Yaş farkı-erken evlilik

Bilmiyorsa eger soba falan su bu evlilige hazir degil. Zor ama herseyine kadar bak kardesim evlilige hazir misin diye konus evlendikten sonra ask bitecek bilgin olsun falan ben 21 yasinda evlendim ve bosanma asamasindayim suanda.. birde sizi sunu sormak istiyorum kardesinize herseyde maddi yönde yardimci oldunuz mu? Yani el üstünde tuttunuz mu? Bunu bilmek istiyorum ve kardesin suan kücük hani daha gezmek ister arkadaslariyla vakit gecirmek ister sehirde büyüdügü icin o köy adamiyla yapamaz benden söylemesi.. köy diye demiyorum kardesin sehirde büyüdügü icin durumu anlatmaya calisiyorum adam zaten ne icin aceleye getiriyor evliligi icin??
Tabiri caizse biz el bebek Gül bebek büyüdük
. Annemler zorluk çekseler bile bize hiç yansıtmadılar

yani sevgiyi parayı vs başkasında aradığı için evlenmek istiyor olamaz

Sizden çekiniyor da anlatmıyor bence. Kültür farkı zorlar. Yaş da küçük. Çocuk kaçırmamak için ailesi gelelim diye zorluyor bana kalırsa. Zaten biraz zaman geçse kardeşiniz de vazgeçebilir. Yani tanıdıkça.
sadece yaş farkına katılmadım size. Zaten ideali 6-7 yaş. ben başlığa bakınca 15-20 sandım.
Kardeşimle aramızdaki bağ güçlü çekineceğini sanmıyorum.
Bencede ailesi o yüzden zorluyor Kardeşime sordum sen mi gel diyorsun dedim benim haberim Bile yok dedi ama yüz bulmasalar söylerler mi sürekli ?
Yaş farkı normal olabilir belki ama kardeşim küçük olgun değil
Evlilik başka bişey

Bütün bunları kardeşime söyledim köyde durmayacağız diyor ama nerdeyse 30 yaşına kadar annesinden ayrılmamış biri ayrılır mı bilmiyorum 🤷🏻‍♀️
Çalışacak mı bilmiyorum bizim aklımızda hiç evlilik olmadığı için evdeydi kardeşim babam şu pandemi zamanında çalışma demişti evlendikten sonra zorlanırlarsa çalışır artık heralde
Damat bey şehirde yaşamak istese bile mesleği yoksa zorlanabilir seviyorlarsa katlanırlar diyeceğim ama iki senede pek tanımışa benzemiyor kardeşiniz o yüzden bir muallakta kaldım yaşıda küçük baya pişman olur gibi hissettim nedense

Kardeşinize sormanız gereken soru, hedefin var mı ? Kariyer planı olmayabilir çalışmak istemeyebilir. Kariyer hedefi olmayan ve asla çalışmak istemeyen birine göre köyde ev hanımı olmak belki daha cazip geliyordur. Bilemiyoruz belki çocuğun köyde güzel bir işi ve kazancı vardır. Şimdi ben ne köylüler tanıyorum şehirlilerin onlarcasını cebinden çıkarır. Tamam plazada yaşayıp latte içmiyor ama adamın 200 dönüm tarlası her sene 1 milyon TLden fazla cirosu var. Bunları araştırmak lazım. Belki evlenip gideceği yer (-ki benim bu şekilde akrabalarım var adamın geliri senelik 1,5 milyon ama kızlar köyde yaşamayız deyip iş ciddiye binince ayrılıyorlar, yahu diyor adam sanıyor ki köyde çapa yaptıracağım tarlada çalıştıracağım... İsterse her sene dilediği ülkeye gideriz tatilimizi yaparız araba istiyorsa alırım, tek isteğim evlenelim ve köyde yaşamaktan gocunmasın. Demem o ki analiz yapın kardeşinizin kariyer hedefi yoksa köyde de gayet mutlu olabilir. Köylerde de beyaz eşya teknolojisi, yerden ısıtmalı sistem kalorifer, sıcak su filan var :D

Yaş farkı yok yaş farkından daha büyük problemler var bence. 10a kadar yaş farkını yaş farkından saymıyorum ben 😄

Kardeşinize sormanız gereken soru, hedefin var mı ? Kariyer planı olmayabilir çalışmak istemeyebilir. Kariyer hedefi olmayan ve asla çalışmak istemeyen birine göre köyde ev hanımı olmak belki daha cazip geliyordur. Bilemiyoruz belki çocuğun köyde güzel bir işi ve kazancı vardır. Şimdi ben ne köylüler tanıyorum şehirlilerin onlarcasını cebinden çıkarır. Tamam plazada yaşayıp latte içmiyor ama adamın 200 dönüm tarlası her sene 1 milyon TLden fazla cirosu var. Bunları araştırmak lazım. Belki evlenip gideceği yer (-ki benim bu şekilde akrabalarım var adamın geliri senelik 1,5 milyon ama kızlar köyde yaşamayız deyip iş ciddiye binince ayrılıyorlar, yahu diyor adam sanıyor ki köyde çapa yaptıracağım tarlada çalıştıracağım... İsterse her sene dilediği ülkeye gideriz tatilimizi yaparız araba istiyorsa alırım, tek isteğim evlenelim ve köyde yaşamaktan gocunmasın. Demem o ki analiz yapın kardeşinizin kariyer hedefi yoksa köyde de gayet mutlu olabilir. Köylerde de beyaz eşya teknolojisi, yerden ısıtmalı sistem kalorifer, sıcak su filan var :KK70:
Yanlış anlaşılmasın köyümüz geri kalmış herşeyden uzak Bir köy değil. Ailemin oturduğu yere yakın
Köyde yaşayan da birsürü insan var kesinlikle küçümsemiyorum.
Sadece demek istediğim kardeşim hiçbir zorluk görmedi aile nasıl geçindirilir Nasıl idare edilir bilmiyor bu olgunluğa sahip değil.
ev nasıl temizlenir yemek nasıl yapılır biliyor ama evlilik sadece bu değil ki !
Ben bile ilk evlendiğimde zorlandım maaşımı kendim yerken şimdi eve harcıyordum her istediğimi alamıyordum
8 sene sonra evlenmiştik Ama anlaşamadığımız noktalar oldu.
Kardeşim hiç çalışmadı eşi para vercek mi bakalım isteklerini yapacak mı?
dediğim gibi ailede yokluk çekmedi

bana kalsa 2 sene daha evlenmesin çalışsın gezsin tozsun aileden uzak yaşasın ( bence buna da ihtiyacı var kızların)

nasıl arkadaş olmuşlar ki kardeşiniz ilgiye düşkündü de ilk ilgi gösterene mi kapıldı bu yaşta

Bende başlığı okuyunca çok fazla yaş farkı var sandım. 6-7 yaş bir şey değil ki. Kardeşiniz zaten yarın evlenmez herhalde gelir isterler yüzükler takılır, nikah zamanla olur. O arada kardeşiniz çalışır kendi parasını harcamayı görür.

Lise-üniversite mezunu meselesi de gözüme batmadı. Çocuğun köyde yaşaması evet sorun ama bu kardeşinizin düşünmesi gereken bir durum. Anlıyorum iyiliğine söylüyorsunuz ama çocuk değil kardeşiniz. Kendi hayatıyla ilgili karar verebilecek yaşta. Siz uyarınızı yapın başka da elinizden gelecek bir şey yok zaten

çok bir yaş farkı yok

Eğitim farkı önemli

Ama daha da önemlisi 2-3 zamanda bir ayaküstü buluştuğu birisi

Hiç tanımıyor demektir.

Bence önce okulu bitirip iş bulup kendi ayakları üstünde dursun
Gerisi sonraki iş

Yaş farkı burda en son takılacak şey. Oyle büyük bir fark değil. Ama diğer farklılıkları begenmedim. Bence kardeşin de öyle aşık falan değil. Konuş kardeşinle kendi dengini bulsun zamanı gelince

askzor askzor tikaniyorum meselesi vs degil bu. kardesiniz de tanimiyor ki ne anlatsin size. kara kasina kara gozune bakip ask yasadik, taniyorum saniyor. arada yarim saat bir saat bulusmayla kafelerde ne tanisilir.. acele etmesin yanlis evlilik yapmasin. dengi, okumus birini bulsun. ama asigim diyorsa da yasamadan akillanmaz. ne deseniz kotu olursunuz. bence su asamada yas farkindan daha buyuk sorunlar var ortada ki yas farki sorun degil ben adami 35-38 felan sandim..

Kızlar kafamı kurcalayan bir konu var fikrinizi almak istiyorum.

konu kız kardeşim

kız kardeşim aralıkta 22 yaşına girecek. Yaklaşık 2 senedir konuştuğu biri var 28 veya 29 yaşında.
Arada bir ayak üstü buluşuyorlar yada en fazla bir saat bişeyler içiyorlar

oğlan bizim köylü ama çok tanımıyorum

sürekli kardeşime ailene söyle ailene söyle diye sıkıştırıp duruyordu önceden

sonra köyde laf çıktı annemin babamın kulağına da geldi. Oğlanın annesi anneme söylemiş annemde kızım daha küçük okuyor demiş geçen sene

son zamanlarda çok fazla aramaya başladılar gelmek istiyorlar

annem beni aradı kardeşinle bi konuş bakalım herşeyi anlat istiyorsa gelin diyelim son söz onundur dedi.

bende kardeşimi arayp aklımdaki herşeyi söyledim
Yaş farkını eğitim farkını (kardeşim üniversite mezunu Oğlan lise galiba)
Biz şehirde yaşıyoruz onlar köyde
Tarla işi soba yakmasını bilmez kardeşim

ve daha çok küçük yani o olgunlukta değil
Tanıyorum kardeşimi

üzülmesini istemiyorum korkuyorum
Ailem arkasında kardeşimin karar onundur diyorlar
Kardeşime bazı sorular soruyorum
Mesela annesine düşkün mü evlilikte önemli çünkü
Kıskanç mı sana önem veriyor mu ailesi nasıl gibisinden kardeşim tanımıyorum çok diyor bilmiyorum diyor

Neden bana düşüncelerini söylemiyorsun diyorum bilmiyorum konuşamıyorum söylemiyorum tıkanıyorum diyor

kardeşimi paylaşamadığım için mi bilmiyorum ama içime sinmeyen bişeyler var.

yaşı-işi sorun Olur mu? Aranızda yaşayan veya tanıdıklarında böyle bişey olan var mı?
Uzun oldu kusura bakmayın.
Köye giderse geçmiş olsun kardeşinize

Kızlar kafamı kurcalayan bir konu var fikrinizi almak istiyorum.

konu kız kardeşim

kız kardeşim aralıkta 22 yaşına girecek. Yaklaşık 2 senedir konuştuğu biri var 28 veya 29 yaşında.
Arada bir ayak üstü buluşuyorlar yada en fazla bir saat bişeyler içiyorlar

oğlan bizim köylü ama çok tanımıyorum

sürekli kardeşime ailene söyle ailene söyle diye sıkıştırıp duruyordu önceden

sonra köyde laf çıktı annemin babamın kulağına da geldi. Oğlanın annesi anneme söylemiş annemde kızım daha küçük okuyor demiş geçen sene

son zamanlarda çok fazla aramaya başladılar gelmek istiyorlar

annem beni aradı kardeşinle bi konuş bakalım herşeyi anlat istiyorsa gelin diyelim son söz onundur dedi.

bende kardeşimi arayp aklımdaki herşeyi söyledim
Yaş farkını eğitim farkını (kardeşim üniversite mezunu Oğlan lise galiba)
Biz şehirde yaşıyoruz onlar köyde
Tarla işi soba yakmasını bilmez kardeşim

ve daha çok küçük yani o olgunlukta değil
Tanıyorum kardeşimi

üzülmesini istemiyorum korkuyorum
Ailem arkasında kardeşimin karar onundur diyorlar
Kardeşime bazı sorular soruyorum
Mesela annesine düşkün mü evlilikte önemli çünkü
Kıskanç mı sana önem veriyor mu ailesi nasıl gibisinden kardeşim tanımıyorum çok diyor bilmiyorum diyor

Neden bana düşüncelerini söylemiyorsun diyorum bilmiyorum konuşamıyorum söylemiyorum tıkanıyorum diyor

kardeşimi paylaşamadığım için mi bilmiyorum ama içime sinmeyen bişeyler var.

yaşı-işi sorun Olur mu? Aranızda yaşayan veya tanıdıklarında böyle bişey olan var mı?
Uzun oldu kusura bakmayın.
Daha 22 yasında ne acelesı var.Çocugun işi var mı. ?Ne bu acele ?

Sanırım kardeşiniz seviyor ve istiyor olmalı ki , şuan sizin evdeler
Bekleyin bakalım aileler konuşunca sizin ailenizin fikri değişecek mi

Aileniz onay verdikten sonra ve kızkardeşiniz istiyorsa sizin yapacağınız hiçbir şey yok

Back
X