- 20 Mart 2016
- 273
- 84
- 13
- 28
- Konu Sahibi elizanelizan
çok dogru yapmışssın
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Baban zaten rahatsizmis bir de adamcagiza sesli öpme mi diyecekmissin...bence iyi yapmışsın. O adam belki şu zamanlar bir tek torunuyla teselli buluyor. Sesli öpme ne demek allahaskina.
Sesli opunce ne oluyormuş. Huylu.mudur nedir.
Eşinin bu sözleri için hasta babanı sakin kırma sakin.vicdan azabı olur sana allah korusun.doya doya öpsün .Allah sifasini tezden versin. O adam üzülür mu ya. Nasıl da seviyor belliki.Sormayın. Babam sürekli "bu bebek bana hediye geldi bana moral diye verdi Allah, neşe kaynağım oldu, kızımın kızı, 53 yıllık hayatımda aldığım en güzel hediye bu Tesekkur ederim kızım" diye seven bir adam..![]()
nasıl dememi uyarmami bekler bu adamcagizi. Nasıl boyle talihsiz bir cümle kurar. Ben hic beklemezdim ondan.
"O kadarini da yapmaz dediğim herkes, tam da o kadarını yaptı. " durumumu özetleyen en kısa cümle bu sanırım.![]()
işte bu cok güzel olmuşBirde hedıye koymuştum kayınvalideye, uzerıne güzel bır notla bırlıkte. ki kendısı kızlarına taparken,tum gelınlerı ıcın el kızı dıye dolanır soylenır durur. Esıme soylememıstm hedıyeyı. Belkı bavulunda gorur de utanır.....
bence utanmıştır kendınden vallahı cok ıyı olmusBirde yazdım mi bilmiyorum önceki mesajlarımda, kayinvalideme hediye koymuştum hic haketmediği halde yine de bir güzellik olsun diye. Eşimin haberi yoktu. Dun aksam farkedip kayınvalideme vermiş olacak ki kayınvalide beni arayıp tesekkur etti. Bide fitne fesat oldugundan zank diye senle kim kaliyo diye sordu. Annem dedim. He tamam dedi. Eminim patlamıştır hasedinden. Esas derdi de bunu öğrenmekmis istediğini aldı.
Esim hediye koyduğumu görünce mahcup olmuş mudur sizce ettiği sozlere? Ben olsam utanırdım ne bileyim.
Aynı tepkiyi verirdim. Çok doğru yapmışsın. Oda bence anlamış gibi geldi bana. Laf gecistirmis çünküMerhaba kızlar.
Hic uzatmadan konuma geçiyorum.
Henüz 1.saatlik bir olay bu. Eşim az evvel memleketine gitmek üzere evden ayrıldı. (Keyfi bir seyahat bu, 3 aylık bebeğimiz var, hava soğuk ve bebek küçük olduğundan gitmek istemedim. Zira zaten iki ayda bir mutlaka gelinip gidiliyor ailesi tarafından) Ve herşey bundan once oldu.
Uzun yola gideceğinden kendi aileme Allahaısmarladık demek istedi, gittik. Evimize döndük. Eve gelince bana " ya opmesinden rahatsız değilim ama baban bebeği öperken ses çıkarıyor ya o sese gıcık oluyorum sen çaktırmadan bir uyarsan) dedi.
Ben şaşırdım , kırıldım, üzüldüm. Bebeğim ilk torunları, çok seviliyor. Zaten kanser hastası. Çok duygusal . Belki aklınıza gelir diye diyorum ,Öyle sapır süpür tükürükler saçarak öpmüyor babam sadece ses çıkarıyor öperken ki kendisi çok yuksek sese sahip biridir konuşurken de...
Sustum birşey diyemedim. Afedersiniz Eşimin annesi kardeşleri sürekli geğiren, boğaz temizleyen, yemek yerken ses çıkaran, yemeği elleri ile hizli doke saça yiyen, önünden kacirilircasina (annesi) yiyen insanlar. Ben bunu asla eşime soylemedim bu konuda ne ailesini ne kendisini uyarmadım , esim üzülür kırılır diye. Suratımi dahi ekşitmedim rahatsız olduğum anlasilmasin diye ama esim 2. Kere boyle birseyle gelince basimdan asagi kaynar sular dokuldu.sanki.
Daha evvel de erkek kardeşim yemek yerken sesli yemiş biraz diye kardeşin sesi yiyor midem bulanıyor, yok iste şöyle oturuyor rahatsız oluyorum demişti.
Ben o incinmesin diye susarken, o patır patır yüzüme vuruyor bunları.
Ah elizan dedim kendi kendime. Sen ne büyük bir aptalsin..
Esim çıkmak üzereyken beni çok kırdığını, kendi ailesinin de bu tarz şeyleri olduğunu ama benim rahatsız olmama rağmen sırf o üzülür incinir diye birşey demedigimi, ama kendisinin bana ailem konusunda defalarca uyardigini ve beni sonunda artik söylettiğini söyledim.
Hemen odayı terketti. Söylediklerimi duydun mu dedim. Duymadım dedi. Tekrar edeyim öyleyse dedim. Dinlemek istemiyorum diye bağırdı.
Niye zoruna gidiyor , sen benim ailem için rahat rahat savururken.cümleleri kirilacagimi düşünmedin de ben senin ailenin ayni konuda ayni davranışlarının olduğunu söyledigimde neden sinirleniyorsun. Canın yanıyormuş değil mi dedim. Kıymetli ise senin ailen benimki de kıymetli. Dedim. Benim yüzüme iyi bak. Benden daha büyük bir gerizekali göremezsin muhtemelen .Ben sen incinme diye soylemezken birseyleri demek ki rahatca düşünmeden konuşmak gerekiyormus dedim.
Tabi ağlaya ağlaya dedim bunlari. Ben birilerinin yaninda ağlayabilen biri degilim.Agliyorsam durum benim için ciddidir. Bunu esim bilir.
Tabi bi meleksin sen bi.melek varmis o da bize denk gelmiş dedi burnundan soluyarak .
Bebeğim kucagimdaydi. Aldı sevdi. Hoscakal kızım dedi. Bebeği koltuğa koydu valizini aldı ve gitti.
Simdi soruyorum size, hata mi Yaptım sen benim.aileme boyle diyorsun ama seninkiler de boyle demekle? Susmalı mıydım? O gittikten sonra bir mesajla mi yazsaydım kırıldığımı? Kırıldım yazsaydım, ben opmesine birşey demiyorum yanlış anlama canım diye kapatacakti konuyu öyle mesaj atsaydim.
Yoksa canini yakmakla iyi mi ettim? İncinir diye dusunmemem mi gerekiyormus bu zamana kadar?
Siz olsanız vaziyet boyleyken nasıl tepki verirdiniz?
Eşinin bu sözleri için hasta babanı sakin kırma sakin.vicdan azabı olur sana allah korusun.doya doya öpsün .Allah sifasini tezden versin. O adam üzülür mu ya. Nasıl da seviyor belliki.
işte bu cok güzel olmuş
siz bavuluna önceden koydunuz yanı degıl mı kavga cıkmadan ve esınızın haberı yok ?
vall cok güzel olmuş kesin utanır bence de
ay ben cok merak ettım bence esiiniz pişman olup arayacak ve özür dileyecek bizi g
bence utanmıştır kendınden vallahı cok ıyı olmus
ne öğrenmek istiyor kaynananız ?
o öyle soruca '' sence kim kalabilir benim yanımda anne'' deseydınız keske
böyle konular beni üzüyor, kişiselleştiriyorum.
çene yapımdaki bir sıkıntı nedeniyle yemek yerken ses çıkartanlardanım ben de.
biri beni uyarsa da değişecek bir şey yok, fizyolojik bir problem.
o kadar da zor olmasa gerek tahammül etmek, hem bu bahs, geçen kişilerle her gün aynı sofraya da oturmuyorsunuz.
bence ikiniz de hoş şeyler söylememişsiniz, sizi o kışkırttığı için bir nebze daha haklısınız.
Tam size bunları soyledıgı esnada, '' rica ediyorum iğneyi önce kendimize sonra başkasına batıralım.. Benim de rahatsız olduğum konular oluyor ama seni üzmemek adına sana yansıtmamaya çalışıyorum.Nezaketen babamın hastalığı evresınde daha hassas olduğumu düşünerek bunları biraz daha hoşgörmen taraftarıyım.Birbirimizin ailelerini anlayışla karşılamaya calısalım'' der.. İlk uyarımı yapardım.Sonra da devam edecek olursa aynı seyi onun yaptığı gıbı yaparak ne kadar irite olduğumu da belli ederek ona onun yaptığı gıbı davranırdım.Size tepki göstermeye bile hakkı olmazdı..
Bence hıc uzulmeyın.. Bi yerde rahatsız olduğunuzu soylemeseydınız ilerde daha buyuk bı sekılde bu konu onunuze çıkardı.Kırıldıgınızın farkına varmasını sağlar en azından..
..
İste bu tur nizami cümleleri o an kuramiyorsunuz. Gözünüze ilk torununu büyük bir aşkla seven kanser hastasi babaniz gelince bu kendinizi en dizginlediginiz haliniz ve konuşmanız oluyor...
siz sessizliğinizi koruyun benceMerak eden arkadaşlar var ise durum güncellemesi yapıyorum; ses seda yok hala eşimden..
Simdilik w........'a girip çıkıyor . Bazen denk geliyoruz. Çok durmuyor çıkıyor hemen...