Yardım lütfenn!!

Önceden bit kontrolü uluorta yapılırdı okullarda . Ben kimseye elletmezdim saçımı ,hiç hoslanmazdim ve o küçük hayvanciklardan kafamda çıkacak diye ödüm kopardı . Her seferinde ayrı bir yerde annem bakar gösterirdi öğretmene . Çok onur kırıcı bir durum .empati yapıyorum da çocuk şuan çok kötü olmalı . Keşke benim kızımın sınıfında olsaydı .böyle çocuklar dışlanmamalı, ruhlarinda derin yaralar acilmamali. Bit tokası ,rozeti denen şeyler var ,haberdar misin ? Çocuğuna takacak ,gönül rahatlığıyla okula göndereceksin .dibine kadar kınıyorum seni ve o kendini bilmez diğer aileleri.
Kızımın okulunda bit kontrolü gizlice yapılıyor .kızım okuldan eve bir dönüyor saç şekli değişmiş ..soruyorum kim yaptı , "öğretmenim mısır örgüsü yaptı ,çok güzel görünmüyor mu anne " diyor ..haberi yok bit kontrolünden geçtiğinden .iyi ki de yok ,çok kırılır çünkü ..umarım çocukları kıracak şekilde yapilmiyordur okulunuzda bu kontroller diyeceğim de zavallı çocuk bütün okula ifşa olmuş bile ..

Okul yönetimi ne yapıyor o çocuk için? Siz sadece "bizim tertemiz pak çocuklarımızla aynı ortamda olamaz" diye çığırtkanlık yapmaktan, rakip gördüğünüz kişinin bir çocuk olduğunu unutmuşsunuz.
Üstelik belli ki çok zor şartlarda yaşayan bir çocuk.

Aslında yapmanız gereken okul yönteminin ilgilenmediğini görüp konuyu sosya hizmetlere bildirmektir.
Oğlunuza güzel öğütler vererek "arkadaşların dışlasa da sen yapma bitlenirsen ben temizlerim ama arkadaşının kalbi kırılırsa çok üzülür" demektir.
Buraya da "daha ne yapabilirim bu yavru için?" diye danışmaktır..

Ben de ilkokulda bitlendim arkadaşlarımdan geçti. Anlattığınız gibi çocuklar vardı. Ama biz beraber oynamaktan vazgeçmedik. Çünkü biz çocuktuk bize KÖTÜLÜK öğütleyen olmadıkça yapamayız.
He sizlee gibi annelerin çocukları da vardı zamanla yalnızlaştılar.
Annem titiz kadındır 3 4 gün bit temizledi kafamdan. Öğretmenlerim kafalarımızdan kalemle bit gözlemlediği sahneler geliyor aklıma.
Bitlerim gitti ama o sahneler gitmedi aklımdan.
Yazık o yavruya. Allah karşısına hep iyi insanlar çıkarsın inşallah.

Siz ve sizin gibilerin yorumlarını umursamıyorum bile....

Akıldan noksan ne be ?

Peki tamam sizin sınıfından gitsin ama nereye gitsin onu da söyleyebilir misiniz. Başka sınıfa gidince oradakiler çocuk değil mi. Mesela çocuğun ciddi sorunları varsa gerekli yerlere bildirimde bulunun bu aile bu çocuğa bakma durumunda değil diye çocuğu o aileden kurtarsinlar. Ama işte sınıftan giderse sizin sorununuz çözülür ama çocuk aynı sorunlarla boğuşmaya devam eder.

Peki o çocuğun psikolojisini düşündünüz mü? Küçücük yaşında herkes tarafından dışlanmak ilerde kendine güvensiz bir birey olmasına neden olacak. Saçında bit varsa ailesi ilgilenmiyorsa yapılacak şey onu dışlamak mı? Çok üzüldüm şuan o çocuğa.

Hanımefendi siz de 1 mesajınızda nasıl bir çözüm bulunur, nasıl yardım ederiz diyorsunuz diğer mesajınızda ben sadece sınıftan gitmesini istiyorum diyorsunuz. Siz önce bir kendi içinizde tutarlı olun da sonra bize saçmalıyorsunuz diyin.

Beni yaklaşık 40 yıl öncesine götürdünüz. 1.sınıfta bende bitlendim. Ve o zamanlar öğretmenler kalemle ulu orta bit kontrolu yapardı. Birgün kontrolde bende de çıktı. İlk sırada oturduğumdan belkide ilk ben güme gittim. İlkokul öğretmenim beni sınıftan kovdu. (Halende nefret ederim kendisinden) Ertesi gün annem okula geldi zaten ezik bir kadın bağırdı çağırdı öğremen. Bitlerini temizlenmeden gelmesin okula dedi. Saçlar belim de gazla yıkadı annem saçlarını o derece. Günlerden c.tesi dün gibi aklımda. Babam beni berbere götürüp saçlarımı kazıttı. Eskiden öyle çocuk psikoloji vs yok demekki ya da bizimkiler bilmiyor. Pazartesi okula bildiğiniz sıfır kel kafayla gittim.Sonrasında her bit kontrolünde okuldan kaçtım. Arkadaşlarım benimle oynamadı Bit sınıfta bir çok kişide vardı belki de.Sonuç : Ben halen kafam kaşındığın da 40 yıl öncesine giderim. Korkarım, başımda ki en küçük yara kabuğunu bit sanırım vs.vs.

Evet okullar bitti. Emekli olacağım nerdeyse .Ama benim psikolojim,saçlarım,kelliğim,a sosyal hayatım ölene kadar bitmeyecek.

Madem anne , baba sorunlu sosyal hizmetlere başvuracaksınız.

Az empati

Çevir kazı yanmasın, hadi bakalım.

Vicdanini sizlatiyormus ister istemez geri cekiyormus cocuklari.
Olmayan sey nasil sizliyor ?

Siz cok iyi bir annesiniz degil mi ?
Ufacik cocugu bitli diye dislayarak vicdaniniz sizlasa da kendi cocugunuzu korudunuz ne de olsa.

Tabi konuda tepkiler alininca birden dislanan cocuga yardimlar yagiyor.

Küçücük çocukları nasıl örgütledilerse, hepsi diğer çocuğu dışlamış baba da sınıfa gelip hepsine küfretmiş. Yardım yaptıklarını falan düşünmüyorum en fazla annesine gidip "Ayy yıkasana şu çocuğunu bizimkilere bulaşacak" falan demişlerdir. İlk yazdığıyla ikinci yazdığı arasında baya çelişki var.

Ah kıyamam... Allah rahmet eylesin

Bit pislikten olmaz
Lavanta yagi alin aktardan , oglunuzun yakadina surun o zaman ona bulasmaz

Ayrica cocukla ilgili sizi ilgilendiren bir durum yok , ogretmen , rehber ogrrtmen , okul yonetimi cozecek bu sorunu , ailenin durumu yoksa gerekli yerlere bildirirler yada bi bit sampuani alip verirler hayrina
O cocugun ne sucu gunahi var
Ay icim daraldi yine , yine olan gunahsiz yavrulara oluyor , kimbilir nasil kasiniyordur ne aci cekiyordur o cocukcagiz

Sinirlerim tepeme cikti ciddi soyluyorum.
Sadece siniftan gitmesini istiyorlarmis.
Bi de karantina altina alinsin cocuk belki konu sahibi rahatlar.
Dusunebiliyor musunuz kucucuk cocuk arkadaslari tarafindan dislaniyor bunu orgutleyen de ANNEler. Cocuk icin ne buyuk travma!
Astoria size katiliyorum. Bu ne celiski.. Konu sahibi gelen tepkileri gorunce bir vicdana sahipmis gibi gorunme cabasinda.
Ne diyecektik ? Ayy bitli cocuk, canim cok haklisin bir an once siniftan gondermeye bak ?
Evlerden irak..
O minicik cocugun da yolu hep acik olsun. Canim benim. Koca koca insanlarin egolari ve anlayissizliklari arasinda ezilmis yeterince umarim bundan sonrasi cok guzel olur o yavru icin.

Herseyi yapmaniza ragmen cocuk bu durumdaysa , cocuk icin 183 u arayin , devlete bildirin , demek ki cocuga bakamiyorlar , anne gercekten rahatsiz olabilir ama bu sizin bas edebileceginiz bir durum degil
Yada ogretmene soyleyin , o gerekli yerlere bildirim yapsin , sosyal hizmetler bi baksin cocuklarin durumuna

Hala anne babaya hakaret, çocuğu alttan alttan “3 sene sınıfta kaldı, okuma yazma öğrenemedi bla bla bla” gibi aşağılama...

Yazık.

eczanelerde bıt tokası var...bır toka...bu kız cocuguna alınsa.anne babaalrın sucu cocuga yuklenıyorsa kız cocugunun gomuldugu cahilıye donemıne donuş yapmışız demektır...herkes kolayı seciyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…