız bir kadın evlenmez ben kendi öz yalnız annemle kalır ona bakardım..

İşte düşündüğüm gibiymiş. Siz o kadın hasta olsa iki gün eşiniz yanına alsa onuda istemezsiniz dimi?

Ben çok zorda kalırsanız demek istedim zaten keyfi yere değil.mecburiyet değil zaten yardım olarak düşündüm. Siz bu konuda çok katısınız , devam etmeye gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…