M Milky Way kuzenin mesajına cevap vermiş. Anlaşılan sorun da çözülmüş gibi.
Benim anlamadığım kuzeninin konusunu daha önce size gelen arkadaşından 1000 euroluk masanıza kadar getirip burayı dedikodu kazanına nasıl çevirdiniz vallahi çok şaşırdım.
Türk Kadın yapısın da dedikodu, çekiştirme, olayı tek ağızdan dinleyip taraf tutup pohpohlama vs gibi alışkanlığı zaten had safha da sizde yangına körükle gidiyorsunuz.
Merak ettim yaşadığınız yerde pek Türk arkadaşınız yok galiba :)
İçiniz çok dolmuş belli ki.
Sizi yargılamıyorum sadece konunun boyutunu mahalleli komşu teyzelerin sohbeti haline gelmesi beni bayağı etkiledi.
acıkcası abinde iş yok. benim eşim bekar arkdaşını dahi eve almaz. sen bekarsın evli barklı insanlari üstelık tanmıyorsun evınızde kalıyor. sacmaSeninki yine iyi. Bize abim eşi ve çocuğu + arkadaşı, eşi ve 2 çocuğunu getirecek, hem de 2 hafta. Üstelik adam 3-4 ay önce yine gelip evimizde kaldı. Anlamıyorum bu genişlik nerden geliyor bu insanlarda. İstemiyorum dedim kötü oldum, ne geçimsizliğim kaldı ne misafir sevmezliğim. Umarım aynılarını yaşamazsın.
Bacı son gelişmeleri okumamışsıneşinin tepkisini abartı buldum.
kuzenini anlamadım yani. insan kuzeninin yanına gıderken neden birini götürmek ister ki.
rahatça muhabbet edemezsiniz bile.
sonuçta kuzenın senin, çekinmeden söyle. hazır eşine de mantıksız gelmişken onu bahane et
yeni evli cıftın evınde kalmak ta nedir?! asla asla yapmazdımOda ne ki:)) evlenecegim zaman dugunden 1 gun once esimin ailesi gelecek sehrimize.Biz bi hesap yaptik ona gore yatak dosek ayarladik.esimde ben kizarim diye susmus) halbuki niye kizayim.gorumcem taa yurtdisindan kendi esi ve cocuklariyla birlikte arkadaslariyla gelmisler..hic tanimadigim hesapta olamayan bi aile:)) o gun hic bozuntuya vermedik tabi..agirladik ettik.birde aile coook soguktu hic cekilmedi:) simdi gulumseyerek yaziyorum o zaman bu emrivakiye cok kizmistim:)
Yime size emrivaki yapilmamis.kapida gorunce sook yadamistik:)
Guzelce durumu yaz.anlayisla karsimasi lazim.belkide tanisaniz sizde isterdiniz.ama haklisiniz tabi:)
yok okumadım.Bacı son gelişmeleri okumamışsın
gerdek gecesıde kalsaydılar bariOda ne ki:)) evlenecegim zaman dugunden 1 gun once esimin ailesi gelecek sehrimize.Biz bi hesap yaptik ona gore yatak dosek ayarladik.esimde ben kizarim diye susmus) halbuki niye kizayim.gorumcem taa yurtdisindan kendi esi ve cocuklariyla birlikte arkadaslariyla gelmisler..hic tanimadigim hesapta olamayan bi aile:)) o gun hic bozuntuya vermedik tabi..agirladik ettik.birde aile coook soguktu hic cekilmedi:) simdi gulumseyerek yaziyorum o zaman bu emrivakiye cok kizmistim:)
Yime size emrivaki yapilmamis.kapida gorunce sook yadamistik:)
Guzelce durumu yaz.anlayisla karsimasi lazim.belkide tanisaniz sizde isterdiniz.ama haklisiniz tabi:)
yok okumadım.n'olmuş?
eşinin tepkisini abartı buldum.
acıkcası abinde iş yok. benim eşim bekar arkdaşını dahi eve almaz. sen bekarsın evli barklı insanlari üstelık tanmıyorsun evınızde kalıyor. sacma
Beğenilerimi takip et
Kuzenine mesaj attı konu sahibi, kabul edemeyeceğim arkadaşını, hem arkadaşın sıkılır yalnız demiş, kuzeni de kabul edersen erkek arkadaşı da gelecekti demiş...
evet kültürleri öyle bana göre ters bir kültür... o yuzden asla bir almanla evlenemezdim burda dogup buyudugum halde. ama sızın durumunuz başka kuzenın bedava otel aramış.Esimin tepkisini değerlendirirken daha önce belirttiğim gibi "YABANCİ olduğunu ve adetlerinde yatılı misafirlik olmadığını" dikkate almanızı dilerim. Avrupa'da yaşayanlar bilirler; aksam yemeği saatinde tesadüf eseri evlerinde olsanız "bizim aksam yemeği saatimiz geldi size uğurlar olsun" der gönderirler, bu kültürde büyümüş insanın, kendi ana-babası iki günden çok evinde kalmamış insanın, eşi tarafından gelen misafirleri günlerce evinde ağırlaması zaten mucizedir. Kendi teyzesi oturduğumuz sehre geldiğinde otelde kalırken eşim benim misafirlerime ses etmemiştir ama "hiç tanımadığım birini evimde agirlayam ne alaka" dediyse varsın en abartı tepkisi bu olsun.
Bende diyorum ki aklı başında birisiniz belliki kötü anılarınızı anlatarak tekrar tekrar yaşamanız sizi daha çok üzecektir.Bir arkadaş "evini tam pansiyon reserve etmişler tek masrafları uçak bileti" gibi bir yorum yapmıştı ona istinaden yaşadığım bu tatsız tecrübeyi paylaşıp "bu ne ki en yakınım dediğim arkadaşımin beni tam pansiyon şeklinde kullandığını gördüm" manasında bu anımı paylaştım. Ortalığı dedikodu kazanına çevirmek gibi bir niyetim yoktu. Arkadaşımin yaptığı beni tabi ki çok etkiledi, tabi ki içim doldu, çok kırıldım ve kullanılmış hissettim (ki üstünden aylar geçti) sadece bunu paylaştım o kadar...
doğrusuda bu ben cıddıyım yenı evlendıgımızde hıc bir arkdasını mısafırlıge dahıl almazdı eve. ne zaman nişan olur evlı oldular öyle. dogrusuda budur. yabancı bir erkegın yatılı evinde ne işi var. bu durumda annen baban karşı cıkmaları lazımdıİçimi rahatlattın:) aynen böyle düşünüyorum.
Şayet sizi kırdıysam özür dilerim.
Ya gerçekten öyle mi? Yani benim de evim sonuçta ve onlara hizmet etmek zorunda olan kişi benim. Ayrıca adam evli barklı, üstelik anne babasını ziyarete gelirken milleti takıyor peşine, ve uçakla 10 saat mesafedeyiz. Haksız mıyım yani ben.
doğrusuda bu ben cıddıyım yenı evlendıgımızde hıc bir arkdasını mısafırlıge dahıl almazdı eve. ne zaman nişan olur evlı oldular öyle. dogrusuda budur. yabancı bir erkegın yatılı evinde ne işi var. bu durumda annen baban karşı cıkmaları lazımdı
devam etsin sankı o bırıcık oglu bakacak onlara illerde....Annemin zaten biricik oğlu, o yüzden beni düşünen yok, oğluyla karısı yanlarında arkadaşlarını getiriyor tatil yapmaya, bizim evde bedava otel. Burda kaynana konuları okuyoruz ya, annem kaynana falan bir yana, kendi annesinden belkide daha iyi davranır, gelinimiz için beni ezer gerekirse. Ne yazık ki içimde kanayan bir yara. Dertliyim
Asıl benden taraf Estağfurullah büyüklük Allah tealaya mahsustur.Estagfurullah bunu yazmanız bile büyüklüğünüzü gösterir teşekkür ederim insanlık hali olur böyle seyler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?