- 23 Şubat 2017
- 1.887
- 5.464
- 158
- Konu Sahibi peaceful16
-
Bak canım ailecek alıştık biz de. Bir şey sorup cevabını 10 dakika beklediğimi bilirim. Kafası bir şeyle meşgulse imkanı yok cevap vermez. Hepimiz böyleyiz meşgale bul rahat bırak adamı. Bizler light yaşıyoruz onlara göre.insanlarin deme, sadece esimin.
arkadasim, ailem, veya baska biri, herkese karsi anlayisliyim yani mesguliyetlerini anlarim.
ama esim yaptiginda farkli oluyor. is seyahatine gidecek 2 haftaligina, banada sende Turkiyeye gidermisin dedi, aslinda planimiz haziranda birlikte gitmekti, onun disinda sen burda bunalma izin alabiliyosan git aileni gor dedi.
sonrada bisey oldu telefonuyla ilgilenmesi gerekti is icin, bende bekliyodum biraz zorladim hadi artik diye, o da bu benim isim bu sayede Turkiyeye 1 kez fazla gidebiliyosun, bana kimse para birakmadi, mecburum calismaya. hangi koca ailesi icin bu kadar calisiyor cirpiniyor, tesekkur edip beni motive edecegine hala bencilce yaklasiyorsun dedi.
valla anliyorum onuda , dun aksam saat 9.30da hala maillerine bakiyordu. tamam cok guzel benim icin calisiyor cabaliyor borcumuz bitsin cocugumuz olsun falan diye ama ne zaman birlikte vakit gecirebilecegiz. bunlari yapabilmemiz icin birlikte vaktimizden veriyoruz. hepsi bir arada olmuyor demekki.
asiri yogun bir esim var benim, yani cidden abartmiyorum burada. hep yogun mesgul biri. ve boyle olunca bana her "musait degilim" demesi bende birseyler uyandiriyor. hep mesgul cunku anlatabildim mi... suclanacak birsey degil belki evet. elden birsey gelmiyor. kesinlikle sakinlesmem, onu rahat birakmam gerekiyor evet. cunku yaptiginda kotu birsey yok calisiyor adam.
sagolun, beni dusunmeniz cok tatli :)
evet, ozguven eksikligi, esime karsi bagimli davranmak....
biliyorum ki aslında sen doğru olanı arıyorsun .buradaki insanlarla laf dalasina girmenin bana nasil bir katkisi olabilir? yani tartissak, tartismaya deger mi?
konu benim evliligim, bizim yasadigimiz sorunlar, yorum yapan insanlar yardim etmek icin yapiyor diye dusunuyorum. iyi veya kotu yorum, saygisizca degilse dalasmaya gerek gormuyorum acikcasi...
evdeki olay cok baska o benim kocam, hayati paylasiyoruz..
neyse tabiki troll dusunuyorsan ok sorun yok..
vallahi dert oldun bana da. istiyorum ki DEĞİŞ .insanlarin deme, sadece esimin.
arkadasim, ailem, veya baska biri, herkese karsi anlayisliyim yani mesguliyetlerini anlarim.
ama esim yaptiginda farkli oluyor. is seyahatine gidecek 2 haftaligina, banada sende Turkiyeye gidermisin dedi, aslinda planimiz haziranda birlikte gitmekti, onun disinda sen burda bunalma izin alabiliyosan git aileni gor dedi.
sonrada bisey oldu telefonuyla ilgilenmesi gerekti is icin, bende bekliyodum biraz zorladim hadi artik diye, o da bu benim isim bu sayede Turkiyeye 1 kez fazla gidebiliyosun, bana kimse para birakmadi, mecburum calismaya. hangi koca ailesi icin bu kadar calisiyor cirpiniyor, tesekkur edip beni motive edecegine hala bencilce yaklasiyorsun dedi.
valla anliyorum onuda , dun aksam saat 9.30da hala maillerine bakiyordu. tamam cok guzel benim icin calisiyor cabaliyor borcumuz bitsin cocugumuz olsun falan diye ama ne zaman birlikte vakit gecirebilecegiz. bunlari yapabilmemiz icin birlikte vaktimizden veriyoruz. hepsi bir arada olmuyor demekki.
asiri yogun bir esim var benim, yani cidden abartmiyorum burada. hep yogun mesgul biri. ve boyle olunca bana her "musait degilim" demesi bende birseyler uyandiriyor. hep mesgul cunku anlatabildim mi... suclanacak birsey degil belki evet. elden birsey gelmiyor. kesinlikle sakinlesmem, onu rahat birakmam gerekiyor evet. cunku yaptiginda kotu birsey yok calisiyor adam.
sagolun, beni dusunmeniz cok tatli :)
evet, ozguven eksikligi, esime karsi bagimli davranmak....
Ben senin kocanın yerinde olsam sessiz sedasız boşanma davası açarım bazen şu erkek kişisine acıyorum yazık günah adama be hakaret etmesini kabul edemeyiz ama sen zorla kendine sovduruyorsun bize tamm yapicam diyorsun ama 2 dk sonra yine aynısın yazık ediyorsun evliliğine kocan dan başka mesgale yokmu arkadaşın filanda mi ya kocaya saracağına kendine vakit ayırıp gez toz eğlen eglendigini göster bırak sana iyi geceler demesin o demedi diye kötü mü geçecek yani yada hazirlamasin hazirlamadi diye aç mı kalacaksın boşver ya fındık kabuğunu doldurmayacak sebepler yüzünden evliliğin bitecek sinyaller çok kuvvetli çünkü
Bak canım ailecek alıştık biz de. Bir şey sorup cevabını 10 dakika beklediğimi bilirim. Kafası bir şeyle meşgulse imkanı yok cevap vermez. Hepimiz böyleyiz meşgale bul rahat bırak adamı. Bizler light yaşıyoruz onlara göre.
Tamam benimkide öyle yapıyor. hatta mail bakmıyor oyun oynuyorSelam,
evet cidden cogunlukla oyle oluyor. Evde yemekte konusuyoruz falan, ben bulasiklari yikarken o maillerine bakiyor, yanina geliyorum bisey izleyelim mi diyorum, 5 dk sonra efendim askim diyo. bisey izleyelim mi hadi askim diyorum, o da dur bi dakika diyor. sonra yarim saat sonra, hadi ac bisi izleyelim diyo.
Canım bak aslında yoğun olduğu için sana cevap veremiyor işi bittikten sonra hadi izleyelim aşkım demiş adam daha ne yapsın sanaSelam,
evet cidden cogunlukla oyle oluyor. Evde yemekte konusuyoruz falan, ben bulasiklari yikarken o maillerine bakiyor, yanina geliyorum bisey izleyelim mi diyorum, 5 dk sonra efendim askim diyo. bisey izleyelim mi hadi askim diyorum, o da dur bi dakika diyor. sonra yarim saat sonra, hadi ac bisi izleyelim diyo.
biliyorum ki aslında sen doğru olanı arıyorsun .
değişmek istiyorsun.
çabalıyorsun
ba
vallahi dert oldun bana da. istiyorum ki DEĞİŞ .
ama nasıl yapacaksın onu bilmiyorum .
çok çalışıyor diyorsun . evet adam mecbur. belki o kadar yoğun olmasa o işi elinden gidecek.
çok yakın bi akrabam var. çok hoş iyi biri. ama ilişkilere gelince senin gibi. çok saldırgandı hatta ilk başlarda.
sonra evlendi ve o insan bambaşka biri oldu. anlayışlı. boğmuyor vs . ki biz diyorduk ki . evlensin 1 ay sonra kapıya koyacak eşi. inşallah öyle olmaz vs diye.
neyse bu kişi benden bile daha anlayışlı bi insana dönüştü.
eşi aşırı yoğun. tüm iş yükü eşinin üstünde. geç geliyor eve . geç gelmesine rağmen laptop ile hala çalışmaya devam ediyor. adamın başında saç kalmadı. çocukları var. onunla da zaman geçirmeye çalışıyor . ama adam zorla yaratıyor o vakti.
bu adamcağız eşi boğucu olsa. ya işi bırakacak. ya da eşinden anlayış isteyecek. gelecek için hepsi çünkü.
hatta bu akrabam eşi eve gelince rahat çalışsın diye çocuğunu ayrı odaya alıyor onunla orada ilgileniyor.
adam da fırsat bulunca eşi ve oğlu ile ilgileniyor. çünkü adama o fırsatı tanıyorlar . adam da kendini onlara karşı borçlu hissediyor istemeden. çünkü huzurlu bi ortam sağlıyorlar. iş yeri yeterince huzursuz çünkü. dilerim sen de böyle ol .
belki en iyisi onunla hic konusmamak gerekmedikce muhattap olmamak..
durmayi bilmiyorum, keske durabilsem.
susmayi, durmayi bilmiyorum.
acaba sussam, konusmasam fazla, bulasmasam, trip atmasam, bu yeterlimi duzeltmek icin
suanda yapabilecegim tek sey susmak, kendi halimde takilmak, birlikte hic bisey yapmamak..
bu zamana kadar herseyi fazla fazla yaptim, bu ara bisey yapmasam olur mu? yani sessiz kalsam falan..
susmaktan baska bi sansim yok suanda cunku ne desem ne konussak kavga cikiyo gergin aramiz.
sence bu sekilde bi sure devam etsek ne olur, yani ben kendi isime baksam, fazla konusmasam vs...
benimde kendime gelmem lazim, ikimize de biraz bi mesafe lazim bence birbirimizi ozlememiz icin. sessiz kalsam hic bisi yapmasam, nasil olur.. yani iletisimi olabildigince azaltsam?
Beklentilerimi az düşürmem lazım kimse karşılayamaz biliyorum.
(...)
Kendime ait bir alan - hobi oluşturmam lazım .
(...)
Değişmek biraz rahat olmak istiyorum..
psikolog bana tek tek gitmemiz gerektigini soyledi, ilk asamada bana disarda bir hobi bulmak, esim yanimda degilken (iste veya seyahatte) ust uste arayip mesaj atmamak bu usteleme hissim oldugunda da kendime yarim saatlik zaman dilimleri koyup bu sekilde sureyi arttirmami (bunu yaparken insan birseye dalip o usteleme hissinden cikarmis) ve evin icindede kitap okumak, dizi izlemek veya bir mesgale bulup kendime ozel alan yaratma odevlerini verdi :)
biraz gecimsizim galiba .
herseye bi aciklamam var aslinda kotu bi niyetle yapmiyorum, ama sonucta esim ayri bi birey onun karakterine ve isteklerine saygi duymam gerekir..
biraz bencilim hep bana uysun diye bekliyorumaslinda o cikmak istemedigi zaman ben kendim cikip bi dolasip gelebilirim bisey demez buna.
umarim kendimi tutabilirim, biraz rahat olabilirim...
kendimi hatali goruyorum, genel olarak cok bogucu davrandigimi biliyorum ve kurtulmak istiyorum bu davranislarimdan.
ne olursa olsun, bir sure hic birseye trip atmamam, hakli olsam dahi bi sure susmam gerekiyor esimin az daha tahammullu olmasi ,iliskimizin kendine gelmesi icin.....
ne olursa olsun haklida olsam trip atmadan durabilirmiyim, durmam lazim iste. susmam lazim biraz.
cok uzun bir sure hakli dahi olsam susmam , trip atmamam alttan almam gerekiyor ki kendine gelsin.
Evet buyuk seylerede tepki vermeyerek baslamam lazim bakalim.
(...)
Baya bi gelistirmem lazim kendimi. Bi sure kavga konusu olsa bile tepkisiz kalabilirim umarim
kendime yonelicem..
(...)
ben degismeliyim , o zaman gorucez, buyuk ihtimalle o da degisecek oyle olunca.
bu soylediklerini psikolog soyledi, esin evdeyken cik, ona gore ayarlama kendini, kendine gore bi program yap.
neyse sikayet etmicem, burada mutlu olmaya kendime bi alan yaratmaya calisicam... pozitif kalicam
yani daha rahat ve anlayisli olmaya calisicam, daha relax
Dinleyecegim soz, yapabilirimde, eminim bundan kotu olmaz.
az sabredebilirsem eminim yariyodur, ben hep tepesindeyim onun bisey yapmasina gerek kalmiyo. tersine cevirmem lazim bu durumu o zaman ikimizde rahat edicez.
Asla aramamam evdeykende uzak durmam lazim bence.
degistirecegim. adim adim. kendimi oyalarsam sorun kalmayacak bence
Aynen dediginiz gibi, o bu kadar icice olmak istemiyo. Ve ben kendimi cekmeden bisey kazanamicam.
Kendimi mesgul etmeye caliscam ama bugune kadar yapamadim ne yapsamda esime sardim yine .
gercekten kendimi 100% cekmem gerekiyor. kendi degerimi azalttim bu sekilde yaparak.
Hala seviyorum evet, hala var biseyler icimde. deneyecegim. Sakin kalabilirsem eminim sonu farkli olacak, fakat o anda biseyle mesgul olmam gerekiyor.
kesinlikle sakinlesmem, onu rahat birakmam gerekiyor evet.
Sadece bu başlıktakileri derledim.
Tekrar tekrar yazmak zorunda kalmayın, sonraki konularınızda da kopyalayıp yapıştırın. Kendinizi ne kadar tekrarladığınızın ama bir gram değişiklik yapmadığınızın farkındasınızdır zaten, bari aynı şeyi yazarak yorulmayın.
iste bi bıraksan adamı. herkes huzura erecek . en çok da sen huzur bulacaksın ama sanıyorsun ki öyle olmayacak.kendisi oyle diyor, ben bu seyahatlere gitmesem gece maillere donmesem calismasam bu kadar neden beni tutsunlar farkim ne diyo. dogru. Ama nereye kadar.
diyoki gencim simdi calisicam, cocuk yapalim diyoruz paramiz yok, hala borcumuz var, onu bitirelim biraz paramiz olsun diye bi tarafimi yirtiyorum ayni zamanda seni tatile cikarayim, her gittigim yerden hediye getireyim diye kasiyorum ne yapsam yaranamiyorum diyo.
bizim onceliklerimizde farkli, o benim hediyelerle falan cok mutlu oldugumu dusunuyo, evet oluyorum, ama benim en cok mutlu oldugum sey birlikte biseyler yapmak, eglenmek falan. onlarada cogunlukla zamani olmuyo. bu hafta yine gidecek 1 haftalik seyahate.. onunda sucu yok aslinda..
aramizdaki sorun , sorun bile degil. birbirimizi anlama sorunumuz var bence.
orneginiz cok guzel, insallah bizim evimizdede huzur olur guzel geciniriz. belki ben biraz biraksam ipleri, o kendi isteyecek gelecek bana, veya biraz huzur dolacak isine odaklanacak daha fazla belki isinde yukselecek. belki bu kadar kavga dovus islerini motivasyonunuda etkiliyor.
ama boyle dusununcede kendimi cocugu ossye hazirlanan anne gibi hissediyorum :)
Kolaylık olsun dedim, nasılsa her mesaja aynı şeyi yazıyorsunuz :)zaten ayni seyleri yasiyorum, ama sizin bunlari kopyalayip yapistirmaniza gerek yoktu :)
Ah be canım sen içinden çözmüşsün zaten olayı uygulamada hata var kendine zaman tanı içinden muhasebe yapıyorsun ama eksik tarafları var beynin eşine hak veriyor kalbin sana ikisini iyi yönetmen lazım sana tavsiyem bu huylarını aynı anda bitiremezsin imkansız ama zamana yay yavaş yavaş törpülemeye bak kendini sen eşini dünyanın merkezi yapmışsın bu yanlış canım o gidecek ya bırak sen arama yazma o ulaşsın sana çok yazma ihtiyacın varsa yaz buraya misal eşimi aramayı çok seviyorum ben eşimde canım tamm aramanı bende isterim ama acamıyorum yoğunum diyordu bende onu aramamak için annemi arkadaşlarımı arıyorum 2 hafta kadar oldu hiç aramayan eşim gün içinde en az 1 en çok 3 4 defa arıyorkendisi oyle diyor, ben bu seyahatlere gitmesem gece maillere donmesem calismasam bu kadar neden beni tutsunlar farkim ne diyo. dogru. Ama nereye kadar.
diyoki gencim simdi calisicam, cocuk yapalim diyoruz paramiz yok, hala borcumuz var, onu bitirelim biraz paramiz olsun diye bi tarafimi yirtiyorum ayni zamanda seni tatile cikarayim, her gittigim yerden hediye getireyim diye kasiyorum ne yapsam yaranamiyorum diyo.
bizim onceliklerimizde farkli, o benim hediyelerle falan cok mutlu oldugumu dusunuyo, evet oluyorum, ama benim en cok mutlu oldugum sey birlikte biseyler yapmak, eglenmek falan. onlarada cogunlukla zamani olmuyo. bu hafta yine gidecek 1 haftalik seyahate.. onunda sucu yok aslinda..
aramizdaki sorun , sorun bile degil. birbirimizi anlama sorunumuz var bence.
orneginiz cok guzel, insallah bizim evimizdede huzur olur guzel geciniriz. belki ben biraz biraksam ipleri, o kendi isteyecek gelecek bana, veya biraz huzur dolacak isine odaklanacak daha fazla belki isinde yukselecek. belki bu kadar kavga dovus islerini motivasyonunuda etkiliyor.
ama boyle dusununcede kendimi cocugu ossye hazirlanan anne gibi hissediyorum :)
iste bi bıraksan adamı. herkes huzura erecek . en çok da sen huzur bulacaksın ama sanıyorsun ki öyle olmayacak.
çocuk için çok erken . çünkü daha sizin çözülmemiş sorunlarınız var .ve borçlar tabi.
bak benim o akrabama da söylüyorum .
işi çok zor eşinin ama aldığı ücreti de baya baya iyi. yani şu an bi memur maaşının 5 katını alıyor bildiğm kadarıyla. hakkını veriyor çalışmanın da . o nedenle diyorum ki ÇEŞME AKARKEN GÜĞÜMÜNÜ DOLDURACAKSIN.
Ah be canım sen içinden çözmüşsün zaten olayı uygulamada hata var kendine zaman tanı içinden muhasebe yapıyorsun ama eksik tarafları var beynin eşine hak veriyor kalbin sana ikisini iyi yönetmen lazım sana tavsiyem bu huylarını aynı anda bitiremezsin imkansız ama zamana yay yavaş yavaş törpülemeye bak kendini sen eşini dünyanın merkezi yapmışsın bu yanlış canım o gidecek ya bırak sen arama yazma o ulaşsın sana çok yazma ihtiyacın varsa yaz buraya misal eşimi aramayı çok seviyorum ben eşimde canım tamm aramanı bende isterim ama acamıyorum yoğunum diyordu bende onu aramamak için annemi arkadaşlarımı arıyorum 2 hafta kadar oldu hiç aramayan eşim gün içinde en az 1 en çok 3 4 defa arıyor
Belki de birbirinize uygun değilsiniz, belki de yanlış bir evlilik hiç bu açıdan düşündün mü, sürekli aranıp sorulmak hesap vermek isteyen, aşk böceği tarzı erkekler de var, dengini bulunca inan evlilik bu kadar meşakkatli bişey değil
İse yaraması için kendini tutman lazım ama bakCok dogru yazmissiniz - beynim esime kalbim kendime hak veriyor !
Esimi dunyanin merkezi yaptim dogru, o olmazsa baska biseyden mutlu olamam illaki benimle ilgilenmesi lazimmis gibi. Gidecek 1 hafta yok yine iyi bi firsat birbirimizi ozlemek icin, aslinda seyahatleri bir bakima iyi oluyor ozlemis oluyoruz .
Ne guzel demekki ise yariyormus :) bu gittiginde hic aramicam bunaltmicam bakalim ne olcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?