Yarın doğumgünü

Evet aşırı hassasım bu tür konularda. Herkese karşı. Sadece kendim için değil. Başkasının yanında espri malzemesi yapılacak bir durum değil bence bu. Sadece meraba günaydın dediğimiz bir insanın yanında böyle konuşulmaz. Yaptıgını hayvanlık olarak görüyorum.

Konusmamissinjz doğal olarak eşiniz haklı yani neye kirildifinjzi bilmiyor ben de olsam kendimi haklı görürdüm.
Ben olsam eve gelir gelmez ya da masada başbaşa isek hemen bu tip sakalrdan hoslanmadigimi ve kirildigimi belirtirdim , sizin gibi kendi kendimi cezalandirmazdim. Üstelik bu durumu günlerce uzatmazdim çünkü çok da önemli bir konu değil . Eşimin doğum gününü kutlamamam için özel bir yogunlugum olmalı ya da çok büyük bir sorunumuz olmalı.
Ben özel günleri hayata bir mola olarak görüyorum. Bazen özel gün olmasa bile kendim bı gün icat Edip kutlamasını yapıyorum tam anlamıyla sürpriz oluyo ikimiz de bi anda kısa süreliğine de olsa bir çok stresten uzaklaşıyoruz

Eşiniz kaç yaşında pasta filan olacaksa 60 yazdırın üzerine
Bi öç alma bari olur .
Hadsizlik etmiş .
Ben bu yorumu çok yerinde buldum.Pastaya atıyorum yaşı 30 ise siz 40 yazın ödeşmiş olursunuz.Sonra da doğum gününü kutlayın barışın.Çok alındığını gücendiğini de belirt ki özür dilemiş olsun. Yani kısacası bir taşla iki kuş vurmuş olursun.

aslında alınacak bi durum yokmuş ama alındığını görünce gönlünü alsa olurmuş. bir haftalık bir mesele değil bence. ama ben olsam sözle kutlardım. hediye vs almazdım.
Sorun ne biliyormusun captain. O an o anladı aslında bozuldugumu kırıldıgımı. Anladığı halde hiç birşey söylemedi yapmadı. Ve yetmiyormuş gibi yine neyin tribine girdin dedi. Sanki ben bişeyler çıkarıyormuşum gibi.

Kişilik meselesi tabi ki ama hayatı kendinize çok zorlaştırıyorsunuz bence. Dediğim gibi hayat çok kısa ve bir hafta küs kalmak için fazlasıyla uzun.

İnsan;
Bazen boş bulunur.
Bazen lafın nereye gittiğini hesap edemez.
Bazen espri yaptığını zanneder aslında ortada espri yoktur.
Bazen aradaki yakınlığa güvenir,
şakanın dozunu kaçırır.
Bazen kendisiyle ilgili duygularını başkasının üzerinden dile getirir.
Kısacası eşiniz bu patavatsızlığı niye yaptı?
Orası meçhul.
Bununla birlikte bir hafta küsülecek bir konu değil bu bence.

Küsmek bir iletişim yolu değildir ve küserek hiç bir sorunu çözemeyiz.
Eşinize önce kırgınlığınızı ifade edin ve benzeri bir konuşmanın tekrarlanmasını istemiyorum diye net bir çizgi çekin.
Sonra;buna rağmen sen benim için değerlisin,
yeni yaşın kutlu olsun deyin.
Hediyeye gerek yok bu sene.
Yatılı misafirliğe gitme bahanesiyle evi terk etmek işleri daha da zorlaştırır yapmayın bunu.

Biz o kırıldığını kızdıgını açıkca konuş evresini geçtik. Elbette ven de bu şekilde davranıyordum bir zamanlar. Ama o hiç anlamadı. Aynı şeyleri tekrar tekrar yapmaktan geri durmadı. Ve ben artık bişeye kırıldıgımk söylesem de onun davranışında bi halt değişmeyeceğini anladıgım yerdeyim. Bu yüzden konuşmayı tercih etmiyorum artık.

Ben bu kızgınlıkla, pastanın üstüne niye ki doğdun bile yazdırabilirim.
Tabi siz yapmayın ama şahsi fikrim kutlamam.

Öyleyse evlilik bitmiş sadece gün geçiriyorsunuz. Adınıza üzüldüm. Valla evlilik terapistinden başka bi çözüm önerim yok. Zaten bu şartlarda kutlamaniz da pek mantıklı değil gibi

ben anladım seni. yani mesela sen orada alındıktan sonra abartı tepkiler versen bağırsan çağırsan vs yanlış yapmışsın derdim. ama susarak tepki vermişsin. bunun üzerine gelip gönlünü alabilirdi. çiftler birbirine karşı her zaman rasyonel olamaz. bazen rasyonel olmayan davranışları da tolere etmek gerekir diye düşünüyorum. bu kadarcık kredin de olmalıydı karşı tarafta. üzücü olmuş.

ama dediğim gibi ben olsam sözle kutlardım yine de.

İş bu noktaya geldiyse doğum gününü kutlamaktan daha önemli sorunlarınız var demektir.
Çift terapisi alsanız?

Ben kutlamazdım. 1 haftadır küsüm adam gelip gönlümü almıyor ben doğum gününü mu kuruyacam ya da en fazla sözlü kutlardım ya da mesaj :)

Küsme sebebiniz beni şaşırttı ya. Eşiniz hoşunuza gitmeyen bir espri yapmış olabilir ama oradaki muhabbette sizi olgun bulan kişi eşiniz değil, diğer kişi. Eşiniz böyle yersiz bir konuşmaya zemin hazırlamış sadece. Yani azarlarsınız, kızarsınız, bir daha yaparsan fena olur diye tehdit bile edebilirsiniz de, bir hafta küslük ve üstüne doğum günü kutlamamayı düşünmek bana abartı geldi. Düşmanınız değil karşınızdaki. Gerek var mı gerçekten bu kadar uzatmaya?

Uzatmayin derim. 1 hafta cok uzun bir sure nasil dayaniyorsunuz ya ben catlarim :)))
Yani ben olsam dogumgununu kutlardim sanirim. Kusmek yerine konusun derim iki gunluk dunya gerek yok.
Erkekler ve sadece kendilerinin güldüğü şakaları.
Su an denk geldi bende eşime geçen gün birisinin yanında bana yaptığı benzer bir saka için kırıldım.
Az önce tam bunu söyledim ve bilin bakalim neymiş. ŞAKA.

gerçekten buna mı küstünüz 1 haftadır? yani buna 1 haftadır küslük yaptığınız için eşiniz size geri küsse haklı adam.çocuk musunuz siz ya, biraz espri anlayışınız olsun hayat böyle çekilmez.

Ben alıncak birşey göremedim canım eşimin bana benim ona dediklerimi duysan şaşırırsın ama şaka olduğunu biliriz neden bu kadar alındın ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…