- 11 Haziran 2014
- 2.509
- 3.292
- 158
Size tepkimin nedeni şu ben buraya konu açana kadar pek cok seyi zaten dememiş ve konu içinde pek çok ayrintıyı yazmis oluyorum.Sızde yazacaklarımı yanlıs anlamayın lutfen o halde
Sehırlıyım sehırlıyım demıs durmussunuz madem bu kadar cok sehırlıydınız orada ne ısınız vardı
Sogukta yorgan altında oturacagıma kalkar etrafıma bakanır bır ıkı bısey bulup sobamı yakarım.. bı ınsanın soba yakması ıcın koylu olmasına koyde dogmus buyumus olmasına gerek yok, calı cırpı bulmanız ıcın daga cıkmanıza gerek yok
bahce yapmaya evet bı duvar lazım kyde her evın bahcesı cevrılı oldugunu dusunerek yazdım en azından bızım kıyde oyleydı
Derdınız karın toklugu degıl dıyorsunuz ama sosyallesmek ıcın de paraya ıhtıyac var bı yerlerden kısmadan bı bırıkım elde edemezsınız, onerı ıstemıssınız bızde aklıma gelenlerı yazıyoruz
Yasım kırklı yasları gecelı cok oldu dıyorsunuz, snra koyde calı cırpı tplamak bu hayatı yasamak ıcın cok gencım dıyosunuz, kımse sıze yasınızdan dolayı bı hayatı reva gormuyor sadce uzun yıllardır orada yasıyosunuz bı sekılde ya adepte olmanız ya da orayı coktan terketmenız lazımdı yoksa yasın 50 bu yastan snra ne ısın var sehırde demedım hakeza yasınız 85 de olsa en ıyısını yasamaya ve ıstemeye herkesın hakkı vardır ben sıze amelelık yapın buldugunuzla yetının demedım demem de zaten.
Ancak siz elbette her yazilani okumak zorunda olmadiginiz için arada geçenleri okumadan yazinca sozleriniz beni açıklama yapmak zorunda bırakiyor.
Açiklamalarimı da maalesef şu an oldugu gibi tersleme olarak algılayip siz de ters yanıt veriyorsunuz.
Ne işim varmış burda anlattim di mi evlenip geldim diyorum. Yani esimle bir hayalimiz vardi dogal hayat yaşamak için.
Niye gidememisim bu yaşa kadar zaten konu bu oyle kolay mı al cantanı çik git istediğim yerde hemen is bul ev tut.
Çocuk bak diyorsunuz elbette guzel bir oneri ama hic cocuk bakmamıs birine kim emanet eder bebeğini.
Çalı çırpı ile ısın diyorsunuz. Her gün nereden bulacağım o kadar cali çırpı. Insanlar tonlarca odun aliyor da yetmiyor. Dağda jandarma geziyor agaç kesilmesin diye. Burada o kadar odun yok. Olsa da ben tek başima cekinirim ya dağlara çıkmaya dul kadinim diye ya pesime duserlerse. Sizin koyde her yer duvarla çevriliymis ama benim maalesef duvarim yok.
Siz muhtemelen 20 yil onceki yasadiğinız koy hayatini hatirliyorsunuz. Ne sanslisiniz ki koy hayatini bilen anne ve babanizla büyumüşsunuz benden de onlarin yaptiklarini yapmami bekliyorsunuz. Tarzinız o sekilde çunkü. Bizimkiler yetinirdi sizin masrafiniz mi çok dediginiz icin. Koylü kitap aliyor mu canim, şik giyinmek gibi bir derdi var mı eskisi gibi mi hayat yani telefondan, internetten vazmıgecelim. Bunca zamandır uyum sağlardın dediginiz icin yazdim bunlari maalesef her köy sizin çocukluktaki koyunuz gibi degil ve artik hayat koylerde bile eskiden oldugu gibi degil.
Size tabii ki yorum yaptiğıniz icin tesekkur ederim ama kendi yaşamadigıniz bir hayat hakkında yorum yaparken karsıdakini biraz anlamaya çalismak lazım. Anlamayınca zaten sıkintıda olan insani bi de size uzun uzun açıklama yapmak zorunda bırakiyorsunuz.
Umarim anlatabilmisimdir. Bu kadar basit olsaydi ben yillardır bu sıkintiları cekiyor olmazdım.
Son düzenleme: