Yaninda misafir getirmek isteyen yatili misafire ne denir?

Bir arkadaş "evini tam pansiyon reserve etmişler tek masrafları uçak bileti" gibi bir yorum yapmıştı ona istinaden yaşadığım bu tatsız tecrübeyi paylaşıp "bu ne ki en yakınım dediğim arkadaşımin beni tam pansiyon şeklinde kullandığını gördüm" manasında bu anımı paylaştım. Ortalığı dedikodu kazanına çevirmek gibi bir niyetim yoktu. Arkadaşımin yaptığı beni tabi ki çok etkiledi, tabi ki içim doldu, çok kırıldım ve kullanılmış hissettim (ki üstünden aylar geçti) sadece bunu paylaştım o kadar...

acıkcası abinde iş yok. benim eşim bekar arkdaşını dahi eve almaz. sen bekarsın evli barklı insanlari üstelık tanmıyorsun evınızde kalıyor. sacma

Bacı son gelişmeleri okumamışsın

yeni evli cıftın evınde kalmak ta nedir?! asla asla yapmazdım

gerdek gecesıde kalsaydılar bari

eşinin tepkisini abartı buldum.

Esimin tepkisini değerlendirirken daha önce belirttiğim gibi "YABANCİ olduğunu ve adetlerinde yatılı misafirlik olmadığını" dikkate almanızı dilerim. Avrupa'da yaşayanlar bilirler; aksam yemeği saatinde tesadüf eseri evlerinde olsanız "bizim aksam yemeği saatimiz geldi size uğurlar olsun" der gönderirler, bu kültürde büyümüş insanın, kendi ana-babası iki günden çok evinde kalmamış insanın, eşi tarafından gelen misafirleri günlerce evinde ağırlaması zaten mucizedir. Kendi teyzesi oturduğumuz sehre geldiğinde otelde kalırken eşim benim misafirlerime ses etmemiştir ama "hiç tanımadığım birini evimde agirlayam ne alaka" dediyse varsın en abartı tepkisi bu olsun.

Teyzemin huyu...hiç sevmem böyle emrivakileri biliyor musunuz...
Annemle teyzem ve eşini yemeğe çağırdık.Yemekleride belirli kişi sayısına göre yaptık.Yanlarında dıdığının dıdısı olan iki kişiyle çıkıp geldiler...Ifrit oldum..Hala da olurum...Istemiyorsanız söyleyin bence...

evet kültürleri öyle bana göre ters bir kültür... o yuzden asla bir almanla evlenemezdim burda dogup buyudugum halde. ama sızın durumunuz başka kuzenın bedava otel aramış.

Bende diyorum ki aklı başında birisiniz belliki kötü anılarınızı anlatarak tekrar tekrar yaşamanız sizi daha çok üzecektir.
Dedikodu kazanına bilerek ve isteyerek çevirdiniz demedim bunun için hali hazırda çok kişi var ve siz her olumsuz anınız da istemeden de olsa bir çok kötü ve negatif yazılarla karşılaşacaksınız.
Size konu hakkında cvp yazmıştım ve konu bittiği halde bana sürekli bildirim gelince bende acaba ne oldu diye girip baktım konu çok başka yerlere gelmiş.
Benim hiç tarzım değildir böyle muhabbetler Konu takip bırak yazısı sonradan aklıma geldi ama size çoktan yazmış bulundum.
Şayet sizi kırdıysam özür dilerim.

İçimi rahatlattın:) aynen böyle düşünüyorum.
doğrusuda bu ben cıddıyım yenı evlendıgımızde hıc bir arkdasını mısafırlıge dahıl almazdı eve. ne zaman nişan olur evlı oldular öyle. dogrusuda budur. yabancı bir erkegın yatılı evinde ne işi var. bu durumda annen baban karşı cıkmaları lazımdı

Canim eğer sen hizmet ediyorsan tabii ki haklısın. Kendisi karısı gelsin kendi misafirlerini kendileri agirlasinlar. Yani senin yerinde olsam. Elimi sürmem. Misafir geliyor diyip evi bile süpürmem. Zaten yine gittiklerinde temizlik yapmam gerekecek. Mantik ayni o ev ne kadar seninse o kadar abinin. Herkes kendi misafirini kendi agirlar. Eee ama senin amacın abin ve onun yancilarina hizmet etmek değil herhalde. Senin açmazın annen yorulacak diye. O yumuşak karnını da abin kaşıyo işte. O sebeple istememekte hak verdim şimdi sana.

Annemin zaten biricik oğlu, o yüzden beni düşünen yok, oğluyla karısı yanlarında arkadaşlarını getiriyor tatil yapmaya, bizim evde bedava otel. Burda kaynana konuları okuyoruz ya, annem kaynana falan bir yana, kendi annesinden belkide daha iyi davranır, gelinimiz için beni ezer gerekirse. Ne yazık ki içimde kanayan bir yara. Dertliyim

devam etsin sankı o bırıcık oglu bakacak onlara illerde....

Acik acik soyleyeceksin ki bunda cekinilecek bir durum yok. Esinle istisare ettikten sonra aldiginiz karardan haberleri olmali. Ayni banyoyu/tuvaleti kullanacaksiniz sonucta. Net olun. Kulturle alakasi yok, ben de hoslanmam evimde yabanci birinin dolasmasindan.

Estagfurullah bunu yazmanız bile büyüklüğünüzü gösterir teşekkür ederim insanlık hali olur böyle seyler...
Asıl benden taraf Estağfurullah büyüklük Allah tealaya mahsustur.
Gebeliğin verdiği hormonal durumlardan sebep bazı muhabbetler beni çok geriyor.
Konu sahibi siz olduğunuz için anlayışınıza sığınarak buna ancak sizin DUR diyeceğinizi düşündüğüm için size yazdım.
Kuzen, eşi, kız arkadaşı ve sevgilisinin sürprizleri yeterince başlı başına insanı geriyor zaten
Ben yorum da misafiri her türlü severim demiştim ama sevgili konusu ortaya çıkınca empati kurdum da eşim onlar gelene dek hiç ses etmez geldikleri zaman da kız arkadaşla sevgiliyi uygun bir otele götürürdü kesin
Bence herşeyi unutup yarın hiçbirşey olmamış gibi devam edin.
Kuzene selamlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…