- 22 Şubat 2016
- 4.513
- 4.201
- 53
- Konu Sahibi elizanelizan
-
Merhaba kızlar.
Hic uzatmadan konuma geçiyorum.
Henüz 1.saatlik bir olay bu. Eşim az evvel memleketine gitmek üzere evden ayrıldı. (Keyfi bir seyahat bu, 3 aylık bebeğimiz var, hava soğuk ve bebek küçük olduğundan gitmek istemedim. Zira zaten iki ayda bir mutlaka gelinip gidiliyor ailesi tarafından) Ve herşey bundan once oldu.
Uzun yola gideceğinden kendi aileme Allahaısmarladık demek istedi, gittik. Evimize döndük. Eve gelince bana " ya opmesinden rahatsız değilim ama baban bebeği öperken ses çıkarıyor ya o sese gıcık oluyorum sen çaktırmadan bir uyarsan) dedi.
Ben şaşırdım , kırıldım, üzüldüm. Bebeğim ilk torunları, çok seviliyor. Zaten kanser hastası. Çok duygusal . Belki aklınıza gelir diye diyorum ,Öyle sapır süpür tükürükler saçarak öpmüyor babam sadece ses çıkarıyor öperken ki kendisi çok yuksek sese sahip biridir konuşurken de...
Sustum birşey diyemedim. Afedersiniz Eşimin annesi kardeşleri sürekli geğiren, boğaz temizleyen, yemek yerken ses çıkaran, yemeği elleri ile hizli doke saça yiyen, önünden kacirilircasina (annesi) yiyen insanlar. Ben bunu asla eşime soylemedim bu konuda ne ailesini ne kendisini uyarmadım , esim üzülür kırılır diye. Suratımi dahi ekşitmedim rahatsız olduğum anlasilmasin diye ama esim 2. Kere boyle birseyle gelince basimdan asagi kaynar sular dokuldu.sanki.
Daha evvel de erkek kardeşim yemek yerken sesli yemiş biraz diye kardeşin sesi yiyor midem bulanıyor, yok iste şöyle oturuyor rahatsız oluyorum demişti.
Ben o incinmesin diye susarken, o patır patır yüzüme vuruyor bunları.
Ah elizan dedim kendi kendime. Sen ne büyük bir aptalsin..
Esim çıkmak üzereyken beni çok kırdığını, kendi ailesinin de bu tarz şeyleri olduğunu ama benim rahatsız olmama rağmen sırf o üzülür incinir diye birşey demedigimi, ama kendisinin bana ailem konusunda defalarca uyardigini ve beni sonunda artik söylettiğini söyledim.
Hemen odayı terketti. Söylediklerimi duydun mu dedim. Duymadım dedi. Tekrar edeyim öyleyse dedim. Dinlemek istemiyorum diye bağırdı.
Niye zoruna gidiyor , sen benim ailem için rahat rahat savururken.cümleleri kirilacagimi düşünmedin de ben senin ailenin ayni konuda ayni davranışlarının olduğunu söyledigimde neden sinirleniyorsun. Canın yanıyormuş değil mi dedim. Kıymetli ise senin ailen benimki de kıymetli. Dedim. Benim yüzüme iyi bak. Benden daha büyük bir gerizekali göremezsin muhtemelen .Ben sen incinme diye soylemezken birseyleri demek ki rahatca düşünmeden konuşmak gerekiyormus dedim.
Tabi ağlaya ağlaya dedim bunlari. Ben birilerinin yaninda ağlayabilen biri degilim.Agliyorsam durum benim için ciddidir. Bunu esim bilir.
Tabi bi meleksin sen bi.melek varmis o da bize denk gelmiş dedi burnundan soluyarak .
Bebeğim kucagimdaydi. Aldı sevdi. Hoscakal kızım dedi. Bebeği koltuğa koydu valizini aldı ve gitti.
Simdi soruyorum size, hata mi Yaptım sen benim.aileme boyle diyorsun ama seninkiler de boyle demekle? Susmalı mıydım? O gittikten sonra bir mesajla mi yazsaydım kırıldığımı? Kırıldım yazsaydım, ben opmesine birşey demiyorum yanlış anlama canım diye kapatacakti konuyu öyle mesaj atsaydim.
Yoksa canini yakmakla iyi mi ettim? İncinir diye dusunmemem mi gerekiyormus bu zamana kadar?
Siz olsanız vaziyet boyleyken nasıl tepki verirdiniz?
Evet bal gıbı kırıyorlar senı yoksa... ne kadar pişkinler degıl mı?
ınsallah ınsallah....gerçekten çok canımı sıkan bi durum, çok sıkta karşılaşıyorum bununla. artık susmıcam diyorum ama yinede kırmak istemiyorum kimseyi, bukezde herkes sanki muntazam incelikte kusursuz sanıyo kendini.
neyseki sen söylemişsin, ben rahatladım gerçekten iyi yapmışsın.
belki oralarda düşünür tartar bakar bi ailesine haklı olduğunu görür, he özür dilemez anladım haklısın da diyemez belki ama kendi içinde farketmeside iyi bişey olur.
ah ahh kızım benım küçük arkadaşım. O olmasa dusune dusune bır hal olmustum. O hıssetmesın dıye bı ona, bırde buraya sardım kendımı :)Bence en iyisini yapmışsınız. Ben olsam bende aynısını yapardım, üzmeyin kendinizi. Bebeğinizi düşünün. Kendi ailelerini görmezler karşı tarafa laf atarlar işte. 'İncinir mi' diye düşündükçe incinen, üzülen taraf siz olursunuz.
Algıları açmak... Sevdım bunu. :)Bence söylemen çok iyi olmuş. Seninkiler sesli yemek yiyormuş da onunkiler kraliyet ailesi gibi mi davranıyormuş?
Hatta gider ayak söylemen daha iyi olmuş. Şimdi bu hareketleri daha dikkatli gözlemleyecek. Eli mahkum çünkü algılarını açmış oldun.
Herkes önce bir kendisine bakacak.
Ah keske aglamadan..peh seninkiler de boyle boyle
dalgaya alircasina soyleseydin
sonra da masum bir ses tonu ve yuzle onu kirmak istemedigini soyleseydin...biraz kafasi karissaydi kraliyet ailesinin biricigi..
Bunlar şuan aklına yer etti biliyo musunuz eşinizin. Alışık olduğu için onlara farkında değildi belki de ailesinin bu hareketlerinin. Şimdi mesela birlikte yemek yerlerken ister istemez bakacak ve farkedecek bu durumları. Giderken söylemeniz tam yerinde olmuş bence.
Çok iyi ya :)gecen kış bnm akrabalarımın köyüne gittik işte ben maddiyatsızlık gelişememek die konuda konusmustum işte üzüldüğümü söyledim akrabalarm için..oda hakket ya wc lerine bak dedi..Bende sen annenin mutfak tezgahını görmedin galiba midem bulanıyo orda pişen yemekten yıllarca nası yediniz orda pişen yemekleri ıyyyy dedim hönk die kaldı..Yemişim onun kalbini incinmemesini..Ki bunlar bnm annem babam kardeşim dğl onlara dese varyaaa ..
Hic öyle bir niyetim yok. Onunda özür dileme niyetinin olduğunu sanmıyorum. Zaten hali hazırda silerineyiz konduramiyor onlardan başkasına değer vermiyor düşüncesi varken üstüne bu da eklendi simdi. Al iste ben haklıyım diyordur içinden eminim.İyi yapmışsın, sonuna kadar haklısın. Sakın özür vs. Falan dileme..... yoksa kocanın totosunu çok kaldırırsın.
Merhaba kızlar.
Hic uzatmadan konuma geçiyorum.
Henüz 1.saatlik bir olay bu. Eşim az evvel memleketine gitmek üzere evden ayrıldı. (Keyfi bir seyahat bu, 3 aylık bebeğimiz var, hava soğuk ve bebek küçük olduğundan gitmek istemedim. Zira zaten iki ayda bir mutlaka gelinip gidiliyor ailesi tarafından) Ve herşey bundan once oldu.
Uzun yola gideceğinden kendi aileme Allahaısmarladık demek istedi, gittik. Evimize döndük. Eve gelince bana " ya opmesinden rahatsız değilim ama baban bebeği öperken ses çıkarıyor ya o sese gıcık oluyorum sen çaktırmadan bir uyarsan) dedi.
Ben şaşırdım , kırıldım, üzüldüm. Bebeğim ilk torunları, çok seviliyor. Zaten kanser hastası. Çok duygusal . Belki aklınıza gelir diye diyorum ,Öyle sapır süpür tükürükler saçarak öpmüyor babam sadece ses çıkarıyor öperken ki kendisi çok yuksek sese sahip biridir konuşurken de...
Sustum birşey diyemedim. Afedersiniz Eşimin annesi kardeşleri sürekli geğiren, boğaz temizleyen, yemek yerken ses çıkaran, yemeği elleri ile hizli doke saça yiyen, önünden kacirilircasina (annesi) yiyen insanlar. Ben bunu asla eşime soylemedim bu konuda ne ailesini ne kendisini uyarmadım , esim üzülür kırılır diye. Suratımi dahi ekşitmedim rahatsız olduğum anlasilmasin diye ama esim 2. Kere boyle birseyle gelince basimdan asagi kaynar sular dokuldu.sanki.
Daha evvel de erkek kardeşim yemek yerken sesli yemiş biraz diye kardeşin sesi yiyor midem bulanıyor, yok iste şöyle oturuyor rahatsız oluyorum demişti.
Ben o incinmesin diye susarken, o patır patır yüzüme vuruyor bunları.
Ah elizan dedim kendi kendime. Sen ne büyük bir aptalsin..
Esim çıkmak üzereyken beni çok kırdığını, kendi ailesinin de bu tarz şeyleri olduğunu ama benim rahatsız olmama rağmen sırf o üzülür incinir diye birşey demedigimi, ama kendisinin bana ailem konusunda defalarca uyardigini ve beni sonunda artik söylettiğini söyledim.
Hemen odayı terketti. Söylediklerimi duydun mu dedim. Duymadım dedi. Tekrar edeyim öyleyse dedim. Dinlemek istemiyorum diye bağırdı.
Niye zoruna gidiyor , sen benim ailem için rahat rahat savururken.cümleleri kirilacagimi düşünmedin de ben senin ailenin ayni konuda ayni davranışlarının olduğunu söyledigimde neden sinirleniyorsun. Canın yanıyormuş değil mi dedim. Kıymetli ise senin ailen benimki de kıymetli. Dedim. Benim yüzüme iyi bak. Benden daha büyük bir gerizekali göremezsin muhtemelen .Ben sen incinme diye soylemezken birseyleri demek ki rahatca düşünmeden konuşmak gerekiyormus dedim.
Tabi ağlaya ağlaya dedim bunlari. Ben birilerinin yaninda ağlayabilen biri degilim.Agliyorsam durum benim için ciddidir. Bunu esim bilir.
Tabi bi meleksin sen bi.melek varmis o da bize denk gelmiş dedi burnundan soluyarak .
Bebeğim kucagimdaydi. Aldı sevdi. Hoscakal kızım dedi. Bebeği koltuğa koydu valizini aldı ve gitti.
Simdi soruyorum size, hata mi Yaptım sen benim.aileme boyle diyorsun ama seninkiler de boyle demekle? Susmalı mıydım? O gittikten sonra bir mesajla mi yazsaydım kırıldığımı? Kırıldım yazsaydım, ben opmesine birşey demiyorum yanlış anlama canım diye kapatacakti konuyu öyle mesaj atsaydim.
Yoksa canini yakmakla iyi mi ettim? İncinir diye dusunmemem mi gerekiyormus bu zamana kadar?
Siz olsanız vaziyet boyleyken nasıl tepki verirdiniz?
Bence cok cok guzel olmus.
Bundan daha guzel vakit olamazdi.
Su an esin annesinin yanina gitti dimi?
Sen soyledigini soyledin ve kenara cekildin.
Bak gor kafasini dinlerke bi yandan yandan elinde olmadanda olsa gozlemcilik yapicaktir ailesinde.
Ve bakicaktirki cidden anne babasi gil oyle yapiyor. Aynen senin dedigin gibi.
Su sure zarfinda senden uzak kalmasida cok guzel oldu.
Sen en guzelini yapmissin.
Insallah hatasini anlar esin.
Az bile yapmışsın. kusura bakma kocan hakaret etmek istemiyorum ama iğrenç bencil bi insanmış. kanser hastası insanın öpme sesinden rahatsız oluyosa eğer.
Az bile yapmışsın, trip yap surat as konuşma.
bencillik var evet ama yalnızca bana karşı. Yoksa kardeşlerine ya da başkasına elinden gelenin fazlasını yapar, hayır , olmaz dememek için her şansı zorlar.ne varsa bana iste...
Kesin güzel ve sevimli görünür sevgili annesi kardeşleri kendisine o garip sesleri çıkarırken. Kendi ailesi ya, çamurdan olsa da evladır. Hic sevmiyorum objektif olamayan adaletsiz insanlari.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?