Yamyam 2010 Kasım Anneleri :)

İçinde margarin olmayan bi poaça tarifi yok mu arkadaşlar?

Mısır da yaptım burdaki tarife göre güzel oldu:)) teşekkürler...

Baktım cevap veren yok kendim uydurdum yaptım bi poaça çok da güzel oldu eşimle balkonda yiyiverdik çayla hıhhkaydirigubbakcemile3

oyle tarıf koymakla olmaz resım de koyun kı gorelım neye benzıo :)

o resimi koymak için bütün gün uğraştım ben ama olmuyor malesef canım altınada not düştüm zaten bağlantı sıfırlandı yazıyor diye,sinir etti beni yoksa resimim hazır yani koyabilsem ağzınızın suyu akar :))

fotonun kilobaytı yüksek olunca o hatayı veriyor. düşük çözünürlük veya düşük kb.a getirip eklemen lazım ama o zman da foto biraz küçük görünüyor canım

linden sayende yapabildim yani photoshop programıyla copy paste yaptıım küçülttüm olduu...propcum artık resminide görürsün canın çeker yaparsın enfes birşey kızlar gerçekten...

ellerine sağlık canım ben bunu görmemişim görüntüsüne bittimm bayılırım çikolatalı tariflere,nasıl akıyor öyle içinden o soscokacimcoook..ben bitter sevmem yalnız sütlü çikolata kullansam olur herhalde peki bu kalıplara yağ sürüyormusun içine karışımı dökmeden önce?

Son düzenleyen: Moderatör:

abo bu necokacimcoook allaaah biri yapsada yesem,acayip görünüyoooo :sinifsinif: kendim hamurişinde beceriksizimde ondan,birini yapmasını bekliyorum :kedi:

Son düzenleyen: Moderatör:
Çikolatalı Milföy

- 1 Paket Milföy ( kare olanlardan dikdörtgen değil )
- Damla çikolata yada 2-3 paket bitter çikolata
- Pudra şekeri

Yapılışı:

Milföyleri düzlemesine ortadan kesin ve mliföyün kenarının bir parmak iç kısmına çikolataya koyun ve yuvarlayarak sarın..

Şekli rulo gibi görünecek sarıldıktan sonra...

Tepsiye yağlı kağıt serin ve hazırladığınız milföyleri tepsiye dizin...

180 C de milföyler pembeleşene kadar pişirip fırından alın...

Ilındıktan sonra süzgeç yardımıyla üzerine pudra şekeri serpin...

Üzerine yada altına hiç bir şey sürülmüyo, sade ve basit bi tarif...

Afiyet Olsun....

Son düzenleme:

nalancım çikolatanın yanına vişne de koyuyorum ben. çok güzel oluyor.

tabi koyulur cnm, bende geçen gün misafir geleceğinde yaptım, buzlukta frambuaz vardı koysammı acaba dedim ama sonrada aman boşver böle yap dedim, üşendim valla....

bende nutella sürüyorum arasına . üzerine yumurta sarısı sürüp şeker serpiyorum . üzerinide bıçakla kesikler yapıyorum. hazır bişi vardı etinin ona benziyor aynı :)))
senın yaptığın gibide denicem nalancm.

ayyy nalanım eklemişşin çok sağol canım yaa. pazar günü yapaım kocama. ağzımız tatlansın Şeniz

bilmiyorum sutlu cikolatayla olup olmadigini ama sanirim boyle olmaz. zaten o yuzden vanilyali dondurma esliginde yerseniz, ingliz sosu ile de olabilir cook mukemmel oluyor. sade yedigimde bana da biraz agir geliyor cikolatasi..

ben kaliplarima yag surmuyorum. ikeadan aldigim kaliplar, silikon falan degil.. teflona benzer bisiy ama gri renkte.. o maddeye ne deniyo simdi hatirlamiyorum..teflona da yag surmek gerekmez herhalde... hic denemedim ama bence silikonda olmaz. ama ben birinde gordum, kalibina firin kagidi sermisti sonradan cikardi ama sekli biraz bozuk cikti o zman. cunku sicakken servis ediliyo ve ici de sivi oldugu icin duzgun sekil cikmamis..

eger firinda cok bekletirsen cikolata akmaz.
cabuk cabuk firina bakman gerekir. zaten normalde 8 dk suruyo en fazla.
kenarlardan pofuduk pofuduk kabardigin gordugunde en orta kismi hafif cokuk ve islak gorunmeli. ama alt kismin da pistiginden emin ol cunku alti islak kaldiysa kaliba yapisir cikmaz..
iste bunlari anladiktan sonra cikarabilirsin firindan. iste bu da ortalama 8-10 dk suruyo canim.
zor gibi gorunebilir ama cok kolay.. ilk deneyisimde basarmistim :)

abo bu necokacimcoook allaaah biri yapsada yesem,acayip görünüyoooo :sinifsinif: kendim hamurişinde beceriksizimde ondan,birini yapmasını bekliyorum :kedi:

guzel ve kolay bir tatli bu. dene bak yapabilirsin..
ayrica bunu misafiriniz gelmeden once hazirlayip kaliplara dokebilir, yemek yendikten sonra bulasik esnasinda firina verebilirsiniz. sonra mis gibi dondurmayla.. ohhhh..

Birileri bana bayat kek ile neler yapabileceğime dair akıl verebilir mibilmiyorumkismile
Truff tarifi de olabilirboshayallersmile

kek kakaoluysa ufalayıp çikolata sos, ceviz, fındık veya sevdiğin başka kuruyemişlerle karıştırıp derin kasenin (dondurma kasesi veya kadeh) altına sıkıştırıyorsun. üzerine de puding (tercihen sade) veya irmikli puding dökebilirsin. kolaya kaçmak istersen 3 dk.da yapılan puding çırpabilirsin. tabi en üste antepfıstığı....
uzun anlattım ama çok kısa sürede yapılıyor...

haaa bir de bayat derken ne kadar bayat??
değerlendiriyeyim derken mideni bozma da...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…