- Konu Sahibi GelenKutusu
-
konunuzu okuyunca moralim bozuldu açıkçası. 40lı 50li yaşlardaki ilişkilerde mi böyle yaşanıyor. kadın acaba benim hakkımda ne düşünüyor evlenmek istiyor mu diye düşünüp duruyor. adamın ne istediği belli değil. bu insanlar ne zaman olgunlaşacak, açık ve kararlı olacak. ilişkiniz çok ergence geldi. burdan evlilik falan çıkmaz siz anca böyle mesajlaşır durursunuz gibi.
Yok ya böyle olmuyor. Bi hanım akrabamız var 50 yaşında şimdi ama görsen 50 demezsin giyimi kuşamı kendine özeni on numara, hatta adı ayşe olsun diyelim evde ben böyle maske bakım yaparken annem küçük ayşe der banakonunuzu okuyunca moralim bozuldu açıkçası. 40lı 50li yaşlardaki ilişkilerde mi böyle yaşanıyor. kadın acaba benim hakkımda ne düşünüyor evlenmek istiyor mu diye düşünüp duruyor. adamın ne istediği belli değil. bu insanlar ne zaman olgunlaşacak, açık ve kararlı olacak. ilişkiniz çok ergence geldi. burdan evlilik falan çıkmaz siz anca böyle mesajlaşır durursunuz gibi.
Ayy ayşeyi ben de tanıyorum galibaYok ya böyle olmuyor. Bi hanım akrabamız var 50 yaşında şimdi ama görsen 50 demezsin giyimi kuşamı kendine özeni on numara, hatta adı ayşe olsun diyelim evde ben böyle maske bakım yaparken annem küçük ayşe der banayaklaşık üç sene önce eşi vefat etti, çocukları olmamıştı ev hanımıydı eşinden kalanlardan başka geliri de yoktu. Başkası olsa arabesk yaşardı belki ama o hayattan hiç kopmadı. Kısmet işte geçen sene de hiç hesapta yokken tam gönlüne göre biriyle tanışıp evlendi, kendi gibi genç gösteren eşi vefat etmiş bir bey. Öyle bir talebi olmamasına rağmen amca bizim hatuna ev aldı takısını eşyasını istediği gibi yaptı maşallah çok da mutlular şu an. Yeni gelinim ayol diye espri yapıp geziyor bizimki, ay çenem düştü konuşasım var benim de akşam akşam, demem o ki bazı insanların hayat enerjisi yaşları kaç olursa olsun yüksek oluyor.
hep oyle değil tabi ama bu tarz insanlar çoğaldı. 30 lu 40 lı 50 li yaşlarında olgunlaşmamış çok insan görüyorum artık.Her 40-50 böyle değil ki.
Olgunlaşma kabiliyeti olmayan insan hangi yaşa gelirse gelsin olgunlaşamıyor.
Bazıları 20’li yaşlarda olgunlaşıyor
Merhaba KK kadınları,
Uzatmak istemiyorum ama uzun bir konu olacak.
Boşanalı 4,5, ayrı yaşamaya başlayalı 6 sene oldu. Mahkeme uzun sürse de bitmeden hayatıma birini almama kararım kesindi zaten. Ama bittikten sonra da kimseyi beğenemiyorum.
En son bir kaç ay önce biriyle tanıştım. İşle ilgili bir organizasyonda. Tesadüf yanyana oturduk. Bekar olduğunu öğrenince ve yaşının da yaşıma uygun olduğunu görünce mutlu oldum açıkçası. Biraz da elektrik aldım sanırım :) Çok detay vermek istemiyorum ama işinde statü olarak da bana denk biri. Yaklaşık 15 sene önce evlenmiş, kısa süre sonra çocuksuz boşanmış. Kendisine sormadım ama internet araştırmalarıma göre ekonomik durumu da bana denk. Toplantı şehir dışında ve 3 günlüktü, dolayısıyla bol bol akşam yemeği ve kahve bahanesi ile sohbet şansımız oldu.
Bulunduğumuz şehre dönünce bana mesaj atmaya başladı. Bir yandan seneler sonra biriyle tanışmış olma heyecanı, bir yandan acaba ileriye yönelik bir şey olma ihtimali, bir yandan korkular derken görüşmeye devam ettik.
Ama nasıl bir görüşme? Ben “sanırım benden hoşlanıyor” diyorum, umutlanıyorum, bir kaç gün hiç yazmıyor. Ben yazınca herhangi biri gibi cevap yazıyor. Tam bu aşamada ben kendim adamın avukatlığını yapıyorum: “adam 52 yaşında, koskoca daire başkanı, kalkıp sana çiçekli böcekli mesajlar atacak değil ya” diyorum. “Adamın belli bir ağırlığı var, normal” diyorum. Sonra “yok yok bana karşı hiç bir şey hissetmiyor” diyorum, kendimi geri çekiyorum. Bu sefer bana yazmaya başlıyor. “Aaa galiba bana karşı bir şeyler hissediyor” diyorum, gelinlik bakmaya başlıyorum :)) Ama bu sefer sürekli başkalarıyla sürekli meşgul. Başka kadın olmadığına eminim, arada fotoğraf gönderiyor, kalabalık erkek grupları.
Çocuklar nedeniyle her zaman dışarı çıkamıyorum, müsait olacağım zaman (mesela babaları gelip alacağı zaman) diyorum ki; sinemaya gidelim mi? “Bilmemkim davet etmişti ne zamandır, onunla görüşmem gerek”
“Bilmem nerde savcı beyle kahvedeyim, erken kalkabilirsem gelirim, sen haber bekle” Ben bekliyorum, bekliyorum, işi uzuyor, başka plan da yapamıyorum, gelemem dese tek başıma gideceğim sinemaya. Hazır çocuklar yokken. Boş boş beklediğimle kalıyorum.
En son artık ben “herhalde olmayacak” diyorum. Bu sefer bana seni seviyorum diyor.
Beraber çektirdiğimiz bir fotoğrafı profiline ne zaman koyarsın diyorum. Meslek camiasından nasıl karşılanır ki diyor.
Bu adam ne yapmaya çalışıyor? Kafam çok karışık.
Belkide adamın ihtiyaç hissi yoktur. Yani çok kısa evlilik yaş ilerlemiş. Bana da tuhaf geldi.
Evet sanırım hem biri tarafından kandırılmaya, hem kendimi kandırmaya ihtiyacım var.
Ama bu adam o kadar OLMAZ ki, olmuyor, herşeye rağmen kandıramıyorum. Bir yerlerde beni huzursuz eden birşeyler var.
Aynen öyle olur. Sorumluluğunu, kul hakkını bilmesi gerekir. İşinin başında değilse bu gerçekten sıkıntı. Espiri durumuna hiç girmedim zaten felaket. Acele etmeyin. Sırf dindar merhametli olur diye de düsünmeyin. Ne örnekler görüyoruz. Hakkınızda hayırlısı olsun.Hayır ben yanlış anlattım sanırım. Ben illa dindar olsun demiyorum. Ama yaşadığım mutsuz evlilikten sonra dindar biri sanki Allah’tan korkar ve insanlara merhamet eder diye düşündüm. Kadınlara iyi davranır diye düşündüm.
Genç değil ama olgun da değil. Hele espriler ortaokul zamanındaki çocukların yaptığı espriler.
İşkolik olsa belki hayran olurum. Ama işe geç gidiyor. Bazı günler kafadan gitmiyor. Gerçek dindar olsa kul hakkını düşünür, sorumluluk sahibi olur. Beni etkileyen şey sanırım bekar oluşu ve yaşının benden büyük oluşu.
Bizim hatun kendi muradına erdi şimdi beni everme derdinde iteleyecek birini bulsa hiç affetmeyecek fena aşk böcüğü olduAyy ayşeyi ben de tanıyorum galibaAşkım da aşkım diye geziyor,hatta 20li yaşlardaki lere takılıyor,biz sizden daha aşığız,sizin içiniz geçmiş diye Ama benim"Ayşe"58inde evlendi,gerisi tıptıp aynı:)
Büyüğü 11,5kızlarınız kaç yaşında?
bu onu geri çeken durum olabilir mi? küçükler çünküBüyüğü 11,5
Küçüğü 8,5
dindarlıkla bu davranışların alakası yok yaHayır ben yanlış anlattım sanırım. Ben illa dindar olsun demiyorum. Ama yaşadığım mutsuz evlilikten sonra dindar biri sanki Allah’tan korkar ve insanlara merhamet eder diye düşündüm. Kadınlara iyi davranır diye düşündüm.
Genç değil ama olgun da değil. Hele espriler ortaokul zamanındaki çocukların yaptığı espriler.
İşkolik olsa belki hayran olurum. Ama işe geç gidiyor. Bazı günler kafadan gitmiyor. Gerçek dindar olsa kul hakkını düşünür, sorumluluk sahibi olur. Beni etkileyen şey sanırım bekar oluşu ve yaşının benden büyük oluşu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?