- 2 Ağustos 2018
- 2.726
- 7.373
- 158
Evet aşırı hassasım bu tür konularda. Herkese karşı. Sadece kendim için değil. Başkasının yanında espri malzemesi yapılacak bir durum değil bence bu. Sadece meraba günaydın dediğimiz bir insanın yanında böyle konuşulmaz. Yaptıgını hayvanlık olarak görüyorum.Gerçekten bunun için mi küssünüz bir haftadır? Aşırı hassasiyet bence bu. İnsanız bazılarımız yaşından büyük gösterir, bazılarımız küçük. Eşlerimiz, en yakınlarımız bunu dile getiremeyecekse, bazen esprisini yapıp dalga geçemeyecekse ne diye evleniyoruz ki? Saçma sapan iki gülüp geçeceğiniz şey yüzünden bir haftadır hayatı kendinize zehir etmeye değer mi şu kısacık hayatta.
Konusmamissinjz doğal olarak eşiniz haklı yani neye kirildifinjzi bilmiyor ben de olsam kendimi haklı görürdüm.Selam,
Yarın eşimin doğumgünü ve biz 1 haftadır küsüz konuşmuyoruz. Daha doğrusu küs ve kırgın olan benim. Ne yalan söyliyim içimden de hiç bişey yapmak gelmiyor yarın için. Ama şimdi kutlamazsam falan ilerde bunu söyleyip duracak. Beni çok kırdı üzdü. Gönlümü alır diye bekledim ama hiç birşey yapmadı. Üstelik ortada hiçbir sorun yokmuş da ben durduk yere tribe girmişim gibi konuşuyor. Şimdi yarın doğum günü için birşeyler yaparsam hem kırılıp hem de üstüne barışan ben olacağım ve kendimi berbat hissettirecek bu durum bana. Sizce ne yapmayalıyım?
Edit: Kırıldığım olay da şöyle.
Kahvaltı için gittiğimiz pastanede sahibiyle sohbet ediyorduk. Kadın yaşımı sordu söyledim. Eşim de pat diye kadına brnim için "yaşlı mı duruyor" dedi. Kadın da olgun duruyor evet dedi. Eşim de üstüne dalga geçer gibi "eyvah bunu demeyeydin iyiydi" dedi. Ben o an alındığımı belli etmedim. Yani yabancıların yanında böyle şryleri belli etmem genelde. Ama be adam madem beni böyle görüyorsun kapı orda çık git dimi. Konuşsam ne cevap vereceğini de biliyorum ezbere. Şaka yaptım alındın mı yok öyle bişey bla bla bla.
Ben bu yorumu çok yerinde buldum.Pastaya atıyorum yaşı 30 ise siz 40 yazın ödeşmiş olursunuz.Sonra da doğum gününü kutlayın barışın.Çok alındığını gücendiğini de belirt ki özür dilemiş olsun. Yani kısacası bir taşla iki kuş vurmuş olursun.Eşiniz kaç yaşında pasta filan olacaksa 60 yazdırın üzerine
Bi öç alma bari olur .
Hadsizlik etmiş .
Sorun ne biliyormusun captain. O an o anladı aslında bozuldugumu kırıldıgımı. Anladığı halde hiç birşey söylemedi yapmadı. Ve yetmiyormuş gibi yine neyin tribine girdin dedi. Sanki ben bişeyler çıkarıyormuşum gibi.aslında alınacak bi durum yokmuş ama alındığını görünce gönlünü alsa olurmuş. bir haftalık bir mesele değil bence. ama ben olsam sözle kutlardım. hediye vs almazdım.
Evet aşırı hassasım bu tür konularda. Herkese karşı. Sadece kendim için değil. Başkasının yanında espri malzemesi yapılacak bir durum değil bence bu. Sadece meraba günaydın dediğimiz bir insanın yanında böyle konuşulmaz. Yaptıgını hayvanlık olarak görüyorum.
Biz o kırıldığını kızdıgını açıkca konuş evresini geçtik. Elbette ven de bu şekilde davranıyordum bir zamanlar. Ama o hiç anlamadı. Aynı şeyleri tekrar tekrar yapmaktan geri durmadı. Ve ben artık bişeye kırıldıgımk söylesem de onun davranışında bi halt değişmeyeceğini anladıgım yerdeyim. Bu yüzden konuşmayı tercih etmiyorum artık.Konusmamissinjz doğal olarak eşiniz haklı yani neye kirildifinjzi bilmiyor ben de olsam kendimi haklı görürdüm.
Ben olsam eve gelir gelmez ya da masada başbaşa isek hemen bu tip sakalrdan hoslanmadigimi ve kirildigimi belirtirdim , sizin gibi kendi kendimi cezalandirmazdim. Üstelik bu durumu günlerce uzatmazdim çünkü çok da önemli bir konu değil . Eşimin doğum gününü kutlamamam için özel bir yogunlugum olmalı ya da çok büyük bir sorunumuz olmalı.
Ben özel günleri hayata bir mola olarak görüyorum. Bazen özel gün olmasa bile kendim bı gün icat Edip kutlamasını yapıyorum tam anlamıyla sürpriz oluyo ikimiz de bi anda kısa süreliğine de olsa bir çok stresten uzaklaşıyoruz
Ben bu kızgınlıkla, pastanın üstüne niye ki doğdun bile yazdırabilirim.Sanırım kutlamayacağım ben de. Çünkü içimden gelmiyor açıkçası. Sırf ilerde söylenmesin diye kutlasam mı diye sordum burda da. Hatta ne halt etmeye doğdun da hayatıma girdin falan diyorum içimden. Şimdi bunun üstüne kutlarsam da yalan söylrmiş olacağım. En iyisi hiç bişey yapmamak.
Öyleyse evlilik bitmiş sadece gün geçiriyorsunuz. Adınıza üzüldüm. Valla evlilik terapistinden başka bi çözüm önerim yok. Zaten bu şartlarda kutlamaniz da pek mantıklı değil gibiBiz o kırıldığını kızdıgını açıkca konuş evresini geçtik. Elbette ven de bu şekilde davranıyordum bir zamanlar. Ama o hiç anlamadı. Aynı şeyleri tekrar tekrar yapmaktan geri durmadı. Ve ben artık bişeye kırıldıgımk söylesem de onun davranışında bi halt değişmeyeceğini anladıgım yerdeyim. Bu yüzden konuşmayı tercih etmiyorum artık.
Sorun ne biliyormusun captain. O an o anladı aslında bozuldugumu kırıldıgımı. Anladığı halde hiç birşey söylemedi yapmadı. Ve yetmiyormuş gibi yine neyin tribine girdin dedi. Sanki ben bişeyler çıkarıyormuşum gibi.
İş bu noktaya geldiyse doğum gününü kutlamaktan daha önemli sorunlarınız var demektir.Biz o kırıldığını kızdıgını açıkca konuş evresini geçtik. Elbette ven de bu şekilde davranıyordum bir zamanlar. Ama o hiç anlamadı. Aynı şeyleri tekrar tekrar yapmaktan geri durmadı. Ve ben artık bişeye kırıldıgımk söylesem de onun davranışında bi halt değişmeyeceğini anladıgım yerdeyim. Bu yüzden konuşmayı tercih etmiyorum artık.
Erkekler ve sadece kendilerinin güldüğü şakaları.Uzatmayin derim. 1 hafta cok uzun bir sure nasil dayaniyorsunuz ya ben catlarim :)))
Yani ben olsam dogumgununu kutlardim sanirim. Kusmek yerine konusun derim iki gunluk dunya gerek yok.
gerçekten buna mı küstünüz 1 haftadır? yani buna 1 haftadır küslük yaptığınız için eşiniz size geri küsse haklı adam.çocuk musunuz siz ya, biraz espri anlayışınız olsun hayat böyle çekilmez.Kahvaltı için gittiğimiz pastanede sahibiyle sohbet ediyorduk. Kadın yaşımı sordu söyledim. Eşim de pat diye kadına brnim için "yaşlı mı duruyor" dedi. Kadın da olgun duruyor evet dedi. Eşim de üstüne dalga geçer gibi "eyvah bunu demeyeydin iyiydi" dedi. Ben o an alındığımı belli etmedim. Yani yabancıların yanında böyle şryleri belli etmem genelde. Ama be adam madem beni böyle görüyorsun kapı orda çık git dimi. Konuşsam ne cevap vereceğini de biliyorum ezbere. Şaka yaptım alındın mı yok öyle bişey bla bla bla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?