• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardıma Muhtaç birine kendi evinde bakmak?

Diyalize nasıl götürüp, getireceksiniz? Böbrek yetmezliğinde bilinç kaybı görülebiliyor. Belki durumu ilerleyebilir. Hastaneye götürüp, getirilmesi gerekebilir.

Bence birkaç gün görüşün kadınla düzenli, tanıdıktan sonra evinizin kapısını açın. Çocuğu hırçın sever. Tuvaleti-banyoyu kötü kullanır. Mutfağa karışır. Sizlerle tartışır ağzı bozuktur. Yatalak, felç değil sonuçta.
Oğlu kendisi götürüyormus diyalize. Sadece biz evimizi açıcaz yemeği çamaşırları vs. Ben 2 aydır düşünüyorum bunu şuanda kadın ortada kalmış üzüldüm hâline bakıcısı 3 çocuklu bir kadınmış eşiyle problemleri varmış şuan barismislar eşiyle bakmayı bırakmış kadına

Oğlu kendisi götürüyormus diyalize. Sadece biz evimizi açıcaz yemeği çamaşırları vs. Ben 2 aydır düşünüyorum bunu şuanda kadın ortada kalmış üzüldüm hâline bakıcısı 3 çocuklu bir kadınmış eşiyle problemleri varmış şuan barismislar eşiyle bakmayı bırakmış kadına

Yaşlı kadınla tanıştın mı huyu suyu nasıl biri?

Evet tamamen benim evimde yaşayacak . Kendi işlerini kendi görebiliyormuş .
Karşıdan kolay olur, ücreti nasıl? İzinlerde ne yapacaksınız, o düzenini bozup gelecek, ha dese dönemez , huyunu suyunu bilmiyorsunuz, temizliği nasıl WC sorunu nasıl ? Tanışmanız lazım, yaşlılardan bazısı altına çok sık kaçırır, ilerleyen yaşla birlikte kas nedenli idrar tutamama sorunu olur, bazısı destek kilot kullanır bazısı reddeder. Bunları oğlu bilmez emin olun ama gelini bilir. Detaylı öğrenmeden evet demeyin, çocuk gibi de olmaz.

Ben kendi öz babama 6 ay zor baktım. Çünkü zamanla benim dışarı çıkmam kızımı bir avmye yada parka bile götürmem sorun olmaya başladı.
her akşam 6 olunca masada yemeğini bekledi. 5 dk geç kalsa beni açlıktan öldürecek misin dedi.
Haftasonu yarım saat fazla uyusam açım ben bu evde bir lokma ekmek bana çok görülüyor dedi.
Ki emekli maaşımı siz alın demesine rağmen kuruşuna dokunmadım. Sonra beni hırsızlıkla suçladı.
Kendi canıma zor dayandım.
Çok iyi düşünün. İnsan eti ağırdır derler.
Oğlunuz ağlar bağırır. Yaramazlık yapar. Kadın hastayım uyuyacağım der uyuyamaz huysuzluk yapar. Keyfiniz kaçar.

Ailesi ile çok net konuşun. Tatillerde bir alır iki alırlar. Sonra işimiz var idare et derler. Gelemiyoruz vs vs. size temelli bırakmaya çalışırlar.
Bir laf vardır. Acımayın kimseye acınacak hale siz gelirsiniz diye. Çok iyi düşünün.

Malesef hiç hayatım yok .. kimsem yok bilmediğim bir memlekette köy gibi bir yerde yapayanliızm

hayatta kimseniz yok diye eşinizle bir akşam başbaşa yiyeceğiniz yemekten, çocuğunuzla parkta geçireceğiniz saatlerden ya da aile olarak çıkacağınız tatillerden kendinizi mahrum etmek üzere olduğunuzu fakrında değilsiniz.
insana yeri geliyor kendi hastası bile fazla geliyor. her şeyi geçtim. siz kaldı ki elalemi eve alıp bakmaktan bahsediyorsunuz. bu kadın sizin aile huzurunuzda koca bir yara açarsa kedi yavrusu gibi ensesinden geri mi bırakacaksınız? ne kadar mantıksız bi insansınız.

Hiç girme bu işe derim. Elin kadını 7/24 sizinle yaşayacak ne gerek var? Yaşlılar öyle tontik sevimli olmuyor çoğu huysuz. İlla böyle bir şey istiyorsan kendi evinde bakabilecegin birini bul.

Oldu da anlasamadiniz kadını sokağa da atamazsın kim gelip alacak?

Kurs kurs Yok mu yalnızım diye eve yaşlı mi alınır ya. Önüne iki kap yemek koyarız kenarda oturur diye düşünüyorsun sanırım çok pembe bakıyorsun olaya.

hayatta kimseniz yok diye eşinizle bir akşam başbaşa yiyeceğiniz yemekten, çocuğunuzla parkta geçireceğiniz saatlerden ya da aile olarak çıkacağınız tatillerden kendinizi mahrum etmek üzere olduğunuzu fakrında değilsiniz.
insana yeri geliyor kendi hastası bile fazla geliyor. her şeyi geçtim. siz kaldı ki elalemi eve alıp bakmaktan bahsediyorsunuz. bu kadın sizin aile huzurunuzda koca bir yara açarsa kedi yavrusu gibi ensesinden geri mi bırakacaksınız? ne kadar mantıksız bi insansınız.
Katılıyorum, Yaşına bakmadım, ama hayat tecrübesi olmadığını düşünüyorum.

Vazgeçmeniz için yazmayacağım ama hayatta farklı insanlar var diye görmenizi isterim, akraba var sonradan olan görme engelli, kendi özel işini gördüğü söyleniyor. Arada kvye kalmaya gelir. Kv anlattı ki wc sorunu varmış, tutamıyor ve temiz kullanamıyormuş. Yağlı elleri ile her yere değiyor arkasında temizlik yapmak zorunda kalıyorum dedi. Ve herşeyi eleştiriyor. Hakaret vari konuşmaları nedeniyle ben görüşmeyi kestim… gelini ve oğlu ev açmış orada kalıyor, oğlunun evde yemek yiyip evine gidiyormuş. İki tarafa da Allah yardım etsin.

Bizim de ne olacağımız belli değil. Ama sizin sorumluluğunuzda değil. Tanışmadan kabul etmeyin. Oğlu annesi ile ilgili kötü birşey söylemez

Madem heyecan arıyorsunuz. Kadına eşyalı ev tuttsumlar oraya bakıcı olarak gidin. Kamera falanda olsun evde. Yaşlılar çok düşüyor. Bir yeri morardığında size kalmasın suç. Ama işten caydığınızda eşyalı ev tuttuk diyip masrafları size itelemeyecklerine dair taahhüt alabilecek misiniz?

Bizim bir komşu parkinson kadına bakıcı diye gitti. Bakıcılık yaptığı kadın bağırdı diye kavga edip tımarhaneye attırdılar. Kadının para yemek isteyen akrbalarıyla bir olup. Birde o yetmez gibi kadınım pırlanta gibi oğlunu yetimhaneye düşürdü. Bakıcılık diyip geçmeyin birinin hayatının şeklini tamamen ele geçirmek demek aslında.

Son düzenleme:
Evde zaten sizin yazdığınız gibi bir huzur ortamı yok, kocası şiddete eğimli çocuğu dövüyordu odaya kapatmaya çalışıyordu, az dert varmış gibi yaşlı hasta muhtaç birini böyle bir eve dahil etmeye çalışıyor bir de.

Mantıklı hiç bir yanı yok zaten de , yanlış yöntemlerle bir çıkış yolu arıyor sanırım kendine.

Evde zaten sizin yazdığınız gibi bir huzur ortamı yok, kocası şiddete eğimli çocuğu dövüyordu odaya kapatmaya çalışıyordu, az dert varmış gibi yaşlı hasta muhtaç birini böyle bir eve dahil etmeye çalışıyor bir de.

Mantıklı hiç bir yanı yok zaten de , yanlış yöntemlerle bir çıkış yolu arıyor sanırım kendine.
Yok artık😳

İşin bir de adli boyutu var, düşse kalsa bir yeri kırılsa engelli kalsa ya da ölse kalsa sizin evinizde neyle karşılaşacağınızı bilmiyorsunuz, hiç mantıklı değil. Kendi evinde sigortalı çalışanı olarak bakmak daha makul.

Bir kere hiç tanımadığınız bir insan. Kaldı ki tanısanız da bir insanla aynı evin içinde devamlı yaşamak zaten zor. Ben sevdiğim bir arkadaşımla aynı eve çıktım da bir süre... anlaşamadık, şimdi konuşmuyoruz küsüz mesela. Ayrıca kadın kendi işini kendi görebiliyormuş ama yarın öbür gün hastalanacak, belki yatalak kalacak, daha da yaşlanacak. Yaşlı hastaya bakmak çok çok zordur. Bebek ya da çocuk bakmaya hiç benzemez. Önüne bir tabak yemek koymak, banyosunu yaptırmak gerekirse altını temizleyip bez bağlamak değil mesele çok daha büyük sorunları ve sorumlulukları var. Yaşamayan bunu bilemez, siz de daha önce yaşamadınız sanırım. Bu çok çok büyük bir sorumluluk ayrıca altından kalkamazsınız, onun tıbbi ihtiyaçları olacak, düşme riski olacak, yatak yaraları açılacak... ve ne kadar süreceği de belirsiz. Yapamıyorum alın bunu dediğinizde ne olacak? Bence böyle bir şeye girişmeyin.

Eski konuya bakayim dedim hemen sinir getirilmis konu sahibi kendine macera arama cocugunu o evden kurtaracagina bakima muhtac birini dahil etmeye calisma birde

Daha kendi huzurun yok eve bide yabancı mı alcan ?

İnsan yeri gelıyor kendıne yemek yapamıyor yeri gelıyor eşiyle tartışıyor 3 gun kafasını toplayamıyor herseyı geç diyalize oğlu almaya gelip gittikçe şiddet eğilimli kocanız razı olacak mı ?Hiç akıl mantık işi değil hele de tam sosyalleşmesi gereken yaşta çocuğunuz varken

Back
X