- 31 Ekim 2013
- 5.504
- 10.051
- 498
- Konu Sahibi Zengin Ama Mutlu
-
Demek ki ben farklı düşünüyorum. Çogu kadın sizin gibi yazdı. Ben ailemde görmediğim için garipsiyor olabilirim.Bu baya normal bir şey ama anormal bulmanız biraz garip geldi karısı var diye oğlunun sırtına masaj yapamaz mı? Oğluna masaj yapmak için karın burda dur o yapsın ya da kızım iznin var mı oğluma masaj yapıcam demesi abes olur. Bir anne oğluna masaj yaparken izin alacak değil. Evlenince annelikten afaroz edilmiyor. Gayet çekinmeden yapar. Eşi ben dururken sen kimsin gibi bir algı oluyor.
Bakınız ben başından beri yorumlarınızı okuyorum. Lakin baş yorumlarınızda aslında sık gidip gelmesini de istemiyorsunuz. Yoksa adamın bir hafta annesinde kalması çok abes öyle evlilik olmaz. Eşlerin karşı tarafın ailesine bakma zorunluluğu yok herkes kendi anne babasından sorumlu bunu evlilik öncesi demenizde gayet doğal. Ama siz içten içe kızı daha çok gitsin eşim çok gitmesin istiyorsunuz. Bunu sizede söyledim. Yazım tarzınızdan anlaşılıyor. Birde siz ben gidiyorum sık sık diyorsunuz. Yani bu kadın size pek gelmiyor. Belkide gelmesini istemiyorsunuz. Bu kadın hasta olduğunda oğlu bır kaç günlüğüne eve getirse yazış tarzınıza bakılırsa istemiyorum diyiceksiniz gibi algılıyorum. Acaba eşiniz bu tavırlardan dolayı sizin tavırlarınızdan mı dolayı mecburi gidiyor diyede düşünmüyor değilim. Yani kadın hasta değil diyorsunuz hizmet ediyor diyorsunuz ama bunuda gerçekte bilmiyoruz ya rahatsızlıkları varsa siz bunları bahane olarak ya görüyorsanız sonuçta sizin dedikleriniz kadar biliyoruz. Ama bir hafta kalmasını hala saçma buluyorum bunun yerine evinize yakın yere taşır ya da hastalandığında iki üç gün olur bşr kaç gün olur getirir evinde kafası rahat bir şekilde de ilgilenebilirben yazdıklarımın arkasındayım hanımefendi evlenirken kaynana ile yasamam diye diretmem bunu bastan söylemem normal değil mi?
gelinlerin kaynanaya bakma zorunlulugu mu var?
bakıp konu acana bastan söyleseydin diyorsunuz cogunuz ben bastan söyledim diye lincleniyorum saka mısınız
Ben size eleştiri için yazmadım yanlış anlamayın. Ama bir annenin oğluna masaj yapması sarılıp sevmesi çocuk gibi sevmesi benim için o kadar normal ki aslında normali bu diğer türlü anormal geliyorDemek ki ben farklı düşünüyorum. Çogu kadın sizin gibi yazdı. Ben ailemde görmediğim için garipsiyor olabilirim.
Yetişkin olunca her ne kadar anne oğul nbile olsa mecbur kalmadıkça olmaz diye benim bakış acım.
Belki de ben yanlış değerlendiriyorumdur
Ben size eleştiri için yazmadım yanlış anlamayın. Ama bir annenin oğluna masaj yapması sarılıp sevmesi çocuk gibi sevmesi benim için o kadar normal ki aslında normali bu diğer türlü anormal geliyor
Böyle olduğunuz için de eşiniz sizden uzaklaşmış muhtemelen.Ben en başında böyle dik olmasaydım benden hizmette beklenecekti yemekte temizlikte ben ilk zamanlarda bunun önünü kestim ondan memnun değiller benden. Keyfimden olacağına varsın kötü olayım dedim bu arada benim annemde yalnız babam yok. Annem hiç onun gibi değil gelse bile bir kaç saat oturur gider nadiren
Yaşamak başka bakmak başka. Konu sahibi bakmam yazmış. Eşine de bunu söylemiş açıkça.Dedi ki konu sahibi: İlla birinin sorumluluğunu alacaksam kendi çocuğum olur. Sorumluluk ağır geldiği için çocuk yapmıyorsak, eşimin annesiyle de yaşamak istemem.
Peki sizce bu ne?Benimki oğluna cıplak masaj yapıyordu ben bu ne dedim eşim dedi ki anne oğul arasında olabilir. Benim be kültürüm ne de yetişme tarzında var bu. Benim annem değil de babam bana cıplak halde sırtım masaj yapsa sen kusmaz mıydın dedim. Ne demek istediğimi anlamadı. Ben mi ilginc planım bilmiyorum.
Benim de abilerim var kuzenlerim var hiç boyle Bi anne ogul ilişkisi görmedim. Bir erkeğin sırtına krem sürükecekse eşi cagrılır yani annesi ben ben diye alamaz. Ya da evde Bi çok yer varken ogluna uykusu gelince Kv kendi yatagı gösterilmez (gündüz).
Hayır kayınvalidem in kızları da var onları kremlediğini onlarla sarılıp hemhal oldugunu inanın görmedim ama oğullarına ve özellikle de eşime Bi sacma sapan hallere giriyor. Sen yokken ben vardım gibisinden. Kv ile gelinin kategorisi aynı mı.
Yaşamak başka bakmak başka. Konu sahibi bakmam yazmış. Eşine de bunu söylemiş açıkça.
Ben burada gördüğüm kadarıyla evladına sarılmıcaksın belli hitaplarda bulunamazsın aşkım diyemezsin tek aşkım diyecek olan eşidir. Çok sık gelemez sende gidemezsin. Masaj yapamazsın boynuna sarılıp öpüp koklayamazsın ne öpcen eşek kadar adama artık senin evladın değil evlenince afaroz ediliyorsunOğlum olacak nasipse. İleride boynu veya sırtı tutulsa masaj yapamayacak mıyım? Veya gelinim bunu ayıp/edep dışı bir çerçevede mi değerlendirir? İki taraf da yetişkin diye bize bir şeyler ima eder mi? Derin düşüncelere daldım...
En iyisi oğlanlar evlendikten sonra evlatlıktan reddetmek. Başka türlü gelinler huzur bulmuyor
Evlilik sadece kendi isteklerimiz değil ama. Aynı çatı altında kesinlikle yaşamam diye sınırını çizmiş konu sahibi. Adam da ayda 1 hafta annesinde kalma konusunda sınır çizmiştir belki. Evlilikte kadın kadar erkeğin de istekleri var.Yaşlı bakmam cümlesini eşine veya kv ye söylediğini zannetmiyorum
Zaten o konuda kendini defalarca ifade etmesine rağmen ele koz geçmiş gibi anlamamakta ısrar ediyor bazı üyeler
Dedi ki konu sahibi: İlla birinin sorumluluğunu alacaksam kendi çocuğum olur. Sorumluluk ağır geldiği için çocuk yapmıyorsak, eşimin annesiyle de yaşamak istemem.
En başından da söylemiş. Sİnsi gibi evlendikten sonra istemem dememiş. Karşı tarafa vazgeçme fırsatı sunmuş. Evlenmeden canım kv, biricik kv modunda ikiyüzlü takılmamış.
Bakmamdan kastı ise aynı evde yaşamak. Hastalık durumlarında başka çözümlerde bulunur. Bir hasta bakıcı ile anlaşmak gibi gibi..
Zaten sürekli çaya kahveye giderim,ilgilenirim, kv düşmanı değilim de demiş.
Ama tek bir isteği olmuş. Aynı evde yaşamam. Bu da en doğal hakkı. Ha hayat bu, annesi bir anda yatağa düşse eşi de ben annenle yaşamam deme hakkına sahip.
Bu aynı evde yaşama konusu her evlilik arefesinde konuşulsaydı KK daki konuların yüzde 20si açılmazdı
dedim kabul etmediler.. kızı biz ve kendisi üçümüz birbirimize yakın semtlerdeyiz. evimiz cok kücük oldugu icin biz kendimiz baska bir eve tasınmak istedik. kızının yasadıgı semtte kiralar ucuz kendimiz icin oradan da ev baktık bir ara hatta esime annende bu semtte olsa sana ve kızına yakın olur dedim. kadın kabul etmedi ayyy yok dedi. aynen böyleEvlilik sadece kendi isteklerimiz değil ama. Aynı çatı altında kesinlikle yaşamam diye sınırını çizmiş konu sahibi. Adam da ayda 1 hafta annesinde kalma konusunda sınır çizmiştir belki. Evlilikte kadın kadar erkeğin de istekleri var.
Ne kadar sert olursanız o kadar kolay kırılırsınız. Aynı evde yaşamam ama bizim sokağa taşınsın kapımız ayrı elimiz üstünde olsun diyebilirdi. Ama konu sahibi ilk mesajında sokakta kalsa yürüyüp gidecekmiş gibi bir izlenim çizdi. Sonrasında kk klasiği olarak konu evrildi.
Eşinize bunu söyleyebilirsiniz. Annene yakın yaşayalım sen gündüz git akşam evde ol diyince kabul etmiyor mu? Sizin evliliğinizde bir inatlaşma hissi alıyorum. Annesiyle değil eşiniz ve sizin aranızda. Adım atarsanız belki o da değişir.dedim kabul etmediler.. kızı biz ve kendisi üçümüz birbirimize yakın semtlerdeyiz. evimiz cok kücük oldugu icin biz kendimiz baska bir eve tasınmak istedik. kızının yasadıgı semtte kiralar ucuz kendimiz icin oradan da ev baktık bir ara hatta esime annende bu semtte olsa sana ve kızına yakın olur dedim. kadın kabul etmedi ayyy yok dedi. aynen böyle
ciddiyim kadının net bir cözüm önerisi yok..
evi yakına tasıyalım cevap hayır.
evine yardımcı tutayım evini temizlesin yemeğini yapsın cevap hayır.
Öz annesi dimi ? Yani öyleyse evladının sırtına masaj yapmasının neyini sorgulardınızBenimki oğluna cıplak masaj yapıyordu ben bu ne dedim eşim dedi ki anne oğul arasında olabilir. Benim be kültürüm ne de yetişme tarzında var bu. Benim annem değil de babam bana cıplak halde sırtım masaj yapsa sen kusmaz mıydın dedim. Ne demek istediğimi anlamadı. Ben mi ilginc planım bilmiyorum.
Benim de abilerim var kuzenlerim var hiç boyle Bi anne ogul ilişkisi görmedim. Bir erkeğin sırtına krem sürükecekse eşi cagrılır yani annesi ben ben diye alamaz. Ya da evde Bi çok yer varken ogluna uykusu gelince Kv kendi yatagı gösterilmez (gündüz).
Hayır kayınvalidem in kızları da var onları kremlediğini onlarla sarılıp hemhal oldugunu inanın görmedim ama oğullarına ve özellikle de eşime Bi sacma sapan hallere giriyor. Sen yokken ben vardım gibisinden. Kv ile gelinin kategorisi aynı mı.
Evlilik sadece kendi isteklerimiz değil ama. Aynı çatı altında kesinlikle yaşamam diye sınırını çizmiş konu sahibi. Adam da ayda 1 hafta annesinde kalma konusunda sınır çizmiştir belki. Evlilikte kadın kadar erkeğin de istekleri var.
Ne kadar sert olursanız o kadar kolay kırılırsınız. Aynı evde yaşamam ama bizim sokağa taşınsın kapımız ayrı elimiz üstünde olsun diyebilirdi. Ama konu sahibi ilk mesajında sokakta kalsa yürüyüp gidecekmiş gibi bir izlenim çizdi. Sonrasında kk klasiği olarak konu evrildi.
Yukarıda da yazdım, iletişimsizlik mi desem inatlaşma mı desem bir şey var ilişkide. Malum kapanma var, konu başından beri buradayım. Aynı evde yaşamamak ilk kural o cepte. Konu sahibi sık sık kayınvalideye oturmaya gidiyormuş, haftada 2 desek en az birinde kocası sen git ben burada kalıcam diyor. Konu sahibi annene yakın olalım diyor, kabul etmiyorlar. Sürekli kayınvalide suçlanıyor ama oğlu etkisiz eleman. Annemin yakınına taşınıp akşam eve döneyim diye düşünmüyor... Şu durumdaki saçmalık nasıl görülmez?Ben konu sahibinin kendini ifade edemediğini düşünüyorum.
Evlenirken adam ben evi otel gibi görürüm, 1 hafta annemle 3 hafta seninle yaşarım dedi mi?
Eğer dediyse ve konu sahibi de bunu kabul ettiyse sesini çıkarmamalı
Çünkü konu sahibi isteğini en başından söylemiş
Adama evlenme istersen demiş
Adam da yok öyle beraber yaşama olmaz demiş. Ama belli ki peşinden ben iki evde birden yaşarım dememiş :)
Keşke konu sahibi de böyle sinsi davransaydı..
Abla konusunda da ifade edemediğini düşünüyorum. Bemce kast ettiği şu: Hani 1 hafta çok hasta diye annesinde kalıyor ya, eşim annesine bakmıyor ki, annesi eşime bakıyor.
Benim bildiğim de hastaya bakılır. Ben anneme balmaya gitsem yemek iş vs yaparım. ANnem bana bakmaya gelse aynı şekilde.
Yani annem hasta diye her ay 1 hafta gitsem ama yan gelip yatsam annem tüm işleri yapsa bu garip olmaz mı?
Bir de annenle beraber yaşamam lafının karşılığı her ay annemde de kalırım olmamalı bana göre. Ben evlenirken eşime böyle bir konuşma yapmadım. ÇÜnkü öyle bir ışık almadım. Kaçımızın aklına gelir ki? Konu sahibi kv den böyle bir ışık görmese bence durduk yere deli dürtmüş gibi ben annenle yaşamam demezdi bence.
Ben niye bu kadar savunduysam.
Bu çok ağır değil mi yaa. Yaşlı bakacağima cocuk bakarim demek yani kusura bakmayin da nasil planlar içerisindesiniz daha şimdiden. Korkunç.Eşim çocuk istemiyor tanıştığımız günden beri ben ise çekimserim. Bunun da bazı zamanlar tartışmasını yaptım. Anneler yaşlanacak bakmamız gerekirse ben de çocuk yapar ona bakarım yaşlı bakacağıma diye çok söyledim. Bilmiyorum muhtemelen çocuk yapmayız
Bana o kadar mide bulandırıcı geldi ki. Yani sırtı ağrıyan oğlunun sırtını anasının ovmasını. Kayınvalidem çıplak masaj yapıyor diye seksileştirip aktarmak gibi geldi bana.Öz annesi dimi ? Yani öyleyse evladının sırtına masaj yapmasının neyini sorgulardınız
Bu şekilde düşünmek istemiyorumBana o kadar mide bulandırıcı geldi ki. Yani sırtı ağrıyan oğlunun sırtını anasının ovmasını. Kayınvalidem çıplak masaj yapıyor diye seksileştirip aktarmak gibi geldi bana.
Eşimle sorumluluk almak istemediğimiz için cocuk yapmıyoruz. Eşim cocuk istemiyor bakmak istemiyor. Suclu bulmuyorum ben de sorumluluk alamayacağımı düsünüyorum.Bu çok ağır değil mi yaa. Yaşlı bakacağima cocuk bakarim demek yani kusura bakmayin da nasil planlar içerisindesiniz daha şimdiden. Korkunç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?