- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.019
- 548
- Konu Sahibi Erenleikra
-
1.sinifta olup 3 sene sınıfta bırakılan bir çocuk olabilir mi?Sorusturmalik olur okulHala anne babaya hakaret, çocuğu alttan alttan “3 sene sınıfta kaldı, okuma yazma öğrenemedi bla bla bla” gibi aşağılama...
Yazık.
Çok sinir bozucu bir konu ya. Cidden sinirlerim bozuldu1.sinifta olup 3 sene sınıfta bırakılan bir çocuk olabilir mi?Sorusturmalik olur okul
Velilerin yapabileceği çok fazla bir şey yok. Öğretmen ve okul müdürü de mi bunlarla aynı kafada anlamadım, yapılması gereken MEB ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile görüşüp aile ile ilgilenilmesini sağlamak. Okul müdürü daha yetkili birisi olarak yardımların daha çabuk ulaşmasını, öğrencinin yaşam koşullarının iyileştirilmesini sağlayabilir. Çözüm çocuğu sınıftan göndermek falan değil. Dertleri aman çocuğuma bit bulaşmadan pis çocuk sınıftan gitsin. E hadi diğer sınıftakiler ne yapacak? Kindar çocuklar böyle yetişiyor. Burada bir hanımefendi yazmış, 20 yıl önce öğretmenim beni bitim var diye sınıftan atmıştı hala unutamadım kafamda yara çıkınca bit sanıyorum öğretmenimden hala nefret ediyorum diye. Bak 20 yıl geçmiş hala travmasını aşamamış. Bu çocuk da mı öyle olsun, yazık günah.
20 yıl değil 40 yıl geçti unutamadım. Ömrüm varsa inanın 60 yıl da geçse unutamayacağım
Zaten bu “gereksiz” detayı neden verdiğini hiç anlamadım. Anladım da anlamadımKonu sahibinin anlatımına göre çocuk 4. kez birinci sınıfa gidiyor.Milli eğitim Bakanlığı İlköğretim yönetmeliğine göre çocuk ilkokul boyunca sadece 1 kez sınıf tekrarı yaptirilabilir
Beni yaklaşık 40 yıl öncesine götürdünüz. 1.sınıfta bende bitlendim. Ve o zamanlar öğretmenler kalemle ulu orta bit kontrolu yapardı. Birgün kontrolde bende de çıktı. İlk sırada oturduğumdan belkide ilk ben güme gittim. İlkokul öğretmenim beni sınıftan kovdu. (Halende nefret ederim kendisinden) Ertesi gün annem okula geldi zaten ezik bir kadın bağırdı çağırdı öğremen. Bitlerini temizlenmeden gelmesin okula dedi. Saçlar belim de gazla yıkadı annem saçlarını o derece. Günlerden c.tesi dün gibi aklımda. Babam beni berbere götürüp saçlarımı kazıttı. Eskiden öyle çocuk psikoloji vs yok demekki ya da bizimkiler bilmiyor. Pazartesi okula bildiğiniz sıfır kel kafayla gittim.Sonrasında her bit kontrolünde okuldan kaçtım. Arkadaşlarım benimle oynamadı Bit sınıfta bir çok kişide vardı belki de.Sonuç : Ben halen kafam kaşındığın da 40 yıl öncesine giderim. Korkarım, başımda ki en küçük yara kabuğunu bit sanırım vs.vs.
Evet okullar bitti. Emekli olacağım nerdeyse .Ama benim psikolojim,saçlarım,kelliğim,a sosyal hayatım ölene kadar bitmeyecek.
Madem anne , baba sorunlu sosyal hizmetlere başvuracaksınız.
Az empati
Peki tamam sizin sınıfından gitsin ama nereye gitsin onu da söyleyebilir misiniz. Başka sınıfa gidince oradakiler çocuk değil mi. Mesela çocuğun ciddi sorunları varsa gerekli yerlere bildirimde bulunun bu aile bu çocuğa bakma durumunda değil diye çocuğu o aileden kurtarsinlar. Ama işte sınıftan giderse sizin sorununuz çözülür ama çocuk aynı sorunlarla boğuşmaya devam eder.
Siz ve sizin gibilerin yorumlarını umursamıyorum bile....
Arkadaslar cok ustune gidiyorsunuz ve yanlis noktadan ilerliyorsunuz
Konu sahibi cocugu gondermek istemekte haksiz ancak ortada bir sorun var
Cocuk zor durumda
Gercekten anlattigi gibi bir anne varsa ve cocuk o bitlerle yasiyorsa cocuga yardim etmek lazim
Bu konuda fikir vermek lazim konu sahibine
Cocugu okuldan attirmaya calismak yerine nasil yardimci olunabilir ?? Bununla ilgilenin rica ediyorum , ortada zor durumda bi yavru var
KıyamamBeni yaklaşık 40 yıl öncesine götürdünüz. 1.sınıfta bende bitlendim. Ve o zamanlar öğretmenler kalemle ulu orta bit kontrolu yapardı. Birgün kontrolde bende de çıktı. İlk sırada oturduğumdan belkide ilk ben güme gittim. İlkokul öğretmenim beni sınıftan kovdu. (Halende nefret ederim kendisinden) Ertesi gün annem okula geldi zaten ezik bir kadın bağırdı çağırdı öğremen. Bitlerini temizlenmeden gelmesin okula dedi. Saçlar belim de gazla yıkadı annem saçlarını o derece. Günlerden c.tesi dün gibi aklımda. Babam beni berbere götürüp saçlarımı kazıttı. Eskiden öyle çocuk psikoloji vs yok demekki ya da bizimkiler bilmiyor. Pazartesi okula bildiğiniz sıfır kel kafayla gittim.Sonrasında her bit kontrolünde okuldan kaçtım. Arkadaşlarım benimle oynamadı Bit sınıfta bir çok kişide vardı belki de.Sonuç : Ben halen kafam kaşındığın da 40 yıl öncesine giderim. Korkarım, başımda ki en küçük yara kabuğunu bit sanırım vs.vs.
Evet okullar bitti. Emekli olacağım nerdeyse .Ama benim psikolojim,saçlarım,kelliğim,a sosyal hayatım ölene kadar bitmeyecek.
Madem anne , baba sorunlu sosyal hizmetlere başvuracaksınız.
Az empati
Hicbir yoruma cvp vermiyorBen ilk yorumumda fikrimi söyledim.
Okul yönetimi ilgilenmiyorsa sosyal hizmetlere bildirin araştırsınlar dedim.
Oğlunuza güzel şeyler öğütleyin "bit yıkanır temizlenir ama arkadaşının kalbini kırma herkes dışlasa da sen oyna" deyin dedim.
Ama yaptığı yorum bizim saçmaladığımız ve ciddiye almadığı yönündeydi..
Ben de empati için sordum dışlanmak nasıl bir duyguymuş diye cevap vermedi..
Hicbir yoruma cvp vermiyor
Bari cocuk icin birsey yapsa
Haber verse devlete , aileye mudahale etseler
Zavalli yavrucak ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?