oyle tarıf koymakla olmaz resım de koyun kı gorelım neye benzıo :)
o resimi koymak için bütün gün uğraştım ben ama olmuyor malesef canım altınada not düştüm zaten bağlantı sıfırlandı yazıyor diye,sinir etti beni yoksa resimim hazır yani koyabilsem ağzınızın suyu akar :))
moelleux ou chocalat
benim gibi cikolata canavarlari icin birebir. bijouxnun kekinden sonra aklima geldi...
250 gr cikolata. tatli icin ozel aliyorum ben ama bitter kullanabilirsiniz.
125 gr tere yagi
100 gr seker
80 gr un
15 gr nisasta
6 yumurta
biraz tere yagi tekrardan
olcudeki sekerden bir iki yemek kasigi kadar ayriliyor. seker ve yumurtalar beyazlayana kadar iyice mikserle cirpiliyor. cikolata ban mari usulu eritilirken icine ayriyeten ayrilan tere yagi eklenecek. onlar guzel bir karistiliyor. cikolatanin icine ayirdigimiz az miktardaki seker ekleniyor. nisasta ve un ekleniyor ve karistiriliyor. en sonunda yumurta ve seker karisimi ekleniyor. iyice tekrardan karistirdiktan sonra kucuk yuvarlak kaliplara dokuluyor.
8 dakika onceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirildikten sonra sicak servis ediliyor. soguyunca icinden cikolata akmayabilir.
ingiliz sosu veya vanilyali dondurmayla servis yapilabilir.
yogun bir cikolata tadi oldugu icin vanilyali dondurma onu bastirarak mukemmel bir lezzet birakiyor..
moelleux ou chocalat
benim gibi cikolata canavarlari icin birebir. bijouxnun kekinden sonra aklima geldi...
250 gr cikolata. tatli icin ozel aliyorum ben ama bitter kullanabilirsiniz.
125 gr tere yagi
100 gr seker
80 gr un
15 gr nisasta
6 yumurta
biraz tere yagi tekrardan
olcudeki sekerden bir iki yemek kasigi kadar ayriliyor. seker ve yumurtalar beyazlayana kadar iyice mikserle cirpiliyor. cikolata ban mari usulu eritilirken icine ayriyeten ayrilan tere yagi eklenecek. onlar guzel bir karistiliyor. cikolatanin icine ayirdigimiz az miktardaki seker ekleniyor. nisasta ve un ekleniyor ve karistiriliyor. en sonunda yumurta ve seker karisimi ekleniyor. iyice tekrardan karistirdiktan sonra kucuk yuvarlak kaliplara dokuluyor.
8 dakika onceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirildikten sonra sicak servis ediliyor. soguyunca icinden cikolata akmayabilir.
ingiliz sosu veya vanilyali dondurmayla servis yapilabilir.
yogun bir cikolata tadi oldugu icin vanilyali dondurma onu bastirarak mukemmel bir lezzet birakiyor..
Çikolatalı Milföy
- 1 Paket Milföy ( kare olanlardan dikdörtgen değil )
- Damla çikolata yada 2-3 paket bitter çikolata
- Pudra şekeri
Yapılışı:
Milföyleri düzlemesine ortadan kesin ve mliföyün kenarının bir parmak iç kısmına çikolataya koyun ve yuvarlayarak sarın..
Şekli rulo gibi görünecek sarıldıktan sonra...
Tepsiye yağlı kağıt serin ve hazırladığınız milföyleri tepsiye dizin...
180 C de milföyler pembeleşene kadar pişirip fırından alın...
Ilındıktan sonra süzgeç yardımıyla üzerine pudra şekeri serpin...
Üzerine yada altına hiç bir şey sürülmüyo, sade ve basit bi tarif...
Afiyet Olsun....
tabi koyulur cnm, bende geçen gün misafir geleceğinde yaptım, buzlukta frambuaz vardı koysammı acaba dedim ama sonrada aman boşver böle yap dedim, üşendim valla....
Çikolatalı Milföy
- 1 Paket Milföy ( kare olanlardan dikdörtgen değil )
- Damla çikolata yada 2-3 paket bitter çikolata
- Pudra şekeri
Yapılışı:
Milföyleri düzlemesine ortadan kesin ve mliföyün kenarının bir parmak iç kısmına çikolataya koyun ve yuvarlayarak sarın..
Şekli rulo gibi görünecek sarıldıktan sonra...
Tepsiye yağlı kağıt serin ve hazırladığınız milföyleri tepsiye dizin...
180 C de milföyler pembeleşene kadar pişirip fırından alın...
Ilındıktan sonra süzgeç yardımıyla üzerine pudra şekeri serpin...
Üzerine yada altına hiç bir şey sürülmüyo, sade ve basit bi tarif...
Afiyet Olsun....
ellerine sağlık canım ben bunu görmemişim görüntüsüne bittimm bayılırım çikolatalı tariflere,nasıl akıyor öyle içinden o soscokacimcoook..ben bitter sevmem yalnız sütlü çikolata kullansam olur herhalde peki bu kalıplara yağ sürüyormusun içine karışımı dökmeden önce?
abo bu necokacimcoook allaaah biri yapsada yesem,acayip görünüyoooo :sinifsinif: kendim hamurişinde beceriksizimde ondan,birini yapmasını bekliyorum :kedi:
Birileri bana bayat kek ile neler yapabileceğime dair akıl verebilir mibilmiyorumkismile
Truff tarifi de olabilirboshayallersmile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?