- 18 Kasım 2014
- 6.237
- 15.572
- 248
Dün akşamda yazdım ama çok sinirlendim yani. Ne demek bekar diye görüşmesini istememek, ne demek boşanmış diye yaftalamak. Kadın kadının düşmanıdır diye boşuna demiyorlar. Yahu aralarında birşey olsa bu adam dibine getirir mi seni. Her evli kadın boşanabilir aynı muamele size yapılsa ne düşünürsünüz. Biz bunun ceremesini çok çektik o yüzden çok sinirleniyorum. Annem boşanıp iki çocukla kaldığında dayım yanımızdaydı evlendi ve hemen ev sahibi oğlu taşınacak deyip bizi çıkardı kadındı bunu yapan, sonra aylarca ev aradık dul olduğunu öğrenince kimse ev vermedi tabi annem tırnakları ojeli saçları bakımlı ne düşünüyorlarsa artık. Sonunda okulların açılmasına 2 hafta kala acelece kutu gibi bir eve atıverdik kendimizi kaydımızı zor yaptırdık. Herkesin gözü hep annemdeydi annem zar zor bulduğu işten gelirken yorgun argın dedikodular da başlardı. Gece anneciğim korkudan tv yi açıık bırakıp oturma odasında koltukta uyurdu. Eşli arkadaşlarını yanlış anlarlar etraftan diye eve çağıramazdı onların evli olduğunu bilmezler de erkeği sevgilisi sanarlar diye hep başı önde yürürdü çok aç kaldık zorluklar çektik ama asla yanlış görmedik. Sonra tüm esnaf çevre annemi tanıdıkça sevdiler borcunu zamanında öder kimseye borç yapmaz evden işe işten eve artık abla dükkanı götür senin derlerdi, komşular ne pişerse kokmuştur diye getirirlerdi ama o mertebeye kolay gelmedik. Almanya gibi bir yerde bir de bir kadın bir kadını nasıl yaftalıyor nasıl potansiyel koca avcısı görüyor.
Ozaman ama arkadasligi nasil kurmak istiyo? Yani akil var mantik var dimi, arkadaslik nedemek gelip gitmek gorusmek demek, dil bilmeyen insan arkadasligi nasi kurucak
Bu dünyada olmamis birsey varmi?? En az 5 kisi yazdi yasayip gorduklerini, bazen yakinlardan veya yaklasanlardanda korkacaksin. Ben kadinin dul olmasina laf etmiyorum bir kere, hepimizin basona gelebilir bunu oonu sahibinin anmaso bile hata ama evlenmis biriyle yazismak bana gore yanlis. Herkez yasadigi veya gorduguyle yasar bu boyle. Ben kendim almamyada kaliyorum ve inanin cok sey gordum, cok sukur yasamadim umarim yasamamda ama gordum kendi arkadaslarimda veya tanidiklarda. Ummadik tas bas yarar derler..Konu sahibi dil biliyormuş sanırım öyle yazmıştı. Sizde madem akıl var mantık var düşünün o zaman neden aralarında ilişki varsa neden kadın tanışmaya gelsin neden gizlesin 8 yıldır tanışıyorlar o kadınla evlenirdi o zaman dimi?
ben bekarım ve evli arkadaşlarım var kızlı erkekli toplanıp evlerine oturmaya gidiyoruz ,ne demek mutluluklarını kıskanmak !!!hatta içimden maşallah diyip, Allah bozmasın diyorum,,siz nasıl düşünceli insanlarsınız anlamış değilim !!ama sizin tanıştığınız ya da çevreden duyduğunuz olaylar varsa bilemem ama herkes için genelleme yapmayın lütfen! daha once yazmıştım yine yazıyorum herkes eşinden ayrılabilir , empati yapın ve kimseye bekar diye önyargıyla yaklaşmayın!Bekar evli diye ayrım yapmışsınızda Yani neler duyuyoruz arkadaşlar,benim arkadaşımın kanka dediği boşanmış kadın nişanlısını ayarttı yatakta kızcağız bastı.Artık insanlar bi gözünden diğerine güvenmez oldu.Tamam paranoyakta olmamak lazım elbette arkadaşı olucak iş hayatında da kadın arkadaşları olur ama msj atmayı sağlıklı bulmuyorum Hele evli bi adama.Zaten bayanlı erkekli görüşme çiftlerle olur bi tarafın eşi yoksa ortamda sap gibi kalması onun açısından kötüdür.Hiç bişe olmasada mutluluğunu kıskanır.
Bu dünyada olmamis birsey varmi?? En az 5 kisi yazdi yasayip gorduklerini, bazen yakinlardan veya yaklasanlardanda korkacaksin. Ben kadinin dul olmasina laf etmiyorum bir kere, hepimizin basona gelebilir bunu oonu sahibinin anmaso bile hata ama evlenmis biriyle yazismak bana gore yanlis. Herkez yasadigi veya gorduguyle yasar bu boyle. Ben kendim almamyada kaliyorum ve inanin cok sey gordum, cok sukur yasamadim umarim yasamamda ama gordum kendi arkadaslarimda veya tanidiklarda. Ummadik tas bas yarar derler..
Tamam da o zaman cevremizde ki herkesten süphe etmeliyiz,ben şimdi kocamı alt,üst,karşı komşudan,onların bekar kızlarından yada bekar arkadaşlarımdan ve hatta kuzenlerimden mi saklayıp kıskanayım.böyle hayat mı geçer,hem böyle birşey yapacak kocayla işimiz ne,üstelik niye kocalarımız bizi aldatırmı kafasını hep kadınlar yaşıyor ki,onlar da bizden korksunlar madem.neyin özgüvensizliğidir bu anlamadım ki.Bu dünyada olmamis birsey varmi?? En az 5 kisi yazdi yasayip gorduklerini, bazen yakinlardan veya yaklasanlardanda korkacaksin. Ben kadinin dul olmasina laf etmiyorum bir kere, hepimizin basona gelebilir bunu oonu sahibinin anmaso bile hata ama evlenmis biriyle yazismak bana gore yanlis. Herkez yasadigi veya gorduguyle yasar bu boyle. Ben kendim almamyada kaliyorum ve inanin cok sey gordum, cok sukur yasamadim umarim yasamamda ama gordum kendi arkadaslarimda veya tanidiklarda. Ummadik tas bas yarar derler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?