• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yanlis es seçımi?

evlilik süremden de anlaşılacağı gibi daha cicim ayları ve büyük kavgalarımız olmadı..
ama sana şunu söyleyebilirm, aynı eve girmeden kesinlikle tanıyamıyorsun.. gerçi biz 4 sene beraberlik yaşadık.. üni dede bi ara beraber yaşadık ama evlilik bambaşka bişey:31:
bazen eşimi içime sokasım boğasım geliyo sevgiden:16::16::16::16::16::48::48::48:
bazen de o kadar sinirleniyorum ki anlatamam, eleştirilerini bazen çok kırıcı bi üslupla yapar.. bi de alındığı veya kırıldığı bişeyi o anda söylemez iki üç gün sonra patlatır bombayı:9::9:
şimdilik tek derdim bunlar valla.. bakalım yaşayıp görmek lazımm.
Allah kimseyi pişman etmesin tabi kiii:51:

amin Rabbim kimseyi pişman etmesin umarım siz de bir ömür mutlu olursunuz:)

herkes ailelerin ne kadar karıştığından, tapulu mal haline gelindiğinden bahsetmiş....

Ben de görüyorum öyle örnekler ama evlenirken maddi olarak ne kadar bağımsız olursanız, ne kadar kendi ayaklarınızın üstünde durursanız; o kadar manevi olarak da bağımsız olursunuz. Karışılmasına engel olursunuz.

Yani kimsenin hiç bir şeyine tamah etmeyin, bazı şeyleriniz olmasın, bazı şeylerin kötüsünü kullanın ama kendinize karıştırmayın, sınırları çizin.

Bir de her duyduğunuz adeti uygulamak zorunda değilsiniz, bazı adetler herkesi fazla içiçe ve birbirine fazlasıyla borçlu hale getiriyor; mesafeler ve sınırlar önemli... Yani aileyle evlenip evlenmeyeceğiniz biraz da sizin elinizde, çamaşırınızı vs. eşinizin daha 3 gün önce tanıştığınız annesine aldırırsanız evet onunla evlenirsiniz... Herşey siz mutlu olasınız diye yapılmalı, desinler için değil.

Son olarak şiddet (sözlü ve fiziksel) kullanan erkekten uzak durun. Küsen erkek, cimri erkek ve sorumsuz erkek de kadınların çok şikayet ettiği özellikler arasında. Ha bir de maçoluğa prim vermeyin: sizi mutlu etmeye çalışan zarif erkeği hedefleyin.

bencede çok doğru şeylere değinmişsiniz maddi özgürlük çok önemli.hepimiz doğru insanı buluruz umarım:)

arkadasim bende ucyili devirdim evliyim nasil baslarsan oyle devam edersin tartisirken birbirinize sayginiz orda belirliyor kendini yeniden dunyaya gelsem yine ayni insanla bir omur birlikte olmak isterdim kavga ederken bile hayatim canimli kulanip tartisiyoruz istem disi hani gerizekali derlerya tartisip bizde hayatim diyip tartisiyoruz :)) ha pisman oldugum seyler yokmu var neden yirmi alti yasinda evlendigim keske daha erken evlenseydim :)) cunku hamileliklerimde hep sanssizliklar yasadim henuz bebegimiz yok ve esim yurt disindaa calisiyor ikimizde universite mezunuyuz ben onun orda calistigini bilgigim halde cok karsiyken evlendim onunla cok yeni geldim yanina ama cok zaman ayri kaldik birbirimizden kesinlikle aile cok onemli onun aileisini aileme yakin olmasi kulturlerimizin yakin olmasi onemli

Daha sözlenmeden, nişanlanmadan, evlenmeden, aileler çok iç içe girmeden ciddi problem yaşanırsa, ilerde toparlanma şansı sanırım çok zordur.. ne olursa olsun problemler hep karşımıza çıkacak üstüne yenileri eklenecektir her halde..

burada bir arkadaş dedi ya hani hep kavgalarımızı evlenmeden önce ettik şimdi tartışacak bir şey bulamıyoruz diye... tartışmaların kavgaların ne boyutta olduğu ne üzerine olduğu da önemli tabi...

Allah pişmanlık vermesin ya hakikaten hayatımızın en önemli kararı...

aileler ne kadar çok görüşürlerse o kadar sorun çoğalır düşüncesindeyim.çünkü her iki tarafta kusur bulur ve kusursuz insan olmaz.bu konuda babamdan biliyorum kız tarafı çok ince eleyip sık dokuyor haklı olarak.her konuda denk insanlar çıkarsın Rabbim karşımıza.Mevlam pişman etmesin zor bir karar...

çok hoş bi konu açmışsın canım tebrikler :46: evlenipde pişman olan biri olarak bende burdayım demkki neymiş anne baba sözü dinliyomuşuuuz :17:

arkadasim bende ucyili devirdim evliyim nasil baslarsan oyle devam edersin tartisirken birbirinize sayginiz orda belirliyor kendini yeniden dunyaya gelsem yine ayni insanla bir omur birlikte olmak isterdim kavga ederken bile hayatim canimli kulanip tartisiyoruz istem disi hani gerizekali derlerya tartisip bizde hayatim diyip tartisiyoruz :)) ha pisman oldugum seyler yokmu var neden yirmi alti yasinda evlendigim keske daha erken evlenseydim :)) cunku hamileliklerimde hep sanssizliklar yasadim henuz bebegimiz yok ve esim yurt disindaa calisiyor ikimizde universite mezunuyuz ben onun orda calistigini bilgigim halde cok karsiyken evlendim onunla cok yeni geldim yanina ama cok zaman ayri kaldik birbirimizden kesinlikle aile cok onemli onun aileisini aileme yakin olmasi kulturlerimizin yakin olmasi onemli

:)ilk defa geç evlendiğine üzülen bir kişiyle karşılaştım çok şaşırdım:)ne güzel umarım bizlerde böyle söyleyebiliriz.tartışma şeklinizede bayıldım aklımın bir kenarında tutucam bunu.kültürler bencede çok önemli...inşallah bebeğinize kavuşur çok mutlu olursunuz:)

:)ilk defa geç evlendiğine üzülen bir kişiyle karşılaştım çok şaşırdım:)ne güzel umarım bizlerde böyle söyleyebiliriz.tartışma şeklinizede bayıldım aklımın bir kenarında tutucam bunu.kültürler bencede çok önemli...inşallah bebeğinize kavuşur çok mutlu olursunuz:)

esimi tanimadan once evliligi asla dusunmezdim en erken 30 unda evlenirim derdim cok uzakti bana sorumluluk calisan biriydim insallah cok sever cok sevilirsin ki sende pisman olursun erken evlenmediginden :)) tesekur ederim dilegin icin ama iki aile arasi mesafe uzakti ayri illerdeydiler ayda bir gorusuyorlardi o yuzden sorunsuz atlattik senin bir iliskinmi var

tşk ederim canım.siz hangi konudan dolayı pişmanlık duymuştunuz...
1.asla derken aptal gibi aşık oldum ve kvalıde&görümceyle beraber oturmayı kabul ettım
2.annem ve babam bunlar ıyı ınsanlar deil aldanma derken onlara cephe aldım
3.ilk kavgada ailemın aynına dondugumde gitme artık dedıklerınde yine onları ezıp gectım gittim
Sonuç : 4.5 ayda biten bi evlilik sinir stres yuzunden kaybedılen bi bebek ve sinirleri bitmiş ben.
Şunu anladım ki duygularla asla hareket etmemek gerek eger bir daha evlenırsem ki sanmam mantık evlılıgı yaparım, ve aile eger hayır dıosa mutlaka bı bıldıklerı vardır.

esimi tanimadan once evliligi asla dusunmezdim en erken 30 unda evlenirim derdim cok uzakti bana sorumluluk calisan biriydim insallah cok sever cok sevilirsin ki sende pisman olursun erken evlenmediginden :)) tesekur ederim dilegin icin ama iki aile arasi mesafe uzakti ayri illerdeydiler ayda bir gorusuyorlardi o yuzden sorunsuz atlattik senin bir iliskinmi var

evet canım ben sözlü sayılırım askerde şu anda eylül gibi düğün düşünülüyor nasip olursa.biz aynı ildeniz.ama yinede aileler sık görüşmemeye çalışıyor.bizim çabalarımızla:)bende nasip olursa 26 yaşında evlenmiş olucam.bakalım inşallah çok mutlu oluruz...Allah kimseyi pişman etmesin...

Bende bekarım 2 yılllık bir ilişkim var ama en çok korktuğumdur yanlış eş seçimi.Seçtiğiniz insan ömrünüz oluyor.Bu yüzden birazda korkuyorum evlilikten.Alllah herkese hayırlı eş nasip etsin.

1.asla derken aptal gibi aşık oldum ve kvalıde&görümceyle beraber oturmayı kabul ettım
3.ilk kavgada ailemın aynına dondugumde gitme artık dedıklerınde yine onları ezıp gectım gittim
Sonuç : 4.5 ayda biten bi evlilik sinir stres yuzunden kaybedılen bi bebek ve sinirleri bitmiş ben.
Şunu anladım ki duygularla asla hareket etmemek gerek eger bir daha evlenırsem ki sanmam mantık evlılıgı yaparım, ve aile eger hayır dıosa mutlaka bı bıldıklerı vardır.

Allah korusun çok zor şeyler yaşamışsınız.üzüldüm.anne ve bababın sözü gerçekten çok önemli.umarım bundan sonra çok mutlu olursunuz.bazen kaderin önüne geçilmiyor.sizinde öyle olmuş.Rabbim evliliğimizle imtihan etmesin.

Allah korusun çok zor şeyler yaşamışsınız.üzüldüm.anne ve bababın sözü gerçekten çok önemli.umarım bundan sonra çok mutlu olursunuz.bazen kaderin önüne geçilmiyor.sizinde öyle olmuş.Rabbim evliliğimizle imtihan etmesin.
amiin canım aminn..

çok üzüldüm sizin adınıza...ne gibi sıkıntılar çektiniz bizimle sakıncası yoksa paylaşır mısınız?ben hep memleket dışından evlenenlerin sıkıntısı daha az oluyor avantajı daha çok diye düşünmüştüm...

mesela kültür farkı ben iç anadolu o güneydoğu bölgesi ...öncelikle kimin ailesine yakın oturacağız o sorun oldu.Evlendiğimizde bizimkilere yakın oturuyorduk ama eşim şimdi beni kendi memleketine yakın bir yere getirdi.Tayini falan çıkmadığı halde.hatta kendi memleketine de götürmek için uğraştı ama ben istemedim ama çok yıprandım .şimdi geldiğim yere alışamadım çok zor günler geçirdim.Annemler benimle konuşmadılar.. yemeklerini yapmakta zorlandım Çalışan bir bayanım ve onlarda çalışan bayan yok halinden anlamıyorlar...Sürekli hizmet bekliyorlar. Eşim daha yenşi yeni bana yardımcı oluyor ev işlerinde ne bileyim işte yani ben çok yıprandım tavsiye etmem asla

bende pişman olanlardanım ama kader işte alnımıza yazılmışsa yaşıyoruz.bunun keşkesi falan yok :50:
evlilik bir kumar kimi kazanıyor kimi kaybediyor:31:

bende pişman olanlardanım ama kader işte alnımıza yazılmışsa yaşıyoruz.bunun keşkesi falan yok :50:
evlilik bir kumar kimi kazanıyor kimi kaybediyor:31:

Evet evlilik kumar gibi birşey siz neden pişmanlık duymuştunuz acaba?

açtığınız bir konuda '' Babam ,bana böyle bir damat getirdiğin için ailemize böyle bi insan soktugun için sana teşekkur ederım kızım''diyor. yazmışsınız eşinizle ailenizin arasının iyi olduğundan bahsetmişsiniz... :26: gerçekten çok kısa sürmüş evliliğiniz hakkınızda hayırlısı olsun bebeğiniz içinde üzüldüm :31:

Back
X