bunun altında yatan en büyük sebeb yalnızlık korkusu.nerden biliyom annemden.erkek kardeşim evlendiğinde annemin tavırları çok değişti.en başta gelini kardeşime yakıştırmadı.mesela yemek yapardı hergün götürürdü.kardeşimde terslemiş ne getiriyon diye annem çocuk gibi ağladı evde. hatamı ettim.diye.güzel bişe yapınca boğazından geçmiyo acaba ne yiyiyo diye.gelinin yemeklerini beğenmemiş oğlumda yiyemez aç kalacak .sonra tartışmalar.üstüne bide kızın annesi yemek vs bişeler getirip kardeşimde bunu ballandıra ballandıra anlatınca annem...depresyonda. bunun gibi büssürü şey..bir gün demezmi bi çocuk yapayım!....bizi bir gülme.ee ben yalnız kalacam ben tek kalamam kimse kapımı açmaz herkes evlencek ben duvarları seyredecem vs.yani annem bu korkuları taşıyomuş kardeşimde anlamıyo.sanırm bu korkularının bi sebebide küçük yaşta babasını kaybetmesi.çok uzattımyani kypederindede böyle olmuş olabilir adamı kırmayın ama kendinizide ezdirmeyin yaşlandıkça kırılgan oluyorlar.anne babanın duasını alın sizin menfatinize
Tabii ki 8 aylık evli bir çiftle tatile gitmek istemesi, hem ayıp, hem tuhaf ,hem de işin içinde başka şey varmış gibi..:26:
Ama götürmezseniz de tatsızlık çıkacağı kesin..
Yaz tatili olmaması bence avantaj..
Bence bu sefer eşinize bırakın ..Size sorarsa eşiniz napalım diye, sen bilirsin deyin, ilk sefere mahsus olmak üzere..
Ama kesinlikle alışkanlık haline gelmesin yani tekrarı asla olmasın..
Bir dahakine de sizle gelmek isterse asla kabul etmeyin, o sefer de eşiniz üzülür mü diye düşünmeyin sakın..
Sen eşinle konuş gitmek istemediğini net bi şekilde belirt konuyu açarsa,sonuçta evlendiniz artık ortak kararlarınız önemli kpnin aldığı kararlar değil..
Merhaba bayanlar
Benim problemim başlıkta yazdığım gibi kayinpederim. Ben yaklaşık 8 aydır evliyim. Eşimin ailesi ile aynı şehirde yaşıyoruz. Bu zamana kadar ciddi bir sorun yaşamadık kv ve kp ile. Eşimin babası eşime çok düşkün sürekli onlarla olalım istiyor. Ben bu zamana kadar dengede tutmaya çalıştım herşeyi ama kp gitgide sessizlesiyor. Eşimle bizi yanyana gülerken görüyor mesela toplum içinde örneğin bir düğünde. Suratını asıp oturuyor. Ama 10 dk sonra eşim yanına gidip sarildiginda yüzünde güller açıyor. Ben çok üzülüyorum. Sanki adam benim yüzümden mutsuz oluyor gibi hissediyorum. Ama ne yapabilirim ki, sürekli onlara gidemem kiÇalışan bi bayanım zaten zaman problemim de var.
Çok uzattım esas mesele ise şu kızlar. Kayinpederim dün eşime bizimle birlikte tatile gitmek istediğini söylemiş. Ben çok şaşırdım. Daha 8 aylık evliyiz sizce anne babasının bizle tatile gelmek istemeleri normal mi? Tatil dediğim kışın bir yerlere kayağa gitmek. Sizce ne demeliyim nasıl bir yol izlemeliyim?
Eşimin üzülmesini hiç istemiyorum onu çok seviyorum. Babasının üzülmesini de hiç istemiyorum. Ama bir kere gidersem bunu hep isterler mi ardı arkası kesilmez mi diye de düşünmüyor degilim
Benzer durumlar yaşayan oldu mu aranızda fikir verirseniz çok sevinirim kızlar. Okuyan arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler :)
Anne baba olmadan anlaşılmayacak durumlardan biri bu konuda.
Düşünüyorum da oğlum olsa ileride evlense ben ona çok düşkün olsam evden uzaklaşmasına alışamasam üzülsem vs.
Ve karşımda "aile tatile gelmesin baştan önünü kesmek lazım" diyen bir gelin olsa.
Üzgünüm ama önünü kesmeye çalıştığın şey onu doğuranlar.
Ve belki 10 yıl sonra hayatta olmayacaklar.
30 sene büyütüp okutup her ihtiyacını karşılayıp sonra önlerinin kesilmesi adil değil.
Senin yerinde ben olsam bende rahatsız olurdum o ayrı.Belki aynı şeyleri düşünürdüm.
Ama bir de işin bu kısmı var.
Canım haklısın söylediklerinde ama garip olan şeyler var. Eşimin evden uzaklaşması yeni değil. 18 yaşında çıkmış baba evinden. 4 yıl uzak bi şehirde üniversite okumuş. Ve bu sürede 2 hafta hiç konusmadiklari olurmuş. Anne baba bunu hiç sorun etmemiş. Sonra eşim askere gitmiş ve döndüğünde yine uzak bir şehirde çalıştı 2 yıl. Sonradan geldi ailesinin yaşadığı bu şehre. Ve geldiği gibi de biz evlendik 2 ay bile kalmadı burda bekar.
yani demek istediğim eşim hiçbir zaman ailesiyle çok vakit geçiren biri olmamış. Görüşmeleri hep seyrekmiş. Ancak bekarken 2 hafta aranmayinca sorun etmeyen baba evlendigimizden beri 2 gün aranmasa küsüyor. Yani ben çok sıkı fıkı bir baba oğul ilişkisini engellemeye çalışıyor falan değilim. Öyle bişey yapmak asla istemem. Anlatmaya çalıştığım kp in biz evlendikten sonraki değişimi. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Benim kafa yapım mı bir garip? Biri bana gelse hadi hazırlanın tatile gidiyoruz dese herkesten önce arabaya ben kurulurum.
aynı babannem
Bir haftalık evliydim eşimle gezmeye gidicez, eşimin dayısı durmadan bizimle gelmek istersi 1 oldu 2 oldu 3 de artık yeter dedim. kv kenara cektim biz yeni evliyiz beraber vakit geçirmek istiyorum dedim ve iş çözüldü. sende kv kenera çekip konuşabilirsin.
Makul bir istek bu; belli ki sizinle zaman gecirip aile gibi hissetmek istiyor. Ben olsam giderdim. Altı üstü bir haftasonu tatili.
Aile gibi hissedebilecegi o kadar çok zamanımız oluyor ki. Haftasonu gidip kaliyoruz evlerinde. Onların sülale den birisi evleniyor mesela ya da bir komşuları düğüne birlikte gidiyoruz. Ya da bir akrabası ev aldı yine birlikte gittik güle güle otur demeye. Yani bir tatili de karı koca yapabilseydik iyi olacaktı ya neyse..
Canım haklısın söylediklerinde ama garip olan şeyler var. Eşimin evden uzaklaşması yeni değil. 18 yaşında çıkmış baba evinden. 4 yıl uzak bi şehirde üniversite okumuş. Ve bu sürede 2 hafta hiç konusmadiklari olurmuş. Anne baba bunu hiç sorun etmemiş. Sonra eşim askere gitmiş ve döndüğünde yine uzak bir şehirde çalıştı 2 yıl. Sonradan geldi ailesinin yaşadığı bu şehre. Ve geldiği gibi de biz evlendik 2 ay bile kalmadı burda bekar.
yani demek istediğim eşim hiçbir zaman ailesiyle çok vakit geçiren biri olmamış. Görüşmeleri hep seyrekmiş. Ancak bekarken 2 hafta aranmayinca sorun etmeyen baba evlendigimizden beri 2 gün aranmasa küsüyor. Yani ben çok sıkı fıkı bir baba oğul ilişkisini engellemeye çalışıyor falan değilim. Öyle bişey yapmak asla istemem. Anlatmaya çalıştığım kp in biz evlendikten sonraki değişimi. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
ben adamı tek sandım eşi de hayattaymış, haftasonu birlikteymişsiniz zaten tatil ne ola?
çok saçma bizde insanların en büyük açmazı bu bence, belli bi yaşa gelmiş hobi yok uğraş yok kime sarsam kime sarsam, bi bizim ülkede çocuk evlendirilmiyo yani, karısıyla baş başada takılabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?