• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardıma Muhtaç birine kendi evinde bakmak?

Aslında zamanında dendi garcias , babası dağ gibi arkasında konu sahibinin ama boğazını sıkıp evden kovan , çocuğunu döven evde ikisini de maddi manevi fazlalık olarak gören kocası için peşimi bırakmaz dedi, ama adamın pek öyle bir tarzı yok aslında.

Çok küçük evlenmiş kocası denen hanzo da sindirmişte sindirmiş işte ,sonuç kadında çocukta maddi fiziksel şiddete uğruyor.

Belki evde komutanın anası olursa dayak atamaz bu vahşi çekinir diye düşündüğü için böyle bir işe kalkıştığını düşünüyorum ben konu sahibinin.
Ne cekinecek odalarda duvar var can yakmak sadece dayaklada olmaz yok sayılmak yeterli bir insan için .Bizim yapabilecegimiz bir şey yok insan ömrünü istediği gibi çar çur edebilir sonuçta giden vakit bizimki değil

Zaten kimse konu sahibine sen bakar mısın falanda dememiş kendi kendine talip olmuş bu işe.

Zaten küçücük yerde yaşıyorlar askeriye çevresi falan derken evdeki patırtıyı az çok biliyordur herkes duyulmuştur ister istemez.

Baktıracak olanlarda çok zorda değillerse böyle bir eve sokmazlar analarını diye düşünmek istiyorum.
Six Feet ayaklarına böyle bir fırsat gelmişken kaçırmazlar bence, adam annesini eşi istemediği için kendi evine sokamıyor, küçük yerde komutan annesini huzur evine yatırmış lafı da çıksın istemiyor muhtemelen, ki aslında kadın için en makulü huzur evi, parasını verdik yatılı bakıcı tuttuk diyecekler, annesinin karakteri nasıldır gelini niye istemiyor konusu ayrı, insan annesini başkasının evine yerleştirir mi o da ayrı bir konu, kaldı ki annesine Sakarya’da ev tutmak maliyetli olurmuş demek ki bu adam çok da bir ücret ödemeyecek bakım parası olarak.

Kadının evi Manisa’daymış kendi eviydi herhalde orayı birine kiraya vereceklerse kiranın bir kısmı oğulun cebine kalandan da konu sahibinin eline 3-5 bir şey verecekler gibi anladım ben, eşi de komutanından şu kadar ödeyin diye talepte bulunamaz.

Komutanından çekiniyor mu demiş konu sahibi ? Komutanlar ev içi huzursuzluklara karışmaz, komutanın annesine direkt bir şey yapmadığı sürece eşine çocuğuna niye vuruyorsun diyen olmaz, konu sahibi niye yaşlı kadına güzel bakamıyorsun diye eşinden ekstra şiddet bile görebilir, yaşlı kadın gelin savar türdense konu sahibi kendisi için şiddet gördüğünde sessiz de kalabilir.

Yani akil ve duzlukten degilde diger arkadaslar nasil bir esi oldugunu anlattilar konu sahibide bir yerde komutanindan cekinir gibi bir yorum yapti direkt benimde aklima bu geldi
Mantıklı ama kimseyi de tanımıyoruz ne diyeyim bilemedim en güzeli olsun haklarında yaşlı teyze de kimseye muhtaç olmasın inş

Zaten kimse konu sahibine sen bakar mısın falanda dememiş kendi kendine talip olmuş bu işe.

Zaten küçücük yerde yaşıyorlar askeriye çevresi falan derken evdeki patırtıyı az çok biliyordur herkes duyulmuştur ister istemez.

Baktıracak olanlarda çok zorda değillerse böyle bir eve sokmazlar analarını diye düşünmek istiyorum.
ben bundan çok emin değilim
yani kocası kapıyı pencereyi indirmiyorsa, eşyaları devirmiyorsa
kadına şiddeti şöyle itip kakma etini kolunu bacağını burma, bi tane ensesine belki sallama şeklindeyse bu dışardan duyulmaz, anlatmadıkça bilinmez.

(ay Allah'ım neler yazıyorum ya!) ama anlatabildim mi hani kadını oradan oraya savurmuyorsa, sağlı sollu geçirmiyorsa yani

evin içini kimse bilmez
zira bu kadın "eşim kimseyle görüştürmüyor" da demişti
evde küçük çocuk var
patırtı gürültü zaten çocuklu evde hep olur, belki TV hep açık,
nereden bileceksin çocuk mu zıplıyor çocuk mu deviriyor ona mı bağrılıyor yoksa adam kadına bu nasıl yemek diyip bi tane ensesine mi yapıştırıyor...
ciddi ciddi sürekli kadına galiz küfretmesi ya da sürekli oradan oraya savurması gibi büyük şeyler varsa evet o anlaşılır tabi de zaten öyleyse yani ne diyeyim ki.

Six Feet ayaklarına böyle bir fırsat gelmişken kaçırmazlar bence, adam annesini eşi istemediği için kendi evine sokamıyor, küçük yerde komutan annesini huzur evine yatırmış lafı da çıksın istemiyor muhtemelen, ki aslında kadın için en makulü huzur evi, parasını verdik yatılı bakıcı tuttuk diyecekler, annesinin karakteri nasıldır gelini niye istemiyor konusu ayrı, insan annesini başkasının evine yerleştirir mi o da ayrı bir konu, kaldı ki annesine Sakarya’da ev tutmak maliyetli olurmuş demek ki bu adam çok da bir ücret ödemeyecek bakım parası olarak.

Kadının evi Manisa’daymış kendi eviydi herhalde orayı birine kiraya vereceklerse kiranın bir kısmı oğulun cebine kalandan da konu sahibinin eline 3-5 bir şey verecekler gibi anladım ben, eşi de komutanından şu kadar ödeyin diye talepte bulunamaz.

Komutanından çekiniyor mu demiş konu sahibi ? Komutanlar ev içi huzursuzluklara karışmaz, komutanın annesine direkt bir şey yapmadığı sürece eşine çocuğuna niye vuruyorsun diyen olmaz, konu sahibi niye yaşlı kadına güzel bakamıyorsun diye eşinden ekstra şiddet bile görebilir, yaşlı kadın gelin savar türdense konu sahibi kendisi için şiddet gördüğünde sessiz de kalabilir.
Evet Mune hanım haklısın zaten kadıncağızı başlarından atmak istedikleri ortada olduğu için, ben masumane böyle düşünmek istiyorum demek istedim aslında.

Kizlar eşimin görevi nedeniyle ailemden uzak bir şehir deyim. Bir oğlum var 3 yaşında eşim sürekli nöbetlere kalıyor sürekli yalnızim . Arkadaşımın iş yerinden bir komutanının annesi varmış kadın tansiyon hastası ve böbrek rahatsızlığı varmış diyalize gidiyormuş. Kızı bakmış bu zamana kadar oda dış ülkeye gidiyormuş o yüzden abisine bırakmış başka bakacak kimseleri yok babaları da Yeni vefaat etmiş. Adamın Eşi bakmak istemiyormuş Kadına ne yaşattı bilmiyorum neden bakmak istemiyor onuda bilmiyorum ama ben üzülüyorum böyle durumlarda çünkü bizde bir gün yaşlanıp elden ayaktan düşücez diye düşünüyorum.. eşime dedim ben bakarım evdeyim çalışamıyorum çocuğa bakıcı bulamadığim.icin hem eve bir katkım olur hemde yanlız kalmamış olurum dedim. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama denemek istiyorum.Sizce zor olur mu evim 3+1 135 metre kare. Odamın biri boş
Riskli iş.Başı ağrısa sizi suçlarlar.Bakmayanlar da bence bu yüzden bakmıyor.Hiç karışmayın.Versinler bir bakımevine derim.

ben bundan çok emin değilim
yani kocası kapıyı pencereyi indirmiyorsa, eşyaları devirmiyorsa
kadına şiddeti şöyle itip kakma etini kolunu bacağını burma, bi tane ensesine belki sallama şeklindeyse bu dışardan duyulmaz, anlatmadıkça bilinmez.

(ay Allah'ım neler yazıyorum ya!) ama anlatabildim mi hani kadını oradan oraya savurmuyorsa, sağlı sollu geçirmiyorsa yani

evin içini kimse bilmez
zira bu kadın "eşim kimseyle görüştürmüyor" da demişti
evde küçük çocuk var
patırtı gürültü zaten çocuklu evde hep olur, belki TV hep açık,
nereden bileceksin çocuk mu zıplıyor çocuk mu deviriyor ona mı bağrılıyor yoksa adam kadına bu nasıl yemek diyip bi tane ensesine mi yapıştırıyor...
ciddi ciddi sürekli kadına galiz küfretmesi ya da sürekli oradan oraya savurması gibi büyük şeyler varsa evet o anlaşılır tabi de zaten öyleyse yani ne diyeyim ki.
Haklısın migren ben kadının boğazını sıkıp evden kovunca az çok duyulmuştur diye düşünmüştüm, neler yazıp neleri tahayyül etmeye çalışıyoruz gerçekten ya.

A⁰

Kadin esinin komutaninin annesiymis bence komutandan cekinir kocasi diye bu evde annesine bakayim diye dusunuyor
Konuyu kafamda oturtamadım..küçük çocuğu olan bir kadın neden başka bir adamın annesine bakmaya talip olur ki?küçük çocuğu olmasa bile yine de tuhaf bir durum..Buna normalde kocasının da izin vermemesi lazım ,komutan kişisinin de ....inşallah konu sahibinin bu komutana duygusal bir hissi yoktur. Hissi yoksa bile ,bu durum komutanla arasında minnet duygusunun,başka duygulara dönüşebilme ihtimalini artırabilir...Bu tarz iyilikleri ailenin kendi bireyleri yapmalı..

Evet Mune hanım haklısın zaten kadıncağızı başlarından atmak istedikleri ortada olduğu için, ben masumane böyle düşünmek istiyorum demek istedim aslında.
Dünya kötüleştikçe masumluğumu yitirdim, keşke sizin gibi düşünebilmeyi başarsam yine :( komutan kendi itibarını düşünüyor sağda solda annesi huzur evinde denir diye bakıcı arayışında, komutası altındaki kimse öyle kolay kolay kabul etmez bakmayı çünkü hem hak ettikleri bakım parası verilmez hem de manevi olarak da aşırı sorumluluk gerektiriyor, sadece tansiyon hastalığı bile başlı başına sorun, beyin kanaması, kalp krizi, felç riski var, ki zaten kadının böbrek yetmezliği de hipertansiyon yüzünden, tansiyon varsa kalbi de sağlıklı olmayabilir, rahmetli annemden biliyorum onun da kalbine vurdu kalpte büyüme ve yetmezlik oldu, felç de geçirdi.

Kadın aniden felç geçirse hop diye ayaklanamıyorlar uzun soluklu bir bakım gerekiyor hastane sonrası, konu sahibi küçücük çocukla kadının hem altından hem üstünden nasıl alacak? Bir de kaba bir tabir vardır af buyurulsun, oğlu evine bile sokmaz ama başkasının evinde annesine bir şey olsa kör ölür badem gözlü olur, komutan kocasından, kocası konu sahibinden hırsını çıkarır.

Dİzi senaryosu gibi nasıl oldu bu olay?
Küçüktüm o zamanlar bazı detayları bende de yok. Bakılan kadını görmüştüm iyi bir yerden emekliydi ve kafasını sallayıp duruyordu, tekerlekli sandalyedeydi ama öyle iletişimi kötü değildi sadece sesi titriyordu ve çok inceydi. Oğlu ise young sheldon gibi akça pakçaydı yaşı 10 civarı olabilir emein değilim ve zeki dediklerini hatırlıyorum. Kadının yaşına göre baya küçük kalıyordu çocuk kadında 50-60 yaşında gibiydi. Nasıl olduysa en son bu haberleri verdi komşu. Belki çocuğu sahiplenen biri çıkmıştı onu anımsayamadım.

Fakat bakıcı komşumuz çok tuhaftı "ben çenemle kocamı verem ettim" diyen. 2 kişi yaşayan birine yemek yollarken " bu yemeği sadece o yesin" diyen tuhaf biriydi.

Bakan kadının fırsatçı akrabalarla bir olup kadının malı mülkü için ortalığı karıştırdığı söylenmişti

Kizlar eşimin görevi nedeniyle ailemden uzak bir şehir deyim. Bir oğlum var 3 yaşında eşim sürekli nöbetlere kalıyor sürekli yalnızim . Arkadaşımın iş yerinden bir komutanının annesi varmış kadın tansiyon hastası ve böbrek rahatsızlığı varmış diyalize gidiyormuş. Kızı bakmış bu zamana kadar oda dış ülkeye gidiyormuş o yüzden abisine bırakmış başka bakacak kimseleri yok babaları da Yeni vefaat etmiş. Adamın Eşi bakmak istemiyormuş Kadına ne yaşattı bilmiyorum neden bakmak istemiyor onuda bilmiyorum ama ben üzülüyorum böyle durumlarda çünkü bizde bir gün yaşlanıp elden ayaktan düşücez diye düşünüyorum.. eşime dedim ben bakarım evdeyim çalışamıyorum çocuğa bakıcı bulamadığim.icin hem eve bir katkım olur hemde yanlız kalmamış olurum dedim. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama denemek istiyorum.Sizce zor olur mu evim 3+1 135 metre kare. Odamın biri boş
mümkünse önce siz kadınla 1 gün geçirin olduğu yerde imkan varsa ve kadınla tanışın. eve hemen almak yerine gözlemleyin ve anlaşabilecek misiniz bir bakın derim. ne dedikleri çok önemli. olumlu biri ise ne güzel mesela.
evinize katılacak biri mağdur evet ama sizi de etkileyecek. aynı evde olmaya değecek biridir inşallah

Sakin böyle bişey yapmayın.kendi evinde olsa neyse ama evinize getirmek ne derece doğru.insanlar KV bile anlaşamıyor kaldı ki elin yabancisiyla aynı evde nasıl olacak.

Biz yazıyoruz ama kocası böyleyse kadının seçim hakkı yok moral almak iyi yanları görmek için yazdı cvp vermiyor o yüzden

2027'ye kadar bundan daha saçma bir plan duymam sanıyorum, henüz mart ayındayız ve bu yıl duyabileceğim en saçma şeyi duydum sayenizde 🙏🏻

Kızlar ben kadınla görüştüm kadının durumu düşündüğümden de zordu kabul etmedim.

Ana sayfada eşim benimle bir yere gitmek istemiyor diye konusu var, orda da alıntı yapmış bir arkadaş eski konularını, yazık valla Allah o yavrunun yardımcısı olsun.
Evladıma acımak size mi düştü. Siz kimsiniz ki benim evladıma yardım dileniyorsunuzz.

Konu açıp kaçmiyorum rahat bir zamanda giriyorum buraya 7/24 burda vakit geçirmiyorum. Gerçekten bazılarınız konuyu öyle bir saptırıyorki cevap vermek dahi istemiyorum laf anlatamıyorum kimseye.. İnsanlar ne yaşadığımi bilmeden ne düşündüğümü bilmeden takır takır yazıyor. O kadar kolay geliyorki uzaktan cevap yazmak. Hergün huzursuz değilim kendime bir uğraş arıyorum para kazanıp oğlumu özel kreşe yada okula vermek istiyorum . Onun ihtiyaçlarını daha güzel karşılamak için istemiştim bu işi de. Olmadı benim bakabileceğim düzeyde değildi kadın ben kendi işlerini yapabiliyor sandım ama değilmiş. Lütfen kendi hayatimi bilmediğiniz.icin acımasızca yorumlar yapmayın. Ben evladımı herkesten daha fazla düşünüyorum.

Back
X