Yamyam 2010 Kasım Anneleri :)

ii yim cnm bende sabahtan ütüleri yaptım sonrada bir sürü yemek yaptım ve şimdide burda tarif yazıyorum baktım öteki tarafta pek hareket yok..

inşallah canım. hehe dur daha bi kavrayalım iice ehli olalım sonra oynarız daha tariflerle kafamıza göre olumunekankayizsmile

PıLAV

- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı + 2 parmak Su ( yani yarım su bardağından az olacak)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- tuz
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 adet kesme şeker

Yapılışı:

Pirinçleri en az yarım saat önce en fazlada 1 saat kadar kaynatılmış suya basın, içine 2 tatlı kaşığı tuz bir kaç damla limon suyu da koyun,
daha sonra pirinçleri nişastası gidene kadar yani yıkama suyu tamamen berraklaşana kadar yıkayın
tencereye sıvıyağı alın ve içine pirinçleri atın hemen 1 tatlı kaşığı tuzuda koyun ve yağ cızırdamaya başladıktan sonra pirinçleri tam 3 dakika bu yağda kavurun
kavurma işlemi bittikten sonra 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 adet kesme şekeri, tereyağını ve mutlaka kaynamış olan 2 su bardağı artı 2 parmak kadar suyu koyun ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin, suyu koyduktan sonra tuzunu bi kontrol edin azsa ilave edin

piştikten sonra üzerine mutfak havlusu serin ve kapağını kapatıp demlenmeye bırakın, yaklaşık 15-20 dakika demlenmesi lazım...

Afiyet Olsun...

DOMATESLı PıLAV

- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı + 2 parmak kadar kaynamış su
- 4 adet rendelenmiş domates
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı sana yağ
- tuz
- 2 adet kesme şeker
- 1 çay kaşığı domates salçası

Yapılışı:

Pirinçleri en az yarım saat önceden kaynamış suya basın, içine 1-2 tatlı kaşığı kadar tuz da koyun..

rendelenmiş domatesleri sıvıyağ ile birlikte tencereye alın ve domatesler suyunu baya çekene kadar kavurun
salçayı ve sanayağı ilave edin 1-2 dakika kadar daha kavurun
pirinçleri iyice yıkadıktan sonra domatese ekleyin hemen ardından tuz, şeker ve suyu ilave edin ve karıştırın
pilav suyunu iyice çektikten sonra olmuş demektir, tuzunu kontrol etmeyi unutmayın, üzerine mutfak havlusu serin ve kapağını kapatın 15-20 dakika demlendirin... yanında karpuzla birlikte vazgeçilmez bi lezzettir bu pilav ben çok severim, özellikle bezelye yemeğinin yanına çok yakışıyor...

Afiyet Olsun...

BEZELYE

- 1 adet orta boy küp doğranmış soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1/2 su bardağından biraz az sıvıyağ
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- dereotu
- ve tabii ki bezelye ( taze yada konserve fark etmez) ben 1 kutu konserve bezelye kullanıyorum

Yapılışı:

Tencereye sıvıyağ, soğan, yarım ay doğranmış havuç ve sarımsakları alıp soğanlar pembeleşip havuçlar yumuşayana kadar kavurun

domatesleri ilave edip bi beş dakika kadar daha kavurun

salçaları ilave edip bir kaç kez çevirin

tencerenin yarısına gelecek kadar su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyun, yaklaşık 3 su bardağı kadar

küp doğranmış patatesleride ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin

patatesler yumuşamak üzereyken konserveden çıkarılmış iyice yıkanmış ve yaklaşık 15 dakika sıcak suda bekletilmiş bezelyeleride ekleyin 5 dakika kadar pişirdikten sonra tuzunu suyunu ve yumuşaklığını kontrol edin eğer hepsi tamamsa altını kapatın ve üzerine ince kıyılmış dereotu serpin...

eğer taze bezelyeyle yapacaksanız önce bezelyeleri ekleyin bezelyeler hafif yumuşamaya başlayınca patatesleride ilave edin ve ikiside yumuşayana kadar pişirin...

Afiyet Olsun...

SODALI BÖREK

- 5 adet yufka
- 2 küçük şişe maden suyu
- 3 yumurta
- yarım paket eritilmiş ve soğutulmuş sana ( ılıktan biraz daha soğuk olsun)
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- beyaz peynir ( bir kalıp kadar olsun, ben lezzetli olsun die birazda tulum peyniri koyuyorum)
- maydonoz

Yapılışı:

Büyük bir tepsiyi güzelce sıvıyağ ile yağlayın

1 yufakayı bütün olarak tepsiye yayın

2 adet yufakyı dörde bölerek tepsiye yayın

beyaz peynir ezin ve ince kıyılmış maydonozla karıştırıp yufkanın üzerine yayın

geri kalan 2 yufkayıda dörde bölüp tepsiye yayın

yandan sarkan yufkaların üzerine kapatın

şimdi yufkayı servis yapacağınız şekilde dilimleyin

erittiğiniiz ve soğuttuğunuz sanayı, sıvıyağı ve yumurtayı blendırla çırpın ve eşit olarak yufkanın her yerine dökün

maden sularınıda eşit olarak böreğin üzerine dökün ve 15 dakika kadar dinlendirin

isterseniz üzerine susam yada çörekotu serpe bilirsiniz

200 C de önceden ısıtılmış fırında en alt rafta altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin...

Afiyet Olsun...

Özellikle istediğiniz yada merak ettiğiniz tarifler varsa elimden geldiği kadar, tariflerim arasında varsa, onlarıda yazarım...

Yemek kitabı gibisin Nalanalkisalkisalkis
Aslında ben de fırında patates tarifini yazmanı rica edeceğim.Hani hafif ,patatesleri yağlıyordun yaa

öncelikle nalan olmak üzere diğer bütün arkadaşlara paykaştığı tarifler için teşekkür ederim..benim gibi beceriksiz biri için süpper oldu bu tarifler hepsini kopyalayım kendime bir defter oluşturdum..en azından yemek kitabı gibi gr.ölçülü felan değil tarifler uygulamam daha kolay olur.en azından kocişimde sevinir değişik bişeyler tadınca:)))))

öncelikle nalan olmak üzere diğer bütün arkadaşlara paykaştığı tarifler için teşekkür ederim..benim gibi beceriksiz biri için süpper oldu bu tarifler hepsini kopyalayım kendime bir defter oluşturdum..en azından yemek kitabı gibi gr.ölçülü felan değil tarifler uygulamam daha kolay olur.en azından kocişimde sevinir değişik bişeyler tadınca:)))))

Nalancım kuşum sodalı böreğin yağı biraz fazla değil mi bende yağ takıntısı var dabilmiyorumkismile
Ama bol yağlı da ne kadar lezzetli olabileceğini biliyorumboshayallersmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…