yandım ki ne yandım kızlar

Sen değil siz diye hitap ederseniz sevinirim sen deme hakkını size verdiğimi hatırlamıyorum.

Tüp bağlatma yönteminin birdaha hamile kalamama gibi yan etkisi yoktur.Geri dönüşümü vardır bu yöntemin.

Sizinle söz dalaşına girmek gibi bir niyetim yok bunu belirteyim.

Konuya dönersek sevinirim

bir arkadaşımız bir derdini yazmış yardım istemiş kim bilir neden doğum yapmıyor yapamıyor.Allah kimseyi büyük konuşturmasın eminim onunda içi yanıyordur hemde nasıl acısına acı katmayalım

Öncelikle konuda ki derdiniz, çocuğu aldırmış olmak değil sanırım, neden hala düşmedi, bir sıkıntı mı var korkusu. Bunu bizim bilme şansımız yok. Keşke madem böyle bir karar verdiniz, daha sağlıklı yöntemler denemek adına doktora gitseydiniz. Kaş yapayım derken, göz çıkarabilirsiniz.

Ben kendi adıma kürtaja bile kesinlikle karşıyım, sizin yönteminize tamamen karşı olduğumu söylemek isterim. Kazara hamile kalınıyorsa , kazarada doğurmak lazım bence. Benim için anarahmine düşmüş çocukla, doğmuş çocuk aynı anlama geliyor. Nasıl ki insan dünyaya getirdiği evladından vazgeçemiyorsa, karnına düşen evledındada vazgeçmemeli.

Siz kararınızı vermişsiniz. Hayırlısı.

Son düzenleme:

Canım ben tüp bağlatmak istedim ama doktorum"çok az sadece bir çocuğun var belki bir daha istersin "diye bağlamadı.senin anlayacağın dönüşü olmuyormuş

aynı zamanda içtiği ilacın bebeğe çok zararı oldugunu bildiği korkusu eğer bebek düşmezse o ilaç nasıl etki yapacak
Allah yardımcısı olsun keşke yapmasaydı
olan olmuş artık

Canım ben tüp bağlatmak istedim ama doktorum"çok az sadece bir çocuğun var belki bir daha istersin "diye bağlamadı.senin anlayacağın dönüşü olmuyormuş

Doktordan doktora değişiyor demek ki...

Tanıdığım bağlattı ama işlemden önce doktor istediği zaman dönüşüm yapabilceğini söylemiş.

kime nasıl hitap edeceğime ben karar veririm mavi..
bu konuda kimseden onay beklemem..
ve yine tekrar ediyorum tüp bağlamak doğumkontrol yöntemi değildir..
ve hiçbir korunma yöntemi %100 etkili değildir..
söz dalaşı gibi kabaca tabir ettiğin duruma bende girmem zaten..
fikir alışverişi yapıyoruz yapabildiğimiz kadar işte..
ve dediğin gibi konuya dönelim bencede..
çünkü konumuz bunların hiç biri değil..

kelimesi kelimesine katılıyorum..
bir canlının yaşam hakkını elinden almak çok büyük suç..
birde bunlarla birlikte belkide doğacak çocuk riske atılmış oluyor..sağlığından ediliyor..
göz görmeyince, demek gönül katlanıyor..

Siz (!) in seviyenize inmek gibi bir niyetim yok...

Hala yanıt vermeye devam ediyorsunuz.Engelli listeme adınızı yazdım.

Gerek bu konuda gerekse diğer konularda yazdığınız mesajları göremeyeceğim.Bu yüzden zahmet edip de bana istinaden birşeyler yazmayın sakın.Göremeyeceğim için de okuyamayacağım mesajlarınızı.

Dolayısıyla size yanıt da veremeyeceğim.Sonra demeyin mavi bana neden yanıt vermiyor diye ..Size herzaman verecek yanıtım olur merak etmeyiniz.Ama ben seviyemi korumak sizin için düşürmemek istiyorum.Umarım anlarsınız bu dediklerimi.Biraz zor ama neyse..

Şuandan itibaren engelli listeme hoşgeldiniz.

Moralini bozmaya yuklenmeye gerek yok hayirlisi olsun.Birdaha ki sefere mutlaka daha iyi bir korunma methodu secin, hazir olunca yine anne olursun

Konu sahibi arkadaşım,albümünüzden evladınızın fotolarına baktım.Çok şeker.Allah bağışlasın.Rabbim hayırlı evlat yapsın inşallah.

Şuanki hamileliğinizle ilgili gelişmeleri girince yazarsınız umarım.

Olan olmuş bir kere...Bu konuda keskin ve sert elleştiriler yerine çözüm üretmek lazım bence...En doğrusu da uzman bir dr. la görüşmek....Ayrıca büyük konuşmamak lazım...Mutlaka bu kararı vermekle ilgili geçerli bir neden vardır.........
Bende evlenirken çok iddialıydım ama..Oğlum 4 aylıkken hemde sezeryanla doğum yapmışken spiralle hamile kaldım...henüz dikişlerim bile tam iyileşmemişken de dr. um izin vermedi gebeliğin devamına.......
Ağlıya sızlıya son verdik gebeliğe...Spiralle korunuyordum benim suçum değildi..Sağlığımda elvermiyordu..Maddi durumumda..Ama oldu işte....
Bu durumda en doğrusu konuda uzman bir dr. dan mümkün olduğunca hızlı bir şekilde yardım almak....

ılaçla bebeği düşürmeye çalışmak...
Sevgili konu sahibi, hamile kaldığınız bebeğe sahip olmak istememeniz doğal birşey.
Yalnız onu şu anda çok canice öldürmeye çalışıyorsunuz.
ılaçla...
Yazık günah ki o bebek sadece doğmak istiyordu, bu şekilde ölmemeli.
Zehirlenerek...
En azından tıbbi yöntemlerle gidip bebeği aldırabilirdiniz.
Bu şekilde hem o bebeğe hem kendi sağlığınıza zarar verebilirsiniz...
Dikkatli olmanızı ve o bebeği kürtaj yoluyla aldırmaya ikna olmanızı dilerim...
Bu yaptığınız etik gelmedi bana açıkçası...
:umursamaz:

valla dünya kadar korunma yöntemi varken nasıl KAZAYLA hamile kalınır aklım almıyo ... Bir anlık zevk için cana kıymayı düşünen insan katilden başka hiçbir şey değil .... Kaldı ki o doktor eğitimini aldığı şeyi söyleyecek canlı sayılmaz diye .. Git bir hocaya danış bakalım ne diyecek .. Biz burda Rabbim eli ayağı düzgün bir evlat versin diye deli olurken siz ve sizin gibiler o masumların canına kıyıyolar ya öteki dünyada sizden davacıyım bebeğinde davacı olacak .... !!!

bir dakka okuyunca çok şaşırdım spiralle mi hamile kaldın? bende taktırdım. ve hep böyle bir şüphem var ya hamile kalırsam diye..öyle bir ihtimal var demekki. spiral mi çıkmış nasıl olmuş olabilirki anlayamadım yaa

bu arada konuyu açan arkadaşa çok üzüldüm ..fakat bebeği yok etmek çözüm değil.. yazık olmuş bebeğe. o gerçek bir canlı.o da bir insan.allah korusun.. ben yapamazdım. hele hap içip düşsün diye beklemek. çok korkunç...

canım benim tabii yanlış kalıyor yaptığın şey ama her şeyde bir hayır vardır bebeğin gelmesinde falan.. keşke iyi bir doktora gidip danışsaydın bebeğin hastalıklı olucakmış yazından anladığım kadarı ile öyle bir şeyler söylemişsin.. tabi kimi çoook karşı çıakr gibi saygı duyar vs..
seni anlamaya çalışıyorum bu kadar duygusal da yaklaşmak istemiyorsun bu olaya..
Allah hakkında hayırlısı neyse onu versin tabii o bebek içinde.. inş. kötü birşeyler olmaz arkadaşım.. inş..

bütün yorumları okudum bende 6 senedir anne olmaya çalışıyorum benim bir kızım var 9 yaşında şimdi bir kardeşi olsun diye aşılama ilaç herşeyi yapıyorum keşke kızım küçükken bende hamile kalsaydım mafoldumben

arkadaşı yargılamak istemem ama benim eltim 4 haftalık hamileyken röntgen çektirmiş bilmiyormuş hamile olduğunu öğrenince korktular bir dr aldır sakat doğar dedi eltim hayır o canı ben vermedimki alayım dedi vede doğurdu şimdi iki yaşında ve sağlıklı başka türlüde olabilirdi ama 2 yaş çok küçük değil hayırlısı neyse hakkında o olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…