Yanlış mi Yaptım Acaba?

elizanelizan

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
1.299
526
323
Merhaba kızlar.
Hic uzatmadan konuma geçiyorum.

Henüz 1.saatlik bir olay bu. Eşim az evvel memleketine gitmek üzere evden ayrıldı. (Keyfi bir seyahat bu, 3 aylık bebeğimiz var, hava soğuk ve bebek küçük olduğundan gitmek istemedim. Zira zaten iki ayda bir mutlaka gelinip gidiliyor ailesi tarafından) Ve herşey bundan once oldu.

Uzun yola gideceğinden kendi aileme Allahaısmarladık demek istedi, gittik. Evimize döndük. Eve gelince bana " ya opmesinden rahatsız değilim ama baban bebeği öperken ses çıkarıyor ya o sese gıcık oluyorum sen çaktırmadan bir uyarsan) dedi.
Ben şaşırdım , kırıldım, üzüldüm. Bebeğim ilk torunları, çok seviliyor. Zaten kanser hastası. Çok duygusal . Belki aklınıza gelir diye diyorum ,Öyle sapır süpür tükürükler saçarak öpmüyor babam sadece ses çıkarıyor öperken ki kendisi çok yuksek sese sahip biridir konuşurken de...

Sustum birşey diyemedim. Afedersiniz Eşimin annesi kardeşleri sürekli geğiren, boğaz temizleyen, yemek yerken ses çıkaran, yemeği elleri ile hizli doke saça yiyen, önünden kacirilircasina (annesi) yiyen insanlar. Ben bunu asla eşime soylemedim bu konuda ne ailesini ne kendisini uyarmadım , esim üzülür kırılır diye. Suratımi dahi ekşitmedim rahatsız olduğum anlasilmasin diye ama esim 2. Kere boyle birseyle gelince basimdan asagi kaynar sular dokuldu.sanki.

Daha evvel de erkek kardeşim yemek yerken sesli yemiş biraz diye kardeşin sesi yiyor midem bulanıyor, yok iste şöyle oturuyor rahatsız oluyorum demişti.

Ben o incinmesin diye susarken, o patır patır yüzüme vuruyor bunları.

Ah elizan dedim kendi kendime. Sen ne büyük bir aptalsin..

Esim çıkmak üzereyken beni çok kırdığını, kendi ailesinin de bu tarz şeyleri olduğunu ama benim rahatsız olmama rağmen sırf o üzülür incinir diye birşey demedigimi, ama kendisinin bana ailem konusunda defalarca uyardigini ve beni sonunda artik söylettiğini söyledim.

Hemen odayı terketti. Söylediklerimi duydun mu dedim. Duymadım dedi. Tekrar edeyim öyleyse dedim. Dinlemek istemiyorum diye bağırdı.

Niye zoruna gidiyor , sen benim ailem için rahat rahat savururken.cümleleri kirilacagimi düşünmedin de ben senin ailenin ayni konuda ayni davranışlarının olduğunu söyledigimde neden sinirleniyorsun. Canın yanıyormuş değil mi dedim. Kıymetli ise senin ailen benimki de kıymetli. Dedim. Benim yüzüme iyi bak. Benden daha büyük bir gerizekali göremezsin muhtemelen .Ben sen incinme diye soylemezken birseyleri demek ki rahatca düşünmeden konuşmak gerekiyormus dedim.

Tabi ağlaya ağlaya dedim bunlari. Ben birilerinin yaninda ağlayabilen biri degilim.Agliyorsam durum benim için ciddidir. Bunu esim bilir.

Tabi bi meleksin sen bi.melek varmis o da bize denk gelmiş dedi burnundan soluyarak .

Bebeğim kucagimdaydi. Aldı sevdi. Hoscakal kızım dedi. Bebeği koltuğa koydu valizini aldı ve gitti.

Simdi soruyorum size, hata mi Yaptım sen benim.aileme boyle diyorsun ama seninkiler de boyle demekle? Susmalı mıydım? O gittikten sonra bir mesajla mi yazsaydım kırıldığımı? Kırıldım yazsaydım, ben opmesine birşey demiyorum yanlış anlama canım diye kapatacakti konuyu öyle mesaj atsaydim.
Yoksa canini yakmakla iyi mi ettim? İncinir diye dusunmemem mi gerekiyormus bu zamana kadar?
Siz olsanız vaziyet boyleyken nasıl tepki verirdiniz?

Son durumlar 14. Sayfada....

Son düzenleme:
Bence az bile söylemişsiniz. Tek hoş olmayan yanı kavga anında "benimkiler öyleyse seninkiler de böyle" tavrı olmuş. .keşke sizde rahatsız olduğunuz şeyleri olay olunca söyleseymişsiniz.
Ben şeye takıldım. 3 aylık bebeğinizi ve sizi evde bırakıp memlekete gitti bu adam. Kaç saatlik mesafede? Allah korusun gece ani birşey olsa ne yapacaksınız? Kendi aracınız var mı? Bir güvenlik sorunu olsa hastalık vs olsa nasıl baş edeceksiniz? Bence buna takılın. Ne kıymetli ailesi varmış.....
Sizi bunları düşünmeden bırakıp giden adam tabi ki ailesine toz kondurmaz....

Aynısını yapardım.
O adam ağzına geleni saysın hoyratça kırsın döksün yok öyle. Siz kırmamak için bazı şeylerin lafını nezaketen etmiyorsunuz, zaten normali de bu. Kimse çöpsüz üzüm değil, kendisini iyi olsa da anası babası garip olabiliyor biz de sevdiğimiz için lafını etmiyoruz.

Eşiniz haksız, ayı ayı konuşup bir de nazlanmış. Hem edepsiz hem zeytinyağı.

Haklısınız özür falan dilemeyin. Ailesi de iğrençmiş ben olsam sofradan tiksinirim. Ailesi iğrenç kendisi hanzo.

Iyi olmus bence soylediginiz. Bilsin oda bence. O senin ailene konusurken iyide sen konusunca mi kötü oluyor. Hic alttan da alma. Anlasin hatasını

Ben olsam sanırım 3 aylık bebeğimle beni bırakıp gitmesiyle kavgayı başlatırdım 2 aydır görmediği ailesini o kadar çok mu özlemiş siz çok küçük bebeğinizle evde yalnızsınız. Diğer konuda da tamamen haklısınız bende olsa çok kırılırdım söylemeniz iyi olmuş.

Tabiki bu şekilde uzun yola gitmesi iyi olmamış ama bununla birlikte sustukca da kendi ailesini nimetten saymış konuşmanız iyi olmuş bence. Bir daha ki sefere aileniz hakkında konuşurken kendi ailesini gözünün önünde bulundurur

Evet, kıyastan nefret eder kendısı. Ama böyle soyleyınce , fılm serıdı gıbı gectı kendı aılesının sureklı durduk yere cıkardıgı sesler. Söylemeden duramazdım.
Uzak mesafe, 1 hafta kalacak. Ama uçakla gıdıyor...

Ben aılemle aynı apartmanda oturuyorum. Tum gun aşağıda olacağım ama Annem yıne de gece benımle kalıyor. O yüzden böyle bır sıkıntım yok. Zaten hamılelıgımden berı böyle gıdıyor kı. Aılesınden yana sıkıntılar var zaten. ONlara degınmıyorum hıc.

iyi yapmissin hemde cok.bi daha karsisindakini dusunmeden konusmaz belki.sadece gider ayak olmasi kotu olmus gibi.

Gıderayak olması kotu oldu ama işte oyle denk geldı. dusunseydı kırılır elizan, gelınce daha genıs bır vakıtte soylerım dıye . Ama maalesef.

Hıcbır sekılde yazmayı düşünmüyorum zaten. Eskıden olsa w.... gıbı mesajlaşma programlarında duruma gore profıl resmı secıp uygun bır soz yazıyordum durum kısmına. Artık onu da yapmayacağım. Derın bır sessızlıge gomulecegım. Ne halde olduğum hakkında en ufak bır fıkır sahıbı bıle yapmayacağım onu. Canı yanmadan ne kadar canımı yyaktıgını anlamayacaktı....

O ayrı konu zaten . O ayrı bır yara bendeki. Ilk gıdısı degıl cunku ...
Hayır tabikş ne demek ya o söylesın sen sus . Sinir oldum . Ayıp etmış dusuncesız
Hemde nasıl

Umarım öyle olur..
Zaten aılem aynı apartmanda olmamıza rağmen, kendı aılesının de kılometrelerce uzakta olmasına rağmen, kendı aılesının geldıgı kadar benım evıme gelmemıstır. Kardesımse 17 yasında çocuk sayılabılecek yasta. Hadı onu gectım.hasta adam, duygusal adam. Kanser hastası ılk torunu. HIc böyle seylerın muhasabesı yapılır mı? ben nasıl uyarırım ne derım. Zaten nadır gelıp 10 dakıka bır kahvesnı ıcıp gıden adam, hepten mı kessın ayağını. ayıptır günahtır.

Birde hedıye koymuştum kayınvalideye, uzerıne güzel bır notla bırlıkte. ki kendısı kızlarına taparken,tum gelınlerı ıcın el kızı dıye dolanır soylenır durur. Esıme soylememıstm hedıyeyı. Belkı bavulunda gorur de utanır.....

bacım eşin güle güle gitsinn ...
bana göre en doğru tepki vermişsin ...
ancak bu dilden anlardı
üzme kendini ,öylemi yapsaydım böylemi yapsaydım diyee

o senin düşündüğün kadar düşünseydi
lafının nereye gittiğini ,kimi incittiğini düşünürdüü,,,

Ama o an hıssettıgımı anlatamam sıze... ben hamıleyken annesı kardeslerı bızde kaldı bır sure. Benım hamılelık de fena gectı.Bulantılar kusmalar. Yatak döşek yatıyorum hıcbırsey yıyemıyorum. Benı uyandırıp ' ya elızan bırsey ısteyecegım ama, ben yapamıyorum, mıdem almıyor. Tuvalet pıs kalmış, benden dolayı mı bılmıyrum bır temızler mısın ' dıyen adam bu.
ben ne yaptım o halde kalkıp temızledım aılesının vücudundan def ettıklerını... Lafını bıle etmedim. Hamıle halımle bulantı çekerken kusarken benden bunu nasıl ıstersn demedım. Mahcup olsun ıstemedım. Ama olana bakın....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…