Yamyam 2010 Kasım Anneleri :)

nalan Şeniz
baget ve börek tarifini yazdım.
bagette but yerine göğüs eti kullanıcam. göğüs etini çıtır pane harcına batırıp yağda kızartırdım. fırın daha iyi olur. göğüs etlerini ezmemiz gerekir mi?
tava böreğini bu pazar deneyeceğim mutlaka!

ıSKENDER ( 4-5 kişilik)

- 6 adet ince dövülmüş biftek
- 100 gr. kıyma
- 1 adet rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan

Yapılışı:

Kıyma ve soğanı yoğur, bir kat biftek bir ince kat kıyma gelecek şekilde biftekler bitene kadar devam et
en son kat biftek olacak üstüne kıyma koyulmayacak,
iyice sıkıştırarak streç filme sar ve bi gece buzlukta beklet, ertsei gün yapacağın zaman buzluktan çıkar biraz beklet ( 5-10 dk. kadar) ve ince ince dilimle ve ister yağlı ister yağsız tavada etler pişene kadar kızart,

2-3 adet rendelenmiş domates ve yarım yemek kaşığı salçayı biraz yağda kavurun ve bi kenarda bekletin,

ekmekleri küp şeklinde doğra ve teflon tavada hafif kurayana kadar kızart, tabağa al, üzerine kavrulmuş domates, etleri ve en üste kızdırılmış sıvıyağı dökün yanında yoğurtla servis edin....

misafirler için müthiş bi yemektir ama kalabalık misafir için az gelebilir bu miktar..

Afiyet Olsun...

yok cnm ezmeyin haşlayacağınız için o zaten hafif küçülecek ezerseniz çok ince olur fırına atıncada sertleşir...

Son düzenleme:
bende size çığırtma tarifimi yazayım.

- 6-8 adet patlıcan
- 3-4 orta boy domates
- 6-8 adet sivri biber
- sarımsak

yapılışı
patlıcanları pijama şekline soyup soyulan yerlerine çizik atıyoruz ve çizik yerlerine az miktarda uz sürüyoruz. kızgın yağda kızarttığımız patlıcanları teflon tencereye dizelim.
biberleride kızartıp kenara alıyoruz.
sarımsakları soyup bütün halinde patlıcanların içine yerleştiriyoruz
( ben bir patlıcana 4 diş sarımsak koyuyorum. patlıcanların soyulan kısmından sarımsakları bastırarak içine koyuyoruz)
her patlıcanın üzerine bir adet kızartığımız biberi koyuyoruz.
domatesleri rendeleyip patlıcanların üzerine ilave ediyoruz. (domates sayısı artırılabilir)
ben teflonda yaptığım için ve patlıcanlar yağlı olduğu için ayrıca yağ ilave etmiyorum.
kapağını kapatıp kısık ateşte domatesler eriyene kadar pişiriyoruz.

eğer patlıcanları fırında kızartırsanız çok az yağ ilave edebilirsiniz.

afiyet olsun.
cokacimcoook

canımm bişi daha soracam. una batırcaz ya önce. orda su da var listede. suyla unu mu karıştırcam. yoksa kuru unamı bulucam CADIARZU

PEYNıRLı POĞAÇA

- 2 su bardağı un
- yarım limon suyu ( ben kabuğunuda rendeliyorum)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yumurta ( 1 tanenin sarısını üstü için ayır)
- 1 çay kaşığı tuz
- 100 gr. sana ( erit ve soğuk)
- 150 gr. beyaz peynir ( iyice ezilmiş)
- dereotu

Yapılışı:

1 yumurta sarısı hariç bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğur, un az gelirse eline yapışmayacak hale gelene kadar biraz daha ekle ama yavaş yavaş,
hamuru yoğurdukta sonra ister yuvarlak şekil ver ister poğaça şeklini fark etmez, yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış tepsiye poğaçaları diz,
üzerine 1 yemek kaşığı süt ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile çırpılmış yumrtayı sür, isteğe göre susam ve çörek otu serp ve önceden ısıtılmış 180 C li fırında altı ve üstü pembeleşene kadar pişir
poğaçaları koyacağın tencere yada kabın dibine mutfak havlusu ser poğaçaları içine aktar hafif ılınınca üzerinede mutfak havlusu ser ve kapağını kapatıp demlendirip servis yap...

Afiyet Olsun...

TAVUK SUYUNA TEL ŞEHRıYELı ÇORBA

- 5-6 su bar. tavuk suyu
- 1 ajda çay bardağı kadar tel şehriye
- yarım limon
- çok minik çintilmiş tavuk eti bir avuç kadar
- tuz

Yapılışı:

Tavuk suyunu tencereye alıp kaynatalım, içine tuzu, tavukları, tel şehriyeleri ve yarım limonun suyunu sıkmadan kabuğuyla kendisini ekleyip hemen karıştıralım ve tam 5 dakika pişirip kapağını kapatalım

yaklaşık 15 dakıika dinlendirdikten sonra servis yapalım...

Afiyet Olsun...

Son düzenleme:
nalancım yazın iznimde yapacağım tariflerini.
kulakların çınlayacak.
cumartesilerim tatil oluncada yaparım.

DOMATESLı TEL ŞEHRıYE ÇORBASI

• 5-6 su bardağı su
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
  • 1 ajda çay bardağı tel şehriye
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet sivribiber
  • Maydonoz
  • tuz

Yapılışı:

sıvıyağ ve domatesi tencereye alıp kavuralım, ardından salçaları koyalım 1 dakika daha kavuralım, 5 su bardağı suyu koyalım ve iyice karıştıralım, su kaynadıktan sonra tuz, ortadan bölünmüş sivribiberi ve tel şehriyeyi ekleyip hemen karıştıralım ve tam 5 dakika pişirip altını kapatalım ve üzerine doğranmış maydonoz serpelim ve kapağını kapatıp 15 dakika demlendirelim...

Afiyet Olsun...

Son düzenleyen: Moderatör:
kız su nerde var, suda sadece tavuğu haşla ve çıkar, daha sonra haşladığın su ile tavuk çorbası yaparsın, malzemelerde su yok yani...

ayyy allam yaaa suyu nerde okudum ki ben kafamçokkarıştı deftere yazarken düşünüorum bide suyu unamı bulucaktım die :roflol::roflol: ha gayret benden cevher çıkacak nalan :1ninca:

ayyy allam yaaa suyu nerde okudum ki ben kafamçokkarıştı deftere yazarken düşünüorum bide suyu unamı bulucaktım die :roflol::roflol: ha gayret benden cevher çıkacak nalan :1ninca:

ben sana güveniyorum cnm sen bu işi en yakın zamanda çözücen size en basit pratik ve bi o kadar lezzetli tariflerimi yazıyorum, eğer aynı yazıldığı şekilde uygularsanız çok lezzetli olur, değiştirirseniz sorumluluk size ait...

SÜTLAÇ

- 1/2 su bardağı pirinç
- 1 1/2 su bardağı su
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 8 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı nişasta ( isteğe göre ben koymuyorum)
- 1 tutam tuz

Yapılışı:

pirinci iyice yıka ve tencereye al üzerine 1.5 su bardağı suyu ve tutam tuzu koy ve pirinç suyu iyice çekene kadar haşla ( gerçekten bütün suyu çeksin heycan yapıp önceden sütü eklemeyin)

nişasta ile yapmak isteyenler sütten 1 çay bardağı ayırsın ve kalan sütü koysun

nişastasız yapmak isteyenler bütün suyu koysun ve karıştırarak sütün kaynamasını bekleyin ve altını kısın

nişasta kullananlar kaynadıktan sonra bi 10-15 daika kadar kaynatıp şeker ve vanilyayı koyacak ve fokurdayana kadar kaynatacak, sonra nişastayı 1 çay bardağı sütle ezip sütlaca ilave edecek, bi 5 dakika kadar daha kaynatıp kıvamına bakın kızlar eğer kıvam hafif koyulaşmışsa olmuş demektir alıp kaseler boşaltın soğuduktan sonra kaselerin üzerini streç filmle kapatıp buzdolabına koyun...

nişastasız yapanlar yaklaşık bi 30-40 dakika kadar kaynatmaya devam edecekler, ara ara karıştırmayı unutmayın yoksa dibi tutar ve sütün üstü sertleşir, yaklaşık 30 dakika sonra şeker ve vanilyayı ilave edin bi 10 dakika kadar daha kaynatın ve kıvama bakın sütün kıvamı koyulaşmış olması lazım, eğer öle anlayamıyorsanız tenceredeki süt seviyesine bakın ilk koyduğunuzdan yaklaşık olarak 3-4 parmak aşağıya inmişse genelde kıvamı ya olmuş yada olmak üzeredir...

olduktan sonra kaseler pirinçler eşit miktarda gelecek şekilde pay edin ve iyice soğuttuktan sonra kaselerin üzerine streç film kapatıp buzdolabına koyun...

Afiyet Olsun...

TıRAMıSU

- 4 yemek kaşığı tepeleme un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket labne peyniri
- 2 yumurta sarısı
- 3 su bardağı süt
- kakao

- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 çorba kaşığı nescafe
- 1 adet kakaolu hazır kek ( ortadan ikiye bölünmüş olanlardan)

Yapılışı:

Bir tencereye 3 su bardağı sütü, unu, şekeri, yumurta sarılarını ve vanilyayı alın iyice çırpın topak kalmasın eğer topak oluştuysa ocağa koymadan blendırdan geçirin ve sonra pişirmeye başlayın

muhallebi kıvamını alana kadar pişirin ve bi kenarda ılımaya bırakın, ama arada mutlaka çırpma teliyle karıştırın yoksa soğurken kalıp gibi olur

diğer tarafta 1 su bardağı sütü 1 çorba kaşığı nescafe ile karıştırın ve keki ikiye ayırın, her ikisininde iç kısımlarına bi yemek kaşığı yardımıyla sütü yavaş yavaş dökün, kekin her tarafına yaymaya çalışın sütü özelliklede kenarlara, eğer süt az gelirse, ki bazen kekler çok kuru olabiliyor, yarım bardak daha süt ve yarım yemek kaşığı nescafe daha yapıp biraz daha sürün

muhallebi ılınınca içine labneyi ilave edin ve iyice yedirin, bu aşamada sakın blendır yada mikser kullanmayın her şeyi bilek gücüyle yapın yoksa krema cıvık olur ve kekin üstünden akar...

topaksız bi şekilde hazır olan muhallebinin yarısnı kekin arasına geri kalan yarısınıda kekin üstüne dökıün ve kekin her tarafını bu muhallebiyle güzelce kapatın...

üzerine biraz nescafe serpiştirin şöle parmak ucuyla alabildiğiniz kadar yani ve kek kalıbının üstünü kapatıp buzdolabına koyun, genelde 1 gün önceden yapılan tiramisular daha lezzetli olur ama aynı gün illa yiyecem diyorsanız en az 3-4 saat bekleyin...

servis yapmadan önce bi süzgeçle üzerine bolca kakao serpip üzerini iyice kakao ile kaplayın ve dilimleyerek servis yapın...

Afiyet Olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…