seninle burda korunma yöntemleriyle alakalı tartışmıycam mavi..
çünkü bu konu hakkında bilgin olduğunu düşünmüyorum..
tüp bağlamak bir korunma çeşidir öyle mi?
bir daha hiç çocuk düşünmeyen insanların bile cesaret edemediği hata bir çok din adamının caiz görmediği şeyi mi önerdin yani sen az önce konu sahibi arkadaşa korunmayı beceremediğini ima ederken..
Sen değil siz diye hitap ederseniz sevinirim sen deme hakkını size verdiğimi hatırlamıyorum.
Tüp bağlatma yönteminin birdaha hamile kalamama gibi yan etkisi yoktur.Geri dönüşümü vardır bu yöntemin.
Sizinle söz dalaşına girmek gibi bir niyetim yok bunu belirteyim.
Konuya dönersek sevinirim
Öncelikle konuda ki derdiniz, çocuğu aldırmış olmak değil sanırım, neden hala düşmedi, bir sıkıntı mı var korkusu. Bunu bizim bilme şansımız yok. Keşke madem böyle bir karar verdiniz, daha sağlıklı yöntemler denemek adına doktora gitseydiniz. Kaş yapayım derken, göz çıkarabilirsiniz.
Ben kendi adıma kürtaja bile kesinlikle karşıyım, sizin yönteminize tamamen karşı olduğumu söylemek isterim. Kazara hamile kalınıyorsa , kazarada doğurmak lazım bence. Benim için anarahmine düşmüş çocukla, doğmuş çocuk aynı anlama geliyor. Nasıl ki insan dünyaya getirdiği evladından vazgeçemiyorsa, karnına düşen evledındada vazgeçmemeli.
Siz kararınızı vermişsiniz. Hayırlısı.
Canım ben tüp bağlatmak istedim ama doktorum"çok az sadece bir çocuğun var belki bir daha istersin "diye bağlamadı.senin anlayacağın dönüşü olmuyormuş
Sen değil siz diye hitap ederseniz sevinirim sen deme hakkını size verdiğimi hatırlamıyorum.
Tüp bağlatma yönteminin birdaha hamile kalamama gibi yan etkisi yoktur.Geri dönüşümü vardır bu yöntemin.
Sizinle söz dalaşına girmek gibi bir niyetim yok bunu belirteyim.
Konuya dönersek sevinirim
kelimesi kelimesine katılıyorum..
Ben kendi adıma kürtaja bile kesinlikle karşıyım, sizin yönteminize tamamen karşı olduğumu söylemek isterim. Kazara hamile kalınıyorsa , kazarada doğurmak lazım bence. Benim için anarahmine düşmüş çocukla, doğmuş çocuk aynı anlama geliyor. Nasıl ki insan dünyaya getirdiği evladından vazgeçemiyorsa, karnına düşen evledındada vazgeçmemeli.
Siz kararınızı vermişsiniz. Hayırlısı.
kime nasıl hitap edeceğime ben karar veririm mavi..
bu konuda kimseden onay beklemem..
ve yine tekrar ediyorum tüp bağlamak doğumkontrol yöntemi değildir..
ve hiçbir korunma yöntemi %100 etkili değildir..
söz dalaşı gibi kabaca tabir ettiğin duruma bende girmem zaten..
fikir alışverişi yapıyoruz yapabildiğimiz kadar işte..
ve dediğin gibi konuya dönelim bencede..
çünkü konumuz bunların hiç biri değil..
Olan olmuş bir kere...Bu konuda keskin ve sert elleştiriler yerine çözüm üretmek lazım bence...En doğrusu da uzman bir dr. la görüşmek....Ayrıca büyük konuşmamak lazım...Mutlaka bu kararı vermekle ilgili geçerli bir neden vardır.........
Bende evlenirken çok iddialıydım ama..Oğlum 4 aylıkken hemde sezeryanla doğum yapmışken spiralle hamile kaldım...henüz dikişlerim bile tam iyileşmemişken de dr. um izin vermedi gebeliğin devamına.......
Ağlıya sızlıya son verdik gebeliğe...Spiralle korunuyordum benim suçum değildi..Sağlığımda elvermiyordu..Maddi durumumda..Ama oldu işte....
Bu durumda en doğrusu konuda uzman bir dr. dan mümkün olduğunca hızlı bir şekilde yardım almak....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?